< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (25. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yani bunu diyordum, bu sinyal bulamama sorunu bazen yapabiliyor. O gibi durumlarda kumandadan kapama tuşuna basılı tutup restant attırım hocam. kapatın açın, fişini çekin bir süre beklesin vs taki ilk sinyali yakalayana kadar. temel sıkıntın ilk sinyali yakalamasında, sonra tekrar etmiyor veya bendeki gibi nadiren tekrarlıyor bu durumu. nedenini bende tam anlamış değilim ama yazılımsal olarak yorumluyorum, ekran kartıyla monitörün iletişim kuramaması. yoksa monitör bozuk olsa akıllı tvside çalışmaz, açılmazda. daha sonradan hiç bağlantı sağlamazda.
-
Hocam bende neredeyse 1 yıl oldu. Hiç kasayı açacak kadar sorun yaşamadım. Bence sen bi bios uptade yetmedi ddu ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp baştan bi kur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran kartını ddu ile silip kuruyorum zaten, kasayı açmaktaki amaç kitleme yapıyordur diye düşünüp yapıyordum. işede yarıyordu hani. bugünkünde ise farklı monitör denedikten sonra g8 tekrar bağladım açtı. garip garip sorunlar çıkıyor valla, neden olduğuda belli olmuyor.
olaya şöyle bak, monitör kasadan sinyal alamıyor şeklinde yazıyor. lakin akıllı tv özelliği vs çalışıyor. bu hatayı çok duydum bu konuda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 17 Eylül 2023; 0:5:12 > -
Komedi gibi ya resmen. Bende de nvidianin son güncellemesi sonrasında oyun modu açıkken googleda gezerken 2 3 saatte bir siyah ekran düşüyor saliselik geri geliyor ama ses filan kesilmiyor önceki gibi ağır ağır değil çok hızlıca yaşıyor bunu ama oyundayken olmuyor. Oyun modu kapalıyken google da gezerken de bi sorun yok. Akıllı tv işlerinde de olmuyor. Oyun modu açıkken googleda oluyor sende oluyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılımsal olarak stabiletesi çok hassas bir monitör valla, bir yeri düzeltirken diğer yeri bozabiliyorlar. İşin içine birde ekran kartıyla yazılımsal uyumluluk girince değme keyfine.
Ha yinede alır mıydım, alırdım. Artık oledsiz monitör kullanamam
Beni bunlar değilde 21:9 oranın yaygın olmayışı rahatsız ediyor.
Youtubede video izliyorum hep yanlarda bar var, bazı programlarla tam ekran oluyor ama görüntü alttan ve üstten bir miktar atılıyor.
Oyunlarda sinematiklerde yine 16:9 geçiyor.
Bazı spesifik oyunlarda çözünürlük oranı desteklemediği için yine yanlarda barlı şekilde oynamak gerekebiliyor.
İleride 27 qd oled 2k çıkarsa belki bunu satar tekrar ona geçebilirim valla.
-
ne 2k sı hocam bu saatten sonra 27 qd oled 4k ya gecilir.
-
27 innch büyüklükte 2k ile 4k nın farkı çok fazla anlaşılmaz. 4k için ideal büyüklük 32 inch ve üzeri. Sonuçta çözünürlük dediğiniz şey tamamen monitörün büyüklüğü ve buna bağlı olarak pixel yoğunluğu ile alakalı. Örneğin bugün dünyada sadece 27 inch monitörler veya 42 inch tv ler olsaydı o zaman 4k diye bir şey olmazdı.
-
27 yi sunun icin söyledim. 27 üstü oyunda fps oyun oynanmaz. ekrana hakim olamiyorsunuz. cok büyük. hatta coğu fps ci 24 ü daha cok beğenir ama 27 son sınırdır onlar icin. daha once 32 de kullandım suan 34 kullanıyorum. kesinlikle fps oyunları icin monitor değiller. hele rekabetci multi oyunlarda cok ölürsünüz. ama 27 inç ve 4k bir ekranda cok keskin görüntüler alırsınız. haa 2k bi ekranda 240 ve üzeri hz bir monitör kötü olur hayır. ekran yağ gibi kayar. ama devir artık oled olunca ve ileriye dönük bir yatırım istiyorsanız suan 4k oled ve 200 hz üstü bir ekran ideal dir.
-
27 inçte 4k ölçeklendirmesi stabil değil, deniyor. Dolayısıyla 4k istiyorsan 32 inçten altı kurtarmıyor. 32 inçte çok büyük, kaba geliyor. Mutfak tvsi 32 inç, masaya koyduğumda hayvan gibi durmuştu. ee bu 34 inçlerdeki handikabıda yukarda yazdım. o yüzden duruma göre 27 2k dönebilirim belki. :))
-
Bende de aynı sorun var bu arada hdmi 2.1 de kullanıyorum, sinir bozucu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O dediğin doğru, fps oyunlarını ağırlık oynayanlar hele hele rekabetçi mod da falan oynayan birisiyse, o zaman ne 4k ile ne 2k ile falan işi olmaz...en iyisi iki ayrı monitör almak
biri fps oyunlar için, öteki de geri kalan oyunlar için
-
Ben de bu monitörü almak istiyorum KDV'siz olarak 25.000 TL'ye alabiliyorum ama günde 7-8 saat Unreal Engine ile kullanacağım ve önümüzdeki birkaç ay boyunca işlerin yoğunluğundan dolayı haftada 1-2 kez anca oyun/film gibi şeylere farklı içeriklerde kullanabileceğim. O yüzden oled yanığı ile ilgili endişelerim var. Unreal'ın arayüzü koyu renklerden oluşuyor. Koyu renk olması oled yanığını önler mi yoksa günde 7-8 saat her halükarda çok uzun bir süre midir? Sabit duran beyaz buton yazılarını gri veya tam siyah gibi bi renk ile değiştirebiliyorum. Böyle bir değişimin faydası olur mu? Örnek olması adına bir ekran görüntüsü olarak şunu gösterebilirim. Kırmızı çerçeve içine aldığım yerlerde sol taraf çoğunlukla statik. Alt ve üst taraf ise her zaman sabit. Böyle bi kullanım senaryosu için önerir misiniz? En ideali aslında bu monitörün yanına 8-10K'lık ayrı bi monitör alıp iş için onu kullanmak ama 25K bir monitöre verince yanına başka bir monitör de alıp koymak istemem açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 18 Eylül 2023; 13:58:6 >
-
Arkadaşlar micro hdmi kullandığımız zaman 12 bit derinlik alabiliyormuyuz DP ile 10 oluyor max
-
alınıyor ama ben o kabloyu tavsiye etmiyorum sıkıntılı.
-
Ben pc de dp ps5 hdm kullanıyorum bir terslik yaşamadım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
işiniz için 32 inch 4k bir monitör daha iyi olmaz mı acaba? Yine samsung un çok iyi bir 4k monitörü var, 32 innch 240hz olması lazım
-
modeli nedir bakmak isterim hocam.
-
Model şu...
rtings.com
Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85 Reviewhttps://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-neo-g8-s32bg85Ara ara amazon'da satılıyor veya başka yerlerden de bakabilirsiniz. Bir çok açıdan çok iyi bir monitör. Diğer VA paneller gibi düşünmeyin, Samsung çıtayı baya yukarı taşımış bu monitörde. Mini led arka aydınlatması olan bir monitör bu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X