Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalio

Hangi mesafeden kaç inch ekran tartışmalarına bakıyorum da...sanki 46 inch ile 55 aynı fiyata...arada neredeyse bir kat fiyat farkı var..üstelik modele göre 5000 tl ye varan paralardan bahsediyoruz.

Eğer para çok ve 2,500 ile 5000 arasındaki fark çok koymuyorsa, oda da müsaitse tabii ki büyük ekran...ama bu kadar para verip sonra bir sorun çıktığında tamir ya da değişim için bir aydan fazla beklemeniz gerekebilir.

forumda ya da nette şikayetlere bakıyorum...belki 100 tv nin 10 u sorunlu...üstelik samsung, lg gibi iyi markalarda....yok ekranda çizgi,yok ölü piksel, yok bulutlanma vsvs.

üstelik bu tür ürünlerin tamiri zor...3. senesinde tamir masrafı ürünün ikinci el değerine yaklaştığı için ürünü çöpe atma riski de var.

benim 106 ekran plazma tv renklerde sorun çıkarmaya başladı..vestel tamir işi nispeten ucuz, ona rağmen 300 civarı fiyat verildi...5,5 yaşında, değmez diyip, yenilemeyi düşünüyorum...46 inch samsung ya da lg düşünüyorum...ama 2000 tl civarı bir şey alacağım, daha fazla vermem...yazık, günah...2 sene sonra garanti dolduktan sonra, çöpe atma ihtimali az değil...biraz da şans işte.

kardeşim yazdıklarına aynen katılıyorum ve tavsiyem samsung derim lgde bu işte iyi ama 3dsi samsung kadar yeterli gelmedi lg ve samsungta 3d deneyimlerimi anlatayım ben değilde yeğenim tanık oldu anlatim teknosada lg marka ürüne usbden 3dli film demosu izledik gözlüğü yeğenime verdim yeğenim kendini hiç bozmadı öyle durdu izledi aynı filmi samsung tvde denedim bide bunda izle yeğenim dedim yiğenim bi müddet sonra kendini sakınmya tuhaf tuhaf haraketler yapmaya başladı ne oldu len dedim kendisi 9 yaşında manyak bi şey yaa üstüme üstüme geliyor eee aynısını öbür tvde lg olanda baktın ya dedim onda niye bi şey olmadı dedim yoo onda üstüme bunun gibi gelmediki dedi sonra aynısını bende yaptım bende izledim yiğenim haklıydı lgde 3d çok memnun etmedi güzeldi ama yeterli değildi samsungta baktım dehşet bi şeydi 2 marka 2 aynı 3d demo onay verilen samsung
    lg testi geçemedi satış elemanına sorduğumda en çok hangi marka satılıyor demeye kalmadan samsung dedi lg satılmıyomu satılmasına satılıyo şöyle satılıyor samsunga bakmadıkları sürece lg öyle satılıyor dedi şaşırdım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

Harici HD uydu alıcısı üzerinden PVR kayıt yapabilir miyiz acaba?

şu pvr olayını bende merak ettim. servis birşey diyor, teknosada her eleman farklı samsung mağazası zaten bu modele vebalı gibi bakıyor... kullanım klavuzunda bile yazıyor ama ben usb bellek 4g taktım kayıt tuşuna basınca uygun değil yazısı çıkıyor? 4447711 aradığımdada daha farklı birşey sölediler kanaldan kanala değişiyormuş? canımı sıktı bu özellik karmaşası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar55

çalışıyor, kullanıyorum...

tv ile birlikte teknosa dan almıştım 49,90 a.

sanırım şu anda bim de satılıyor: 39.90 a.

bimden aldım 2 gün önce bazı uygulamalarda işlev görmedi mesela youtube(web browserdaki değil uygulama olanda) klavye işlev görmedi.onun dışında on numara oldu 100tl likle arasında tek fark iki parça olması ki oda benim gibi sadece mouse bazen kullanıyorsanız daha avantajlı. tak çalıştır bütün yan ürünleri göreceğine inanıyorum birde camera deneyeceğim ;) ozaman bi model artar tv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shnby -- 25 Ekim 2012; 16:51:24 >
  • arkadaslar wifi da kopma sorunu yaşayan varmı acaba tv de

internetten film izlerken wifi üzerinden 15-20 dk geçtikten sonra internet bağlantısı yok diye sorun veriyor samsung smart sinema da veya youtube de böyle bir sorunla karşılaşan oldumu acaba yardımcı olursanız sevinirim saygılar...

firmware 1028.2 daha yeni bir sürüm varmı acaba ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodygym -- 25 Ekim 2012; 20:51:17 >
  • bende de kopma sorunu ver sunucu başa dönüyor ve sunucuda titreme tarzi sikinti oluyor ben servis cagirdim gelil sorunu cozerlerse yazarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgisayarıma AllShare kurarak televizyon ile sorunsuz bağlantı kurdum.

Galaxy Nexus telefonuma da kurmak istiyorum ancak uygulamanın telefonumla uyumlu olmadığını söylüyor ve play store'da android tabletler için olan uygulamayı görebiliyorum. Bu da çalışmıyor doğal olarak.

Telefonum Android 4.1.1 Jelly Bean, bu sürümle ilgili bir uyumsuzluk olabilir mi?
    Samsung Remote kumanda uygulaması için de aynı sıkıntı var.

Android cihazını kumanda ve AllShare uygulamaları için kullanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shnby

quote:

şu pvr olayını bende merak ettim. servis birşey diyor, teknosada her eleman farklı samsung mağazası zaten bu modele vebalı gibi bakıyor... kullanım klavuzunda bile yazıyor ama ben usb bellek 4g taktım kayıt tuşuna basınca uygun değil yazısı çıkıyor? 4447711 aradığımdada daha farklı birşey sölediler kanaldan kanala değişiyormuş? canımı sıktı bu özellik karmaşası...

usb belleğnğn dvr özelleiği varmı (yani usbnin kayıt etme özelliği)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodygym

arkadaslar wifi da kopma sorunu yaşayan varmı acaba tv de

internetten film izlerken wifi üzerinden 15-20 dk geçtikten sonra internet bağlantısı yok diye sorun veriyor samsung smart sinema da veya youtube de böyle bir sorunla karşılaşan oldumu acaba yardımcı olursanız sevinirim saygılar...

firmware 1028.2 daha yeni bir sürüm varmı acaba ??

şuan için yeni güncelleme yok vıfıden evet sorun çok çıkıyor modemi tvnin dibine kadar koydum gene kopuyor yeşil çubuk sonuna kadar güçlü olmasına rağmen kopuyor ama sorunu çözdüm SABİT İNTERNET KABLOSUYLA TAKTIM HİÇ KOPMA FELAN YOK ARTIK VİFİ çok sorun çıkartıyor tavisiyem kablolu bağlayın mümkünse
  • quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

quote:

quote:

nasıl yani ? usb disk kullandım, hafıza kartlı kullandım olmadı enson bugün samsung w3 1tb usb harddisk taktım yine uygun değil diyor? o dediğiniz nasıl olacak? biçimlendirme şekliyle mi alakalı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl yani ? usb disk kullandım, hafıza kartlı kullandım olmadı enson bugün samsung w3 1tb usb harddisk taktım yine uygun değil diyor? o dediğiniz nasıl olacak? biçimlendirme şekliyle mi alakalı?

yani şöyle bazı usb belleklerde kayıt özelliği yok dvr özelliği elinizdeki modeli tam olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım

• Dün akşam interneti test ettim.Genel olarak başarılı ama kumanda ile olmuyor kesinlikle fare ve klavye alınmalı.Yoksa kumandanın pili dayanmaz. Donanımhaber foruma normal ve seri bir biçimde girebiliyor.Hatta Dizimag'den dizi bile açtım.Yalnız dizi izlerken sanki biraz kasma vardı tarayıcıda.Ayrıca dizileri tam ekranda izleyebiliyorsunuz.
  • Arkadaşlar,

Samsung tvlerde kayıt yapmak için :

1. Yeterince hızlı usb bellek (veya bir program ile tvnin , bellek yeterince hızlı diye kandırılmış olması)

Samsung TV lerde PVR ve timeshift te USB bellek çalışmamasına çözüm
    http://forum.donanimhaber.com/m_58090755/tm.htm

Bu kesin çözüm değildir.Bellek yavaşsa kayıt esnasında kare atlama veya ileri geri oynatırken hata verip oynatımdan çıkma durumları olabilir.

2. Sadece tv tunerinden yapılan dijital girişten kayıt yapılabilir. Hdmi ile kayıt yapılmaz çünkü tv save yapar, capture yapmaz. Bunun için capture kartı-işlemcisi gerekir ki bu tvde yoktur.

Tvler Kayıt (Capture) Yapmaz, Kayıt (Save-Record) Yapar
    http://forum.donanimhaber.com/m_65002397/tm.htm

3. Belleği tvye taktıktan sonra
    Smart Tuşu >>> All Share >> Kayıtlı TV >>> B (kanadaki yeşil tuş) ile fomat ve hız testi yaptırmanız gerekiyor

4. Flash belleğin içindeki dosyalar silinecek ve format atılacaktır. İçinde önemli dosyalarını varsa bunlar kaybolur.

5. Tv yayınları şifreleyerek (DMR- Digital Media Rights , Dijital İçerik Koruma) kaydettiği için başka bir tvde bile izleyemezsiniz. Sizin tvnin anakartı arıza yapar ve değiştirilirse yine izleyemezsiniz. Usb harddisk veya flash belleği Windows yüklü bilgisayara takarsanız , windows tvnin formatladığı dosya sistemini (XFS) tanımaz ve format atmak ister ve yine bu yayını izleyemezsiniz. D (2011) yılına ait tvlerin yaptığı kayıtların şifresiz olarak yaptırmak veya şifreli yapılmış kayıtların şifreden arındırmak mümkün. Samsung sürekli olarak yazılım günclelemeleri ile bu tip güvenlik açıklarını kapattığı için , E (2012) serileri için şimdilik bu işler mümkün değil, belki ilerde çözüm bulunur.

6. Tvnin içindeki tuner DVB-S uyumlu olunca çok kullanışlı bir özellik ama ES6140 da kablo yayınlar haricinde bir işinize yaramayacaktır. Yani harici uydu alıcı , Playstation, Bluray oynatıcı, Harici Media Player ve bilgisayardan kayıt yapamazsınız.

Kolay gelsin

• Arkadaşlar bende 32es6100 var,kayınpedere de 46es6140 aldık yeni.Her ikisinde de saatlerce ps3 oynadım ve 3d yi de denedim.Kill zone 3 cyrsis 2 prens of persia gibi 3 boyutlu oyunları oynadım ve çok çok güzel.Şimdi ben salona 55es serisinden almak istiyorum ama en azından 400 hz alayım diyorum.sanırım es6710 modeller 400 hz.Sorum şu:200 hz ile 400 hz ya da 800hz de ne gibi farklar olur benim gibi sürekli ps3 oynayanlar için.Satıcılar 200 hz ile 400 hz de bile çok fark olur diyor özellikle 3d oyunlarda veya filmlerde.Fiyat olarak aralarında çok fark var.
    55es6140 3000 lira civarı-2700*2800 lere de bulunuyor
    55es6710 3800 liralarda sanırım
    55es7000 4400 lira civarı
  • 2012.10.27

All OS
    T-MST10PDEUC-1029.0
    Upgrade File(USB type)
    2012.10.27
    Farklı Dillerde
    147.92 MB

yeni güncellemeyi yapmayı unutmayınız
  • allah aşkına o adamı şikayet etsen böyle bir şey olabilirmi samsung üretmiyormu neden gelip kurulumunu samsung yapıyor böyle saçmabişey olabilirni elindeki kendi ürününü satmak için tv ye çamur atmak rezil bir şey ciddi ciddi şikayet etmek lazım akıl var mantık var ekranında sorun varsa sırf dahili uydu alıcı var diye sorunmu çözülür madem tv ye çamur atıyosun akıllı bişey de terbiyesizliğin lüzumu yok
  • arkadaşlar televizyonun hiç bir sorunu yok gönül rahatlığı ile izleyin yok samsung getirmiyor yok sadece teknosada yooo aynısı istanbul bilişimdede var ayrıca gelip samsung kurulum yapıyor öle saçma şey olurmu yok 200 hz miş ya allah aşkına türkiyede kaç hz yayın yapılıyorda gözler bu kadar ayrıntıyı fark ediyor yapmayın biraz gerçekçi olalım 2099 TL teknosada 117 ekran bu fiyatla alınabilecek en iyi tv bence bu ne lg ne de başka 3d si lg nin 720 ile verirken samsung 1080 le veriyor ayrıca pasif gözlükler aktif gözlük gibi olamaz izleyin dikkatlice görün ben uydurmuyorum wifi filan sorunuda yok tak çalıştır klavye ile de gayet güzel işliyor sonuçta bu bir tv flash desteği filan beklemek biraz garip olmuyormu bilgisayar değil bu tv bu fiyata varsa bunun üstünde olan söyleyin arkadaşlar
  • yazılabilecek en iyi yazı sağolasın
  • alan arkadaslara bir sorum var arkadaslar televızyonda ekranı ikiye bölebiliyormuyuz yani ekranın yarısı tv yarısıda twitter olabiliyormu mesala?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yani şöyle bazı usb belleklerde kayıt özelliği yok dvr özelliği elinizdeki modeli tam olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım

Samsung HX-M101TCB/G 1TB 2.5" USB 3.0 Harici Disk
    electroworld te....ki modell 199 a. direk link sorun olur diye atmıyorum :) yeni güncellemeyide yapıp bidaha deneyeceğim (27 ekim)

tşkr ederim

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.