Şimdi Ara

Samsung Galaxy 10.1 2014 Edition [ Ana Konu ] (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.506
Cevap
64
Favori
207.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muhtemelen bahsettiğiniz rom p600 ler içindir ve 5.1.1 lolipop boadloader üzerine kuruluyordur. Bendeki cihaz p602 ve 5.1.1 güncellemesi almadığı için stuck rom veya portlanmış romlar kurulamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recooz R kullanıcısına yanıt
    Kernel i farkli yani 6.0.1 5.1.1 le pek bir alakası olduğunu dusunmuyorum p600 icin evet ama denenebilir.

• HızlıÜye kullanıcısına yanıt
    p600 romlar p601 veya p602 ye olmuyor. ayrıca p602lerin telefon özelliğini açmak için p601 rom yüklenmesi gerekiyor çümkü ikisi aynı cihaz sadece isimlendirme farklı.p602ler bootloader güncellemesi almadığı için 4.4.2 üstü p601 romda olsa spen özellikleri barındıran romlarda yüklenemiyor. sadece lineage, remix vb saf android sürümleri yüklenebiliyor. eğer p602 kullanan arkadaşlar varsa bunu bilsinler.
    Şunu belirtmek isterim p601 kullanicisi olup kullananlar var bu romu yani yanlişiniz var bir incelemenizi öneririm şunu söylek istiyorum kernel kodlari ayni cm romlarda da oldugu gibi sonradan yapilmis stock kernel degil p601 kullanicisi olup kullanan 2 kullanici gordum gsm ozelliginden odun vererek kullanmislar . Stock romlar genellikle (istisna olmadıkça ) stock kerneller le çalisir kernelde bootloader la uyumlu olmalidir bu yazilim stock olmadigi gibi kernel de custom kernel kategorisine girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HızlıÜye -- 2 Ağustos 2017; 14:51:18 >
  • iddia etmemekle birlikte: şöyle bir yorumum olacak örneğin xkat rom olsun adam p600 için ve 601 için aynı rom u portlamıştır. rom aynıdır ama p601 ve p600 olarak 2 farklı versiyon ile çıkmıştır. eğer ki 4.4.2 tabanlı romlardan portlandı ise p602 ler p601lerle aynı donanım ve bootlader sahip olduğu için p602leri ufak hilelerle p601 gibi gösterek boatloaderler aynı olduğu için p601 spen özellikli romlar yükleniyor. ama p601 cihazlar samsung tarafından 5.1.1 sürüme bootloader ile birlikte güncellendiğinden ve türkiyedeki p602ler 5.1.1 almadığından bootloader ler 4.4.2 de kaldı ve bu sebepten p601 custum dahi olsa farklı bootloader üzerinden çalıştığından yükleyemiyoruz. hatta bu konuyu baya araştıran dert edinen xda da çözümler arayan arkadaşlar konular vb var.

ben mesela şuan saf android sürüm olan remix 7.1.2 kullanıyorum. romu düzenleyen kişi p602 ler içim ayrıca kernelide düzenlediği için bu romu kullanabiliyorum ama bu değiştirilmiş kernel üzerine dahi custum de olsa p601 rom atamıyorum.

Demek istediğini anlamakla beraber şunu söylemek istiyorum dedigim gibi xkat romlar felan "stock" tabanlı romlar senin kullandiğin ise cm tabanlı sen 5.1.1 kurmaya çalişirsan bootloader kernel ve system uyumsuzluk gösterecek ve çalışmayacaktir kendimde bir android rom geliştiricisi olarak p602 ye çözüm olacağını düşünüyorum elbette birkaç edit ile p602 ye kurulamamasının yada çalişmamasinın sebebi odin kabul etmiyor sadece system ve kernel atılinca da uyumsuzluk gösteriyordu takip ettim bu yazılım tab s ve tab a cihazlarının ortak portu olduğu için bootloader uyumu gerekmiyor yani cihazinin bootloaderi isteer 5.1.1 bir istersede 4.4.2 tabanlı olsun yazılım zaten 6.0.1 herhangi bir altyapı gerektirmiyor tek gereken wipelayip kurmak umarım açiklayabilmişimdir sorulara ve yanlışım olan yerler varsa düzeltilmeye açığım.

• HızlıÜye kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam sağolasın uzun uzun anlatmışsın emeğine sağlık. bahsettiğiniz romu xda da arattım ama p900 için olanı görebildim onumu yüklediniz acaba?
    Hocam hayır p600 kullanıcısıyım yazılım içinde p900 t800 gibi cihazlar da yani uyumluluk mevcut p601 (türkiye de p602) için rom içinde model adını değiştirerek kuruluyordu yanlıs hatırlamıyorsam yani geliştirici birçok cihaz icin portlamış.

Hocam linki incelerseniz sevinirim.
    P601 kurulumu için bu söylenmiş her sekilde yardımci olurum "If you have TWRP 3.1.1.0 and above you should extract update-script from rom and edit all n1awifi to lt033g through Notepad++. Update-script is in META-INF/com/google/android. If you have TWRP 3.0.1.0 and below just flash it ."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HızlıÜye -- 4 Ağustos 2017; 18:14:13 >

• Eyvallah hocam, ilk fırsatta denerim deneyimlerimi buradan paylaşırım. Teşekkürler.

Rica ederim hocam.

• Ne yazıkki olmadı. Update script dosyasındaki n1awifi düzeltmelerini yaptığım halde olmadı. Bizim cihazların p602 olmasına ve 5.1.1 güncellemesi almamasına bağlıyorum. Twrp 3.1.1 ile denedim olmadı.

Hocam aldıgınız hatayı öğrenebilirmiyim

• Keşke fotoğraf çekseymişim. Ama şöyle söyleyebilirim paket yüklenmiyor sanırım md5 ile alakalı kırmızı yazılar çıkıyor ve yükleme yapmaya devam etmiyor. Önce Dosya yı değiştirdiğim ziple denedim olmadı. Zip dosyasında hataya sebep olmuş olmam olasılığını göz önünde bulundururak orjinal dosyasınıda yüklemeye çalıştım yine olmadı.

Hocam editleyip dosyayi ayni zipe atarak deneyebilirsiniz birde twrp yi 3.0.2.0 kullanmiştim son ayarlardan olmasi lazim md5 okumayı kapayarak denermisin ?

• Yaklaşık 1 saat imi aldı işlemler :back up, zip düzenleme twrp yükleme felan. Merakımdan uğraştım ama olmayınca şimdilik hevesim kaçtı. Halihazırda kullandığım remix 7.1 inde çok fazla avantaj ı var ve baya kullanışlı. Rahat bi zamanımda canım sıkılırsa tekrar denerim belki ama pek inancım yok başarılı olacağına. Yinede bir ara bi dener paylaşım. Teşekkür ediyorum ilgin alakan ve yardımın için.

Anladım hocam elinize saglık şuan şehir dısındayim yarin eve geçicem dener sizide haber ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HızlıÜye -- 4 Ağustos 2017; 23:8:36 >
  • selam arkadaşlar
    ürünün bataryası yavaş yavaş tükenmek üzere. batarya değiştirmek istiyorum.

önerebileceğiniz batarya var mıdır?
    ya da direkt telefonculara mı götüreyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunduz06

selam arkadaşlar
    ürünün bataryası yavaş yavaş tükenmek üzere. batarya değiştirmek istiyorum.

önerebileceğiniz batarya var mıdır?
    ya da direkt telefonculara mı götüreyim?

Evet benim batarya da gidiyor. Bazen yüzde 60 'dan bir anda 10 a düşüyor ve aşırı ısınıyor. Nasıl degistirsek

• Bu ürünün sıfınını bulma şansım var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.