Şimdi Ara

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.888
Cevap
82
Favori
127.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünkü güncellemeden sonra cihaz bana da biraz daha performans ve akıcılık kazandı gibi geliyor

Çok da anormal değil yani CPU kullanımıyla ilgili ufak bir değişiklikle bile sağlanabilir bir şey sonuçta üretici için

Zaten batarya ve ısınma konularında çok iyiydi tel belki de fazla muhafazakar davranmışlardı öncesinde. Bu hali bence daha iyi olmuş az bir şey daha çok ısınsa şarj daha çabuk bitse de sorun değil o kadar tolere edecek pay zaten vardı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün parmak izi kimliğinin düzgün çalışmadığı hakkında yazmıştım, bugün güncellemeyi kurduktan sonra parmak izi şakır şakır çalışmaya başladı. Yüz tanıma da aynı şekilde. Hatta psikolojik mi diye düşündüm ama kesinlikle ne yüz tanıma ne de parmak izi doğru düzgün çalışıyordu. Resmen düzeldi ve şaşkınım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün cihazı güncelleyip yeniden başlattım ve bir süre kullanmaya devam ettim nasıl olmuş diye. Malum cihaz yeniden başlatılınca ister istemez bir tık daha hızlı davranıyor ama saatler geçmesine ve cihazı zorlamama rağmen cihaz öncekine göre çok daha hızlı çalışıyor. İlkten bunun psikolojik olduğunu zannettim ama bir tık daha hızlanma var. Parmak izi okuyucu da öyle şimdi sanki daha isabetli ve hızlı okuyor gerçi ben problem yaşamadım pek ama arada 2 3 kere okuttuğum oluyordu şu an çok daha iyi.

• Aralık güncellemesinden sonra volte simgesi gitti hat vodafone Bi ayarı varmı acaba dikkatini çeken oldumu

• mert1907 kullanıcısına yanıt

kamerada gelişme var mı hocam ??

• Collezione kullanıcısına yanıt

Kamera aynı belki OneUI 7 ile değişebilir bilemiyorum. Sadece bazı noktalarda cilt tonları pembeleşiyor ama bunu genelde düşük ışıkta yapıyor.

• oztapaci O kullanıcısına yanıt

Turkcell kullanıyorum bende volte yazıyor sorun yok

• mert1907 kullanıcısına yanıt

Parmak izi ve sistem hızında belirgin iyileşme var

• F-138 kullanıcısına yanıt

Evet güncelleme yaptığımdan beridir sistemin altını üstüne getiriyorum bariz bir hızlanma var. Parmak izi de aynı şekilde daha hızlı çalışıyor.

• Güncellemelerle ilgili şunu söylemek istiyorum hatta genel olarak serzenişte bulunayım biraz, öncelikle bu sene Samsung tarafında istisnai bir durum var tüm modeller için. Güncellemeler çoğunlukla ya sorun çıkardı, ya gecikti ya da One UI 7 gibi ertelendi.

Google da diyor ki bu sene ben Android 16'yı erkene çekeceğim tabi vakit alacak ama Samsung her türlü geride kaldı-kalacak ne kadar süre One UI 7 kullanacağız 8'e geçeceğiz meçhul.

Bunlar cepte. Görüldüğü üzere sacın bir ayağı Android ve Google, diğer ayağı Samsung. Yetmiyor üstüne Galaxy Store, Play Store gibi mağazalardan edindiğimiz uygulamalar ve onların güncellemeleri var bunlar da default olarak otomatik güncelleme ayarlı geliyor zaten. Bin tane android telefon var.

Hadi onu da geçtim, güncellemeleri indirmiş olsak bile dağıtımı/aktifleştirilmesi uygulama bazında gecikebiliyor mesela WhatsApp ve Instagram gibi. Son güncellemede olsak bile özellikleri kullanıcı bazında açıyorlar, değiştiriyorlar, test ediyorlar. E bir de bizim tarafta APK kullanımı yaygın, yani harici indirdiğimiz bir sürü uygulama var.

Böyle parametreler birleştikçe, birbiriyle çakıştıkça güncellemelerle telefonun sorun çıkarmaması mümkün değil. Kim nasıl, ne kadar kullanırsa kullansın bu telefonlar hiç uyumuyor ki sürekli arkadan takip ediyor, dinliyor, hazır ediyor uygulamaları. Neredeyse insan gibi duyguları olan modu değişen canı sıkılan varlıklara dönüştüler. :)

O yüzden güncellemeler telefonu bozuyor demek doğru değil, ama bozmuyor sorun çıkarmıyor da diyemeyiz çünkü çoğu üretici üst seviye son model yeni cihazları hariç kontrol, kararlılık, optimizasyon sağlamakla uğraşmıyor. Uygulama geliştiriciler de öyle çok satan/çok kullanılan modeller hariç diğer telefonlardaki durumunu iplemiyor. Yani bir de bunu anca fark edebildiler, Google o yüzden farkındaysanız çok bir değişiklik getirmiyor artık 13/14/15 arasında temelde çok az fark var.

Ama Samsung hinlik peşinde, donanım müsade etse bile S serisi dışındaki yazılımları limitliyor ve/veya önemsemiyor. Öncesinde iyiydi ama bir süredir duraksamada, önümüzdeki büyük güncelleme ile koyacağı tavır çok önemli. Kullanıcıları memnun da edebilir ya da gerçekten güncelleme yapmamalı diyenleri haklı da çıkarabilir. Ben ilk çıktığından beri One UI kullandığım için androidi nsaıl dönüştürdüğüne ve geliştirdiğine şahidim, o yüzden güncelleme karşıtı biri olmadım. Kendi uygulamalarındaki kullanışlılık ve özellikler hala diğer firmalarda yok bence. Ama One UI 6'yı gerçekten hiç sevmedim, çıktığından beri bir olmamışlık var üzerinde ama ve lakin ertelemeleri, geciktirmelerini falan iyiye yormak istiyorum umarım fark etmişlerdir yolunda gitmeyen kısımları.

A55 için de A54 için de ümitliyim, A serisini ne kadar limitlese de en çok satan seri bunlar ve kullanıcı kitlesi orta-segment yoğunluklu burası çok çetin geçiyor yani güncellemeler tatmin etmeyecekse insanlar gayet alternatif değerlendirebilir çünkü çok daha güçlü ve güncel telefonlar geliyor sürekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogan -- 26 Aralık 2024; 20:57:8 >

• Honor 200 e alışamadım iPhone 12 ye geçtim onunda bataryası üzdü A55 in 256 lığını aldım kamera ve pil olarak en iyi seçenek bu cihaz gibi.
    Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: msamur

Honor 200 e alışamadım iPhone 12 ye geçtim onunda bataryası üzdü A55 in 256 lığını aldım kamera ve pil olarak en iyi seçenek bu cihaz gibi.
    En solda ki şarjın yüzde yüz olduğu yeşil olan yerde neden 3 çentik var, geçen arkadaşın s22 ye baktık telefonun batarya yüzde 75 e düşmüş 2.5 ekran süresi vermiş kafamız karıştı doğru mu diye, malum s22 şarjı iyi gitmiyor diyolar anlayamadık yani, ayrıca pili horon 200 den iyi mi gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abzek_06 -- 27 Aralık 2024; 14:2:44 >

• abzek_06 A kullanıcısına yanıt

Onu hiç bilmiyorum hocam yeni geçtim zaten cihaza 8 saat ortalama ekran süresi veriyor bide kamera sensörü de önemli benim için sony ımx 906 güzel iş yapıyor.

• quote:

Onu hiç bilmiyorum hocam yeni geçtim zaten cihaza 8 saat ortalama ekran süresi veriyor bide kamera sensörü de önemli benim için sony ımx 906 güzel iş yapıyor.

Honor la aynı değil mi sensör

• aynı sensörü ama o 21 bin bu 18 19 bin civarı bide Honora alışmak biraz zor geldi

• quote:

aynı sensörü ama o 21 bin bu 18 19 bin civarı bide Honora alışmak biraz zor geldi

Hayırlı olsun güle güle kullanın

• abzek_06 A kullanıcısına yanıt

gün bazlı görüntülemede o şekilde gösteriyor her çentiği yarım saatlik süre gibi düşünmek lazım 12'de ertesi güne geçildiğinde sayaç sıfırlanıyor yani arkadaş gece 0-2 arası şarjdan çıkarmış tahmini gece 01.30 sularında çekmiş telefonu şarjdan. şarjdan çıkardığı andan itibaren geçen 12 saat içinde %25 pil tüketimi olmuş.

aslında doğrusu bugün yazan yere tıklayıp son şarjdan bu yana seçeneğinden görüntülemek. o kısım daha anlaşılır.

• arkadaşlar 30 31 aralık yıl sonu indirimi olur mu? hala pusudayım Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] 

• Collezione kullanıcısına yanıt

Çok zor ama olur mu olur :)

• Kayrabey kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.