Şimdi Ara

Samsung Galaxy A52 [ANA KONU] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.967
Cevap
92
Favori
538.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi işler karıştı işte. Bunda da böyle çıktı. Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende a72 var iki programla baktim sonuçlar farklı sanirim Samsung Galaxy A52 [ANA KONU] Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: chelisky_

Şimdi işler karıştı işte. Bunda da böyle çıktı.

Bu arada iyi günlerde kullanın telefonunuzu :)

Evet düşündüğüm gibi 720G işlemciyi 7 Serisi işlemci ve varyantları gibi görüyor uygulamalar. O nedenle böyle bir sonuç çıkıyor. Daha önce de yaşamıştım bu durumu. Olsun bence 720G çok güzel bir işlemci. Hem ısınmaz hem de oyun odaklı Samsung Galaxy A52 [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 23 Nisan 2021; 15:52:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• receep 32 R kullanıcısına yanıt

cpu-z programında A72 de aynısı gösteriyor 732g ama aida64 programında tam olarak net şu işlemci diye göstermiyor.

Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]

Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]
  • Hepsi aynı işlemciler aslında, aralarında saat hızı gibi ufak tefek farklar var o yüzden isimlendirmelere takılmayın.

• damn2u kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam pazarlama stratejisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir güncelleme var. 415 mb Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]

• dokunmatık algılaması nasıl hassasmı bırde sesi nasıl cıkıyor wifi cekimi nasıl başınızı agrıtırız artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ce35 -- 23 Nisan 2021; 16:17:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ce35

dokunmatık algılaması nasıl hassasmı bırde sesi nasıl cıkıyor wifi cekimi nasıl başınızı agrıtırız artık :)

@chelisky_ anlatsana hocam Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]  tabi cihaza kavuştun unuttun buraları Samsung Galaxy A52 [ANA KONU] 

• ce35 C kullanıcısına yanıt
    Şimdilik bir sıkıntı yok. WiFi çekimi gayet iyi. Çift hoparlör hakkını veriyor. Hatta bas sesleri güzel çıkıyor.

• hangı rengı aldınız

• TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

Hocam zamlanıp 4200 oldu. Kaldı ki 3999 Tl'yi hükmü geçmiş bi işlemci kullanan 2021 model telefona vermek de makul değil. Artık birisi 4000 TL'lere çıktıysa f2 pro'yo ya da iPhone SE'ye yönlenmesi daha iyi olur. iOS alınacaksa illa SE, öyle bir öncelik yoksa f2 pro'ya yönelmek daha mantıklı. Samsung'un yeni A serisi telefonları hüsran benim için.

• ce35 C kullanıcısına yanıt
    Mavi

• Neden hükmü geçmiş işlemci oluyor ki? Orta segment yeni denebilecek bir işlemci. Tüm rakipleri aynı platformu kullanıyor. 720G geçen sene ocak ayında çıktı. Bu fiyata daha iyisi varsa söyleyin biz de yönelelim o cihaza. Hem Xiaomi hem de Oppo rakip modelleri çok benzer fiyatlara satıyor. Resmi Note 10 Pro mesela.

Samsung sadece Apple ile kıyaslanabilir. Saçmasapan poco, Xiaomi gibi ne olduğu bilinmeyen cihazların yazılımının rezilliğini birçok kişi farkında. Artık o yazılımın arkaplanında neler oluyor kimse bilmiyor. Hiç güven vermiyor Çin markaları. Samsung'un yazılım üzerinde ne kadar muhteşem işler çıkardığını eğer kullandı iseniz bilirsiniz. Ayrıca benim önceki cihazım iPhone SE 2020 idi. O cihazın ne kadar rezil,leş, çöp bir cihaz olduğunu anlatmaya hiçbir kelime yetmez. 5300'den çıkıp 4400 liralara kadar inmiş bir cihaz. O cihazı A52 ile kıyaslamak bu cihaza hakaret olur. 2021 yılında o telefona asla 5000 lira para verilmez. Bir akıllı telefon sadece işlemci ile akıllı olmuyor. İyi bir ekran, iyi bir kamera, uzun batarya ömrü vs. birçok şeyi sayabiliriz. Bunların hiçbiri yoktu o cihazda.

Fiyatı konusuna gelince ilk fiyat belirlendiği zaman euro kurunda belirgin bir fark vardı. Şimdiki fiyat bile olması gerekenden düşük. Samsung bu cihazı Avrupa'daki kar oranı ile satsa vergiler dahil 5000 liranın altında olmazdı. Kaldı ki iPhone SE 5000 lira iken A52'nin 5000 lira olması da gayet doğal.

• chelisky_ C kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun. Sonunda kavuştunuz cihazınıza. Bu işlemci olayını çok takmayın kafanıza. Bazı kullanıcılar memnun olmuş bu duruma ama bahsi geçen işlemciler neredeyse birbirinin kopyası. Qualcomm çok saçma iş yapmış burada. Çok minik farklarla birkaç tane aynı işlemci. Kafa karışıklığı boş yere. Hatta tam bilgisi olmayanlar zannediyor ki sayının değeri arttıkça işlemci daha iyi oluyor. Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]  O gün birisi Redmi Note 10 Pro'nun işlemcisi fark atar diyordu. Xiaomi de bu tür kullanıcıları bildiği için 732G diye tanıttı.

Çok teşekkür ederim. Çok bekledim sonunda kavuştum. Ben hiç takmıyorum işlemci meselesini. Telefon akıcı çalıştıktan sonra sorun yok. Oyun oynamam zaten.

• chelisky_ C kullanıcısına yanıt

A52'nin güncelleme periyodu daha erken olacak. Bu konuda biraz kıskanıyorum A52'yi. Samsung Galaxy A52 [ANA KONU] Sık sık yazılım gönderecekler. Şimdiden Portre moduna yeni özellikler eklenmiş. Bendeki A72'nin çok acil bir kamera güncellemesine ihtiyacı var. Çekimler fena değil ama biraz daha iyileştirme istiyor. Özellikle şöyle bir durum var: Kamerayı açtığımda ekranda fotoğraf çekmeden mevcut olan anlık görüntü görüntü çekilecek fotoğrafın kalitesinde göstermiyor. Yani fotoğraf çektikten sonra fotoğraf çok iyi çıkıyor ama çekmeden önce gösterilen görüntüler böyle çok kötü fotoğraf çekecekmiş gibi görünüyor. Sizde de aynı durum mevcut mu acaba?

İşlemci outdated. Zaten çıkışı orta segment. Üstünden de bir yıldan fazla geçmiş. Bu işlemci bir yıl önce zaten çok kuvvetli değildi, ortalama bir işlemciydi. Şimdi neredeyse 1.5 sene geçecek üstünden. Neden hükmü geçmiş olmayacakmış?

Kendi tecrübelerinizi neden her şeyin önüne koyuyorsunuz hocam? Benim de bazı cihazlarla kötü tecrübelerim var, soru ne ise düzgünce izahını yapıyorum. Şu kötüydü, şunu sevmedim falan diye. Bir cihaz hepten kötü olamaz. Rezil, çöp ötesi, iğrenç falan gibi laflar pek bir şey ifade etmiyor. 25 milyon satmış bir cihazı alan 25 milyon + 1'inci kişi olarak bir akıllı siz olamazsınız.

Poco, Xiaomi gibi "ne olduğu bilinmeyen cihazların" ne olduğunu bilmiyorsanız sorun bence sizde. Akan suya karşı durulmaz. Bu su da akıyor. Ne olduğu bilinmeyen demenize hiç anlam veremedim. Ben bu ürünleri biliyorum. Telefon önerisi isteyen arkadaşlarıma aldırdım ya da kendileri karar verip aldılar, kullandılar, memnunlar. Merakımdan ötürü birkaçıyla kısa süreli kullanımlarım da oldu, verdiler sağ olsunlar. Bu cihazlar mükemmel değiller, yazılım eksikleri var fakat 4000 TL'yi Samsung'un outdated işlemcili telefonlarına ya da kronik sorunlu s20 FE'ye vereceğime F2 pro gibi bir cihaza veririm. Tercih meselesi, birini satın alınca ötekine çöp demenin alemi yok. Fikrimi ifade ediyorum.

Son olarak gelelim Apple ile kıyasına. Samsung'un çok amiral gemisini kullandım ben. Şu anki telefonum da Samsung. Fakat neden Apple ile bir tek Samsungu kıyaslıyoruz anlamadım. Kendini Apple'ın yanına koyup onun gibi yüksek fiyat politikası güden Samsung, restoranını Apple gibi güzel süslemiş, masaları pahalı, sandalyeler taşlı falan ama önüne gelen yemek Xiaomi'nin aynısı. Bu durumda ben ya bana aynı yemeği daha uyguna veren Xiaomi'ye giderim ya da gider daha çok öder veyahut da ekrandan, pilden fedakarlık eder uygun fiyata Apple alırım. Samsung alternatifim olmaz. Apple ile kıyas malzemesi de olmaz. Zaten kimse de bu kıyası yapmıyor artık. Samsung'un Apple ile rekabet ettiği üst segment telefonlarda ulaştığı satış rakamları Apple'ın yanından geçemiyor. 5-6 yıldır sürekli düşüş trendinde. S21 ile biraz arttı sanırım. Apple ile kıyaslayan artık kalmadı yani. Samsung'un rakibi sizin beğenmediğiniz Xiaomi'dir. Samsung en çok telefonu Xiaomi ile rekabette olduğu orta ve alt segment cihazlarda yapıyor. O yüzden kıyasını da Xiaomi ile yaparım. Emin olun artık Samsung da kendini Xiaomi ile kıyaslıyor. Note telefon çıkarmaktan vazgeçmek üzereler üst segmentte cihaz satamayınca. Samsung ne olduğunu iyi öğrendi Xiaomi'nin.

Normalde gelip Samsung konusuna bunları yazmayacaktın ama sizin yorumunuzu düzeltmek zorunda kaldım. Öyle olunca da mesele buraya kadar geldi.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.