Şimdi Ara

samsung f86 parazitlenme: yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Sony w4000 almayı düşünürken bir arkadaşımın yoğun tavsiyesi nedeni ile Geçen hafta içerisinde Samsung 40F86 marka lcd almıştım. Ancak birkaç gün sonra xbox360 oynarken ekranda yukarıdan aşağıya kayan şeritler olduğunu farkettim. Forumda da buna benzer sorun yaşamış ve lcd.yi iade etmiş arkadaşlar olduğunu görünce bende iade etmeye karar verdim. TV'yi aldığım Anadolu Elektronik bayisine gittiğimde tv.yi iade hakkımın olmadığını(ben 10 gün içerisinde kayıtsız-şartsız iade hakkımın olduğunu sanıyordum); teknik servis gerekli incelemeyi yaptıktan sonra eğer tamir edilebilecek birşey ise tamir olacağını; değilse değiştirme yapabileceklerini belirttiler. İadenin ise muadil ürün bulunmazsa ancak mümkün olabileceğini belirttiler. şimdi ne yapmalıyım?servise haber verdim. bu problemi iade nedeni olarak kabul ederler mi? yoksa beni uzun süre oyalarlar mı?yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. teşekkürler....

• benim yabancı forumlardan okuduğum bu şeritlerin ve kendine açılıp kapanmanın cihazda kronik bir sorun olduğu.... bir kaç kez değiştirip aynı sorunla karşılaşanlar var....

eğer mümkünse paranızı geri alın mümkün değilse ve f86 bulamazlarsa bir üst seri vermeleri gerekir diye biliyorum a656 gibi....
  • İnşallah iade alırlar. Bu olaydan sonra samsung'dan soğudum biraz açıkçası. Tamam çok şık bir tv mobilyalara da çok yakışmıştı ama o kadar para verip aldığım bir tv.de böyle bir sorun benim canımı sıktı. İnşallah servis"bu sorun sayılmaz,bütün lcd.lerde böyle oluyor" gibi şeyler söylemez....
  • eğer lcd 'inden soğumadıysan bırak değişim yapsınlar derim.bak herşeyden şüphelen ama sony veya samsung dan tereddüdün olmasın eğer görüntü kötüyse bilki bi bozukluk vardır.

ama eğer ben bu lcdyi bi daha görmek istemiyorum diyorsan 30gün içinde götürdüğünde almaları gerekir. onlara tüketici heyeti mahekem vb biraz konuşursan sıkı olduğunu anlarlar iade yaparlar. yapmayız dediklerine inanma tutturabildiklerini kar sayıyorlar . karşısındaki müşteri yumuşak huylu olursa iade almıyoruz der inandırı müşteriyi.

önce yumuşak bir dille durumu anlat baktın yanaşmıyorlar mahkemede görüşürüz gibisinden imaalarda bulun

sonuçta okadar milyar veriyorsun beğenmemek senin en doğal hakkın.
  • merhaba,

Bende aynı sorunu yaşayıp iade etmiş kişilerden biriyim..

farklı mağazalarda yaklaşık 6-7 panelde kontrol ettim bu durumu..hepsinde vardi..yazilimsal vs dediler(samsungun bayisi)ama onlarda cevapsız kaldı bu konuda..

Bana kalirsa direk arkadaşlarinda dediği gibi bastırıp, yapilmasi gereken ne basvuru varsa yapip değiştirmezlerse olayı hukuki yolda devam ettirmek yada bunu yapacağını söylemek.

Burada yeni bi tespitimi daha söliyim yine elektronik zincir mağazaları olan iki farklı rakip firmada 46a656 ya baktim ve siyah ekranda(özellikle durağan siyah ekran) mesela tv açik ama yayın yokken daha iyi belli oluo...
    Siyah ekran görünmesi gereken yerde, ekran bordo görünüo..gercekten inanilmaz.2 farkli rakip mağazada bunu gördüm.fakat samsungun bi bayisinde baktim orda bu problem yoktu..tesadüf mü diil mi bilmiyorum.Ama dediğim gibi normalde siyah görünmesi gereken ekranin bordo oldugunu gördüm.
    Satış danişmaninin tespiti daha iyidi..."kenarlarla uyumlu olsun diye böle yapmişlardir abi dedi"
    Siyahi bordo gösterdiğini kendisi de gören bir diğeri.."Daha fazla beyaz tondami yoksa siyah tondami film izlersiniz die sordu.:)
    Ancak dediğim gibi sadece o partide mi hata vardi yoksa..ilk gelen parti mi böleydi bilmiyorum..
    Yani demek istediğim ne marka olursa olsun iyi inceleyip almamiz lazim..bir kere alınan cihazlar ,nce eleyip sık dokumak gerek maalesef:(

Tekrar geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clavinova -- 30 Haziran 2008; 17:49:10 >

• Tekrar merhaba. Az önce servis ile görüştüm, bu sorunun normal olduğunu ve bazı M serilerinde de aynı durumun yaşandığını ve bu nedenle arıza formu dolduramayacağını belirtti. Sanırım yasal olarak da memnuniyetsizlik nedeni ile bir iade hakkı bulunmuyor. Bu durum sadece bazı mağazaların yaptığı bir uygulama imiş. Yasal bir zorunluluk bulunmuyormuş.ne yapacağım bilemiyorum. Çok moralim bozuldu.. Anadolu Elektronik çağrı merkezi de iade alamadıklarını ve servisin arıza formu ile değiştime vs. yapılabileceğini belirtti. keşke en başta sony alsaydım
  • Merhaba,

Dostum...Senin sorunun benzeri bu topiktehttp://forum.donanimhaber.com/m_22424128/mpage_2/key_/tm.htm konuşulmuştu. Bazı arkadaşlar ( topikte linki var.) yazılım update'inin sorunu çözebileceğinden bahsetmişti. Ve bir arkadaşta iade etti bu sorundan dolayı. Şöyle güzelce okursan işine yarayacak bilgi ve izlemen gereken yolla ilgili bilgilere ulaşabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim.Evet bu topici inceledim. Hatta iade eden arkadaş clavinova ile de görüştüm. Ben iade etmek istiyorum ama aldığım bayi teknik sorumlular ile tekrar görüşüp bilgi vereceğini söyledi. Biraz işi yokuşa sürecek gibiler ama bilmiyorum... Keşke hiç bulaşmasaydım samsunga.
    quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Merhaba,

Dostum...Senin sorunun benzeri bu topiktehttp://forum.donanimhaber.com/m_22424128/mpage_2/key_/tm.htm konuşulmuştu. Bazı arkadaşlar ( topikte linki var.) yazılım update'inin sorunu çözebileceğinden bahsetmişti. Ve bir arkadaşta iade etti bu sorundan dolayı. Şöyle güzelce okursan işine yarayacak bilgi ve izlemen gereken yolla ilgili bilgilere ulaşabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: sanfi

Teşekkür ederim.Evet bu topici inceledim. Hatta iade eden arkadaş clavinova ile de görüştüm. Ben iade etmek istiyorum ama aldığım bayi teknik sorumlular ile tekrar görüşüp bilgi vereceğini söyledi. Biraz işi yokuşa sürecek gibiler ama bilmiyorum... Keşke hiç bulaşmasaydım samsunga.

Sony'de böyle kronik yani modele has ve çıkma olasılığı yüksek sorunlar yok evet ama eğer olursa da çok farkı olmazdı Samsung bayileri veya servisi ile yaşadıklarına göre.

Bugün bir *** bayisine uğradım. Bir model sordum. Diğer bayilerin verdiği fiyatın 1000 ytl yukarısında. Ben de diğer bayilerde bu fiyat sizinki yüksek dedim.O arada sanırım patrondu, çalışanlara kızıyordu. Konu neydi bilmiyorum ama duyduğum laflar içime oturdu.

"Müşteri anam mı, babam mı? Müşteri yalan söyler, siz takip edeceksiniz..." diye yüksek ses le bağırıyordu. Sonradan beni mi farketti bilmiyorum.

"%98 doğru söyler ama %2 si de yalan söyler." mealinde bişiler söyledi.

Biz dükkanda iki poğça, bir ekmek satabilmek için iki takla atıyoruz. Müşteriye tatlı dil güler yüz göstermeye çalışıyoruz. Ama yüksek meblağlar ödeyerek ürün adığımız bu tip yerlerin bazısında maalesef esnaflık sıfır.

• aynen sana katılıyorum Highwaymouse hocam.Ürünü satana kadar bin takla atanlar daha sonra insanın yüzüne bakmıyor. Bende bugün gittim "yok sen ısrarla bu modeli istedin, biz bişey yapamayız" gibi laflar...
    quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Teşekkür ederim.Evet bu topici inceledim. Hatta iade eden arkadaş clavinova ile de görüştüm. Ben iade etmek istiyorum ama aldığım bayi teknik sorumlular ile tekrar görüşüp bilgi vereceğini söyledi. Biraz işi yokuşa sürecek gibiler ama bilmiyorum... Keşke hiç bulaşmasaydım samsunga.

Sony'de böyle kronik yani modele has ve çıkma olasılığı yüksek sorunlar yok evet ama eğer olursa da çok farkı olmazdı Samsung bayileri veya servisi ile yaşadıklarına göre.

Bugün bir *** bayisine uğradım. Bir model sordum. Diğer bayilerin verdiği fiyatın 1000 ytl yukarısında. Ben de diğer bayilerde bu fiyat sizinki yüksek dedim.O arada sanırım patrondu, çalışanlara kızıyordu. Konu neydi bilmiyorum ama duyduğum laflar içime oturdu.

"Müşteri anam mı, babam mı? Müşteri yalan söyler, siz takip edeceksiniz..." diye yüksek ses le bağırıyordu. Sonradan beni mi farketti bilmiyorum.

"%98 doğru söyler ama %2 si de yalan söyler." mealinde bişiler söyledi.

Biz dükkanda iki poğça, bir ekmek satabilmek için iki takla atıyoruz. Müşteriye tatlı dil güler yüz göstermeye çalışıyoruz. Ama yüksek meblağlar ödeyerek ürün adığımız bu tip yerlerin bazısında maalesef esnaflık sıfır.

• Bunun en büyük sebebi: Müşteriyi bir seferlik görmeleri. Yani adama bu tv'yi sattık. En az 3-4 sene tv almayacaktır. O zamana kim öle..kim kala...

Fakat günlük aynı müşteriye satış yapan işyerlerinde, müşteri memnuniyeti daha ön planda oluyor.. Bir müşteriyi kaybedersin, ikiniciyi kaybedersin, üçüncüde kaybedecek müşteri bulamazsın.

Ayrıca Samsung'un bazı modellerindeki sorunlar yurtdışı sitelerinde, işte benim verdiğim linkte bahsedildiği gibi bu forumda yazılıp çizildiği halde bu ürünü satmaya devam etmeleri oldukça ilginç ve üzücü. Ha satarsın ama çıkan soruna sahip çıkarsın o zaman kabul.
  • aslında ne kadar doğru bilemiyorum ama teknosada bir görevli çok fazla sorunlu ürün çıktığı için Anadolu Elektronik'in F86 getirmeyi bıraktığını söyledi...
    yani adamların mutlaka bu sorunlar yüzünden dilleri yanmış işi yokuşa sürmeleri normal... zaten piyasada aranınca ürün genelde kendi ithal edenlerde bulunuyordu, vatan gibi... ilginç ama vatan'da satılan f86'lar diğer ürünlerden farklı olarak kendi ithalatları...
  • Nisan ayında 46F86 LCD'yi Darty'den kredi kartına tek ödemede 4500 YTL aldım. Banding denen yukarıdan aşağı kayan bant biçimindeki arızayı görünce çok moralim bozulmuştu. PS3'ün siyah ekranında dikkatli bir göz bu hatayı çok rahat görebiliyordu. Sorunu önce Darty'e ve Anadolu elektronik servisine ilettim. Bir iki yazışma sonrası TV yi iade ettim ve paramı geri aldım. Yetkili servis ise konuyu bile anlamadı yada anlamak istemedi. Bu değişim işi mahalledeki çapsız servislerle olmuyor. Sonradan düşününce 7000-8000 YTL lik fiyat bir anda nasıl 4500 YTL ye düşmüştü? bunun cevabı çok basit hatalı üretim.www.avforums.com sayfasına girin şikayetlere inanamazsınız.

• Samsungu tavsiye etmiyorum ne görüntüleri doğal nede ürettikleri tv ler kaliteli.Lcd alacaklara tavsiyem,Sony,Philips,Toshiba plazmada pioneer kuro serisi,panasonic olacak.
  • X360 hangi çıkıştan bağlıyorsunuz acaba componentmi yoksa hdmi mi ona gör bir önerim olacak ve bu sorun ortadan kalkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 1 Temmuz 2008; 10:58:03 >
  • quote:

Tekrar merhaba. Az önce servis ile görüştüm, bu sorunun normal olduğunu ve bazı M serilerinde de aynı durumun yaşandığını ve bu nedenle arıza formu dolduramayacağını belirtti. Sanırım yasal olarak da memnuniyetsizlik nedeni ile bir iade hakkı bulunmuyor. Bu durum sadece bazı mağazaların yaptığı bir uygulama imiş. Yasal bir zorunluluk bulunmuyormuş.ne yapacağım bilemiyorum. Çok moralim bozuldu.. Anadolu Elektronik çağrı merkezi de iade alamadıklarını ve servisin arıza formu ile değiştime vs. yapılabileceğini belirtti. keşke en başta sony alsaydım

Bİr kere eğer diğer bazı serilerde de oluyorsa bu arızadır, hem de fabrikasyon bir hatadır. Dolyısıyla ayıplı üründür. Dolayısıyla değiştirilmesi gereklidir. Hatta iade bile alabilmelisin. Arkadaşların dediği gibi biraz daha bastırmalısın. Sen haklısın onlar haksız. Tüketici dernekleriyle görüş. Tüketici mahkemesine de gerekirse başvur. Bildiğim kadarıyla Kaymakamalıklarda ki Tüketici Hakem Heyetleri'ne bir dilekçe ile başvuru yetiyor. Harç vs. bile alınmıyor. Hakkını sonuna kadar ara.

• slm,

Kesinlikle %100 katılıyorum.Zaman geçirme..mal ayıplı mal.bunla ilgili yasa var.
  • geçmiş olsun...bu samsung çok iyi tv yapıyor ama dış görünüş olarak..biraz hassas olan kullanıcıların bir çoğu samsung dan şikayetçi....ben de 40m 87 yi geri verip sony almıştım.sizin bahsettiğniz problem sadece size özgü değil..adamlara şikayetini söylüyorsun normal diyorlar...ne demek normal ?parayı alırken kusurlarından dolayı fiyat düşmüyor ama...
    forumlarda samsung kullanıcılarını takip ediyorum..adamlar malesef sineye çekmek zorunda kalıyorlar..
  • samsung alınmaz bana göre.tv alıcaklar sony,toshiba,philips plazmada ise pioneer ve panasonicten başka markalara bakmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

samsung alınmaz bana göre.tv alıcaklar sony,toshiba,philips plazmada ise pioneer ve panasonicten başka markalara bakmasın.

neye dayanarak söyleyebiliyorsunuz bunu merak ettim??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.