Merhaba önerdiğiniz model çok güzel bir monitör ama 10 seneye yakındır 29 inç Ultrawide kullanıcısıyım 21:9 orana epey alıştım 16:9'a pek sıcak bakmıyorum o yüzden şu an. 32 inç 16:9 monitörü bir şekilde custom resolution ile 21:9 yapsam nasıl olur diye baktım elde deceğim ekran alanı şu anki monitörümle hemen hemen aynıya denk geldi. 34 inç 21:9'da ise iyi bir miktar büyüme elde ediyorum. Önerdiğinizin fiyatı 20 bin civarında olsa 9-10 bin gibi bi farkı olsa o zaman mantıklı olabilirdi ama fiyatı şuan G8 Oled'le benzer seviyelerde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 22 Eylül 2023; 1:16:29 > |
Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (26. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Fiyatının yüksek olmasının sebebi bir eşi daha olmaması. 32 inch 4k 180hz üzerinde yanılmıyorsam başka monitör yok, ki bu 240hz. Rakibi olmayınca böyle bir fiyat ortaya çıkmış olabilir. Ama zaten özelliklerine bakınca o fiyatı hak ediyor.
Sizin kullanım alışkanlığınıza 34 inch oled'ler daha uygun gibi, ama hiç kimse sizin 7-8 saatlik sürelerde işinizle alakalı aynı program ara yüzünü kullandığınızda burn-in sorunu ile ne boyutta karşılaşabileceğinizin yanıtını veremez. Ama bu riskleri en aza indirgemek için sizin de belirtiğiniz gibi siyah veya siyaha çok temalar kullanmak, 3-4 saatte bir oled monitörlerde olan bakım moduna alarak monitörün kendini otomatik olarak elden geçirmesini sağlamak, sabit olan panelleri eğer mümkünse mouseover görünür/gizlenir hale getirebilmek gibi önlemler alınabilir.
Ama ben bu oled konusunda hep söylediğim şeyi tekrarlayayım, bu kadar para verdikten sonra bu kadar zahmete değer mi?
Ben bu oled monitör olayını biraz şeye benzetiyorum, hani adam anormal zengindir gider ferrari alır, ama onu sadece haftasonu keyif için bir kaç sürer sürer. Haftanın 7 günü şantiye alanına yaz kış demeden ferrari ile gitmez
Günde max 3-4 oyun oynayıp kafa dağıtayım veya şöyle güzel bir film izleyip sonra yatayım diyen insan için oled monitör alınan keyfi max düzeye çıkartır. Ama çok uzun süreler yoğun bir şekilde kullanılacaksa şayet, o keyiften eser kalmaya bilir.
Bu tabi benim fikrim, herkes istediği tercihi yapmakta özgür
-
-
Evet çok haklısınız, masamı genişletip çift monitör kurulumu yapmak ve işlerime şu anki ultrawide'la devam edip dediğiniz gibi eğlence veya renk odaklı işlerde olede geçmek daha mantıklı. Oled'i gördükten sonra ips'e bir daha bakasım gelir mi o ayrı konu tabi
-
O kadar zaman oldu, yurtdışında monitöre gelen güncelleme bize gelmediya arkadaş. :) Monitörü Tr getirterek harbiden hakkına girmişiz gibi hissediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 28 Eylül 2023; 8:55:40 > -
Ürün için kaliteli Micro HDMI 2.1 ürün önerebilecek var mı veya kullanan önerebilir mi Amazon’da ugreen Micro HDMI modelleri varda 1.4 falan diyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celest -- 28 Eylül 2023; 11:41:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cablecc Mikro HDMI HDMI 2.1 Ultra-HD UHD 8K 60hz 4K 120hz Kablo 48Gbs HDMI Kablosu Kamera Tablet 1.5M https://www.amazon.com.tr/dp/B08M9KL83T?ref_=cm_sw_r_apin_dp_XCM7BXXEN52Q2FTZ7A0G
ben bunu kullanıyorum. Malzeme kalitesi baya yüksek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12 bit renk derinliği ve 175hz de problem çıkarmaz dimi? dp de 10 bit alıyorum o yüzden geçmek istiyorum
Şuan 12bit 175hz hiç bi kabloyla alınmıyor. Yazılımsal bi sorunu var aletin. 12 bit 120hz sorunsuz ama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
geçmeni tavsiye etmem. orjinal kablosunu kullanın. macera arama bence.
-
12 bit 175 hz ne amd ne de nvidia tarafında desteklenmiyor. 2023 ocak sürücülerini indirirseniz 12 bit 175 hz kullanabilirsiniz ama güncel sürücüler sorunlu.
-
Hali hazırda 3 yıldır LG CX kullanıyorum ve OLED ile birkez tanışınca diğer hiçbir panel tatmin etmiyor, 21:9'a uzun zamandır geçmek istiyordum geçen günki MM indirimi ile daha fazla bekleyemedim ve G8'i aldım. İlk izlenimlerim çok olumlu Samsung'un monitör departmanı uzun yıllardır bana göre çirkin ve overdesign kasalar tasarlıyordu bu ürünü sanki Apple tasarımcıları yapmış gibi sade duru kaliteli bir tasarımı var muazzam görünüyor. Henüz çok fazla ayar kurcalayamadım ama ultrawide + oled inanılmaz bir deneyim bırakın modern oyunları 11 yıllık Diablo 3 bile başka bir zevkle oynanıyor.
Panel tertemiz çıktı bu arada, ölü pixel, gri banding, leke hiçbir şey yok.
Bahsedildiği kadar abartılı bir tex clarity sorunu yaşamasamda bir miktar sorun var ancak bu monitörün pixel diziliminden ziyade Microsoft'un fosilleşmiş clear type'ı yüzünden oluyor. Kurması ve çözmesi işkence olmasa Mactype adlı uygulamanın bunu neredeyse tamamen çözebildiğini okudum ona bir ara bakacağım.
-
arkadaşlar monitörün güncellemesini usb ile yapmak istiyorum ne yapmam lazım dosyası indirdim samsung un sitesinden usb ye attım ama sanırım çevirici falan lazım mış yapan var mı ?
-
Rar dosyasının içindekileri direkt usb'nin içine açın, sonra usb'yi monitöre bağlayın. Otomatik olarak başlamazsa ayarlardan güncelleme kontrolü yapın, öyle olması lazım. Dikkat edilecek noktalardan ilki, usb formatının fat32 olması. Bir de benim monitörün usb girişlerinden birinde çalışmadı, diğerini denedim onda çalıştı. Biri çalışmazsa diğerini deneyin.
-
Günceleme ile ne değişiyor
Selamlar,
Monitörü yeni kullanmaya başladım ama bazı şeyleri çözemedim. İçinden çıkan Displayport kablosunu kullanıyorum. Ne kendi uygulamasıyla Netflix üzerinde, ne de bilgisayar bağlantısıyla "Doldurmak için yakınlaştır" özelliğini kullanamıyorum. Bu fonksiyon kullanılamıyor hatası alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Hatta Reddit'te bununla ilgili bir videoya denk geldim, tamda bu özelliği kullanan bir kullanıcı video çekmiş. Ben yapamıyorum işte bunu, olmuyor.
-
fat32 olan usb ye dosyaları attım type c dönüştürücü ile monitöre bağladım şimdi güncelleye tıkladım güncelleme bulmadı otomatik olarak ta başlamadı unuttuğum birşey mi var acaba?
adaptör sorunsuz çalıştığı halde yapamadım.
siz nasıl yaptınız hangi adaptörü kullandınız 2 çıkışıda denedim.adaptörlük bir sorun olduğunu zannetmiyorum.-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celest -- 7 Ekim 2023; 12:39:53 > -
Bende dandik bir tane dönüştürücü ve yine dandik bir tane usb'yle dün gece yaptım, sorunsuz güncelledi. Ama dediğim gibi, monitörün üstünde 2 tane type-c girişi var bildiğiniz gibi. Birinde olmadı, diğerinde oldu.
Bu arada bende 1504 vardı, 1520.9'a güncelledim. Büyük ihtimal bakmışsınızdır ama belki sizde zaten son sürüm vardır.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X