Her iki ortamda da kullanıyorum. Her ikisinde de o reddish durum rahatsızlık veriyor. Kurulum sonrası iadem kabul edilir mi? |
Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (59. sayfa)
-
-
Aldığınız yere göre kabul edilir elbette. SDR mı HDR mı kullanıyorsunuz nasıl bir reddishlik acaba. Ben SDR kullanmıyorum çok karanlık geliyor bana. Sürekli HDR açık ve Gamma profili fixlenmiş şekilde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amazondan almistim, bende benzer profilde kullaniyorum sizin gibi. Profil ile çözebileceğimizi düşünmüyorum çünkü panelin kendi rengi reddish. Sanırım tum qd oled'ler böyleymiş.
-
Kutusu duruyorsa Amazon sorun çıkartmaz, LG ile karşılaştırmayın, QD OLED panellerin hepsi böyle, fiyat olarak çok avantajlı bu ürün, OLED monitörde başka şansınız yok, OLED olmayanlar da bu siyahlara bile yaklaşamaz…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hmm olabilir hocam. Ya ben ilk aldığımda baya sürdü alışmam zaten. Şu an vazgeçilmezim oldu. Ips bir panelden geçmiştim.
Haklisiniz, ekmek kofte durumu. Siyahlar disindaki renkler gercekten iyi, LGyi aratmiyor dogru profille. Sanirim bir sure sans verecegim. Eski VA panele donmek attan essege binmek gibi olacak yoksa. Tesekkurler cevaplariniz icin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru karar...
Ekmek-köfte durumu değil, alacağınız 100k'lık QD OLED monitör de benzer olacak, QD piksel diziliminden kaynaklanıyor bu fark, WOLED panel almadığınız sürece QD'lerin hepsi böyle,WLOED'lerde de MLA yoksa parlaklık ve beyaz ışıktan kaynaklı genel bir renk sıkıntısı var.
Yine de içinize sinmezse Amazon 30 gün içinde iade alır...
Az önce HDR modda The last of us part 1 e tekrar başladım bir önceki VA panel monitörümde bitirdiğim oyun bambaşka görünüyor ve bu monitöre aşık oldum resmen. Bu arada bahsettiğiniz reddish siyahı tam olarak nasıl oluyor ? Siyahlar tam siyah bende. Hatta monitör sanki kapalıymış gibi zifir siyahı. HDR-SDR her ikisinde de siyahlarda sorun görmedim.
-
Ekranlar kapalı, ustteku LG Oled Tv, alttaki ise bizim G8 34". Parlama neredeyse ayni. Her ikisi de insan gözüyle baktiginiz zaman bir tik daha iyi. Rica etsem sende paylaşabilir misin kapalı iken?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Checksum -- 17 Kasım 2024; 10:49:3 >
-
Tamam benim bahsettiğim durum bu. Fotoğrafta bu şekilde ama insan gözüyle baktığınızda böyle bir durum olmuyor. Kullanılan katmandan ötürü gündüz kullanıma uygun değil. Kesinlikle ışık gelmeyecek ekrana. Ben perdeyi kapatıyorum karanlıkta kullanıyorum. Işıksız ortamda kullandığında bu monitörün rakibi yok. Gündüz kullanıma Woled daha uygun. Şimdi qd oled yenilerinde bu durumu da düzelttiler.
Ama dediğim gibi telefondan böyle gözükür çıplak gözle bunu görmezsiniz. Şunu da söyleyim, ekran kapalı şekilde kullanmadığınız için bir problem yok. Açıkken böyle olmaz çünkü.
Monitorun kapali açık olması farketmiyor aslinda, siyah bir arkaplanda zaten kapatıyor kendini pikseller. Ama monitoru sevmeye basladim. İade etmeyecegim sanirim. Fakat 3440 x 1440 icin HiDPI (Retina) cikis alamiyorum, su kabloyu aldim gelince deneyecegim.
amazon.deCSL - 8k micro HDMI auf HDMI 2.1 Kabel 1,5m - 3D – UHD II- 7680 x 4320@120Hz mit DSC - HDR - ARC - Typ D auf Typ A - Nylon Brading - für Raspberry Pi 4, Gopro, ODROID, Kameras, Tablets Notebookshttps://www.amazon.de/dp/B08SXZ77RP?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_1RGA2HNAH9C1A0TWARN8_1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_1RGA2HNAH9C1A0TWARN8_1&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_1RGA2HNAH9C1A0TWARN8_1&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Checksum -- 17 Kasım 2024; 13:26:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dediğim gibi, ilk aldığımda çok zorlandım alışana kadar. Önceden SDR modunda en yüksek parlaklık ayarını açabiliyorduk sonra güncelleme ile kapattılar. SDR mod yetim kaldı baya. Mecbur full HDR kullanıyorum. RTX HDR müthiş özellik zaten.
Ufaktan alistim bende dediğin gibi. HDR cok farklı bir teknoloji. Macos'da destegi biraz zayıf, onun disinda hersey yolunda. Yandi yanacak korkusu disinda tabi :)
-
HDR hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? HDR açıkken font’lar dayanılmaz oluyor.
@Checksum Hocam kolay kolay yanmaz yahu. Keyfine bak. İlk mesajda bununla ilgili tavsiyeler var. Ekran koruyucu koy siyah renk 1 dakika olarak ayarla. Taskbarı otomatik gizle mesela. Masaüstünde Fences kullanıyorum ve onda da simgeleri gizliyorum. Soluk renk yapıyorum. Tarayıcılarda ise dark reader uzantısı kullanıyorum. Her şey siyah olmalı. Videolarda UltraWideo ve Ultrawidify iyi oluyor 21:9 için. Ambient Light for Youtube var o da iyi. MS storeda Translucent TB var mutlaka kur onu da. Monitör üzerinden şöyle ayarlı olsun hiç dert etmeyin.
@Hicks Hocam ClearType açık.
Monitör ayarları
Bu kısımda default bırakıyorum HDR açınca.
HDR10+ Temel ve Oyun HDR açınca HDR400 ayarlamış olduk.
Kesinlikle yapılması gereken işlem
ColorControl programı
githubGitHub - Maassoft/ColorControl: Easily change NVIDIA display settings and/or control LG TV'shttps://github.com/Maassoft/ColorControlYapılan işlem
Sonrasında Generate butonuna tıklamak. Hayırlı olsun. Doğru Gamma profili ile HDR'ın tadına bakın.
RTX HDR için ayrı bir ayarım yok açıkçası. Önceki sürümlerde NV Inspector üzerinden Low Quality yapıyordum FPS düşürmemesi adına. Şimdi onu da yapmıyorum FPS sorununu çözmüşler sanki.
Monitörde input lag bug devam ediyor. Bunu çözmek için iki yol var.
İlk olarak kumandadan monitör açma-kapama tuşuna, Samsung Logosu görünene kadar basılı tutmak. Bir nevi resetlemiş olduk.
İkincisi (benim hep kullandığım)
Her açılışta, kumandadan ev tuşuna basmak, ardından PC'yi seçmek. Özellikle oyuna girdiğimde ayrıca yapıyorum. İlk bastığınızdaki ağırlığı görürsünüz. İşte o yavaşlık bize Input lag olarak dönüyor. Birkaç kez yapıyorum ışık hızında oluyor. O zaman monitörde ağırlık kalmıyor.
Genel olarak bu şekilde kullanıyorum ve çok keyif alıyorum. HDR1000 denedim ama önceki mesajlarda da söylediğim gibi ABL çok agresif, parlaklığı kısıyor vs. HDR400 en ideali. Gerçekten inanılmaz görsellik sunuyor. Gece kullanırken zaten zevkten ölüyorum.
Fortnite RTX HDR ile inanılmaz oluyor en basit örnek. Native destekleyen oyunları zaten söylemiyorum efsane. Windows'un kendi Gamma profili ile washed out bir görüntü oluyor maalesef.
Keyifle kullanın. Bu fiyata inanılmaz bir monitör.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 17 Kasım 2024; 16:3:5 >
-
Hocam kablo geldiğinde deneyiminizi bizlede paylaşırmısınız
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim hocam ama ben de hdr 400 + monitörden en yüksek parlaklık ayarı en yüksekte açık. The last of us oynadım win11 hdr açık-oyunda açık. Yani inanılmaz bir şey. Elliynin odasında yanan masa lambası tüm karanlık odamı aydınlattı o kadar farklı bir deneyim ki gerçekten daha önce monitör kullanmamışız onu fark ettim :)
-
Rica ederim. En yüksek parlaklık ayarı kapalı olunca 400 nit, yüksek olunca 1000 nit oluyor ama DP kablo ile sıkıntılı. Service menüsü var gizli açılan bir yerden ayar yapılıyor falan. Kapattılar dediler o özelliği sonradan. Ben de yapmıştım ama sonra orjinale döndürdüm. HDMI ile 1000 nit daha kolay ama dediğim gibi ABL olayı çok agresif. 400 nit ideal.
En yüksek parlaklık kapalı kullanırsanız tam HDR400 kullanırsınız hocam. Öbür türlü hdr doğru olmaz. Anlamanın en kolay yolu da oyunlarda vs. Güneşe bakarsınız, HDR400 iken çok doğru gelir ışınlar. Kalibre edilmediğinde dengesizlik olur vs.
HDR balon zannederdim ta ki bu ekranı kullanana kadar. Işıklar, hüzmeler, alev vs. acayip bir deneyim.
Selamlar hocam, siyah ekranda bende durumlar böyle. Işıklı ortamda siyah ekrandayken biraz yansıma yapıyor. Bu arada siz ekrandaki koruyucu çıkardınız mı ? Çıkarılmamış gibi duruyor çok yansıma yapmış sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAIRA -- 17 Kasım 2024; 18:6:38 >
-
Tabi paylasirim, kablonun yorumlarında G8 icin uygun olduğu yazıyor. Ilk is HiDPI ve 12-bit verip vermediğini test edeceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X