Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Arkadaşlar selam,yaklaşık 2 saattir ES6140 ile ilgili baya bir yazı okudum bu forumda,ağustos gibi almayı planlıyorum bir aksilik olmaz ise.Herşey güzel görünüyor.Öncelikle ışık sızdırma olayı kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim,ne denli? Yani belirgin birşey mi yoksa görülmesi zor bişeymi,mesela resim olarak gönderebilir misiniz? ve son sorum,cihaz da skype olması lazım,cihaza kamera bağlanabiliyor mu ? Eğer cihaza kamera bağlanıyor ise,bu kamera samsung'un kendi kamerası olmak zorunda mı yoksa uygun modeller neler? Yani herhangi bir cam olabilir mi ?

Bende ışık sızması çıkmadı ama bulutlanma denen olay var. Sadece siyah arka planda görülüyor ama tv izlerken felan görüntüye bir etkisini çözemedim yok yani.
  • arkadaslar 2 ay sonra bu tv nin 55 inchlik modelinden almayı düşünüyorum 4 metreden izlenecek çok mu büyük olur yoksa iyi durur mu
    birde bu tv nin 50 inch lik modeli var mı varsa o benim için daha iyi olacak sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum 4 metreden izleyeceksen bi sorun yok. Şu an evde var 55" olanı ve 3 metreden bile bir süre sonra biraz daha büyük mü alsaydım dedim Ayrıca bundan bir küçüğü 46" ve bir süre sonra 4 metreden pişman olursun 55 almadığına...

Bu arada tv de bir adet kırmızı yanık kalmış piksel vardı tam ekranın sağ alt tarafında ve film izlerken siyah şeritler çıktığında çok rahatsız ediyordu. Samsunga bildirdim, geçen hafta gelip fotoğraf çekmişlerdi ve dün gece aradılar. Samsung merkez görsel sunum istemiş ve akşam tv yi alıp götürecekler. Onay çıkarsa değişim sağlanacak. Şimdilik teknik servis konusunda sıkıntı yaşamıyoruz ne zaman arasak ertesi gün dönüş sağladılar sağolsunlar.

Ayrıca Vatan bilgisayar da kampanya var kutu içinde 2 adet gözlük ve pilleri ile birlikte 129 tl. Dün 4 tane aldım bazen misafir geliyo onlara izletiyosun sen açıkta kalıyosun olmuyo tabii 260 tl ye 4 adet gözlük bedava bence. Fırsatı olan, gözlük almak isteyen kaçırmasın derim. 2011 ve 2012 model tüm samsunglar ile uyumluymuş.Link aşşağıda...

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ssg-p30502zd-ssg-p30502zd-pilli-gozluk---2-adet/productdetails.aspx?I_ID=57419

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodstar -- 24 Temmuz 2012; 9:18:53 >

• hocam tesekkur ederim o zaman ben 55 inch olan modelin pesinde koşayım :)
    şu an teknosada 3300 tl 2 ay sonra umarım düz hesaptan verirler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logitech K 400 klavyem bugün kargoya verilmiş. Geldiğinde izlenimlerimi aktarırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaylight

Logitech K 400 klavyem bugün kargoya verilmiş. Geldiğinde izlenimlerimi aktarırım.

Muhakkak iyi sonuç alırsın adı üzerinde logitech. Önemli olan tv ile olan uyumu. Sorun çıkarmazsa sıkıntı yok demek demektir. :)
  • K400 sanki bu tv için üretilmiş. Çok iyi bi seçim bence. Güle güle kullan...
  • Teşekkür ederim arkadaşlar sabırsızlıkla bekliyorum bakalım.. Ondan sonrada sıra kameraya gelir artık yurt dışından gelecek birilerini bulmak lazım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

quote:

Masaüstü bilgisayarımı kablosuz olarak bağladım. Oldukça başarılı bir aktarım var ben bu AllShare özelliğini çok sevdim. Bilgisayardaki filmi kaliteli bir şekilde izleyebiliyorum. Geriye bir tek kablosuz klavye ve mouse kaldı oda gelince tam olacak..

Ohh ne alaa. Tv'nin başına oturup vakit bulamıyorum arkadaş ki uğraşayım. Bu yaptığın işlemleri anlatan bir rehber kılavuz var mı? Uğraşmadan yapalım bizde.

Ya bu nette dolaşırken donukluk var. Kullanan arkadaşlarda da durum aynı mı? Bu herhangi bir güncelleme ile felan geçiyor mu acaba ?

Birde Web browser'ı değiştirebiliyor muyuz?

Klavuz yok hocam bende çok araştırdım bulamadım sonra kendim uğraşıyım dedim çok kolaymış hemen oldu. Ayrıntısını anlatırım, nette donukluk bende yok belki güncelleme ile iligisi vardır bilmiyorum ama ben en son sürümü güncelledim yanlış hatırlamıyorsam 01023 dü.. TV ilk geldiğinde 01015 di.

pc veya laptop ile bağlantı konusundaki bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz, bu bağlantıyı denedim fakat bir türlü muvaffak olamadım, "istek yerine getirilemiyor ..." diye bir mesaj çıkıyor. Neyi eksik veya yanlış yapıyor olabilirim acaba...

• quote:

Orijinalden alıntı: m.erdogan

pc veya laptop ile bağlantı konusundaki bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz, bu bağlantıyı denedim fakat bir türlü muvaffak olamadım, "istek yerine getirilemiyor ..." diye bir mesaj çıkıyor. Neyi eksik veya yanlış yapıyor olabilirim acaba...

Öncelikle ağ bağlantı ayarlarınızdan kullanıcı izolasyonu seçeneğini mutlaka kaldırmış olmalısınız.

Daha sonra bilgisayarınıza AllShare uygulamasının orjinal sürümünü yüklemelisiniz. Uygulama kurulumu tamamlandığında tüm kablosuz bağlantıların açık olması gerekmekte. (TV, Telefon veya PC)

Uygulama kurulduktan sonra ileri ileri seçenekleri ile paylaşım kısmına kadar ilerleyeblirsiniz. Zaten ondan sonrası Türkçe yönlendirmeler ile anlatılıyor.

Sizde istek yerine getiriilemiyor uyarısı nerede çıkıyor onu anlamadım. Unutmadan anti virüs yazılımınız varsa oda engelleme yapıyor. Onuda güvenlik duvarından izin vererek halledebilirsiniz.

• sonunda klavye geldi suan tv den yaziyorum klavye coik guzel cok kullanisli hafif ve saglam gibi duruyor. tv de gorunen klavye yok olmuyor o beni sinir etti suanda bu kisimlari gormeden yaziyorum tv deki klavyeyi gorunmez yapmanin yolunu bilen varmi?
  • Evet arkadaşlar ir sorunum var. 46 olanını kullanıyorum 1 aydır. Fakat facebooktaki videoları izliyordum. Şimdi flash player güncellemesi için link çıkıyor adobe sitesinde de işletim sistemi linux web browser safari görünüyor fakat yüklemiyor. Ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcan911

Evet arkadaşlar ir sorunum var. 46 olanını kullanıyorum 1 aydır. Fakat facebooktaki videoları izliyordum. Şimdi flash player güncellemesi için link çıkıyor adobe sitesinde de işletim sistemi linux web browser safari görünüyor fakat yüklemiyor. Ne yapabilirim?

Net bir bilgim olmamakla birlikte benim yapacağım iş fabrika ayarlarına geri dönüp güncelleştirmeleri yeniden yüklemek olurdu.
  • Arkadaşlar bu tvnin ses çıkışı nerede yani evimdeki amfiye bağlamak istiyorum ama başaramadım arkada ikitane audio r ve l var zannedersm bunlar ama ses gelmiyor ve menüdende harici hoparlörü seçiyorum yinede ses lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirlermi ?
  • arkadaşlar selam,
    ürünü 2gün önce almış bulunmaktayım fakat ağ ayarlarını yapıp onayı vermesine rağmen ne browserı açabiliyorum ne samsung apps'e girebiliyorum. tıkladığım zaman sağ üst köşede ya "bağlanıyor" diyor ya da "güncellnyr".

samsung hesabı açtığımda emailime onay maili göndermeyi başarmıştı, wi fi sinyalim tam çekiyor ve ip/dns hepsini aldı. dediğim gibi smart hub penceresinde hiç bir uygulamaya giremiyor hep bağlanıyor diyor kalıyor. yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler
  • bende samsung 46es6340 var bunu android tabanlı htc one x telefonla kontrol edebilirmiyim klavye olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: eayder

arkadaşlar selam,
    ürünü 2gün önce almış bulunmaktayım fakat ağ ayarlarını yapıp onayı vermesine rağmen ne browserı açabiliyorum ne samsung apps'e girebiliyorum. tıkladığım zaman sağ üst köşede ya "bağlanıyor" diyor ya da "güncellnyr".

samsung hesabı açtığımda emailime onay maili göndermeyi başarmıştı, wi fi sinyalim tam çekiyor ve ip/dns hepsini aldı. dediğim gibi smart hub penceresinde hiç bir uygulamaya giremiyor hep bağlanıyor diyor kalıyor. yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın inş. TV'yi fabrika ayarlarına döndürdükten sonra sıfırdan bağlantı kurun. Daha sonra size güncelleştireyimmi diye soracaktır sizde evet diyin. Biraz uzun sürecek ama o güncelleme olmadan düzgün çalışmıyor. Bende ilk başta sorun yaşadım. Servis kurulumu geç saatte yapınca güncellemesini beklemek istemedi ve o adımı geçti apar topar gitii sonra bende fabrika ayarlarına dönüp yeniden güncelledim düzeldi.

Karar sizin isterseniz bir deneyin..

Not: güncelleme sonrası size 010014 sürümü yüklüydü 010025 sürümü yüklendi geçerli kılınsın mı? gibi bir bir soru soracak (tam hatırlamıyorum) onay verdikten sonrada tv kapanıp açılacaktır.

• arkadaşlar, bu es6140'da youtube'e veya benzer sitelere web browser aracılığıyla girdiğimde, video'dan ses gelmiyor, sizde durum nedir acaba???
  • Evet arkadaşlar, 55" Es6140 televizyonum dün akşam geldi ve kurulumu yapıldı. Bilgi arayanlar için hemen ilk değerlendirmelerimi yapayım.
    Öncelikle digitürk + kullandığımı ve izleme mesafemin 280 cm olduğunu belirtmeliyim.

SD yayınların kalitesi oldukça iyi, hd yayınları pek de aratmıyor bence. Zaten dizi veya haber izlerken hd yayın olmasa da olur. Ancak kanaldan kanala sd yayında da fark var. örneğin Atv'nin normal yayını da gayet güzelken Show tv daha kötüydü. Bunun izleme mesafesi ve ekranın büyüklüğü ile de ilgisi var tabi ki.
    HD yayınlara gelirsek tek kelime ile mükemmel. Hele ki Nat Geo belgesellerini izlemek çok zevkli. Akşam şansıma 3D belgesel yayını da vardı ve yarım saatlik bir bölümünü izledim gerçekten çok güzeldi.
    Unutmadan belirteyim, teknoloji marketlerde demolarda izlediğiniz kaliteyi evde beklemeniz hatalı olur. Sonuçta teknoloji marketlerdeki demolar sırf satış yapılsın diye özel olarak en yüksek teknoloji ile hazırlanmış görüntüler. Televizyondakilerin onlar gibi olmasını pek de beklememek gerekiyor. Ama yine de ben Nat Geo belgeselinin 3D kalitesinden memnunum.

Normal yayınları da 2D'den 3D'ye çevirmekte bence başarılı. Derinlik hissi gayet güzel.

Ekranın mat olduğundan ve Es7000 gibi parlamadığından, cansızlığından bahsedenler olmuştu. Zannedersem 6140'ta ultra clear panel dedikleri panel teknolojisi yok. Ancak bu çok da abartılacak bir eksiklik değil. Ben teknosada her iki tvyi de aynı görüntülerle izlediğimde aradaki farkın çok da önemli olmadığını gördüm. Ayrıca gözlüğü takınca tabi ki görüntü daha da koyulaşıyor. Ama ekran ayarlarını dinamik moda getirirseniz bu sorunu çözersiniz diye düşünüyorum.

Ekran kanal geçişlerinde ekranın kenarlarında siyah yerlerin gri-beyaz arasında ışık hüzmelerinin olduğunu farkettim. Bu bir sorun mudur bilmiyorum. Ancak televizyon izlerken herhangi bir olumsuzluk yok. Yalnızca kanal geçişlerinde görülüyor.

Hayalet görüntü gibi bir sorun görmedim. Ölü pikselim yok gibi görülüyor. Servis aceleyle bir test yaptı ama hem testte hem de sonrasında ölü piksel görmedim.

Gelelim PS3 performansına: öncelikle 3D oyunlarımdan bahsedeyim. GT5 ve Fight oyunlarını test ettim. Bu oyunların üzerinde 3D uyumlu yazıyor ancak oyun menülerinde 3D için bir bölüm yok. Ben de kumandanın üzerindeki 3D tuşuna basarak denedim. GT5 oldukça başarılı. Ancak fight'ta beklediğim tat yoktu. GT5 görüntülerinin kalitesi hem 3D hem normal HD modda gerçekten muhteşemdi. 3D olarak dışa doğru uzama hissedemedim. Genelde derinlik katmakta ve yollar sanki geriye doğru uzamakta. Ama dediğim gibi görüntü kalitesi gerçekten mükemmel. Sonrasında biraz COD3 oynadım ki 55"'te gerçekten çok zevkli çünkü herkesi gayet net ve büyük görüyorsun.

Televizyonun kendi sesi gayet tatminkar. COD3 oynarken kurşun seslerinden televizyonun sesini 20'ye kadar kıstım.

Göz yorgunluğu derseniz benim izleme mesafem biraz yakın. Ayrıca ayarları da en üst seviyeye çıkarttım. Ancak yine de çok fazla bir yorgunluk hissetmedim. Tabi ki fazla abartmamak lazım.

İnteraktif Tv özelliklerinden bahsedeyim. Hepsini deneyemediysem de Garanti ve NTV aplikasyonları başarılı. Garanti ekinde piyasa yorumları, piyasa verileri bulunmakta, NTV'de ise haberleri rahatça okuyabiliyorsunuz. Akşam diğerlerini de deneyeceğim.

Kuruluma gelen servis internetiniz yavaş, televizyon güncellemeyi yavaş yapıyor dedi. Wireless olan bağlantımı ethernet kablosuna çevirdim. Ancak menüde yer alan 3D demo filmleri izlerken hep takılmalar yaşadım ve filmi kapattım. Bu benim internetimden midir yoksa televizyonun bir eksiği midir bilmiyorum. COD 3'ü online olarak takılmadan oynadım oysa ki...

Televizyonun bana göre en kalitesiz tarafı; kumandası. Diğer odamda bulunan Samsung 2010 model 650 serisi 32" televizyonumun kumandasında aydınlatma var ve gayet şık ağır bir yapıya sahip. Bu kumanda ise son derece hafif, karanlıkta tuşları görmek de çok zor ve tuşlar sıkışık.

Bu arada Teknosa'da bugün 55"Es6140'a zam gelmiş ve 3.300-TL'den 3.500-TL'ye çıkmış.
    Sony 55NX720 ise birden bire 600-TL ucuzlayarak 3.099-TL'ye inmiş. Samsungu verip Sony'i mi alsam diye düşündüm biraz ama Sony'de sanırım klavye bağlama, internette rahatça gezinme, USB'den istediğin formatta film izleme gibi özellikleri yok. Gözlükleri de çok daha pahalı. Samsung yine daha iyi gibi geliyor. Takdir sizlerin.

Bu akşam eğer eve erken gidebilirsem Samsung'a üye olup samsung menüsünden film izleyeceğim.

Size 55Es6140 hakkındaki diğer deneyimlerimi de ayrıntılı olarak yazacağım. Sorularınızı da yanıtlamaya çalışırım. Maksat benim gibi bu ürünü almayı planlayanlara yardımcı olabilmek.

Görüşmek üzere.

• quote:

Orijinalden alıntı: BugattiV
    Kuruluma gelen servis internetiniz yavaş, televizyon güncellemeyi yavaş yapıyor dedi. Wireless olan bağlantımı ethernet kablosuna çevirdim. Ancak menüde yer alan 3D demo filmleri izlerken hep takılmalar yaşadım ve filmi kapattım. Bu benim internetimden midir yoksa televizyonun bir eksiği midir bilmiyorum. COD 3'ü online olarak takılmadan oynadım oysa ki...

W-LAN hiçbir işe yaramıyor hocam, ben ethernet kablosuyla bağlandım 3D demo filmleri vs. takılmadan izliyorum. 8 mbps
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.