Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar,

Samsung tvlerde kayıt yapmak için :

1. Yeterince hızlı usb bellek (veya bir program ile tvnin , bellek yeterince hızlı diye kandırılmış olması)

Samsung TV lerde PVR ve timeshift te USB bellek çalışmamasına çözüm
    http://forum.donanimhaber.com/m_58090755/tm.htm

Bu kesin çözüm değildir.Bellek yavaşsa kayıt esnasında kare atlama veya ileri geri oynatırken hata verip oynatımdan çıkma durumları olabilir.

2. Sadece tv tunerinden yapılan dijital girişten kayıt yapılabilir. Hdmi ile kayıt yapılmaz çünkü tv save yapar, capture yapmaz. Bunun için capture kartı-işlemcisi gerekir ki bu tvde yoktur.

Tvler Kayıt (Capture) Yapmaz, Kayıt (Save-Record) Yapar
    http://forum.donanimhaber.com/m_65002397/tm.htm

3. Belleği tvye taktıktan sonra
    Smart Tuşu >>> All Share >> Kayıtlı TV >>> B (kanadaki yeşil tuş) ile fomat ve hız testi yaptırmanız gerekiyor

4. Flash belleğin içindeki dosyalar silinecek ve format atılacaktır. İçinde önemli dosyalarını varsa bunlar kaybolur.

5. Tv yayınları şifreleyerek (DMR- Digital Media Rights , Dijital İçerik Koruma) kaydettiği için başka bir tvde bile izleyemezsiniz. Sizin tvnin anakartı arıza yapar ve değiştirilirse yine izleyemezsiniz. Usb harddisk veya flash belleği Windows yüklü bilgisayara takarsanız , windows tvnin formatladığı dosya sistemini (XFS) tanımaz ve format atmak ister ve yine bu yayını izleyemezsiniz. D (2011) yılına ait tvlerin yaptığı kayıtların şifresiz olarak yaptırmak veya şifreli yapılmış kayıtların şifreden arındırmak mümkün. Samsung sürekli olarak yazılım günclelemeleri ile bu tip güvenlik açıklarını kapattığı için , E (2012) serileri için şimdilik bu işler mümkün değil, belki ilerde çözüm bulunur.

6. Tvnin içindeki tuner DVB-S uyumlu olunca çok kullanışlı bir özellik ama ES6140 da kablo yayınlar haricinde bir işinize yaramayacaktır. Yani harici uydu alıcı , Playstation, Bluray oynatıcı, Harici Media Player ve bilgisayardan kayıt yapamazsınız.

Kolay gelsin

40es6140 ta dsmart hd cihazı ile herhangi bir kayıt yapılabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: shnby

Malesef yapılmaz. Hdmi girişten tv kayıt yapamaz.
  • Teknosa'da n aldim bende 40 olani. 1699 yaninda 2 gozluk ve sehpa hediyesi vardi, yarin gelip kuracaklar bakalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfsu

bende de kopma sorunu ver sunucu başa dönüyor ve sunucuda titreme tarzi sikinti oluyor ben servis cagirdim gelil sorunu cozerlerse yazarim.

teşekkürler sfsu servis gelince haberlerini bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr0663

alan arkadaslara bir sorum var arkadaslar televızyonda ekranı ikiye bölebiliyormuyuz yani ekranın yarısı tv yarısıda twitter olabiliyormu mesala?

evet oluyor tvnin bi yarısını facebook bi yarısını tv olarak kullanabiliyosun bunuda samsung hesabını aktifleştirerek yapabilirsin
  • Firmware güncellemesi gelmiş. Onu daha yuklemedim. Servis çağırdım yarın gelecekler büyük ihtimal onlarla son Firmware i yükleyip gidecekler. Sonucunu yazarım. Tvden genel anlamda memnunum. Şu internet sorunumda çözülürse super olacak. Bi önceki güncelleme ile hemen hemen bütün flaşlari aciyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

quote:

alan arkadaslara bir sorum var arkadaslar televızyonda ekranı ikiye bölebiliyormuyuz yani ekranın yarısı tv yarısıda twitter olabiliyormu mesala?

evet oluyor tvnin bi yarısını facebook bi yarısını tv olarak kullanabiliyosun bunuda samsung hesabını aktifleştirerek yapabilirsin

teşekkürler dün gittim cihazı aldım servisi beklemeden kurulumu da kendim yaptım :)
    bugünde firmware güncellemesini kendim yapmayı düşünüyorum. bir sıkıntı olmaz sanırım diye düşünüyorum :/
  • quote:

quote:

tşkr ederim ilginize. ozaman scart la damı? olmaz acaba....
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler dün gittim cihazı aldım servisi beklemeden kurulumu da kendim yaptım :)
    bugünde firmware güncellemesini kendim yapmayı düşünüyorum. bir sıkıntı olmaz sanırım diye düşünüyorum :/

naptın müdür sen servis gelmedimi peki gelince kim kurdu ya bozuk çıksaydı tv allah korusun

• quote:

quote:

quote:

quote:

naptın müdür sen servis gelmedimi peki gelince kim kurdu ya bozuk çıksaydı tv allah korusun

merhaba teknosadaki çalışanlara sordum kendim açsam olurmu diye, çalışanlar "biz açalım burada bakalım sorun varmı yokmu diye, sizde evde kurarsınız, sıkıntı olmaz dedi" bende servisi beklememek için tamam dedim. açıp baktılar sıkıntı yoktu eve gidincede kendim kurdum. bugün bir başka teknosayı aradım sanki yeni alacakmış gibi sordum onlarda aynı şeyi söyledi sıkıntı olmaz dedi. ama servisin gelip formu onaylaması lazım dedi, servisi aradım durumu anlattım onlarda tamam dediler. cuma günü gelip formu imzalayacaklarmış. sanırım sorun olmayacak gibi gözüküyor.

Bu arada bu tv'nin PIP özelliği hangi menüden açılıyor bulamadım bir türlü :/

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba teknosadaki çalışanlara sordum kendim açsam olurmu diye, çalışanlar "biz açalım burada bakalım sorun varmı yokmu diye, sizde evde kurarsınız, sıkıntı olmaz dedi" bende servisi beklememek için tamam dedim. açıp baktılar sıkıntı yoktu eve gidincede kendim kurdum. bugün bir başka teknosayı aradım sanki yeni alacakmış gibi sordum onlarda aynı şeyi söyledi sıkıntı olmaz dedi. ama servisin gelip formu onaylaması lazım dedi, servisi aradım durumu anlattım onlarda tamam dediler. cuma günü gelip formu imzalayacaklarmış. sanırım sorun olmayacak gibi gözüküyor.

Bu arada bu tv'nin PIP özelliği hangi menüden açılıyor bulamadım bir türlü :/

bu tvde pip özelliğini kullanamıyoruz maalesef dahili uydu alıcısı olmadığı için ama şöyle kullanabiliriz ender 123 arkadaşımızın alıntısından söyleyim 6140 modelinde uydu alıcı yok. 6340 , 6500 , 6710, 6800 gibi 6 serisi tvlerde ve 7000,8000 gibi modellerde uydu alıcı var.

Harici uydu alıcı ile PIP ancak bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer uydu alıcınızda çatı anteni (üzerinde RF yazar) varsa tvnin arkasındaki girişe takıp izleyebilirsiniz. Görüntü kalitesi hdmi görüntüye göre kötü olacaktır. eğer sıkıntı yoksa sorun yoktur o zaman servis konusunda iyi günlerde kullan güncellemelerini yap ben bu tvyi kurcalaya kurcalaya artık uzmanı oldum :) bütün özelliklerini keşfettim takıldığın bi yer olursa ben yardımcı olmaya çalışırım

pardon pip nerde diye sormuşun MENÜYE GİRİYOSUN SİSTEM KISMI sağda görürsün pip kapalı yazar ordan ayarlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djvietnam -- 30 Ekim 2012; 19:41:24 >

• quote:

bu tvde pip özelliğini kullanamıyoruz maalesef dahili uydu alıcısı olmadığı için ama şöyle kullanabiliriz ender 123 arkadaşımızın alıntısından söyleyim 6140 modelinde uydu alıcı yok. 6340 , 6500 , 6710, 6800 gibi 6 serisi tvlerde ve 7000,8000 gibi modellerde uydu alıcı var.

Harici uydu alıcı ile PIP ancak bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer uydu alıcınızda çatı anteni (üzerinde RF yazar) varsa tvnin arkasındaki girişe takıp izleyebilirsiniz. Görüntü kalitesi hdmi görüntüye göre kötü olacaktır. eğer sıkıntı yoksa sorun yoktur o zaman servis konusunda iyi günlerde kullan güncellemelerini yap ben bu tvyi kurcalaya kurcalaya artık uzmanı oldum :) bütün özelliklerini keşfettim takıldığın bi yer olursa ben yardımcı olmaya çalışırım

pardon pip nerde diye sormuşun MENÜYE GİRİYOSUN SİSTEM KISMI sağda görürsün pip kapalı yazar ordan ayarlayabilirsin

PIP yeri için teşekkürler, bende o şekilde antenle kullanmayı düşünmüştüm, normal anteni takıp PIP'deki küçük ekranı antenden alacaktım. Ama ne yaptıysam PIP yazısı aktif olmadı. Belkide scart kablo kullandıgım içindir :( uydu alıcımda hdmi yok scart ile bağlı televizyona..

(teşekkür ederim yardımınız için başka sorularımda zamanla olacaktır biraz başınızı ağrıtıcam) :)

• quote:

quote:

PIP yeri için teşekkürler, bende o şekilde antenle kullanmayı düşünmüştüm, normal anteni takıp PIP'deki küçük ekranı antenden alacaktım. Ama ne yaptıysam PIP yazısı aktif olmadı. Belkide scart kablo kullandıgım içindir :( uydu alıcımda hdmi yok scart ile bağlı televizyona..

(teşekkür ederim yardımınız için başka sorularımda zamanla olacaktır biraz başınızı ağrıtıcam) :)

maalesef dostum scartla pip aktfi olmuyomuş ya antenle yada tvde dahili alıcı olcakmış ender bey arkadaşımız geldiği zaman inşallah bu pip olayını daha detaylı anlatır bende elimden geldiğince yardımcı olurum estağfrullah her zaman sorabilirsin

• quote:

quote:

quote:

tşkr ederim ilginize. ozaman scart la damı? olmaz acaba....

Tvler Kayıt (Capture) Yapmaz, Kayıt (Save-Record) Yapar
    http://forum.donanimhaber.com/m_65002397/tm.htm

lütfen bu başlığı okuyun. Tvlerin içinde sadece ekrana görüntü verecek işlemci vardır. Siz tvden video capture yapmasını istiyorsunuz. Bunu yapmak için ek video capture işlemcisi gerekir. Tvlerde böyle bir ekstra işlemci yok. Sadece dijital bir kaynaktan data alıyorsa bunu harddiske veya usb belleğe basitçe yönlendirir ve depolar.

Kısaca scart, kompozit, komponent, hdmi gibi girişlerden kayıt yapamazsınız. Sizin tvde uydu alıcı olmadığı için, eğer kablo tv de kullanmıyorsanız sonuçta hiçbir şey tvnizde kaydedemezsiniz.

• Arkadaşlar, Teknosada 46es6140 2099 TL görünce ben de aldım. iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum,
    Cihazı kendim kurdum. Eski 42 " LG televizyonumun askılı sehpasına çok zor monte ettim. Girişler tam askını arkasına geliyor kabloları bağlamak çok zor oldu.

ayarları tam bitirmedim sürekli değiştiriyorum :) Siyah seviyesini en koyu yapmadığım sürece genelde mavi ton ağırlıkta görünüyor. Siyahlar sanki koyu lacivert gibi. Siyah en koyu yapınca istediğim sonucu alıyorum.

All Share çok öenmli bir özellik . üst kattaki bilgisayarımın harddiskindeki 1080 p videoyu hiç takılma donma olmadan izleemek müthiş birşey. Aynı zamanda DLNA ile HTC cep telefonbumundaki bütün video ve müzikleri kablosuz izliyorum.

Yalnız altyazı ayarları pasif geliyor onu açamadım .

3D özelliği fena değil. Madagascar 3D blu rayinde en iyi performansı aldım.

MKV, movi wmv dosyalarını sorunsuz oynatıyor. Divx avi için sertifika kurdum onu da oynaıtıyor. Sertifika yüklemeden divx izleyemezsiniz bunu belirteyim.

PS3 üzerinden 3D oyunlar oynadım geyet güzel. 3D olmayan oyunları bile 2D-3D dönüştürücü ile mükemmel oynayabiliyorsunuz. Özellikle Fifa 2013 'ü ve Driver San Francisco yu 3D tavsiye ederim.

Şimdilik gözlemlerim bu kadar. tekrar paylaşmak üzere

• quote:

Orijinalden alıntı: ares74

Arkadaşlar, Teknosada 46es6140 2099 TL görünce ben de aldım. iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum,
    Cihazı kendim kurdum. Eski 42 " LG televizyonumun askılı sehpasına çok zor monte ettim. Girişler tam askını arkasına geliyor kabloları bağlamak çok zor oldu.

ayarları tam bitirmedim sürekli değiştiriyorum :) Siyah seviyesini en koyu yapmadığım sürece genelde mavi ton ağırlıkta görünüyor. Siyahlar sanki koyu lacivert gibi. Siyah en koyu yapınca istediğim sonucu alıyorum.

All Share çok öenmli bir özellik . üst kattaki bilgisayarımın harddiskindeki 1080 p videoyu hiç takılma donma olmadan izleemek müthiş birşey. Aynı zamanda DLNA ile HTC cep telefonbumundaki bütün video ve müzikleri kablosuz izliyorum.

Yalnız altyazı ayarları pasif geliyor onu açamadım .

3D özelliği fena değil. Madagascar 3D blu rayinde en iyi performansı aldım.

MKV, movi wmv dosyalarını sorunsuz oynatıyor. Divx avi için sertifika kurdum onu da oynaıtıyor. Sertifika yüklemeden divx izleyemezsiniz bunu belirteyim.

PS3 üzerinden 3D oyunlar oynadım geyet güzel. 3D olmayan oyunları bile 2D-3D dönüştürücü ile mükemmel oynayabiliyorsunuz. Özellikle Fifa 2013 'ü ve Driver San Francisco yu 3D tavsiye ederim.

Şimdilik gözlemlerim bu kadar. tekrar paylaşmak üzere

divx avi için sertifika demişsiniz onu nasıl kuracağız?

• Öncelikle arkadaşlar tv nizi lütfen yetkili servis arkadaşlar kursun ürünlerde herhangi bir arıza olması veya panelde kırık çıkması ihtimal dahilinde size teknosadan kendiniz kurun diyorlarsa onlardan imzalı belge isteyiniz sorumluluk alacaklarmı almayacaklarmı görürsünüz herhangi bir arıza durumunda son tüketici kanununa göre artık faturalarınız bir hiçdeğerindedir onaylı garanti belgesi gerekli vede bu belgeyi kutuyu açan servis onaylamak zorundadır bu durumda madur olan birsürü müşteri vardır teknosadaki eleman satış kaçmasın servisde sıra varsa müşteri vazgeçer diye bunu size diyebilir siz siz olun servisi bekleyin servisi beğenirsiniz beğenmezsiniz ama her servis aynı deyildir bunuda unutmayınız.
    Genel olarak 6140 serisi tv ler sorun çıkartmayan parasının hakkını veren ortasınıf bir tv dir zaten paranız çok ise alacağını tv es8000 serisidirki bence rakibi yoktur ama emin olunki şuanda piyasanın en fazla satan tv si 6140 dır diğer markalar satış bakımından yanına bile yaklaşamamamktadır araştırın göreceksiniz vede sorun yaşayananını hiç görmedim

• tedus arkadaşıma katılıyorum geçen sene mutfak için 102 ekran lcd tv almıştım bana satıcı kendinizde kurabilirsiniz demişti ama servis yine gelicek dendi onay için ben kendim kutuyu açıp kursammmı diye düşünürken vazgeçtim neyse servis gelsin kursun dedim hemde onaylasın servis geldi kutudan çıkardı ürünü fişe taktı tvyi açtı cazur cuzur kısa devre yaptı tv yandı bunu servis yaptı servis yetkilisi ürün arızalı diyerek rapor tuttu ve ürünü götürdü 2 saat sonra yeni ürünle geldiler kurdular bi sorun çıkmadı yani ben kursaydım bende yansaydı ürün kullanıcı hatasına gircekti sonra artık uğraş dur servis servis yani servis gelsin kursun tüketiciler kuruluma karışmasın sonuçta hassas aletler bunlar ne olacağı hiç belli olmaz
  • .flv formatında video açabilen oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_31

.flv formatında video açabilen oldu mu ?

evet açıyor
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.