S24 için bu alete mi ihtiyacımız var, siz aldınız mı memnun musunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar) (41. sayfa)
-
-
Biraz geç bi cevap olacak, belki siz de keşfetmişsinizdir ama burada da bi cevap dursun diye yazayım dedim.
Dex modunda harici klavye kullanıyorsanız Windows + L tuşu (Lock) ekranı kilitler...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Görüntüleme cihazınızın özelliğine göre Dex modu için adaptör her zaman şart değildir.
Örnek; TV'nizin kablosuz ekran yansıtma özelliği varsa kablosuz dex kullanabilirsiniz. PC'de Dex'i hem kablosuz hem de USB kablosu ile kullanabilirsiniz.
Uzun oturumlar, daha kaliteli ve gecikmesiz görüntü, USB çevre donanımları, kullanırken şarj edebilme gibi sebeplerden ötürü HDMI adaptörleri ihtiyaç olur. Ucuz, pahalı pekçok çeşidi var; yan sanayii, markasız çoğu temel işlev olarak iş görür. Alışveriş sitelerindeki yorumlara, desteklediği telefon modellerine göre seçilebilir. Ayrıca ikinci elde değer kaybetmesi istenmiyorsa Mac desteği olmasına dikkat edilir...
Öncelikle herkese yardımcı olmaya çalışmışsınız teşekkürler. Ben de yeni bir S24 plus cihaz aldım ve Dex kullanmak istiyorum. Notebook da kullanacağım ve maalesef tek type c girişi var ve şarj için düşünmek durumundayım. Type c den dex açtığımda sorunsuz açılıyor fakat telefonu usba çıkışına bağladığımda bağlanmıyor. Bu bağlantı sadece type c ile mi yapılabilir? yoksa kaliteli bir kabloyla usba da mümkün mü? Usba bağlantı noktam 3,1 destekliyor. Samsung dex kendi sayfasında type c bağlantı gerekir demiş. Aksi takdirde ben de hub düşüneceğim. Bu kullanımda herhangi bir öneriniz varsa sevinirim.
-
Anladım teşekkür ederim ancak tv de kablosuz bağlantı özelliği yok maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İltifatlarınız için teşekkürler. Müsait oldukça ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.
Dex için type-c to type-c kablosu şart değil; type-C to type-A kablosu ile de yapabilirsiniz. Az önce orijinal Samsung type-c to type-a kablosu ile Note 10+, S23 FE ve S24U ile denedim sorunsuz bir şekilde Dex bağlantısı kuruldu (USB3.0 portu olan Windows 10 yüklü yaklaşık 15 yıllık bir Samsung Ultrabook PC'de denendi). Bu durumda:
- Öncelikle farklı kablolar ile test yapmanızı öneririm, mümkünse orijinal Samsung kablosu olsun.
- PC için Dex programınız güncel mi kontrol edin.
- Telefonu bağlamadan önce Dex programı açık olsun.
- Bağlantı için PC'ye ilk bağladığınızda biri PC'de, ikisi telefonda olmak üzere üç bildirim alacaksınız. Aygıtınız ayarlanıyor tarzındaki bildirim ile Samsung driverlarının kurulduğu anlaşılır. Telefonda ise kişisel verilere erişime izin verilsin mi ve Samsung Dex ... cihazınızda başlatılsın mı diye onaylamanız gereken iki bildirim. Sonraki bağlantılarda tek ve sadece telefondaki Samsung Dex ... cihazınızda başlatılsın mı bildirimini onaylamanız yetecektir. Bu bildirimleri alıp almadığınızı kontrol edin, almadığınız bildirim ile ilgili izinleri kontrol edin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Anladım. Başka kablolarla deneyeceğim, olmazsa orjinal bir kablo bulup denerim, aynı problemi Android Auto ile yaşamıştım kablo değiştirince çözülmüştü, benzer bir durum herhalde. Tekrar teşekkürler.
Eğer tv smart değilse, bu cihazı alıp hdmi kablo ile bağlarsaniz direk dex modunu ya da direk ekran yansitmayi kullanabilirsiniz.
Smart view benzeri oluyor ama daha stabil. Aynı zamanda usb/mouse/klavye de takılabilir. Ben memnunum çok kullanışlı.
Samsung Dex kullanırken fare gecikmesi olduğu için sağlıklı kullanamıyordum. Araştırmalarım sonucunda bir nebze de olsa çözüme ulaştım. Aynı sorunla karşılaşan kullanıcılar varsa aşağıdaki adımları uyguladığında gecikme en düşük seviyeye geliyor ve daha stabil çalışıyor. Tek zorunluluk var o da kablolu bağlantı yapılması kablosuzda olmuyor maalesef.
1.Good Luck uygulamasını indirip Samsung Dex bölümünden çözünürlük değiştirmek için gerekli ayarı açın
2.Bağlantınızı yapıp Samsung Dex'i açın ve ayarlara girip Samsung Dex ayarlarında çözünürlüğü televizyonunuzun özelliğine göre değiştirin.
3.En önemlisi televizyonunuzda "oyun modu"nu açın.
Bu şekilde kullandığımda fare gecikmesi yok denecek kadar az olduğunu gördüm ve daha kullanılabilir bir hale geldi.
-
Konuyu yeni keşfettim. Tab s9 sahibiyim. Dex modunu aktif olarak monitörümde kullanıyorum. Elimde hali hazırda type c to HDMI kablosu var bununla kullanıyorum. Bunu değiştireceğim Dock siparişi verdim. amzn.euNPO TCD-101 Mac Uyumlu 4k HDMI 3xUSB 45w PD Mini Docking Station : Amazon.com.trhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09MFWFQ27?ref=cm_sw_r_apan_dp_Y955S5Q77BTJ5X6CKS9Y&ref_=cm_sw_r_apan_dp_Y955S5Q77BTJ5X6CKS9Y&social_share=cm_sw_r_apan_dp_Y955S5Q77BTJ5X6CKS9Y&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
Dock üzerinde ethernet, DP ve birden çok usb portu var. Bence dex modu için böyle bir dock şart. Alternatifleride olur.
Bir diğer önerim, Samsung internet browser. Kullandığım en stabil tarayıcı. Password için bitwarden.
Eğer bu şekilde cloud gaming yapacaksanız ethernet bağlantısı şart. Ki çokda güzel oluyor. Xbox Cloud için better-xcloud uygulaması var. Geforce now zaten biliyorsunuz. Better-xcloud a bakmanızı öneririm.
Şimdilik işinize yarayacak deneyimlerim bunlar.
-
S23 ultra kullanıyorum.
S24 25 ultra da olabilir.
Bana 4K 60hz hub önerebilir misiniz ?
Hub bulsak bile Dex modun desteği var mı 4k 60hz?
Dex modunun resmi 4K desteği yok. Good Lock uygulamasının MultiStar eklentisi ile 4K desteği açılıyor ama 60hz çalışmıyor, lag bayağı fazla oluyor. Ugreen'in 4K 60hz destekli aşağıdaki adaptörü ile S24U'da denedim. Ayrıca ilgili adaptörün üreticisi maximum çözünürlük olarak DisplayPort 1.4'da 4K@60Hz, 1.2'da 4K@30Hz yazmış. S23U DP1.2 kesin, net bilgi bulamasam da sanırım S24U'da 1.2 olabilir. Yani çok kasmamak gerek. 4K'da simge ve yazılar çok küçük oluyor, kullanışlı değil zaten.
https://ugreen.com.tr/urun/ugreen-type-c-to-pd-100w-hdmi-rj45-usb-sd-micro-sd-donusturucu-hub/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 15 Eylül 2024; 2:3:37 >
-
Lag olmaması için TV yi oyun moduna almak da önemli. Diğer türlü TV goruntuyu işlemeye çalıştığı için fazla gecikme oluyor
Dex ve betterxcloud üzerinden TV'de Assassin's Creed Odyssey bitirdim mükemmel bir deneyimdi. Global geforcenow kullanıyorum görüntü kalitesi xclouddan daha iyi
dex için ethernetli ve 4k 60hz 1000 tl civarı hub öneriniz varmıdır
-
valla bu ürünü arıyorumda trde satan bulamadım, amazondada 2 katına geliyor
-
Ben yeni çıktığında yaklaşık 3 yıl önce AliExpress'ten almıştım sonra Türkiye resmi Ugreen distribütörleri TeknoStore ve MaxiTekno tarafından satıldılar. Stokları bitince yeni ürün getirtmediklerinden piyasada bulunamıyor olsa gerek.
Takibe alın. Belki Kasım ayı indirimlerinde yurtdışından uyguna alma durumları söz konusu olabilir...
yarın yazıcıpğlu, doğubank ve altın hana bakacam oerdada yoksa trde yoktur.
-
trendyol.comBix Bx10hb-pro Type-c Kart Okuyucu 4k Hdmı Ethernet Usb Pd Dönüştürücü Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/bix/bx10hb-pro-type-c-kart-okuyucu-4k-hdmi-ethernet-usb-pd-donusturucu-p-235636662?boutiqueId=61&merchantId=119205&utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.42.7
BU ürünü aldım bakalım nasıl çıkacak. gerçi alayı çin malı, bix olsun omars olsun ugreen olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 27 Eylül 2024; 0:48:41 >
-
xboxta ekstradan oyunu satın almaya gerek var mı? birde tr de hizmeti nasıl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X