Şimdi Ara

Samsung Galaxy A50 Ana Konu | 🌟 Android 11 - One UI 3.1 Geldi 🌟 (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.558
Cevap
96
Favori
1.035.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler arkadaşım bayağı iyiymiş anlattıklarına bakılırsa
    Peki şu anda medya markta falan varmıdır bana yakın gidip bi inceliyim ya çok merak ettim

Birde sağlamlık olarak fizyonomisi nasıl acaba bir iki. Epten elden düşmelere dayanıklımıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elma ile armut kıyaslaması doğru değil. İki model Xiaomi kullandım. Kağıt üzerinde iyi görünebilir ancak Xiaomi nin bir sürü negatif tarafı var.
    İlk olarak garanti konusu çok kötü. İthalatçı garantili telefonlarda servisler çok kötü. Sadece satış izni alabilmek adına kağıt üzerinde servis. Her türlü sorunda kullanıcı hatası diyerek ücret talep eden, ücreti ile bile servis hizmetini sunamadan telefonu elinize veren kurumsallıkta merdiven altı diyebileceğimiz servis sunmakta. Xiaomi den telefon alıyorsanız iki yıl boyunca bu telefonun bozulmaması için dua ederek alacaksınız.
    İkinci konu veri çekme. Çinli firmaların bu konuda sicili kötü. Xiaomi ler de bunun içinde. Romun içine çakılı anlamsız bloatware dolu. Ayrıca çin hükümetinin politikası da bu yöndedir. Google yasak, çin uygulamaları üzerinden veri döner. Uygurlu Türkler'in bu yönde beyanları vardı yazışma programlarını takip ederek tutuklama yaptıklarına dair. Yani Çinliye güven olmaz. Ha Google ye de güven olmaz o ayrı konu.
    Diğer husus reklam. Malum miui uygulamalarında reklam veriyor. Bu da mide bulandıran bir şey.
    Xiaomi cihazların şarj konusunda sıkıntıları var. Artık arkadan veri çeken uygulamardan mı bilinmez ama bariz bir handikapı var şarj konusunda. Mi8 ile 3,5 saatten çıkmadığını biliyorum.
    A50 yi güzelleştiren en iyi yanı benim gözümde amoled ekran. İps ile amoled hem fiyat/maliyet hem performans/konfor ve şarj tüketimi açısından kıyaslanamaz.
    Telefonda sevmediğim olay parmak izi okuyucu. Aynısını mi5s de yaşatmıştı. Bunda da yaşadım. Umarım düzelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• celik44 kullanıcısına yanıt
    Bak işte bende çinli telefonların bu saydığın işlevlere şahit oldum mate 10 proda
    Yazılım güncelleştirme hakkında illallah dedirtti bana

Birde çin malı telefonların abd menşeeli yazılımlarlada uyuşum sıkıntısı berbat
    Oluyor bu yüzden çin malı terlefondan vazgeçtim
    Donanımları çok iyi yazılımları berbat donanımı yazılımla birleştiremedinmi
    Sıfıra sıfır elde var sıfır oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Sen ne anlatıyorsun yahu ne S9+ ı ne kamerası bir de beyin falan diyor te allahım

Redmi note 7 kullanıyorum 1900 liraya aldım. Kamera, cpu, gpu, dayanıklılık (ön arka gorilla 5) ve bir çok anlamda A50 den daha iyi bir cihaz. Yeterli mi? kendini A50 aldın diye ucuza süper bir telefon aldım falan mı sanıyorsun?

Alıntıları Göster
    Redmi note 7 super telefon. Dünyanın en iyisi. Burda buna ispat etmek için bir yerlerine yırtmaya gerek yok. Redmi note 7 gurubunda mutlu mesut yaşa. Bizde çöp telefonla burada derttaşlarımızla dertleşelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ikna olduk hepimiz satıp alan olursa tabi redmi note 7 alacağız xiaominin alt markası olup samsungun rakibi olan , aslında gmda alınabilir 1500 tl 90 puan kameralı amoled ekran sanırım 660 vardı onda da

• Kafkaslı57 kullanıcısına yanıt
    O konuya değinecek olursak sd821 kullanan mi5s 2 çekirdek çalışıyor. Telefonlar tarih oldu hala çözülemedi. Mi 5s forumuna göz atabilirsiniz. Ayrıca bildirim sorunu vardı. Watsap bildirim yapmıyordu. Aldığımda amiral gemisi modeldi. Gerisini siz düşünün. Maalesef herşey kağıt üzerindeki gibi olmuyor. Apple sırf düzgün (stabil) yazılımdan ayakta duruyor. Donanım tabi ki çok önemli ancak onu yazılım ayakta tutuyor. Ayrıca bahsedilen redmi note 7 pro ile pek bir fiyat farkı yok. Aradaki iki üç yüz lirayı A50 nin amoled ekrani, kurumsal bir Garanti hizmeti fazlasıyla değer

• Arkadaşlar hayatımda ilk defa Samsung telefon kullanmaya karar verdim ve A50 aldım. Genel olarak baya memnunum fakat aklıma güncellemelerle ilgili bir konu takıldı.
    A50 modeli Türkiye'de şu an "A505FDDU1ASBE" numaları güncellemeyi kullanıyor ve bu güncelleme yanlış anlamadıysam Şubat ayında yayınlanmış. Bunun üzerine Bu sitede görebileceğimiz gibi 3 farklı güncelleme yayınlanmış. Bu güncellemeler neden Türkiye'de kullanılamıyor bilgisi olan var mı ? Samsung güncelleme dağıtımı konusunda nasıl bir yol izliyor ?
  • Aynen can sikmaya basladi bu guncelleme. Avrupa da otadan hala almadi biz gibi. 3 guncellemenin ikisinde parmak izi sensoru iyilestirme, birinde de kamera iyilestirmeleri mevcut.Ya uvey evlat muamelesi goruyoruz avrupa ile birlikte yada en sorunsuzunu verme cabalari. Bilmiyorum cok uzun suredir samsung kullanmamistim. Nasildir guncelleme politikalari...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

Teşekkürler arkadaşım bayağı iyiymiş anlattıklarına bakılırsa
    Peki şu anda medya markta falan varmıdır bana yakın gidip bi inceliyim ya çok merak ettim

Birde sağlamlık olarak fizyonomisi nasıl acaba bir iki. Epten elden düşmelere dayanıklımıdır
    webteknoyoutube
    Xiaomi'nin Reklamlarda Ceviz Kırdığı Karpuz Patlattığı Telefonu Note 7 Elimizde! (ACIMADIK #13)
    https://www.youtube.com/watch?v=6hUY-deDe1w&t=390s

A50 bunun yarısına dayanır mı acaba cidden merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 14 Nisan 2019; 17:34:4 >

• Dolby atmos etkisi tam olarak nasıl bir şeydir arkadaşlar deneyimleyen oldu mu çok methediliyor. Özellikle filmlerdeki etkisi hakkında fikir sahibi olan arkadaşlardan yorum alabilir miyim?

• merakını gidereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: celik44

O konuya değinecek olursak sd821 kullanan mi5s 2 çekirdek çalışıyor. Telefonlar tarih oldu hala çözülemedi. Mi 5s forumuna göz atabilirsiniz. Ayrıca bildirim sorunu vardı. Watsap bildirim yapmıyordu. Aldığımda amiral gemisi modeldi. Gerisini siz düşünün. Maalesef herşey kağıt üzerindeki gibi olmuyor. Apple sırf düzgün (stabil) yazılımdan ayakta duruyor. Donanım tabi ki çok önemli ancak onu yazılım ayakta tutuyor. Ayrıca bahsedilen redmi note 7 pro ile pek bir fiyat farkı yok. Aradaki iki üç yüz lirayı A50 nin amoled ekrani, kurumsal bir Garanti hizmeti fazlasıyla değer
    200-300

En ucuz A50 2389 TL, en ucuz Note 7 ise 1890 TL yani arada 500 TL gibi bir fiyat farkı var 200-300 nereden çıktı? zaten amoled dışında telefonun ben buradayım diyecek bir artısı yok. Bir de şöyle düşünmek lazım 2400 TL verdiğin telefonun en önemli parçası olan ekranını gorilla glass 3 koruyor??? arkası da cam/plastik karışımı bir şey.

Birbirlerine göre + ve - leri var.

A50 nin artıları;

Ekran gövde oranı biraz daha iyi, amoled ekran, ekrandan parmak okuma

Redmi note 7 nin artıları;

48MP samsung isocell sensör, LPDDR4X ram, çok daha dayanıklı ön-arka gorilla 5, kızılötesi, suya dayanıklılık, stabil gcam kurabilme ve tabi ki 500 TL daha ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cumur

merakını gidereyim
    Evet baya benzer darbelere maruz kalmışlar adam yarım yamalak adam akıllı vurmuyor bile ekrana

Ya attığım videoyu izlemedin yada aşırı fanatiksin. Attığım videoda ki kadar ağır darbelere maruz kaldığını söyleyebilecek tek bir insanı çıkmaz herhalde.

• evolez E kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bende ilk defa Samsung kullanıyorum öncesinde Xiaomi kullanıyordum ve güncelleme politikaları çok farklıydı beta sürüme geçip her hafta güncelleme alıyordum. Samsungun olayı nasıl işliyor anlayamadım henüz. Bir an önce Türkiye için yayınlansa da güncellemeler birde o zaman görsek şu parmak izi sensörünün performansını.
  • sen balyozla vur telefona rahatlarsın

• Alanlar buyuk cogunluk memnun, en azindan daha stabil ve hizli denmekte. Tabi pek degisiklik yok diyende var. Gelsede kendimizde deneyimlesek. Sonuc olarak pek yuz guldurmeyecege benziyo sensor, umarim yanilirim :)

Su acidan bakmak lazim birde; amiral gemisi seviyesi haric, kullanici dudukleme seviyesinden buralara gelmis samsung tabiki cat diye actirmaz.Kamerayi illaki kusurlarla cikarip ufak ufak ilerletir. Velhasil bilincli olup ne istedigini bilmek lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolez -- 14 Nisan 2019; 18:54:14 >
  • Mrb arkadaşlar a50 kullanan arkadaşlara sorucağım bir soru var instagramda hikaye yazı yazıp tutup sürüklerken ekranda yukarıdan aşağıya mavi çizgi çıkıyor sizdede varmı acaba?

• Ya sadece amerikaya verin verileri. Ya da iki tarafli calisip cine de gonderin :) secim sizin. Tek tarafli cinde yakinda alternatifler arasinda. huawei calismakta. Abla sec beyen al calistir, tak takistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolez -- 14 Nisan 2019; 21:35:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Evet baya benzer darbelere maruz kalmışlar adam yarım yamalak adam akıllı vurmuyor bile ekrana

Ya attığım videoyu izlemedin yada aşırı fanatiksin. Attığım videoda ki kadar ağır darbelere maruz kaldığını söyleyebilecek tek bir insanı çıkmaz herhalde.

Alıntıları Göster
    Kardeşim A50'den önceki 2 telefonum da Xiaomi idi. Biraz yorumlara bakayım dedim de milleti verdiği parayı savunmak için canını bile ortaya koymakla falan suçluyorsun da burada tatava yapan sensin. Redmi Note 7 gayet güzel cihaz fiyat/performans oranına bakarsak da verdiğin paraya hayli hayli değer. A50'de kendine göre güzel bir cihaz 3 yıldır xiaomi kullanıyordum ve sıkıldığımdan dolayı bir kere de Samsung kullanayım dedi ve gayette memnunum. Burada kalkıp ta birinin birinden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışmak için yok efendim Gorilla Glass 5 bu falan deme. Bu işlerden ufacık bile olsa anlayan bir insan Gorilla Glass camların 3-4-5 farketmez tamamen pazarlama stratejisi olduğunu bilir. GG3 ile GG5 arasında neredeyse hiçbir fark yoktur. İnsanları burada boş yere meşgul etme Redmi Note 7 kullanıyorsan da çok güzel bir telefon almışsın hayırlı uğurlu olsun ama fanboyluk yapma gereksiz yere lütfen.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.