< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy A52 [ANA KONU] (37. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Selamlar, S9+ Kullanıcısıyım ön ve arka cam kırıldı bu yüzden dolayı yeni telefon ihtiyacım doğdu.
Açıkçası amiral gemisi telefonlara 5.000 ₺ üstü ücret vermek çok saçma geliyor gereksiz geliyor bu yüzden A51 ve M51 arasında kalmıştım bir de dedim bakayım Samsung en son hangi modellerini çıkarmış diye baktım A52 var direk düşünmeden sipariş verdim. Özellikleri gayet iyi gözüküyor.
Umarım güzel zaman geçiririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kılıf+cam önerisi bekleniyor..
-
Hocam haklı olduğunuz yerler var. Zaten ben işlemcinin kuvvetli olduğunu söylemedim. Benim söylediğim neredeyse bütün rakiplerinde aynı işlemci var. Sizin tabirinizle o zaman bütün markaların bu işlemcili cihazları outdated oluyor. Bu işlemciyi sadece Samsung kullanmıyor ki. Ancak yanıldığınız çok nokta var. Bahsi geçen cihaz isterse 500 milyon satsın beni ilgilendirmiyor. Bazı spesifik veriler ortada. Birinin işlemcisi iyi gerisi komple çöp. Buna yazılım da dahil. Diğer tarafta orta segmentte marka fark etmeksizin tüm özelliklerinde bir dengenin var olduğu orta segment cihazlar. O cihazda gece modu bile yok. Bu bir yazılım engelidir. Ekranı ortada bir kere. Çok stabil denen sistemi bile Android'den daha çok uygulamadan atıyordu beni. Zaten bu kadar şahit olduğumda çok şaşırdım insanlar bunun nesine stabil diyor diye. Bir gecede yüzde 40 şarj tükettiği oluyordu üstelik tüm bağlantılar kapalıyken. Apple kullanıcıları servislerden çıkmıyor. O cihazı tartışmaya hiç açmayın bile. Herkesin ne beklediğine göre değişir. Demek ki o cihazı kullanan kişiler o kadar olumsuz yönüne rağmen memnun. Benim üstünde durduğum fiyat ve fiyat/performans dengesi. Sözde 5000 liralık cihaz 2021 yılında iyi bir pil performansı bile sunmuyor. Sorsan A13 işlemci diyecek. İstediği kadar güçlü olsun 3 saat sonra o gücün bir anlamı var mı yok mu? SE'nin ederi de en fazla 4000 lira. Ama şu an 5000 liraya satılıyor. Galaxy A52 ile o cihazın yurt dışı fiyatı çok çok yakın ama A52 onun fiyatından 1000 lira daha uygun. Bu durumda Samsung nasıl yüksek fiyat politikası güdüyor anlamak mümkün değil. Biz diyoruz ki adamlar bu ülkede özel fiyatlandırma uyguluyor siz diyorsunuz ki Apple gibi yüksek fiyat politikası güdüyor. Ne alakası var ki? Fiyatlar, vergiler, tüm sayılar kabak gibi ortada. Ayrıca son 3-4 yıldır tanınma elde etmiş ve en fazla 5-6 yıldır mobil cihaz üreten bir marka kusura bakmayın ama tam olarak ne olduğu bilinmeyen markadır.
Doğru Samsung orta segmentte Xiaomi gibi markalarla rekabette ama siz kendi tercihinizi söylüyorsunuz. Samsung alternatifim olmaz diyorsunuz, baş tacı. Sonuna kadar herkesin saygı duyması gerekir. Ama rakamlar bunu söylemiyor. Her yıl Samsung satışlarda rekor elde ediyor. Bu satışların çok önemli kısmı orta segment. Üst segmentte haklısınız satışlar düşük olabilir ama bu Samsung'un başarısız olduğunu göstermez. Samsung'un tepe modellerinde her zaman kemik bir kitle vardır. Ayrıca satış rakamlarını yanlış yorumluyorsunuz. İlk olarak geçen sene işlemci ile alakalı olarak Samsung üst segmentte ciddi sorun yaşadı. Ben de tercih etmedim. Ki her zaman premium Samsung cihaz kullandım. Galaxy S3 döenşmden beri. Önceki senelerde çok da anlamlı bir fark yoktu satışlarda. İkinci sebep Apple'ın üst segment gibi görünen o şekilde lanse ettiği telefonu iPhone 11. Tüm dünyada geçen sene çok fazla satan bir model. Yalnız o cihaz tepe model değil. O cihazın Samsung'da rakibi bile yok çünkü Samsung alt segment hariç her cihazda Amoled ekran kullanıyor. Bu durumun maliyeti arttığını herkes biliyor. Nasıl iPhone SE modeline güçlü işlemci koyup göz boyama yapılıyorsa iPhone 11 de aynen bu şekilde. Maalesef marka algısıyla birlikte çoğu kişi bu oyuna kanıyor. İnsanlar o cihazı üst segment zannediyor bu yüzden kıyaslama falan kalmıyor zaten ortada. Başka bir faktör de sadece bizim gibi birkaç ülkede Apple'ın daha yüksek fiyatta olması. iPhone 11'in Apple maliyeti o kadar düşük ki yüzde 100'ün üzerinde karı var o cihazda. Neredeyse bütün Avrupa'daki hatta özellikle Amerika'daki premium Samsung modellerin fiyatları iPhone Pro modellerinden bile fazla. Zaten premium Samsung cihazların rakibi Apple'da Pro modelleri. O yüzden rakamlar bu şekilde.
Sizin dediğiniz gibi önünüze gelen yemeğin görüntüsü aynı olabilir. O yemek hazırlanırken arkada neler oluyor veya yemeğin içinde ne var? Bunları bilebilmek için çok iyi bir gurme olmanız gerekir ya da o restorana çok güvenmeniz gerekir. En basitinden örnek vereyim. Hindistan gibi büyük bir pazarda bir sürü marka varken ki bunlara Oppo, Realme Xiaomi dahil iken hiçbiri Samsung'a yetişemiyor. Samsung hepsinden daha çok satıyor. Hindistandaki kullanıcılar Samsung'un tüm modellerine olağanüstü bir ilgi gösteriyorlar. Ülkemizde fark bu kadar olmasa da Samsung tercih eden hala daha fazla. Ayrıca Xiaomi'yi ben de incelemiş biriyim. Kafama göre yorum yapmıyorum. Ben Redmi Note 8 Pro modelini incelenmiştim, bayağı geçti üstünden ama hiç sizin dediğiniz gibi değildi. Yemekler hiç de aynı değildi. Kamera performansı o dönemki Samsung rakiplerinden kat kat gerideydi. Samsung'un arayüzünde bulunan yığınla kullanışlı özelliklerinde bazıları araklanmış bazıları hiç yoktu bile. Tasarım anlamında zaten kat kat daha geri. Şimdi bu marka zannediyorum çağ atlamış değil. Bu yeni A serileri hala çok daha iyi gibi görünüyor bence. Bir de A52 ile Note 10 Pro benim tamamen rakip gördüğüm cihazlar. Ki zaten bu şekilde. Ve dediğiniz gibi Xiaomi ucuza falan vermiyor. Şu an ikisinin de fiyatı aynı. Bu durumda ucuz olmamış oluyor. Tam tersi Samsung yıllardır var olan tecrübesiyle ürettiği cihazını ucuza veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
peki hocam 5000 civarı poco f2 pro yerine mi 10t seçimi daha iyi değil mi? ben açıkçası fazla kasmayıp a52 mi alsam yoksa almışken tam olsun deyip mi10 t mi alsam diye kararsızım.
Bir de ekleme yapayım. Az önce fark ettim. Siz ne çirkin bir üslupla "bir akıllı siz olamazsınız" yazmışsınız. Siz kimsiniz ki benim aklımla ilgili değerlendirme yapıyorsunuz? Berbat olduğunu konular olduğu gibi olumlu yanlarını da belirttim kaç defa. Zaten tek iyi yanı işlemcisi. Onu da herkes kabul ediyor. 2021 yılında var olan teknolojiler ortada. Hala en ucuz malzeme kullanarak yazılımdan bile kısarak LCD ekranlı bataryası 1 günü çıkaramayan, kutusundan 5W adaptör çıkan, birçok kullanıcının cihazın kutudan ezik büzük kozmetik kusurlarla çıktığı üstelik bunu 5299 Türk lirasına satmaya utanmayan bir markanın cihazının tüm bunlarla birlikte çöp, leş, rezalet olduğunu aklı başında olan ve aklıselim ile düşünebilen her insanoğlu biliyor. Acaba siz bu cihazı kullandınız mı ki? Siz buna karşı çıkıyorsunuz, zannediyorum "tek akıllı(!)" sizsiniz.
Yazık zamanıma ki bir de cevap yazdım o kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinPowerTurbo -- 23 Nisan 2021; 19:16:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tartışmaya dahil olmak istemiyorum ama Apple konusunda söyleyeceğim şu telefon fotoğraf çekmekten ibaret ise gitsin Apple alsınlar. Ben iPhone 12 kullanırken 2 ay işkence çeker gibi hissettim. Kesinlikle kullanışlı değil ios. Tamam fotoğraf efsane çekiyordu. Ama yazılım konusu beni çileden çıkarttı. Bir şeyi yapmak için kırk takla atıyorsun. Andoridin gözünü seveyim. Arama ekranında ben t9 gibi tuşlarım isim çıkar hemen aramamı yaparım. Bu bile yok standart olarak. Program kurman gerekiyor ios da. Kısacası en iyi donanımda olsa bir daha Apple almam. Kullanışlılık sıfır çünkü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Turkiyede üretilen cihaza nasil zam yapıyorlar.Normalde Türkiye üretimi olunca daha dusmesi gerekir.ve daha önemlisi nasil hâlâ stok yok.
732g zaten 720gnin overclock yapılmışı diye biliyorum.program onun için bu şeklide algılıyor olabilir.ama 720g yada 732g farketmez aynı işlemciler.
Xiaomi kullanıcısıyım ancak yeni telefonda Samsung'a geçeceğim gibi. En büyük sebebleri ise kronik arıza, yazılım ve en önemlisi bu durumlar karşısında adam gibi muhattap bulamamak. Samsung'un en azından servis kısmının bu kadar geride olduğunu düşünmüyorum. Xiaominin resmi tedarikçisiyle Allah kimseyi uğraştırmasın. İnsanı Türkiye garantili cihaz aldığına pişman ettiler.
-
Sizin gibi düşünen pek çok kullanıcı var hocam. Ben de tıpkı sizin gibi düşünüyorum. Benim kullandığım model fotoğraf olarak da çok iyi değildi. Gayet açıktı ki yazılımsal olarak fotoğraf kalitesi düşürülmüştü. Başka modele bir şey diyemem çünkü kullanmadım başka modellerini. Hepsinin ortak noktası var o da iOS. Ben Android'den ziyade Samsung arayüzü ile harmanlanmış halini çok kullanışlı buluyorum. Çünkü birçok Android kullanan marka var ama Samsung'daki kullanışlılığı vermiyor.
Arkadaslar bu kadar takılacak bisey yok.herkesin kendi fikri.ben daha önce de dediğim gibi 2000lira olsa mi 10t yada redmi note 10 pro yada f2 pro almam.kimisi de derki aynı işlemci aynı özellik 1000 lira az veririm.para kendinin keyif zevk kendinin.apple zaten markasını satıyor.yazilimi mükemmel kamerası iyi ama sonuçta amiral cihaz üretiyor.se 2020yi saymıyorum.o zaten 2021 de alınacak cihaz değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vfnv -- 23 Nisan 2021; 19:55:33 >
Hocam katılıyorum, var aynı işlemci. Fakat gidip Redmi note 9 aldığında 900 tl daha az para ödüyorsun. Aradaki farkı siz markaya ödediğinizi söylüyorsunuz. Hak veriyorum, ben de markaya para öderim. Şahsi kanaatim Samsung fark ödenecek marka olma özelliğini 2-3 senedir kaybetti. Özellike Samsung Türkiye utanç verici bir yer. Üst yönetim değişmiş haberlerde okuduğum kadarıyla. Samsung hatasını anlamış. Türkiye'de tekrar buradaki büyük müşteri kitlesine layık olurlarsa bence de Samsung markasına o fark ödensin. Şu anki haliyle ödenmesi taraftarı değilim.
A12 işlemci iPad'de ben hiçbir stabilite sorunu yaşamadım. İşletim sistemi çok düzgün çalışıyor. Uygulama çökmesi vs. hiç rastlamadım. Bence de stabil bir işletim sistemi iOS ve iPadOS. Aynısını MacOS için de söyleyebilirim. Bu OS'ler doğal olarak stabiller çünkü feedback cycle çok dar. Apple satıyor, Apple tasarlıyor, Apple güncelleme veriyor. Arada başka hiçbir marka yok. Müşteri şikayetini direk muhatabına iletiyor. O yüzden stabil ve bir sorun gözlemlemiyorum açıkçası.
Samsung'un yüksek fiyat politikası gütmesi kıyaslamalı bir iş. Apple ile kıyaslarsanız gütmüyor, Poco ile kıyaslarsanız, Xiaomi ile kıyaslarsanız güdüyor. Apple kadar pahalı zaten satamaz, Apple bir monopol. iOS tek elinde, A serisi işlemciler tek elinde, M serisi işlemciler tek elinde, MacOS tek elinde. Dolayısıyla Apple'dan ucuz, diğerlerinden pahalı olunca yüksek fiyat politikası güdüyor oluyor. Bu Apple ucuz demek değil ki. Apple'ın pahalıcı olduğu, fahiş fiyat dayattığı zaten ortada.
Çin telefonları 6-7 yıldır piyasada, göze batmaları dediğiniz gibi 3-4 yıl önce oldu. Fakat Çin Apple gibi üreticilere ülkesini açarak sadece kendi halkına istihdam sağlamadı, iş modellerini kopya etti. Pek çok Amerikalı endüstri, teknoloji devinden metot öğrendiler, iş modeli devşirdiler. Dolayısıyla Xiaomi de, Huawei de, OnePlus da sağlam ilerleyen firmalar. Ben açıkçası ne olduklarının farkındayım. Bir şüphem yok. Mükemmel değillerse de öyle 2. sınıf üretici muamelesi yapılacak markalar değiller.
Üst segment satışlarında Samsung bence gerçekten başarısız. Başarılı olduğu yılları görmesek size hak verirdim fakat gördük. s6, s7 telefonlar gerçekten Apple rakibi cihazlardı. Kasa tasarımları, ekran kaliteleri falan da iPhone'un önündeydi. O vakitler iPhone alanı anlamazdım, bence Samsung daha iyiydi. Fakat Apple bu zaman zarfında satış sonrası desteğini, yazılım desteğini aynen korurken Samsung bir adım ileri gidemedi. Her sene biraz daha güçlü işlemci koydu ve insanlara 2 sene update alacak telefonu yüksek fiyatlara sattı. Diyeceksiniz ki Apple da aynı paraya sattı. En azından aldığınız iPhone 7 hala iOS 14 ile çalışıyor. Dolayısıyla Samsung'a ne diye o paralar ödendi?
Pro satışları genelde iPhone satışlarının yarısını oluşturur. iPhone 12 satışlarını incelerseniz Pro modelin çok fazla sattığını göreceksiniz. Beklentiler düz 12 ile eşit sattığı yönünde. Bizde fiyatlar fahiş fakat yurtdışında ucuz olmasa da abuk fiyatları yok pro cihazların. Rakibi Pro modelse dahi rakamlarda kaybeder Samsung. Ayrıca 11'deki LCD panel meselesi de çok fazla ısıtılıp önümüze koyuldu, halbu ki aynı LCD panel iPad cihazlarda var ve herkes bayılarak kullanıyor. Kaliteli bir panel.
Hindistan pazarında bence yanlışınız var. Xiaomi çok büyük paya sahip orda. Rakamlar aklımda değil, Google'larsanız görürsünüz. Zirve muhtemelen Xiaomi, Samsung ve Vivo'nun. OnePlus da azımsanmayacak kadar satıyor. Hatta Xiaomi Hindistan'a özel telefon çıkarıyor, yani Samsung'a yetişememesi gibi bir şey söz konusu dahi değil. Hindistan pazarı çok rekabetçi. Samsung'un çıkardığı M51 bile bu pazar içindi resmen. Rekabet o kadar sert ki buraya özel cihazlar çıkıyor. Net bir lider yok.
Samsung'un arayüzü bütün Çinli'lerden iyidir. Katılıyorum. MiUI falan sezgisel çalışan bir arayüz değil. Kullanınca alışıyorsun fakat içgüdüsel değil. Konfor vermiyor. Samsung bu konuda piyasada kalan son tecrübeli Android üretici. OnePlus'ın da iyi iş yaptığını duydum fakat denemek nasip olmadı.
-
Vallahi alınıp alınmamak size kalmış ama bir telefona çöp, rezil falan diyen birine bir akıllı sen misin derim ben. Hakaret vari bir söz değildi bu. Bence yerindeydi. Üslubumda bir sorun görmüyorum, karşımdaki kişi mesajında neyi düstur edinirse ona göre cevap veririm. İkinci mesajınızda çöp, rezalet demeyi bırakmışsınız, ben de ona göre yazdım. Mesajına göre mesaj yani.
-
Geçmiş olsun. O garanti sadece lafta kalıyor. Maalesef işte Samsung gibi kurumsallaşmış köklü bir markanın adı Xiaomi gibi birçok şeyi becerememiş bir markayla anılıyor şu anda. Sizin yaşadığınız sıkıntıları yaşayan yığınla kullanıcı var. En basitinden servis konusundaki sıkıntılar pek çok kişinin yaşadığı sıkıntılar. Samsung'un servisi dört dörtlük olmasa da Xiaomi servisinden çok daha iyidir. Eskiden Xiaomi modelleri rakiplerine göre uygundu tercih ediliyordu haklı olarak. Şimdi yine uygun modelleri var ama bazı modeller Samsung rakipleriyle aynı fiyatta. Haliyle aynı fiyatta olan Samsung cihazların tercih edilmesi daha mantıklı olur her anlamda.
Ben size bundan 3-4 sene evvel ki Samsung olsa gidin A52 alın derdim. Son yıllarda Samsung hakkında satış sonrası destekte hiç iyi şeyler işitmiyorum. Samsung Türkiye ali kıran baş kesen misali bir global markayı temsil etmiyor da kendi rahatlarını pekiştiriyor gibi iş yapmış anlaşılan. Samsung önermeme sebebim artık markaya ödenen o farkı hak etmediğini düşünmem. Takdir sizin, bence Samsung hala bu parayı hak ediyor diyorsanız alın.
Mi 10t ve Poco F2 Pro arasında asıl belirleyici fiyat. Uyguna hangisi bulunuyor? Fiyatlar çok yakınsa çok ince ayrıntılara inip bakmanız lazım. Çok yakın cihazlar çünkü. İyice incesine inin, videolarda falan sizin için öne çıkan özelliklerdeki cihazı alın derim.
-
Konu samsung vs cinliler olayina donusmesin dostlar gerek yok.
Telefonu eline ulasan dostlar detayli bilgilendirme yapar umarim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu hocam hiçbir şeyin avukatlığını yapmıyorum, hayatımda Çinli telefon satın dahi almadım, fikrimi yazıyorum. Hali hazırdaki telefonum da Samsung.
Şu yorumu görünce bazı markalar niye her şeye rağmen satıyor anladım yani. Uygur Türkleri öyle mi? Renault veya PSA motor kullanan arabaya binmeyin, Ermeni Soykırımı'nı tanıdı biliyorsunuz Fransızlar. Üstelik Doğu Akdeniz'de çıkarlarımızı hiçe sayıyorlar. Sakın öyle BMW bakmak, Mercedes bakmak gibi bir hataya düşmeyin. Hainliğe kadar yolu var mazallah. Macron'un markaları bunlar. Ne denir ki şu düşünce yapısına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 23 Nisan 2021; 20:43:11 > -
Xiaomi'nin garantilisi alınmaz hocam. O hataya ben de düşmüştüm. Satarken de büyük zarar ediliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X