Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar yeni aldığım Samsung a15 de i Apple adaptörü ile şarj ederken dokunmatiğinde sapıtma varmış gibi hissettim. Normalde telefonu alalı 2 gün oldu ve şarjda kullanmam bugün çok kısa bir mesaj yazdım sanki kendi kendime tuş basımları oldu gibi geldi.

O sebepten soruyorum Samsung A15 telefonu Apple ın orijinal 20 w adaptörü ile şarj etsem telefona herhangi bir zarar vermiş olur muyum acaba?

Elimde ekstradan Apple ın 5v2a olan eski adaptörü de mevcut ikisinden hangisini kullanmam daha iyi olur

Veriler aşağıdaki şekilde

Orijinal Samsung a15 adaptörü

SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU]

Orijinal Apple adaptörü

Ekstradan 5w 5v1a olan adaptör de bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 23 Eylül 2024; 22:2:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• müsaadenizle ben de şarj ile ilgili bir soru sormak istiyorum. bende bildiğimiz eski tip şarj aletleri ve kablo olarak da bir ucu normal USB ve diğer ucu Type C olan kablolardan var. bunlarla şarj etsem sorun olur mu.

xiaomi telefonlarda >>> ekran-sağ-altta >>> kilit ekranı , ekran görüntüsü alma vs olduğu kısa yol menüsü gibi bir şey oluyordu A15'de yok mu böyle bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000Xplus -- 26 Eylül 2024; 12:30:52 >
  • Haydi hayırlsı. 1 Saat önce bende ihtiyaçtan dolayı, bütçe elverdiğince bir telefon arayışına girdim ve bu telefonu sipariş geçtim.

Merak ettiğim şey 25w şarj destekliyor ama elimde 10w şarj adaptörü mevcut. Bunun telefona herhangi bir zararı olmaz öyle değil mi?

Ayrıca telefona uygun hangi marka kılıf ve ekran koruyucuyu önerirsiniz? Uyumluluk açısından soruyorum, piyasada o kadar çok kılıf vs var ki..

• herkes uçan kaçan samsungların peşinde olduğu için benim gibi bütçe dostu arayanlara pek rağbet yok gibi görünüyor.

an itibariyle telefonu aldım, kurulumlarını da yaptım.

fena değil, akıcı, gereksiz uygulamaları sildim, temel uygulamalarımı yükledim. no problem şuana kadar.

kamerası youtubede izlediğim incelemelere göre çok daha iyi geldi bana bu arada...

birde kılıf + ekran koruyucu buldummu bi 3 yıl daha yokum ben sahalarda.

sorusu olan sorsun elimden geldiğince cevaplayım.

• bir ek: Evdeki eski telefonumun (dijitsu a11s diye bir modeldi lol) 10w destekli, normal şarj aletiyle tam olarak 3 saatte şarj oluyor telefonumuz.

eğer güveniyorsanız şarj aletinize geç şarj olma dışında bir problem yok görünüyor.

• Ordinary Member O kullanıcısına yanıt

10w şarj adaptörü telefona zararı olmaz

• Alpha Centauri kullanıcısına yanıt

Eyvallah. Yine de 10w şarj aleti hem yavaş hem de çok ısındığından 25w orjinal şarj aleti aldım.

Kılıf ve ekran koruyucu ile beraber toplamda 1200 tl civarı birşey harcadım.

Telefon 10500 gibi bir fiyata gelmiş oldu toplamda.

Pişmanmıyım? Hayır. Güzel telefon. SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU] 

• SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU] SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU] SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU]

Bir fikir verir diye yükledim :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam kaç gb ram'li modelini aldınız? Bir de telefonun dokunmatiğinde sorun olduğunu söyleyenler var kendi kendine basıyormuş falan. Sizde var mı bu tarz bir şikayet? Bende a55 vardı eşime verdim kendime a15 almayı düşünüyorum.

• 6 GB \ 128lik. Daha alalı 4.gunum. henüz dokunmatikle alakalı bir soruna denk gelmedim.

En büyük sorunu çok toz tutmasıydi, 2.gun gidip kilif+ekran koruyucu aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinary Member -- 4 Ekim 2024; 14:55:3 >
  • HepDüşünceli kullanıcısına yanıt

neden a24 yada m34 degil de a15 e yöneldiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 4 Ekim 2024; 17:13:39 >
  • streamin S kullanıcısına yanıt

Yakın bir arkadaşım aldı ve çok memnun kaldı. Günlük sıradan bir kullanıcı için çok ideal bir telefon. Ayrıca arka tarafı plastik. Telefon ucuz olduğu için kılıf ve ekran koruyucu olmadan kullanmak istiyorum.

Bir de bataryası dediğiniz telefonlara kıyasla çok daha iyi ve uzun dayanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepDüşünceli -- 4 Ekim 2024; 23:9:40 >
    Yinede ben Bi kilif ve ekran koruyucu tavsiye ederim hocam. Belki benim yapimdan kaynaklanıyor ama çok toz tuttuğu için kilif ve koruyucu aldım.

Bu arada ben telefonu biraz da dede Mode on kullanırım. Kendim değil dede baba bile değilim :)

Yani Twitter, WhatsApp birazda kick-twitch dışında sosyal medyam yok. (Instagram, face yok bende mesela). Ayrıca samsung telefonlarda hazır gelen birçok samsung uygulamasını sildim. Sanki saf Android arayüzü varmış gibi kullanıyorum. Konum bile kapalı olup, evdeysem WiFi disardaysam mobil net açık oluyor sadece. Ekrani 60 hertz olarak kullaniyorum, 90 degil, nfc ile isim olmuyor vs vs... Pili uzun süre kullanabilmem biraz da bunlara bağlı.

Ancak benden daha normal bir kullanıcı bile bu telefonun bataryasiyla 1 günü çok rahat cikartabilecektir.

Birde farkettigim bisey var: eski telefonumun 10w bataryasiyla sarj edince pil sanki daha uzun gidiyormuş gibi geldi. Halbuki orijinal sarj aleti aldım. Onunla sarj edince daha hızlı bitiyormuş gibi geldi şarjı. Yinede yukarıda paylaştığım pil performansı orijinal sarj ama hızlı sarj kapalı performansıdir.

Şuanda telefondan yazıyorum :)))

Ben Çin işi bir telefondan geçtiğim için a15'e bana eşekten inip ata binmiş gibi hissettiriyor ama başkası için bisey diyemem. Ayrıca a15'i tercih sebebim hem acil bir telefona ihtiyac duymus olmam (eski telefonum bozulmustu ve bu telefon yarin kapinda seklinde geliyordu) hem de 10000 TL altı bütçe ile kredi kartına almış olmamdır. Belki biraz daha sakin kafayla a35 gibi bisey alabilirdim hatta daha da bütçe olsun diye a05 bile alabilirdim ancak a15'ten de son derece memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinary Member -- 5 Ekim 2024; 10:47:56 >

hayırlısı olsun sizin icin de ...tabi butce arttirip a35 alabilmek benim icin de şıklar arasında ..ancak a24 veya 8 gb lik a15 arasinda bir secim yapicam bende zannedersem ..keza a35 14-15 bin tl lere mal olucak su sıra 5-6 bin tl lik fark gözüme ciddi bir bedel gibi geldi (aslında degil uzun süreli düsünüyorsak ..)

Dokunmatik sorunu kronik midir mesela m34 de kronik bir ag cekim & hat cekmeme sorunu olabiliyor ..

Aklıma takılan tek kısım always on ,ois ..vb bazi farklardan ziyade dedigim gibi kronik bir sorun olmamasi ..Yoksa telefon hakkaten cok temel özelliklerde geliyor cok daha farklı şıklara yönelmek mantıklı olabilirdi..

(telefon kabul edelim '' giris seviyesi bir tel ..4k yok , ois yok ,ekran korumasi yok ,suya toza dayanıklılık yok , 5g yok ..vb )

• streamin S kullanıcısına yanıt
    Vallahi çekim için şunu diyeyim: Ben bimcell kullanıyorum ve evde eski telefondan beni arayan ulasamazdi. A15 ile sabit 2 diş çekiyor ve arayan ulaşabiliyor. Evdeki mobil net performansına bakmak için şuan mobil neti acıyorum evdeyim, mesaj bakalım gönderecek mi...(şuanda H ve H+ arası gidip geliyor şebeke ama 2 diş altına dusmedi)

Telefonda henüz dokunmatik sorunuyla karşılaşmadım. Dediğim gibi yeni aldım telefonu alalı 5.gunum şuanda. Belki 2-3 aydır kullanan biri gelirse bu sorunuza daha rahat cevap verebilir, belkide kullanım şartına göre ekran sapitiyordur: orijinal sarj aleti yoksa ve onunla şarjdayken ekran sapitiyor olabilir (orijinal sarj aletiyle denedim yine ekranimda sorun yoktu), telefon gün içinde aşırı isindiginda ekran gidiyor olabilir (şarjdayken üzerinde kılıfı var telefonumun hissedilir sıcaklık yok bende) vs vs

Ve evet giriş seviyesi telefon. Yinede hiç fena değil. Keşke ois olsaymış ama. Yinede canımız sagolsun. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinary Member -- 5 Ekim 2024; 12:8:27 >

• Ek olarak a24'e baktım an olarak. Eğer ois varsa (izlediğim videolardan pek anlamadım, söyleyen yoktu) onu tercih edin. Bunun dışında a15 a24'e çok benziyor hatta birebir aynı gibi...

Edit:ois varmış arka kamerada. A24 tercih edilir. A15'in güncelleme avantajı kalıyor geriye bir tek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinary Member -- 5 Ekim 2024; 12:22:16 >

Ben de neredeyse sizin gibi kullanıyorum telefonu. A55'in şarjı bana 3 gün yetiyordu. Adb kodları ile kullanılmayan tüm uygulamaları silmiştim. Yazılım güncellemesi de dahil olmak üzere. Çünkü güncelleme geldikçe telefonların stabilitesi bozuluyor. Eski sony telefonumu tam 7.5 yıl kullandıp a55 e geçmiştim. Şu an geçici olarak tekrar sony telefona döndüm ve kullanıyorum. Bu telefonu da şarjı uzun gidiyor diye almak istiyorum.

Valla şunu alın yada bunu almayın diyecek yetkinliğe sahip değilim ama tecrübelerim yukarda anlattığım gibidir.

Belki ois'li bir telefon daha iyi olabilir, batarya konusunda samsung her 5000 mah'lık telefonda aynı bataryayı mı kullanıyor yada telefonlar o bataryayı hep aynı düzende mi kullanıyor bilemem bu sebeple direkt bişey diyemiyorum. Belki aynı bataryayı kullanan a05 daha iyi performans gösterebilir. Yada M serisinden bir telefon daha iyi batarya performansı sunabilir.

M serisi de gözüme çarptı ama kısa araştırma süremde hep ısındığından şikayet etmişlerdi. Bu sebeple M15 tercih etmedim mesela. Birde ilerki zamanlarda, telefonda donanımsal sorun çıkarsa sorun çıkarsa A serisinin parçaları daha yaygındır M serisi o kadar yaygın mıdır bilemedim. Bir a15 tercih sebebim de bu olmuştu.

• SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU] SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU] SAMSUNG GALAXY A15 [ANA KONU]

Şuanda hastahanedeyim, 2-3 saat içinde buradan çıkıp 2 saatlik uzaklıkta düğüne gitmem gerekecek bakalım şarjım dayanacak mi?

• Yukarıdaki mesajım ile alakali olarak...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.