Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Televizyonu bağladılar bugün d-smart 2 aylıkta yaptırdık. Detaylı inceleme fırsatı bulduğum an bilgileri paylaşacağım.

D-smart ile ilgili bilgisi olan var mı? Kampanya sonrası 24 aylık taahhüd verirseniz 34 küsür liraya full+hd paket diyorlar. Ne diyorsunuz?
  • İlk izlenimim televizyonun interneti ile ilgili olacak çünkü diğer ayarlarıyla ilgili daha bilgim yok.

Tv kumandası ile webde dolaşmak işkence. Mouse çok yavaş hareket ediyoruz. Herkes de mi böyle yoksa bende mi bir sorun var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

46" modeli ben de var, sorularınızı cevaplayabilirim. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.
    Aşağıdaki testi yapıp ES6140 tvnin Full HD 3D yani 3D modunda 1080p görüntü verip vermediğini kontrol edebilir misiniz?

Teşekkürler.

http://www.worldserve.de/projects/samsung/Testbild-2D.jpg
    http://www.worldserve.de/projects/samsung/Testbild-3D.mpo

dosyalarını usb belleğe kopyalayıp tvden oynatın.

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin

Eğer 3D modunda aşağıdaki şekilde yazılar net okunuyorsa sorun yok ve 1080p 3D görüntü çıkışı verebiliyor demektir.

Eğer 3D modunda aşağıdaki şekilde yazılar bulanık ve okunmuyorsa sorun var ve 1080p 3D görüntü çıkışı vermiyor demektir.

Tv bu paylaştığınız yazılımı görmüyor ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 18 Temmuz 2012; 22:19:10 >

• Resim1: Bu resimde bahsetmiş olduğum HD kanal için 1080i olanı görebilirsiniz..

Resim2: Bu resimde TV üzerinde görünen 50i görüntüsü var.

Resim3: TV nin görüntü kalitesi (HD olmayan kanal)

Resim4 ve Resim 5 : HDMI girişlerinden 1 ve 2. takılı olduğundaki beyaz noktalı görüntüler..

PC'ye format attığım için bu saati buldu resimleri yüklemem.. Dediğim gibi yarın servis gelip bakıcak eğer beyazlıkların nedeni HDMI girişleri ise hiç düşünmeden geri vereceğim TV'yi..

Belkide benim kaliteli görüntü alamamam bu HDMI girişlerindeki sorundan kaynaklı ama yinede soğudum..!!

Beyazlıklar ve görüntü kalitesinin kötü olması HDMI kablo yüzündenmiş, kablo değişince hepsi düzeldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 19 Temmuz 2012; 13:44:17 >

• Ya arkadaşlar face twitter felan gireceğim bu samsung id isteyip duruyor. Nedir bu yahu? Nette bakıyorum üye olunacak bir yerde yok????

Ekran karanlıkken bu ışık sızması mı bulutlanma mı nedir? O olay belirgin halde bende de var? Ama bunun görüntüye etkisini kanallarda fark edemedim yada yok???

Ayrıca 3D izlemek için o ekranda çıkan 2d+3d özelliğimi seçili olacak yoksa diğerleri mi ? Bu ne biçim kullanma kılavuzu yaa. Sorularıma hiç cevap alamıyorum kılavuzdan.

Dsmartta 3d yayın yapan bir kanal yok değil mi? (Sadece dsmartta değil hiç bir uydu şeyinde yok sanırım)

Renk ayarları ile ilgili bilgi paylaşacak kimse yok mu?

Bu sol alt köşede çıkan 0020EA77 gibi bir rakam var. Bu nedir? Yok edemiyor muyuz bunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 18 Temmuz 2012; 22:31:12 >
  • Digiturk 399. kanal 3D yayın yapıyor ayrıca NationalGeographic HD kanalı akşamları 3D yayın yapıyor. 3D yayın izlemek için 3D yayına gelip (çift ekran olur bu yayınlar) kumanda üzerindeki 3D tuşuna bastıktan sonra çift taraflı ekran olan mod seçilir. Eğer 2D yi 3D yer çevirecekseniz ilk sıradaki 2D to 3D modu seçilir.

Face ve Twitter için Samsung Apps den widget indrimeniz yeterli olur. Bunun için bir samsung hesabı oluşturmalısınız. e posta ve şifre ile kayıt olmanız çok kolay. Ben samsung akıllı telefonumdan dolayı zaten kayıtlı olduğum için sıkıntı olmadı.

Renk ayarları için çok uğraştım olmadı istediğim kaliteyi alamadım o yüzden o konuda birşey söyleyemem

Sol alt köşede ki rakam bende yok nedir bilmiyorumda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Ya arkadaşlar face twitter felan gireceğim bu samsung id isteyip duruyor. Nedir bu yahu? Nette bakıyorum üye olunacak bir yerde yok????

Ekran karanlıkken bu ışık sızması mı bulutlanma mı nedir? O olay belirgin halde bende de var? Ama bunun görüntüye etkisini kanallarda fark edemedim yada yok???

Ayrıca 3D izlemek için o ekranda çıkan 2d+3d özelliğimi seçili olacak yoksa diğerleri mi ? Bu ne biçim kullanma kılavuzu yaa. Sorularıma hiç cevap alamıyorum kılavuzdan.

Dsmartta 3d yayın yapan bir kanal yok değil mi? (Sadece dsmartta değil hiç bir uydu şeyinde yok sanırım)

Renk ayarları ile ilgili bilgi paylaşacak kimse yok mu?

Bu sol alt köşede çıkan 0020EA77 gibi bir rakam var. Bu nedir? Yok edemiyor muyuz bunu?

3D izlerken ekranda gördüğün şekli seçeceksin. Yanyanaysa yanyana olanı üst üsteyse üstüste olanı 2D ise istiyorsan 3D'ye çevirmeyi seçeceksin.

Dsmartta sadece Smart 3D kanalı var.

Rakam kendiliğinden kaybolur. Yok edemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaylight

Digiturk 399. kanal 3D yayın yapıyor ayrıca NationalGeographic HD kanalı akşamları 3D yayın yapıyor. 3D yayın izlemek için 3D yayına gelip (çift ekran olur bu yayınlar) kumanda üzerindeki 3D tuşuna bastıktan sonra çift taraflı ekran olan mod seçilir. Eğer 2D yi 3D yer çevirecekseniz ilk sıradaki 2D to 3D modu seçilir.

Face ve Twitter için Samsung Apps den widget indrimeniz yeterli olur. Bunun için bir samsung hesabı oluşturmalısınız. e posta ve şifre ile kayıt olmanız çok kolay. Ben samsung akıllı telefonumdan dolayı zaten kayıtlı olduğum için sıkıntı olmadı.

Renk ayarları için çok uğraştım olmadı istediğim kaliteyi alamadım o yüzden o konuda birşey söyleyemem

Sol alt köşede ki rakam bende yok nedir bilmiyorumda..

Bir hesap oluşturmam gerektiğini anladım da bunu nereden oluşturuyoruz bende orayı arıyorum zaten

3D modu için dediğiniz 3 seçenekten hangisi bu? Ortada ki mi? Onları seçiyorum ama bir türlü net görüntü olmuyor. 2D to 3D de o görüntüyü alabiliyorum. Gözlüğü aktifleştirdikten sonra üzerinde ışık sürekli yanması felan gerekmiyor değil mi?
    Edit: Patates kızartması yukarıdaki sorumu cevaplamış.Teşekkürler de o ne saçmalıktır yahu öyle ?

Bu explore 3D menüsündeki videoları netten çektiği için mi donuyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 18 Temmuz 2012; 23:07:45 >

• quote:

Bir hesap oluşturmam gerektiğini anladım da bunu nereden oluşturuyoruz bende orayı arıyorum zaten

3D modu için dediğiniz 3 seçenekten hangisi bu? Ortada ki mi? Onları seçiyorum ama bir türlü net görüntü olmuyor. 2D to 3D de o görüntüyü alabiliyorum. Gözlüğü aktifleştirdikten sonra üzerinde ışık sürekli yanması felan gerekmiyor değil mi?
    Edit: Patates kızartması yukarıdaki sorumu cevaplamış.Teşekkürler de o ne saçmalıktır yahu öyle ?

Hocam şuan tam hatırlamıyorum ama o alana geldiğinde senden e-posta ve şifre istiyor ya işte orada birde yeni hesap oluştur yada kaydol gibi bir seçenek vardı oradan kayıt olabilirsin..

Yada en güzeli siz bunlarla uğraşmayın direk bu linkten kayıt olun Linki açınca sağ üstte Kaydol var..
    https://account.samsung.com/account/joinTermsAcceptance.do

Explore 3D menüsündeki filmler internetten indirilen filmler.. Burada dikkat etmeniz gereken 3D bir film boyut olarak yaklaşık 30GB dır. İnternet kotanız sınırsız olsa bile en fazla 2 film izlersiniz daha sonra hızınızı otomatik olarak düşürecekleri için internetten pek zevk alamazsınız.. Eğer internetiniz kotalı ise aman dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 19 Temmuz 2012; 8:07:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skoparak
    Anladım bilgilendirmen için saol.beklicem resimleri

Resimler yüklendi..
  • quote:

quote:

Hocam şuan tam hatırlamıyorum ama o alana geldiğinde senden e-posta ve şifre istiyor ya işte orada birde yeni hesap oluştur yada kaydol gibi bir seçenek vardı oradan kayıt olabilirsin..

Yada en güzeli siz bunlarla uğraşmayın direk bu linkten kayıt olun Linki açınca sağ üstte Kaydol var..
    https://account.samsung.com/account/joinTermsAcceptance.do

Explore 3D menüsündeki filmler internetten indirilen filmler.. Burada dikkat etmeniz gereken 3D bir film boyut olarak yaklaşık 30GB dır. İnternet kotanız sınırsız olsa bile en fazla 2 film izlersiniz daha sonra hızınızı otomatik olarak düşürecekleri için internetten pek zevk alamazsınız.. Eğer internetiniz kotalı ise aman dikkat

Bu linkten üyeliğimi gerçekleştirmiştim ama kabul etmiyor saçmalık orada zaten. Hani farklı bir şey vardır diye yine sormak istedim. Net kotalı değil sorun yok. :)

@patates kızartması

Görüntü nasılsa ona alıyorsun demişsinde. Örneğin d smartın 3d kanalına geldiğimde görüntüde değişiklik olmuyor ki?? Yani ben 3D ye basmadıkça görüntü normal ama sen yanyanaysa onu üst üsteyse onu seçeceksin felan demişsin.

İnsan kılavuza şunların açıklamasını koyar yaaa hay samsung senin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 19 Temmuz 2012; 8:58:55 >

• Dostum kanalı açtığında yan yana aynı görüntüyü görüyosun değil mi ? O zaman 3D tuşuna basıp ortadakini seçeceksin ki yan yana olan görüntüleri üst üste çakıştıracak. Sonra gözlüğünün üzerindeki düğmeye bir kez bas ve tak gözlüğünü seyret. Şunu da belirteyim normal kanala döndüğünde görüntü bozuk olur ve tekrar 3D tuşuna basıp normale alacaksın. İşte o zaman gözlük otomatik olarak kendiliğinden kapanır. Tekrar 3D kanal için ilk anlattıklarımı yapacaksın ve gözlüğü tekrar açacaksın. Otomatik olarak geçmez 3D görüntüye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodstar

Dostum kanalı açtığında yan yana aynı görüntüyü görüyosun değil mi ? O zaman 3D tuşuna basıp ortadakini seçeceksin ki yan yana olan görüntüleri üst üste çakıştıracak. Sonra gözlüğünün üzerindeki düğmeye bir kez bas ve tak gözlüğünü seyret. Şunu da belirteyim normal kanala döndüğünde görüntü bozuk olur ve tekrar 3D tuşuna basıp normale alacaksın. İşte o zaman gözlük otomatik olarak kendiliğinden kapanır. Tekrar 3D kanal için ilk anlattıklarımı yapacaksın ve gözlüğü tekrar açacaksın. Otomatik olarak geçmez 3D görüntüye...

Heh işte bende bundan bahsediyorum. Kanalları değişirken 3d kanalına geldiğimde görüntü dediğin gibi değil. Normal yayın yani. Gözlüğü aktif edip kumanda dan 2Dto3D yapınca görüntü alıyorum ama diğer iki seçeneği seçtiğimde gözlüğü taksam da görüntü düzelmiyor. Üst üste veya yan yana gösteriyor seçtiğim özelliğe göre.

2Dto3D olayını anladım onda sorun yok. Ben bu üst üste ve yan yana olayını anlayamadım. Onlar ne?

Bu İD olayı hakkında bilgin var mı? Face yada twitter'a gireceğim illa oturum aç diyor. Yukarıdaki arkadaşın verdiği linkten üyelik almıştım. Giriyorum ama hata veriyor.

• Şu an tv başında değilim o nedenle net olarak hatırlamıyorum ama ben tv den üyelik aldım biraz aramam gerekmişti, yaklaşık 20 dakika sürdü çünkü herşeyi klavyeden girmek gerek. T9 falan açıktı o nedenle de biraz zorlanmıştım neyse.. Ben Digitürk kullanıyorum ve 399. kanal açtığımda yanyana aynı görüntü görünüyor ve 3D tuşuyla ortadakini seçinde görüntü çakışıp 3 boyutlu oluyor. Ama sende sanırım d-smart var bi ora ile görüş istersen o kanalda görüntünün Side by Side olması lazım, yani yan yan dediğimiz görüntü..Teledünyada bile var aslında ama d-smarttamı bi sıkıntı var ki..
  • kayıt olduktan sonra e-posta adresine onay kodu yada linki yollamış olabilirler eğer onu açmadıysan üyeliğin aktif olmamıştır.. Aklıma başkada birşey gelmiyor..

Gerçek 3D yayın 2 şekilde olur.
    1-Aynı görüntü iki tane yan yanadır.
    2-Aynı görüntü iki tane altlı üstlüdür.

Eğer bunların dışında tek ve normal bir görüntü izliyorsan bu 3D yayın değildir. Eğer tek ve bulanık bir yayın izliyorsan buda 2D den 3D ye çevrilmiş görüntüdür.
  • @bloodstar

Bende yayın ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüp explorer 3d ye bakayım dedim. Onları da açtığımda direkt görüntü normal yayın gibi görünüyor. Kumanda dan aktifleştirdiğimde 3D alıyorum ama oda side by side felan değil 2Dto3D. alt alta yada yanyana yapıp gözlüğü taktığımda görüntüde değişen bir şey olmuyor. Bir anormallik var ama çözemedim.

@kadirdaylight

İşin komik yanı ben bilgi işlemciyim. Yabancı değilim bu gibi şeylere ve çözemiyorum. Bir anormallik olduğu kesin. E posta onayını atlamadım tabi haliyle :)))

Yukarıda paylaşılan 3D test programını indirdim. Onuda TV görmüyor ki test edeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 19 Temmuz 2012; 10:42:49 >
  • Explore 3D filmleri nasıl normal görünür allah allah...Oradan milan-inter maçının özetini falan izledim 3D ve gayet başarılıydı. Tabii takılmaları saymazsak.
  • quote:

@kadirdaylight

İşin komik yanı ben bilgi işlemciyim. Yabancı değilim bu gibi şeylere ve çözemiyorum. Bir anormallik olduğu kesin. E posta onayını atlamadım tabi haliyle :)))

Yukarıda paylaşılan 3D test programını indirdim. Onuda TV görmüyor ki test edeyim...

Hocam mesleğinizi bilmediğim için aklıma gelen çözümleri söyledim.. Eeee bu durumda gerçekten bir anormallik var isterseniz Tv'yi aldığınız mağazaya gidin ve oradaki televizyonlarla test edip yardım isteyin. Eğer onlarda olup sizde olmayan bir olay varsa (yan yana veya üst üste görüntü gibi) TV'de sorun var demektir, 30 günü geçirmeden iade yada değişim yapabilirsiniz..

• quote:

quote:

@kadirdaylight

Hocam mesleğinizi bilmediğim için aklıma gelen çözümleri söyledim.. Eeee bu durumda gerçekten bir anormallik var isterseniz Tv'yi aldığınız mağazaya gidin ve oradaki televizyonlarla test edip yardım isteyin. Eğer onlarda olup sizde olmayan bir olay varsa (yan yana veya üst üste görüntü gibi) TV'de sorun var demektir, 30 günü geçirmeden iade yada değişim yapabilirsiniz..

Yo yo yanlış anlaşılmasın yardım çabalarınıza minnettarım. DH bu yüzden birtane ya.
    Bakalım akşam yine kurcalayacağım. Olmadı yapacağız bir şeyler.

Birde bu smart ekranında kumanda ile dolaşmak ki haliyle nette dolaşmak işkence. Teknosa da herif kablosuz klavye takmıştı diye gördüm. Bunlara mouse klavye takabiliyor muyuz yahu? Yüklemede felan sorun çıkarır mı ?

• Ben aldığım yere sordum bütün kablosuz klavye ve mouse ları denedik olmadı dedi.. Bana samsung'un hem klavye hemde kumanda olan ufak bir cihazını gösterdi 230 TL gibi bir fiyattı.

Sonra araştırdım ki Logitech K400 klavye ve mouse ikisi bir arada bu TV için uyumluymuş. Teknosanın başka mağazını arayıp sordum onlarda aynı şeyi söyledi. Fiyatı teknosada 129TL ben hepsiburada'dan 95 TL'ye aldım ama henüz gelmedi yani deneyemedim. Bir aksilik olmazsa bugün servis gelecek ve TV'yi iade edeceğim o yüzden deneme şansımda olmayacak.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.