Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (102. sayfa)

-
-
-
-
Sizinkisi ancak cihazınız gittikçe eskiyor diye kendinizi teselli etmek her kelimelerinizden anlaşılıyor. A55 şimdiye dek yıllarca hem s serisinde hem de a serisinde kullanılan her kamera lensinin ayrı ayrı konumlandırıldığı ucube tasarıma sahip. Hiçbir "unique"liği olmaması da cabası. Şu anki a56 s25 serisinde bile olmayan premium hissiyatına sahip ve kamera bloğuyla oldukça şık ve estetik. Çıkan haberlere bakmana gerek yok A56'nın özellikleri Samsung'un birçok sitesinde resmi olarak var. Donanımhaber'de 2 gün önce falan Gorilla Glass Victus+ yerine Gorilla Glass Victus ile geleceği yazılmış ama Gorilla Glass Victus+ ile geldi. Yeni gelen modelin işlemcisi kimi tarafta %20 fazla performans artışı sunuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendimi teselli etmemi gerektiricek bir durum yok A55 zaten aylar önce çıkan bir cihazdı ve A56'nın tanıtılacağı sanki sürpriz miş gibi yazmışsınız. Yerine yenisi gelecek bir cihaz için kendimi neden teselli edeyim. Tasarım kişiden kişiye göre değişir ben bu ayrık ve çerçevesi parlak olarak dizayn edilen kamera tasarımını seviyorum bence daha hoş ve premium duruyor ama size göre A56'nın tasarımı daha iyi gelebilir. Özelliklerine baktığımız da A56'nın A55'e göre tabi ki bazı noktalarda artısı var zaten olmasaydı tanıtılmasının anlamı olmazdı. Daha iyi işlemci, bir tık daha hızlı şarj, biraz daha hafif olması, wifi 6e, ekran kasa oranının ve parlaklığın biraz artması gibi ama bunun yanında ön kamera 12MP'ye düşmüş falan. Ben şahsi olarak A55'den geçmek için can alıcı bir sebep görmüyorum ama yeni telefon alsam ve fiyat farkı fazla olmasa A56 alırım.
-
A56'nın ekran gövde oranı, 45w hızlı şarjı, 1580'in Gpu performansı ve arm'nin yeni çekirdeklerini kullanması, özellikle kalınlık olarak incelmesi ve telefonun hafiflemesi gibi özellikler gerçekten hoşuma gitti fakat a55 halihazırda her anlamda bana yettiği için bir üst modele geçmeyi düşünmüyorum. A57 belki A58 serisi çıkınca düşünürüm çünkü günümüz orta segment telefonları günlük kullanıcılarının isteklerini fazlasıyla karşılıyorlar zaten. Başka marka cihaz almayı da düşünmüyorum açıkçası çünkü samsung arayüz konusunda gerçekten harikalar yaratıyor aldığımdan bu yana hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Yeni telefon alacağım zaman yine A serisinden devam ederim.
25W - 45W hızlı şarj farkı pratikte neredeyse hiç bir fark yaratmıyor.
Öyle ki bir şekilde A56'ya geçsem elimdeki 25W adaptörü değiştirmezdim bile 😄
Bana da ayrı kamera tasarımı daha premium geliyor bu arada.
İşlemci hızı artışı haricinde dikkate değer neredeyse hiç bir şey yok A55'ten geçmek için.
Üstte arkadaşın dediği gibi sıfırdan alsam A56 alırım, ama A55 varken geçmem bu kadar basit.
Bu söylediğim S serisi için de geçerli, insanlar kamera donanımı değişmediği sürece cihaz yükseltmek için geçerli bi sebep haklı olarak bulamıyor artık.
Zaten S24 ile S25 arasında ki neredeyse tek fark sadece işlemciydi burda da Samsung sırf S serisi ile aynı şekilde gözükmesin farklı olsun diye kamera kısmını değiştirip gerisini aynı bırakmış. A56 güzel cihaz kötü değil ama daha eski bir cihaz kullanmadığım için 1 2 nesil sonrasını değerlendiririm nasılsa 4 güncelleme alacağımız için belki de güncelleme sonrasına bakarım.
-
Aynen katılıyorum...
-
Fiyat performans olarak alınabilecek bir telefon olduğu için tercih ettim .
Oyun oynama yok sadece video foto YouTube mail whatsapp vb olarak 5 yıldan uzun süre götürsün o bize yeter diyorum bakalım umarım bir sorun çıkmaz .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayrı kamera tasarımı bana da daha güzel ve premium geliyor. Zaten dışarıdan gören birisi bu tasarımla bizim telefonumuzu s24+ tan ayıramaz sanırım.
Evet neredeyse aynı görünüyor. :)
-
Güvenlik güncellemesi de geldi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece Google Play Sistem güncellemesi geldi.
O zaman ben diğer güncellemeyi yapmadım
Şubat güvenlik güncellemesiydi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
A55 betaya girecekmiş bu ay, önümüzdeki ay da One UI 7 dağıtılmaya başlanacakmış. Resmi açıklama gelmiş Samsung tarafından. Bize (TR) gelmesi mayısı bulmasa bari.
Circle to Search'e de güncelleme geldi. Kullanıyor musunuz bilmiyorum ama tavsiye ederim. Artık numara, mail ve linkleri doğrudan işleme alıyor kopyala yapıştır yapmadan uygulamaya geçiyorsunuz. Yine benzer şekilde arama kısmı iyileştirildi daire içine aldığınız içeriği anında okuyor hesaplama vs.
-
Oğlana telefon almam gerekli. Şu an iPhone 6s kullanıyor. Hem telefon artık yetmiyor, hem de 21 Mart doğum günü. Genelde sınırlı sosyal medya ve sınırlı sürede oyun oynayacak (şu sıralar PUBG - oyun olmadan yapamıyor artık yeni nesil ). Samsung A55 alayım mı yoksa A56 bekleyeyim mi? A56 gelmesi ne kadar sürer ve fiyatına değer mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X