Şimdi Ara

Samsung Galaxy 10.1 2014 Edition [ Ana Konu ] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.506
Cevap
64
Favori
207.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bkn131

quote:

Orijinalden alıntı: over and under

quote:

Orijinalden alıntı: bkn131

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rockyy

buradaki yorumların talihsiz ve beklentilerin farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

eğer işiniz üretkenlikle alakalı değilse ipad tercih edin, sizi üzmez. daha iyi bir uygulama ekosistemi var ve sınırları belli. eğer s-pen önemliyse note'u tercih edin, çünkü üretkenlik ve yapabilicekleri bakımından ipad ile kıyas kabul etmez.

en iyisi ikisini de deneyip size hitap edeni almanız.

Üretkenlik olup neyi kastediyorsunuz s şen dışında

Cep telefonunu kişiselleştirmeyi de anlarım ama tableti kişiselleştirseniz ne olur çok merak ediyorum

Note 3'lerin her iki versiyonunu da kullandım ve buna aldanarak aldım ben note 10.1 2014 edition'ı hemde sim kartlı olan sm-p602'sini aldım

Eve geldiğinde cihaz içimde büyük heyecanla açtım kutusunu ama uygulamaları kurarken yavaşlıyor hissine kapıldım. Arka plandaki uygulamaların tümünü kapadım ve belleği de sildim. Kurduğum oyunları oynamaya ve Web'de dolaşmaya başladım. Bir süre sonra cihazın daha da yavaşladığını ve cevap vermediğini gördüm. Birkaç programla ram doluyor ve cihaz kilitleniyordu.

Web'de dolaşırken akıcılık yok özellikle sayfaları aşağı kaydırırken cihaz aman Abi'm yavaş kaydır gözünü seveyim diyor. Insanın o esnada ortaya çıkan manzara göz ve baş ağrısı yapıyor.

Cihaz ergonomik değil. Tamam ağırlığı göreceli olabilir ama yattığınız yerden asla kullanamazsınız bir süre sonra bileğinizde şiddetli ağrıya yol açıyor. Cihazı yana çevirdiğinizde yan tuşlar kafa karıştırdığı için bazen uygulamadan yanlışlıkla çıkıyor bazen de o tuşlar yanmadığı için sıkıntı yaşıyorsunuz. Yani tamamen sıkıntı veren ve moral bozan durum.

Arka plana ram cleaner koyuyorum ama cihaz yine kendini multitaskingde aşırı ısınarak, yavaşlayarak ve Web'de dolaşırken işkence ederek belli ediyor.

Mesela bana şu an için en komple en iyi telefon deseniz salise düşünmeden GALAXY NOTE 3 derim. Bunu önceki paylaşımlarımda da defalarca görebilirsiniz ama iş tablete gelince farklı.

Kağıt üzerinde işlemcisi, rami, kamerası iyi geyiğine SAKIN KAPILMAYIN !!!

Cihazı satıp ister ipad mini veya air alıyorsunuz. Kurtulduğunuza 100000 kere dua edeceğinize adım gibi eminim. Yeni alacak olanlara da ASLA AMA ASLA TAVSİYE ETMİYORUM.

Gerçekten çok ilginç, cihazı iki haftadır kullanıyorum, yaşadığınız sorunların bir tanesini bile yaşamadım. Ne ısınma ne şişme ne takılma... Webde gezinmekte de bir sorun yok. Belki bir talihsizlik aldığınız cihazda bir sorun vardır. Hatta belki de yazılımsal bir sorun vardır ki benim şahsi görüşüm android cihazlarda oluşan çoğu sorunlar yazılımdan kaynaklı. Keşke garanti kapsamında servise bir gösterseymişsiniz, neyse tabi. Geçmiş olsun ve yeni ipadiniz hayırlı olsun diyelim, iyi forumlar.

hem teşhir hem benim ürünümde hemde yabancı yorumlarda hepsinde bu cihazın yavaş olmasından, raminin çabuk dolmasından ve takılmasından bahsediliyor

Allah aşkına bir ipad air veya ipad mini ile karşılaştırın bir daha dönüp bunun yüzüne asla bakmazsınız

Ama sizin beklentiniz düşükse ben böyle de yaşarım diyorsanız ona birşey diyemem

Size bataryası az giden, ısınan, takılan cihazınızla mutluluklar

Teşhir ürünlerine lafım yok, sizin ürününüzü ve diğer note 10.1 2014 edition ürünleri kullanmadım, ben kendi cihazımdan edindiğim tecrübeleri paylaşıyorum, sizde sizinki...
    Yeni lanse edilmiş olan değil bir önceki nesil ipad miniyi de kullandım, onun yerine kendi tabletimi tercih ederim.
    Neyse gel gelelim beklenti konusuna, herkesin beklentisi farklıdır elbet ama benim burada yalan söylemek için bir amacım yok, cihaz takır takır çalışıyor bende buraya yazıyorum cihaz takır takır çalışıyor diye, inanıp inanmamak da sizin eliniz de... Yarın öbür gün bir sorun çıkarsa onu da paylaşırım elbet.
    Bataryası az giden demişsin, cevap vereyim cihaz Amerika'dan buraya gelene kadar (5 gün) hep beklemedeydi. İzah edeyim 5 gün bekleme süresi var demek oluyor. Tam ölçmedim günlük batarya performansını, ama daha dün 2 saat aralıksız Asphalt 8 oynandı cihazda geri aldığımda %10 eksilmişti bataryadan. Cihazın günlük kullanımdaki batarya performansını da tecrübe edince paylaşırım.
    Isınma sorunu demişsin, bir kere dahi ısındığını görmedim.
    Takılma demişsin, evet takılıyor cihaz sırf tecrübe edip sizle ve forumdaki arkadaşlarla paylaşmak için arka plana açabildiğim kadar uygulama açıp chromeda gezinmeye çalıştım, takılma oldu.
    Neyse amaç tecrübe paylaşmak, bende size kibrinizle mutluluklar dilerim...

yahu benim kullandığım cihaz Türk malıydı herhalde Maşallah seninki türünün tek örneği gibi duruyor

samsung forumlarındaki kullanıcılar bile tablete göre batarya süresinin az olmasından şikayetçi ki ben en basitinden örnek vereyim kafadan %30 daha kötü ipad mini'ye göre bataryası

takır takır çalışıyor demişsin ya ona da diyecek birşey bulamıyorum

neyse ya uzatmanın alemi yok ancak TEKRAR BEN UYARIYORUM BURADAKİ POTANSİYEL ALICILARI ASLA BUNU ALMAYIN VEYA İLLA ALACAKSANIZ IPAD AIR VEYA RETINA İLE KARŞILAŞTIRMADAN KESİNLİKLE KARAR VERMEYİN !!!

saygılar iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakara85

Teşekkür ederim. Aslında Çoklu ortam on olmasına karşın gözükmüyordu ama kapatıp açınca sorun kalmadı.
    Bu arada over and under istediğini düşünmekte özgürsün. İstersen ipad air al istersen galaxy note al istersen ikisini de alma (öuhtemelen şkisi de yoktur) ama insanların tercihlerine karışma. Düzgün ve bilgilendirici yorum yapacaksan herkes seni zevkle dinleyecektir. Ama çirkin ve seviyesiz yorumlar yapacaksan aynanın karşısına geçmeni öneririm. Ben de hem ipad mini var hem de galaxy note var. İkisisnin de birbirine göre avantajları var.
    Örneğin; EzPDF'den bir ders kitabı açıp yanına açtığım Snote programına notlar alabiliyorum. Ne programdan çıkmam ne de sayfadan ayrılmama gerek kalıyor. Bu çok güzel bir özellik. Aynı zamanda Snote programı Upad kadar etkileyici değil keşke olsaydı ama upadi yazanlar da ne apple ne samsung. Yarın upad gibi ve belki de aynısı android için de yazılırsa çok iyi olacaktır.
    Unutmayın hiçbir insan aldığı malı kötülemez. Evet ben malım ipad dururken galaxy note aldım ya da galaxy dururken ipad aldım demez. Herkesin kendince mantıklı nedenleri vardır ve bize bu nedenlere sagı göstermek düşer.

senin işine gelmeyen yorum çirkin ve seviyesiz oluyorsa bana ne

ben gerçekleri söylüyorum

burada kamerasına, ram'ine, batarya büyüklüğüne aldanıp karar verecekleri uyarıyorum

elimden bugüne kadar geçmeyen telefon ve tablet kalmadı ama bunların içinde en büyük hayal kırıklığını yaşadığım cihazların ilk 5'ine samsung galaxy 10.1 2014 edition'ı koyarım

ha birde şunu demeyi unuttum alanların satmak istediklerinde ellerinde patlayacak bir cihaz %100 garanti veriyorum bu konuda da

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilinmezlik

quote:

Bu tableti aldım ve 1 saat tahammül edebildim. 300 lira zararla sattım gittim ipad mini retina aldım keyfime bakıyorum.

Daha önce note 3 n9000 ve n9005 kullanmış biri olarak benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.

Nette sayfaları scroll yaparken başım ağrıdı. Cihaz belirgin derecede yavaş takılıyor. Son güncelleme yüklü olmasına rağmen kilitleniyor.

Uygulamalar arası geçişler yavaş, bataryası ipad'e göre %30 daha kötü kısacası çöp

Ergonomik değil ve cihazı yan tutunca geri dönüş ve diğer butonlar akıl karıştırıyor vs

Kamerası vs grafiği + kağit üzerinde isterse 10gb olsa ne yazar

Yazık şuna verdiğim paraya

Spen hariç diğer kulvarlarda İpad ile yarışabilceğini düşünmüyorum ben de.

Ben ipad 4 sahibiyim ama görünen o ki s-pen olayı üniversitelerde not tutabilmek için gerçekten kullanışlı gibi. Bir arkadaşımda eski 10.1 modeli var okul için çok kullanışlı geldi birebir kullanımda.
    Fakat şu varki yorumlara bakılırsa alıp da kullananlar(yabancı forumlarda da) s-pen harici ipad diyor. Alternatif olarak bu cihazla değişim düşünüyordum ben de tam.
    Üniversitede defter yerine tablet kullanayım diyorum kalemiyle yazı yazmayacağım zaten, klavyeden yazacağım ama tahtaya çizilen şekilleri-tabloları ipad'de kalemsiz çizemiyorum. (imkan var ama parmakla çizim imkansız gibi)
    Şu var ki yorumlar ve android bir tablet olması insanın aklında acaba sorusunu bırakıyor. Gidip de gözüm kapalı alamıyorum, yoksa özellikler ve not tutmak için s-pen olayı bulunmaz nimet benim için.
    Ipad için 1-2 s-pen e benzer ince uçlu algılayıcılı kalem geliştirilmiş i-pen ve i-pen2 diye ama hiçbiryerde bulamadım. Ipad air + I-pen1/2 aksesuarı alınsa sanırım note'dan çok daha fazlası olur.
    Ama piyasada yok, ve alternatifi aksesuarlar da s-pen kadar iyi değil gördüğüm kadarıyla.
    Bu cihazı gerçekten kullananlardan ve ipad kullanmış kişilerden karşılaştırmalı yorumlar bekliyorum, gerçekten fikir verici olacak. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 22 Aralık 2013; 14:58:15 >

• Arkadaşlar şki resim yüklüyorum. Sarı olan İpad Mini de yazıldı diğeri Galaxy Note 2014'de.

-İpad'de yazılan daha güzel bir görünüme sahip ve büyütme oranı %200 ile sınırlandırılmadığından bir satıra daha fazla şey yazılabiliyor.
    -İpad'de yazma işlemini 10TL lik kauçuk uçlu kalemla gerçekleştiriyorum. Yazmak için biraz emek istiyor. Yani daha fazla bastırmalısınız.
    -Yazma işlemi iki nedenden dolayı daha fazla zaman alıyor: 1. Kalem ister istemez daha yavaş hareket ediyor 2. Direk sayfaya yazınca yazılar hem büyük oluyor hem de çok ama çok kötü oluyor bu nedenle açılan kutuya yazmak durumunda kalıyorsunuz ve kutunun sonuna gelince ikeri kaymasını bekliyorsunuz. Öyle aman aman bir zaman almasa da bir iktar zaman alıyor sonuçta.
    -Elinizi ekranın dışında tutmak zorundasınız çünkü ekran sizin de dokunmalarınızı yazı olarak algılıyor. Bu ise zaman zaman sıkıntılara neden olabiliyor.
    -Ekranı yukarı aşağı kaydırmak için sağdaki ve alttaki çizgileri kullanmak durumundasınız bu ise yazı yazarken canınızı sıkıyor.
    -Açık kutuya yazarken kutunun sonunda kısım gölgeli ve buraya yazmaya başlayınca kutu ilerliyor. Harfi yazdıktan sonra nokta koyma esnasında kutu ileri giderse ana ekrandan veya sağdaki kumanda ile kutuyu geri çekip yazıyı düzeltmeniz ve sonra ilerletmeniz gerekiyor ki bu durumla da sık karşılaşıyorsunuz. Hem yazı hızınızı düşürüyor hem de uzun bir yazı yazacaksanız benim gibi ağzınızdan ilginç küfürler çıkmasına neden oluyor.

Galaxy Note Snote

-Yazıyı direk ekrana yazdığınız için hızlı ve akıcı bir yazı yazabiliyorsunuz. Ekranın büyüme oranı %200 ile sınırlı olduğu için daha fazla sayfa kullanmanız gerekiyor.
    -Spen ile yazdığınız için parmağınız yorulmuyor ekran hafif bastırmayı anında algılıyor ve normal bir kalemle yazma hissinden daha rahat hissettiriyor.
    -Spen ile yazarken parmak algısını kapatabildiğiniz için sayfa sonuna geldiğinizde parmağınızla kolayca alt satırlara geçebiliyorsunuz.
    -Düzeltme işlemi ise ipad'e oranla oldukça hızlı ve basit. Can sıkıntısı yaşamadan hallediyorsunuz.
    -Örneğin ders dinlerken not almanız gerekirse hızlı bir şekilde bunu Galaxy Note ile rahatça yapabilecekken İpad ile yapamayacaksınız. Heleki bir tablo çizmek zorunda kalırsanız ya yanınızda defter kalem getirdiğinize dua edeceksiniz ya da kendinize ve apple'a küfür edeceksiniz. Bunu da Samsung ile yapmak oldukça basit ve tatmin edici olacaktır.

Sonuç olarak bana sorarsanız yukarıdaki etkileri göz önüne alarak Galaxy Note İpad'den not alma konusunda oldukça başarılı.

Not vermek gerekirse:

Galaxy : 75
    İpad : 55

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim benim milletle dalga geçen yorumlara ben seviyesiz derim işime gelip gelmemesi önemli değil.

• Bu arada batarya konusunda İpad Mini'ye oranla daha tasarruflu olduğunu söylemeliyim en azından şimdilik. Sabahın 10'undan beri iki tablet de elimin altında ve ikisi de açık durumda. İkisini de etkşn olarak kullanıyorum. Mini'nin şarjı %31'e inmişken Galaxy note henüz yarılanmadı. Bitime yakın iller değişirse ayrıca paylaşırım ama şimdilik bu bilginiz olsun.

• quote:

Bu arada batarya konusunda İpad Mini'ye oranla daha tasarruflu olduğunu söylemeliyim en azından şimdilik. Sabahın 10'undan beri iki tablet de elimin altında ve ikisi de açık durumda. İkisini de etkşn olarak kullanıyorum. Mini'nin şarjı %31'e inmişken Galaxy note henüz yarılanmadı. Bitime yakın iller değişirse ayrıca paylaşırım ama şimdilik bu bilginiz olsun.

GSMArena.com
    Apple iPad Air vs. Samsung Galaxy Note 10.1 2014: Center of gravity
    http://www.gsmarena.com/ipad_air_vs_galaxy_note_101_2014-review-1016p3.php

ufak atalım belki yiyecek civcivler buluruz

s pen yok biliyorsun ipadde ve bence çok az kişinin ihtiyacı olan bir özellik aynen samsung'un note serilerine soktuğu diğer gereksiz şeyler gibi

• Dostum ipad ile de gerçekten güzel yazmışsın, benim sorunum bilek problemi yüzünden el yazım çok yavaş ve çirkin klavyeden hızlı şekilde yazmak istiyorum.
    Ipad4'de klavyeden çok hızlı yazabiliyorum hatta el yazısıyla yazan herkesden hızlı yazıyorum. Ama sorun şu ki bir tablo-şema çizildiğinde apışıp kalıyorum.
    Tahtaya çizilen şema/şekil/tablo gibi şeyleri de kaleme geçip yazmak istiyorum. Sen aradığım kişisin o yüzden 1-2 sorum olacak.

Ipad4 için güzel bir kalem eklentisine ihtiyacım var, yukarıda mesajda yazdığım gibi i-pen1 üretimden mi kalktı ne hiçbiryerde yok. Alternatif var mı ? Bahsettiğim ürün tipi algılayıcılı olanlardan :
    www.cregle.com
    HugeDomains.com - Cregle.com is for sale (Cregle)
    http://www.cregle.com/collections/ipen2/products/ipad-model

Sanırım kalın uçlu kalemle yazmışsın ama yazın normal kağıda uçlu kalemle yazmışsın gibi ufak ve düzgün. O kalın uçlu ucuz fiyatlı uydurmasyon kapasitif kalemlerle şekil/tablo vb. çizimler nasıl olur?
    Bu yazı yazılabildiyse şekiller hayli hayli halledilir gibime geldi. Yoksa ben kalemle yazı düşünmüyorum klavyeden yazacağım yine, ve ipad klavyesinin duyarlılığı hızlı yazmamı sağlıyor mesela.

2.si samsung galaxy 10.1 2014 modelinde yazılanların pdf çıktısı alınabiliyor mu, ve de kendi s-note yazılımları hariç android store da s-pen e özel destek veren not alma yazılımları var mı ?
    Sadece %200 olarak geniş sayfa alanı olmadan yazım/çizim yapılabiliyorsa bu beni büyük oranda kısıtlar. 3. parti yazılımlarla(s-pen desteği varsa) daha geniş alana rahat rahat detaylı çizim yazım yapılabiliyor mu ?

Dediğim gibi kalem+klavye hybrid kullanmayı düşünüyorum.

• Yakara85 Y kullanıcısına yanıt
    Yakara 85 Bence senin yorumun sayılmaz. Çünkü senin yazın çok güzel zaten :)
  • PDF'den çıktı olayını denemedim ama denediğim zaman mutlaka bilgi veririm.

İpad'de yazının güzel olmasının en büyük nedeni kauçuk kalem hassas olmadığı için el titremesi gibi hataları kapatıyor ama bu aradada daha yavas yazmana neden oluyor. Bunu 6 aydır ipad kullanan birisi olarak söylüyorum. Bu arada o civiciv gibi bir tarafa nefret duyan birisi değilim. Hem telefonum iphone hem de ipodum var bir de ipad ekleyin yanına. Dolayısıyla eğer bir taraftan nefret etsem android'ten etmem daha mantıklı olur sanırım çünkü daha dün aldım.

Neyse mesele şekil ve tablo çizmeye gelince bunu ipad'de yapmak gerçekten çok zor çünkü bunun temel nedeni elini yabkete koyamıyorsun. Yani eline bir kağıt ve kalın bir kalem al elini kağıda koymadan bir tablo çiz ortaya çıkan her ne ise ipad'de de aynısı çıkacaktır.
    Örnek olması için her ikisinde de basit birer tablo çizip süre tuttum. Tabloların altında yazan rakamlar çizim süreleridir.
    Daha sonra el yazısı kullanmadan bir kez daha yaptım bu işlemi ve galaxy'de 10 sn daha düştü çünkü el yazısı daha fazla zaman alır. Bu arada el yazısıyla yazılabilmesi galaxy için çok iyi en azından benim gibi el yazısı kullanlar açısından.

O ürünü ben de duymuş ve araştırmıştım ilk başlarda ama konu hakkında malesef yeterince kullanıcı yorumu bulamadım. Burada en önemlisi eğer ipad'i o cihaza taktıktan sonra el algılaması kalkıyorsa bu durumda ipad öne geçiyor demektir elbette çoklu ekranı değerlendirme dışı tutuyorum. Fiyat az değil malum heleki dolar yükselmişken. Denemeden konuşmak yersiz olacaktır.

İşte iki tablo çizimi :

Bu resimlerde bence dikkati en çok çeken sayfanın kullanım alanı. İpad'de açıkça görülüyorki tablonun yanına not almak mümkün değil ve bu tablo yalnızca 6X3 lük küçük bir tablo. Galaxy'de ise tabloyu sayfanın her yerine çizebiliyorsunuz.

Süreler de çok önemli çünkü hızlı not almak gerekiyor malum.

• Civciv kardeşim elinde üç tane apple bulunan bir adamım ben. Yalan söyleyerek elime ne geçecek. Saygı çizgisini aşmaman konusunda senş bir kez daha uyarıyorum.
    Senin spen'e ihtiyacın olmayabilir bu kimsenin bir işine yaramayacak anlamına gelmez.

Batarya konusunda son bilgiler

İpad: %22
    Note : 55

Şu an ipad'de upad programındaki yazıları snote'a aktarıyorum. İkisi de açık yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: centineol

Yakara 85 Bence senin yorumun sayılmaz. Çünkü senin yazın çok güzel zaten :)

Teşekkür ederim. Artık galaxy note'da el yazısıyla yazıyorum o zaman daha güzel oluyor ipad'deki yazıdan daha güzel olduğunu söyleyebilirim. El yazısı olarak söylüyorum bunu. Bu haliyle galaxy el yazısı hemen hemen ipad düz yazı seviyesinde. Yani güzel :)

• testler için teşekkürler gayet yararlı oldu. peki note'da pdf üzerinde not alıp tekrar açtığımızda o notlar kalıcı oluyor mu? bunu şunun için soruyorum, pdf çıktısı akademik yayınlar makaleler üzerinde çalışıyorum çoğu yerde notlar alıyorum, grafik ve tabloları değerlendiriyorum vs. bunu pdf üzerinde spen ile yapmak mümkün mü?
  • quote:

Civciv kardeşim elinde üç tane apple bulunan bir adamım ben. Yalan söyleyerek elime ne geçecek. Saygı çizgisini aşmaman konusunda senş bir kez daha uyarıyorum.
    Senin spen'e ihtiyacın olmayabilir bu kimsenin bir işine yaramayacak anlamına gelmez.

Batarya konusunda son bilgiler

İpad: %22
    Note : 55

Şu an ipad'de upad programındaki yazıları snote'a aktarıyorum. İkisi de açık yani.

senin bataryası bitmiş ipadin varsa ben ne yapayım arkadaş

hadi şunun aksi bir tane kanıt koy ortaya da sana inanayım aksi takdirde sükut etmeyi öğreneceksin

ben note 10.1 ile aktif kullanımda berbat sonuçlar elde ettim ipad mini ise bluetooth ve wireless açık saatlerdir çalışıyor

note 10.1 bu açıdan gerçekten çok can sıkıcı

saygılar

• quote:

quote:

buradaki yorumların talihsiz ve beklentilerin farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

eğer işiniz üretkenlikle alakalı değilse ipad tercih edin, sizi üzmez. daha iyi bir uygulama ekosistemi var ve sınırları belli. eğer s-pen önemliyse note'u tercih edin, çünkü üretkenlik ve yapabilicekleri bakımından ipad ile kıyas kabul etmez.

Cep telefonunu kişiselleştirmeyi de anlarım ama tableti kişiselleştirseniz ne olur çok merak ediyorum

Note 3'lerin her iki versiyonunu da kullandım ve buna aldanarak aldım ben note 10.1 2014 edition'ı hemde sim kartlı olan sm-p602'sini aldım

Eve geldiğinde cihaz içimde büyük heyecanla açtım kutusunu ama uygulamaları kurarken yavaşlıyor hissine kapıldım. Arka plandaki uygulamaların tümünü kapadım ve belleği de sildim. Kurduğum oyunları oynamaya ve Web'de dolaşmaya başladım. Bir süre sonra cihazın daha da yavaşladığını ve cevap vermediğini gördüm. Birkaç programla ram doluyor ve cihaz kilitleniyordu.

Web'de dolaşırken akıcılık yok özellikle sayfaları aşağı kaydırırken cihaz aman Abi'm yavaş kaydır gözünü seveyim diyor. Insanın o esnada ortaya çıkan manzara göz ve baş ağrısı yapıyor.

Cihaz ergonomik değil. Tamam ağırlığı göreceli olabilir ama yattığınız yerden asla kullanamazsınız bir süre sonra bileğinizde şiddetli ağrıya yol açıyor. Cihazı yana çevirdiğinizde yan tuşlar kafa karıştırdığı için bazen uygulamadan yanlışlıkla çıkıyor bazen de o tuşlar yanmadığı için sıkıntı yaşıyorsunuz. Yani tamamen sıkıntı veren ve moral bozan durum.

Arka plana ram cleaner koyuyorum ama cihaz yine kendini multitaskingde aşırı ısınarak, yavaşlayarak ve Web'de dolaşırken işkence ederek belli ediyor.

Mesela bana şu an için en komple en iyi telefon deseniz salise düşünmeden GALAXY NOTE 3 derim. Bunu önceki paylaşımlarımda da defalarca görebilirsiniz ama iş tablete gelince farklı.

Cihazı satıp ister ipad mini veya air alıyorsunuz. Kurtulduğunuza 100000 kere dua edeceğinize adım gibi eminim. Yeni alacak olanlara da ASLA AMA ASLA TAVSİYE ETMİYORUM.

Hocam ya senin aldığın üründe sıkıntı var ya da ben farklı bir cihaz kullanıyorum. Ben de aldım ürünün Wifi 16 GB modelini ve kasma sorunu filan yok arka planda onlarca uygulama açık olmasına rağmen. S-Pen olayı güzel. Senin sadece ekran yan dönünce tuşlar kafa karıştırıyor yorumuna katılıyorum. Onun dışında başarılı bir cihaz ısınma sorunu da yaşamış değilim. Bence senin aldığın üründe bir sıkıntı olmalı ya da çok yüksek beklenti içerisine girdin Note 3 den sonra ondan biraz hayalkırıklığı yarattı. Menü geçişlerinde bazen nadirde olsa takıldığı oluyor ama 4.4 alacak zaten giderilir diye umuyorum.

• EZPDF adlı programda denedim çıkmadan önce o kendisi otomatik kaydediyor bu benim için de oldukça gerekli olan bir uygulamayı zira aof kitaplarına buradan çalışıyorum.
    Bu da az önce yaptığım bir şey. Unutmayın ben de yeni öğreniyorum ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen milletin yazdığına kanıt diyorsun kendi verilerini ortaya koymadan bense gözüme gördüklerini söylüyorum. Ister inan ister inanma bana kardeşim.

Güncel Durum

Ipad : % 15
    Note : % 45

Iki cihaz da benim iki cihazı da ben üretmedim. Bu durumda benim söylediklerim mi daha gecerli yoksa senin on yargili ya da kuyruk acisiyla soylediklerin mi? Yorumu diger arkadaslara birakalim istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sen milletin yazdığına kanıt diyorsun kendi verilerini ortaya koymadan bense gözüme gördüklerini söylüyorum. Ister inan ister inanma bana kardeşim.

Güncel Durum

Ipad : % 15
    Note : % 45

Iki cihaz da benim iki cihazı da ben üretmedim. Bu durumda benim söylediklerim mi daha gecerli yoksa senin on yargili ya da kuyruk acisiyla soylediklerin mi? Yorumu diger arkadaslara birakalim istersen.

senin dediğin seni bağlar subjektif

objektif veri sun diyorum

yok benimki böyle demekle olmaz

aynı şartlarda karşılaştırma yapmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: likable06

quote:

quote:

Hocam ya senin aldığın üründe sıkıntı var ya da ben farklı bir cihaz kullanıyorum. Ben de aldım ürünün Wifi 16 GB modelini ve kasma sorunu filan yok arka planda onlarca uygulama açık olmasına rağmen. S-Pen olayı güzel. Senin sadece ekran yan dönünce tuşlar kafa karıştırıyor yorumuna katılıyorum. Onun dışında başarılı bir cihaz ısınma sorunu da yaşamış değilim. Bence senin aldığın üründe bir sıkıntı olmalı ya da çok yüksek beklenti içerisine girdin Note 3 den sonra ondan biraz hayalkırıklığı yarattı. Menü geçişlerinde bazen nadirde olsa takıldığı oluyor ama 4.4 alacak zaten giderilir diye umuyorum.

dediğim gibi özellikle internet sayfalarında takılarak indiriyor özellikle scroll sırasında ekranda gözü rahatsız edici gecikme oluyor

benim merak ettiğim snapdragonlu modelde mi böyle acaba

mesela snapdragonlu note 3 ülkemizdeki versiyona göre rehberi çok daha çabuk açıyor ve oyunlardaki ara yükleme süreleri daha hızlıydı

acaba bunda nasıl olacak

• @Yakara85
    Dostum peki araştırmalar sonucu elimdeki ipad4 cihazı değerlendirmek adına ekstra şöyle ürünler buldum, özellikle adonit markasının ürünleri palm rejection destekliyor.
    Bu sizin dediğiniz bileğin dokunmasından etkilenmeme özelliği oluyor sanırım. Sitesinden satın alınabiliyor şu an, hazır piyasada var yani.

https://adonit.net/ -> Farklı modelde birsürü ürünü var ve bazı basınç duyarlı modellerinde çizim/sketch konusu için de iddialılar.
    www.cregle.com
    HugeDomains.com - Cregle.com is for sale (Cregle)
    http://www.cregle.com/products/ink
    -> bu da baskı duyarsız farklı bir markanın modeli.

Ürünlerin hepsi ince uçlu ve isabetlilik konusunda iyi gibi görünüyorlar, bu ürünler hakkınızda siz ne düşünüyorsunuz hem ipad hem note kullanan biri olarak ?

Tanıtım videosu :
    Adonityoutube
    Jot Touch Pressure Sensitive Stylus Palm Rejection Demo
    http://www.youtube.com/watch?v=CwEgV142cqw

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.