Şimdi Ara

Samsung Galaxy 10.1 2014 Edition [ Ana Konu ] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.506
Cevap
64
Favori
207.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rockyy

buradaki yorumların talihsiz ve beklentilerin farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

eğer işiniz üretkenlikle alakalı değilse ipad tercih edin, sizi üzmez. daha iyi bir uygulama ekosistemi var ve sınırları belli. eğer s-pen önemliyse note'u tercih edin, çünkü üretkenlik ve yapabilicekleri bakımından ipad ile kıyas kabul etmez.

en iyisi ikisini de deneyip size hitap edeni almanız.

Kesinlikle aynı fikirdeyim, tamamen farklı amaçlara hizmet eden iki ürünü kıyaslamak mantık çerçevesinde değil. Önce ne istediğini bilmesi gerekiyor insanların.
  • quote:

buradaki yorumların talihsiz ve beklentilerin farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

eğer işiniz üretkenlikle alakalı değilse ipad tercih edin, sizi üzmez. daha iyi bir uygulama ekosistemi var ve sınırları belli. eğer s-pen önemliyse note'u tercih edin, çünkü üretkenlik ve yapabilicekleri bakımından ipad ile kıyas kabul etmez.

Üretkenlik olup neyi kastediyorsunuz s şen dışında

Cep telefonunu kişiselleştirmeyi de anlarım ama tableti kişiselleştirseniz ne olur çok merak ediyorum

Note 3'lerin her iki versiyonunu da kullandım ve buna aldanarak aldım ben note 10.1 2014 edition'ı hemde sim kartlı olan sm-p602'sini aldım

Eve geldiğinde cihaz içimde büyük heyecanla açtım kutusunu ama uygulamaları kurarken yavaşlıyor hissine kapıldım. Arka plandaki uygulamaların tümünü kapadım ve belleği de sildim. Kurduğum oyunları oynamaya ve Web'de dolaşmaya başladım. Bir süre sonra cihazın daha da yavaşladığını ve cevap vermediğini gördüm. Birkaç programla ram doluyor ve cihaz kilitleniyordu.

Web'de dolaşırken akıcılık yok özellikle sayfaları aşağı kaydırırken cihaz aman Abi'm yavaş kaydır gözünü seveyim diyor. Insanın o esnada ortaya çıkan manzara göz ve baş ağrısı yapıyor.

Cihaz ergonomik değil. Tamam ağırlığı göreceli olabilir ama yattığınız yerden asla kullanamazsınız bir süre sonra bileğinizde şiddetli ağrıya yol açıyor. Cihazı yana çevirdiğinizde yan tuşlar kafa karıştırdığı için bazen uygulamadan yanlışlıkla çıkıyor bazen de o tuşlar yanmadığı için sıkıntı yaşıyorsunuz. Yani tamamen sıkıntı veren ve moral bozan durum.

Arka plana ram cleaner koyuyorum ama cihaz yine kendini multitaskingde aşırı ısınarak, yavaşlayarak ve Web'de dolaşırken işkence ederek belli ediyor.

Mesela bana şu an için en komple en iyi telefon deseniz salise düşünmeden GALAXY NOTE 3 derim. Bunu önceki paylaşımlarımda da defalarca görebilirsiniz ama iş tablete gelince farklı.

Kağıt üzerinde işlemcisi, rami, kamerası iyi geyiğine SAKIN KAPILMAYIN !!!

Cihazı satıp ister ipad mini veya air alıyorsunuz. Kurtulduğunuza 100000 kere dua edeceğinize adım gibi eminim. Yeni alacak olanlara da ASLA AMA ASLA TAVSİYE ETMİYORUM.

• Arkadaşlar Merhaba. Bende note 10.1 2014 edition tablet imi aldım. Cihaz için kafası karışan arkadaşlar öncelikle ne istediklerini karar vermeliler. Cihaz mükemmel bence özellikle s pen isimden dolayi çok güzel bir uygulama.benim bir sorum olacak.internet den dizi nasıl izleyeceğiz flash indirebiliyormuyum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu insanlar üretkenlik veya akıcılığı tercih etmek zorunda değil . İkisine aynı anda sahip olma hakkı var . Eğer sen koskoca samsung firmasıysan ve yaptığın hiçbir ürün stabil değilse otur bir düşün arkadaş bu ne rezilliktir ? Htc one aldım 5 6 ay önce telefonda 150 adet uygulama var ve teşhir ürünü olan note 3ten yani içinde tek bir uygulama bile olmayan note 3ten rehbere mesajlara internete girmede daha hizliysa samsung oturup düşünmek zorunda. Bu tableti incelemeye gittim büyük bir hevesle belki bu sefer olmuştur umuduyla yine samsung fiyaskosu. Menü geçişlerinde takilmalar dokunmaya geç tepki vermeler vs. İpad air almak istemiyorum otg desteği yok dosya paylaşımı sıkıntılı şu samsung adam gibi yapsaydı şu ürünü ne ipad kalırdı ne başka bir şey .

• Arkadaşla merhaba. Ben de dün itibarıyla aranıza katıldım. Teknosadan satın wifi'li ürürnü aldım 3G lisi çok gereksiz olacaktı zaten telefondan bağlanabiliyorum.
    İpad Mini'den buna geçtim (gerçi şu an bu mesajı hala ipadden yazıyorum

Dün akşam bu ürünü aldığım için kendime ettiğim küfürün ahddi hesabı yoktu çünkü Snote şablonu canımı sıktı. İlk başta yatay sayfaya ne olduğunu bile enmaladan onay vermiştim ve dikey şablona geçiş yapmayı başaramadım. Neyseki sabah bu sorunu hallettim. Bu arada bu şablon meselesini bu kadar zorlaştırmanın ne anlamı vardı anlayamadım. UPAD'den hiç mi bir şey görmediler ya da araştırmadılar? Anlayabilmek güç.
    Neyse şablon meselesini çözünce tablet hoşuma gitmeye başkadı çünkü bu tableti sırf bu yüzden aldım. Ben bütün notlarımı ioad üzerinde tutuyordum. AÖF ders notlarım, İngilizce ve İspanyolca çalışmalarım, çeşitli notlarım vb.

ÇOKLU EKRAN

Bu ürünü almamın ikincil nedeni de çoklu pencere kullanımına olanak sağlaması. Fakat hali hazırda bunu nasıl becereceğimi çözemedim. Pek zeki olmayabilirim ama mal olduğumda söylenemez. Bu işleri karıştırmaktan Samsung ne zevk alıyor merak ediyorum. Bir çeşit tatmin olsa gerek
    Bana bu konuda yardım edecek arkadaşlar büyük sevaba girecek.

ISINMA, ŞARJ vb.

Diğer yönden hafif bir ısınma dışında bende bir sorun olmadı. Şarjın %99 olmasına ise bakmadım ama mutlaka bakacağım. Ekranın sol üst köşesinde hafif bir çıtırtı sesi geliyor gibi ama iki üç dakika kurcalamadım ses çok ama çok az ve işin açıkçası net olarak da emin olamıyorum varsa da rahatsız edici olmadığı kesin.

SAMSUNG İNDİRİM KUPONU

Bu Samsungavm bana da indirim kupanı veya benzer bir şey gönderecek mi ona göre kılıf alacağım ve orjinalini almak isterim. Dün Teknosa'dan birkaçına baktım fakat tabletin kalınlaşmasına neden oluyorlarki o zaman da neden incesini slmak için bekledim o halde diyesi geliyor insanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

quote:

Cep telefonunu kişiselleştirmeyi de anlarım ama tableti kişiselleştirseniz ne olur çok merak ediyorum

Note 3'lerin her iki versiyonunu da kullandım ve buna aldanarak aldım ben note 10.1 2014 edition'ı hemde sim kartlı olan sm-p602'sini aldım

Eve geldiğinde cihaz içimde büyük heyecanla açtım kutusunu ama uygulamaları kurarken yavaşlıyor hissine kapıldım. Arka plandaki uygulamaların tümünü kapadım ve belleği de sildim. Kurduğum oyunları oynamaya ve Web'de dolaşmaya başladım. Bir süre sonra cihazın daha da yavaşladığını ve cevap vermediğini gördüm. Birkaç programla ram doluyor ve cihaz kilitleniyordu.

Web'de dolaşırken akıcılık yok özellikle sayfaları aşağı kaydırırken cihaz aman Abi'm yavaş kaydır gözünü seveyim diyor. Insanın o esnada ortaya çıkan manzara göz ve baş ağrısı yapıyor.

Cihaz ergonomik değil. Tamam ağırlığı göreceli olabilir ama yattığınız yerden asla kullanamazsınız bir süre sonra bileğinizde şiddetli ağrıya yol açıyor. Cihazı yana çevirdiğinizde yan tuşlar kafa karıştırdığı için bazen uygulamadan yanlışlıkla çıkıyor bazen de o tuşlar yanmadığı için sıkıntı yaşıyorsunuz. Yani tamamen sıkıntı veren ve moral bozan durum.

Arka plana ram cleaner koyuyorum ama cihaz yine kendini multitaskingde aşırı ısınarak, yavaşlayarak ve Web'de dolaşırken işkence ederek belli ediyor.

Mesela bana şu an için en komple en iyi telefon deseniz salise düşünmeden GALAXY NOTE 3 derim. Bunu önceki paylaşımlarımda da defalarca görebilirsiniz ama iş tablete gelince farklı.

Cihazı satıp ister ipad mini veya air alıyorsunuz. Kurtulduğunuza 100000 kere dua edeceğinize adım gibi eminim. Yeni alacak olanlara da ASLA AMA ASLA TAVSİYE ETMİYORUM.

Gerçekten çok ilginç, cihazı iki haftadır kullanıyorum, yaşadığınız sorunların bir tanesini bile yaşamadım. Ne ısınma ne şişme ne takılma... Webde gezinmekte de bir sorun yok. Belki bir talihsizlik aldığınız cihazda bir sorun vardır. Hatta belki de yazılımsal bir sorun vardır ki benim şahsi görüşüm android cihazlarda oluşan çoğu sorunlar yazılımdan kaynaklı. Keşke garanti kapsamında servise bir gösterseymişsiniz, neyse tabi. Geçmiş olsun ve yeni ipadiniz hayırlı olsun diyelim, iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeljko Obradovic

Bu insanlar üretkenlik veya akıcılığı tercih etmek zorunda değil . İkisine aynı anda sahip olma hakkı var . Eğer sen koskoca samsung firmasıysan ve yaptığın hiçbir ürün stabil değilse otur bir düşün arkadaş bu ne rezilliktir ? Htc one aldım 5 6 ay önce telefonda 150 adet uygulama var ve teşhir ürünü olan note 3ten yani içinde tek bir uygulama bile olmayan note 3ten rehbere mesajlara internete girmede daha hizliysa samsung oturup düşünmek zorunda. Bu tableti incelemeye gittim büyük bir hevesle belki bu sefer olmuştur umuduyla yine samsung fiyaskosu. Menü geçişlerinde takilmalar dokunmaya geç tepki vermeler vs. İpad air almak istemiyorum otg desteği yok dosya paylaşımı sıkıntılı şu samsung adam gibi yapsaydı şu ürünü ne ipad kalırdı ne başka bir şey .

Benimde anlam veremediğim bir şekilde teşhir ürünlerinde (benim gördüğüm bütün teşhir ürünlerinde) hep donmalar ve takılmalar mevcut. Ama kullandığım cihazda bir sorun yok çok şükür. Stabilite sorunu genel olarak android cihazlarda mevcut, nedendir bu yazılımları stabil hale getiremiyorlar anlamıyorum.

• Arkadaşlar Ebook okuma programı öneriniz var mı? Ben genelde ingilizce kitap okuyacağım ve şöyle yanında sözlük açılanı olursa fena olmaz ya da en azından vurgu yapabileceğim veya yanına notlar alabileceğim türde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yakara85

Arkadaşla merhaba. Ben de dün itibarıyla aranıza katıldım. Teknosadan satın wifi'li ürürnü aldım 3G lisi çok gereksiz olacaktı zaten telefondan bağlanabiliyorum.
    İpad Mini'den buna geçtim (gerçi şu an bu mesajı hala ipadden yazıyorum

Dün akşam bu ürünü aldığım için kendime ettiğim küfürün ahddi hesabı yoktu çünkü Snote şablonu canımı sıktı. İlk başta yatay sayfaya ne olduğunu bile enmaladan onay vermiştim ve dikey şablona geçiş yapmayı başaramadım. Neyseki sabah bu sorunu hallettim. Bu arada bu şablon meselesini bu kadar zorlaştırmanın ne anlamı vardı anlayamadım. UPAD'den hiç mi bir şey görmediler ya da araştırmadılar? Anlayabilmek güç.
    Neyse şablon meselesini çözünce tablet hoşuma gitmeye başkadı çünkü bu tableti sırf bu yüzden aldım. Ben bütün notlarımı ioad üzerinde tutuyordum. AÖF ders notlarım, İngilizce ve İspanyolca çalışmalarım, çeşitli notlarım vb.

ÇOKLU EKRAN

Bu ürünü almamın ikincil nedeni de çoklu pencere kullanımına olanak sağlaması. Fakat hali hazırda bunu nasıl becereceğimi çözemedim. Pek zeki olmayabilirim ama mal olduğumda söylenemez. Bu işleri karıştırmaktan Samsung ne zevk alıyor merak ediyorum. Bir çeşit tatmin olsa gerek
    Bana bu konuda yardım edecek arkadaşlar büyük sevaba girecek.

ISINMA, ŞARJ vb.

Diğer yönden hafif bir ısınma dışında bende bir sorun olmadı. Şarjın %99 olmasına ise bakmadım ama mutlaka bakacağım. Ekranın sol üst köşesinde hafif bir çıtırtı sesi geliyor gibi ama iki üç dakika kurcalamadım ses çok ama çok az ve işin açıkçası net olarak da emin olamıyorum varsa da rahatsız edici olmadığı kesin.

SAMSUNG İNDİRİM KUPONU

Bu Samsungavm bana da indirim kupanı veya benzer bir şey gönderecek mi ona göre kılıf alacağım ve orjinalini almak isterim. Dün Teknosa'dan birkaçına baktım fakat tabletin kalınlaşmasına neden oluyorlarki o zaman da neden incesini slmak için bekledim o halde diyesi geliyor insanın.

Ekranın sol kenarında bir tırnak gibi ok işareti var, çoklu pencere için orayı kullanıyoruz fakat her uygulamayı desteklemiyor (Bunu da çözmenin bir yolu var diyorlar ama ben bilmiyorum). Kılıf olarakta;

bunu kullanıyorum, kalınlaştırmıyor fakat pahalı bir ürün, Samsung'un kendi ürünü.

• o zaman benim anladığım kadarıyla yazılımsal veya donanımsal bazı seriler sorunlu bazıları değil. bana kalemli bir tablet lazım o yüzden ipad tercih etmememin nedeni de bu. elektronik şans işi, uzun zamandır galaxy nexus kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım samsung açısından. ben vatandan almayı düşünüyorum ordan alınan cihazlarda sorun yaşayan var mı peki?
  • Ben Vatan'dan almadım, Amerika'dan hediye olarak geldi.
  • bkn131 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi cihazı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama samsungun diğer telefonlarına göre stabil olan tek cihazı note 3 . Android stabil değildir diye bir şey yok bunu htc kullanan anlayabilir keza g2de stabil gibi geldi bana ama ne s4 ne s3 donmadan takılmadan kullanılamıyor malesef.

• Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Note 3 hiç kullanamadım, telefon olarak galaxy s2 ve motorola razr maxx, tablet olarakta note 10.1 kullanıyorum. Bir çok telefon denedim, hemen hemen hepsinde sıkıntı oluyordu, kimisinde az kimisinde çok... Belli olmaz belki de benim talihsizliğimdir ama sonuçta tecrübelerimizi ve görüşlerimizi paylaşıyoruz. Ben zaten hepsi kötü demiyorum, zaman zaman stabiliteyi yakalayamama durumu var. Şimdi tablette bir sorun yaşamıyorum, İnşallah da yaşamam. Gerçi ölü piksel çıktı bir tane bende. Ama uğraşmadım, dikkatli bakmayınca anlayamıyorsun zaten. Nazarlık kalsın dedim :D
  • Ekranın sol kenarı derken?? Ana ekranın sol kenarı mı yoksa bir uygulama çalıştırınca mı o tırnak ortaya çıkacak? Çünkü ana ekranda yok, Snote ve Ezpdf'yi açtım yine tırnak yok

• quote:

Orijinalden alıntı: bkn131

quote:

quote:

Gerçekten çok ilginç, cihazı iki haftadır kullanıyorum, yaşadığınız sorunların bir tanesini bile yaşamadım. Ne ısınma ne şişme ne takılma... Webde gezinmekte de bir sorun yok. Belki bir talihsizlik aldığınız cihazda bir sorun vardır. Hatta belki de yazılımsal bir sorun vardır ki benim şahsi görüşüm android cihazlarda oluşan çoğu sorunlar yazılımdan kaynaklı. Keşke garanti kapsamında servise bir gösterseymişsiniz, neyse tabi. Geçmiş olsun ve yeni ipadiniz hayırlı olsun diyelim, iyi forumlar.

hem teşhir hem benim ürünümde hemde yabancı yorumlarda hepsinde bu cihazın yavaş olmasından, raminin çabuk dolmasından ve takılmasından bahsediliyor

Allah aşkına bir ipad air veya ipad mini ile karşılaştırın bir daha dönüp bunun yüzüne asla bakmazsınız

Ama sizin beklentiniz düşükse ben böyle de yaşarım diyorsanız ona birşey diyemem

Size bataryası az giden, ısınan, takılan cihazınızla mutluluklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 22 Aralık 2013; 13:09:30 >

• Yakara85 Y kullanıcısına yanıt
    Ayarlar>cihaz>"çoklu pencere ON"
  • HTC'nin de Allah ayrı belasını...
    HTC Desir HD almıştım 2,5 sene önce. Sahip olduğum en sağlam telefon. Ama SIFIR GÜNCELLEME! SIFIR İLGİ

Android 2.3'e mahkumuz.

Tek sorunum kaydettiğim telefon numarasından bir çoğunu isim aratarak bulamamak.

Böyle ilgisizlik görmedim. Samsung Note 2 telefon oldukça stabil. Tableti yakında görücez bakalım.
  • Teşekkür ederim. Aslında Çoklu ortam on olmasına karşın gözükmüyordu ama kapatıp açınca sorun kalmadı.
    Bu arada over and under istediğini düşünmekte özgürsün. İstersen ipad air al istersen galaxy note al istersen ikisini de alma (öuhtemelen şkisi de yoktur) ama insanların tercihlerine karışma. Düzgün ve bilgilendirici yorum yapacaksan herkes seni zevkle dinleyecektir. Ama çirkin ve seviyesiz yorumlar yapacaksan aynanın karşısına geçmeni öneririm. Ben de hem ipad mini var hem de galaxy note var. İkisisnin de birbirine göre avantajları var.
    Örneğin; EzPDF'den bir ders kitabı açıp yanına açtığım Snote programına notlar alabiliyorum. Ne programdan çıkmam ne de sayfadan ayrılmama gerek kalıyor. Bu çok güzel bir özellik. Aynı zamanda Snote programı Upad kadar etkileyici değil keşke olsaydı ama upadi yazanlar da ne apple ne samsung. Yarın upad gibi ve belki de aynısı android için de yazılırsa çok iyi olacaktır.
    Unutmayın hiçbir insan aldığı malı kötülemez. Evet ben malım ipad dururken galaxy note aldım ya da galaxy dururken ipad aldım demez. Herkesin kendince mantıklı nedenleri vardır ve bize bu nedenlere sagı göstermek düşer.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bkn131

quote:

quote:

hem teşhir hem benim ürünümde hemde yabancı yorumlarda hepsinde bu cihazın yavaş olmasından, raminin çabuk dolmasından ve takılmasından bahsediliyor

Allah aşkına bir ipad air veya ipad mini ile karşılaştırın bir daha dönüp bunun yüzüne asla bakmazsınız

Ama sizin beklentiniz düşükse ben böyle de yaşarım diyorsanız ona birşey diyemem

Size bataryası az giden, ısınan, takılan cihazınızla mutluluklar

Teşhir ürünlerine lafım yok, sizin ürününüzü ve diğer note 10.1 2014 edition ürünleri kullanmadım, ben kendi cihazımdan edindiğim tecrübeleri paylaşıyorum, sizde sizinki...
    Yeni lanse edilmiş olan değil bir önceki nesil ipad miniyi de kullandım, onun yerine kendi tabletimi tercih ederim.
    Neyse gel gelelim beklenti konusuna, herkesin beklentisi farklıdır elbet ama benim burada yalan söylemek için bir amacım yok, cihaz takır takır çalışıyor bende buraya yazıyorum cihaz takır takır çalışıyor diye, inanıp inanmamak da sizin eliniz de... Yarın öbür gün bir sorun çıkarsa onu da paylaşırım elbet.
    Bataryası az giden demişsin, cevap vereyim cihaz Amerika'dan buraya gelene kadar (5 gün) hep beklemedeydi. İzah edeyim 5 gün bekleme süresi var demek oluyor. Tam ölçmedim günlük batarya performansını, ama daha dün 2 saat aralıksız Asphalt 8 oynandı cihazda geri aldığımda %10 eksilmişti bataryadan. Cihazın günlük kullanımdaki batarya performansını da tecrübe edince paylaşırım.
    Isınma sorunu demişsin, bir kere dahi ısındığını görmedim.
    Takılma demişsin, evet takılıyor cihaz sırf tecrübe edip sizle ve forumdaki arkadaşlarla paylaşmak için arka plana açabildiğim kadar uygulama açıp chromeda gezinmeye çalıştım, takılma oldu.
    Neyse amaç tecrübe paylaşmak, bende size kibrinizle mutluluklar dilerim...

• Yakara85 Y kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ne demek.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.