Şimdi Ara

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.930
Cevap
82
Favori
131.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam hat ile alınan kutusu açılmamış cihazlar var, bunlarda da garanti işlemlerinde sıkıntı olur mu ? tavsiye eder misin ?

• Collezione kullanıcısına yanıt

Hat üzerine aldı taksitle ödüyor. Telefonu size sattı. Sonra kendi faturalarını da ödemedi diyelim. Size sirayet edecek bir durum yok bence. Hat sahibi ile operatör arasında ki mali durum.

Tamirlik işlerde de sorun olmaz fatura sorulmuyor serviste. Ama oldu ki para iadesi olduğu zaman fatura isteniyor kaça aldın vs. Kayınço yaşadı bu durumu onu biliyorum. Birebir değişimde de fatura sorulmuyor galiba.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

hocam birde sarı sitede örneğin 1 ay kullanılmış 23 ay garantili şeklinde satılan cihazlar var. bunlara güven olur mu ?

bir insan 1ay kullanıp niye tlf satarki acep ??

• An itibariyle amazondan 18500 tly mavi 8/256 sipariş verdim umarım memnun kalırım, uzun yıllardır Samsung kullanıcısıyım bir hafta önce honor 200 8/256 almıştım güzel cihaz fakat ara yüzüne alışamadım. Tekrar samsuna dönüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Onu bende anlamış değilim ama acil ihtiyacı olabilir paraya. Benimde sıkıştığım zamanlar oldu ama hiç eşya satmadım. Bazıları ayran gönüllü biraz. Görüp beğeniyor arkadaşında. iPhone 6-7 kullanıyor normalde. 14-15 alacak para artık herkeste yok. Diyor bunu alayım. 1 ay dayanamıyor. Mesela ben bu şekilde Lg V10 almıştım zamanın da. 1 haftalık falandı. iPhone kullanıcısı meraktan almış. Dayanamamış satışa koymuş. Aldım kullandım. Garanti bittikten sınra kronik anakart arızası verdi ve çöpe gitti telefon  

Düzenleme : Hatta canlı örneği bir üst mesajda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 20 Aralık 2024; 15:59:59 >
  • ajf39 A kullanıcısına yanıt

Honor'u ne yaptınız peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayrabey

Honor'u ne yaptınız peki?

A55 yarın gelicek sonrasında honoru sarı siteye ilana koyucam

Hayırlı olsun sizi üzeceğini zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Hayırlı olsun sizi üzeceğini zannetmiyorum.

Teşekkür ederim

hocam nerdeyse 15 senedir Xiaomi kullanıyorum, aynı şey benimde başıma gelmesin ?  

ne yalan söyleyim tırstım şimdi.. :))

Şöyle düşünelim. Telefonun kronik bir sorunu çıkarsa ileride (ki V10, G4 serilerinden 1 yıl geçmeden telefonlar yanmaya başlamıştı) bu Xiaomi mağazasından kendi adına faturayla da alsan aynı. İş tamirlik olursa sıkıntı yok. Garanti bittikten sonra zaten olay bitiyor. Kimse telefona bakmıyor :)

Bu dediğim olaylar Lg için son oldu zaten telefon birimini kapattı adamlar. Xiaomi kullanıyoruz bizde yıllardır hiç bir sorun yaşamadık. 14t serisi çok iyi cihazlar. 14t Pro almamak için zor duruyorum.

Ama Xiaominin sevmediğim bazı özellikleri var.

1) Hareketle kontrol sadece kendi launcher'ı ile devreye giriyor. İyi de ben Nova yada Smart Launcher kullanıyorum. Kafam atıyor bir süre Dna Launcher kullanıyorum. İkon paketlerim var değişik değişik. Parayla aldım hep bunları. Ama kullanamıyorum. Sırf şu durum bile beni almamaya itiyor. Uyuz oluyorum.

2) Xiaomi aynı yazılımı parasını verip cihaz alan herkese vermiyor. Bölgesine göre yazılım gibi bir saçmalığı var. Yahu ben senin malını aldım para verdim. Neden Çin'deki yazılımdan kısıp kısıp bana veriyorsun? Birçok özellik, widget vs global romlarda olmuyor. Bu sebeple insanlar EU rom yüklüyor. Yıllarca ohaaa şu özelliklere bak diye yeni arayüz videoları izledik ama çoğunu göremedik.

3) Çin'deki tanıttığı telefonun donanımını değiştirip aynı isimle bize satıyor. Dimensity 6300 idi galiba 13 serisinde vardı. Çıktığında demiştim süper. Buraya Sd işlemci ile geldi. Ondan sonra yazılımda çuvallıyor. Her bölgeye farklı donanım farklı yazılım yetişemiyor sıkıntılara yada değer vermiyor yazılıma.

Samsung bu konuda iyi işte. Her ülkeye aynı telefonu satıyor donanımı değiştirmiyor. (Amerika Sd olayı hariç) Yazılım da aynı. Ülkeler arası güncelleme verme zamanı değişebiliyor sadece. Oğluma A35 aldım aşırı memnun. Arada bende alıp bakıyorum akıyor resmen cihaz parasına göre harika.

3) Başka markalarda başıma gelmediği yada şahit olmadığım için söylüyorum bunu. Mesela iki aynı model telefona aynı güncelleme geliyor. Bölgeye kadar aynı, yazılım aynı ama biri bildirim sorunu yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 20 Aralık 2024; 16:47:47 >

hocam ben xiaomi'nin yıllarca çevirisini yaptım, redmi serisi çıktı işler karıştı yetişemez oldum ve bıraktım.

dediklerine tamamen katılıyorum. kullanıcıların bu markayı tercih etmesinin başlıca nedeni muazzam özelleştirme imkanları ve root olaylarıydı sonra hepsini kısıtladılar.

her yazılımında hata var mesela bir ara videolar su altında çekim yapıyormuş gibi çok kötü ses kaydı yapıyordu ben ve birçok rootlu kullanıcı bu sorunu xml dosyalarında değişiklik yaparak çözdü. reklamlar desen ayrı facia.

o kadar çok model varki yazılıma yetişemiyorlar hep bug hep sorun.

hiç bir modelin kamerası tam performansta çalışmıyor herkes google camera portlarıyla uğraş içinde...

velhasıl kelam, inşaallah samsung ile yeni bir sayfa açıcam  

Malesef donanım iyi ama yazılımda can sıkan noktalar var. Belki Samsung'ta da vardır yıllardır kullanmadım. Ama Android'te yazılım olarak Samsung diyebilirim. Hiç oppo veyahut türevlerini kullanmadım. Elimde şu an Huawei var eski model. Yenileri felaket iyi ama google orijinalden olmayınca istenen para çok yüksek geliyor. Yazılım destek süresi de uzun olunca Samsung alınası. Xiaomi 14t Pro 40k civarında efsane ama 17-18k A55 kadar stabil yazılımı yok malesef. (Şahsi düşüncemdir)

3 yıl Samsung S10e ve 1,5 yıl A54 kullandıktan sonra kasım ayında Honor 200 512GB aldım. Fakat bir ay kullandıktan sonra S23 alıp Samsung'a geri döndüm.

Android dünyasında 'Samsung' ve 'diğerleri' var, bunu çok daha iyi anladım. Eğer Samsung alışkanlığınız varsa diğer telefonlara alışmak zaman alıyor.

Honor 200'ü beğendim, donanım olarak harika bir telefon, çok hızlı hiç takılma gecikme yaşamadım, kamerası çok güzel, zarif bir telefon, büyüklüğüne rağmen asla ağır değil, ekran çerçeve oranı çok iyi, hoparlör ve ahize sesinde hiçbir sorun yok, şebeke ve wi-fi çekiminde hiçbir sorun yok, bataryası gerçekten çok iyi.

Gelgelelim yazılım olarak çok eksiği var, Samsung'dan sonra alışmam kolay olmadı. Honor 200, temel olarak tatmin edici bir telefon ama detaylara inildiğinde Samsung'un gerisinde kalıyor.

Eğer Çinli bir telefon markasından Honor 200 modellerine geçerseniz çok mutlu olursunuz ama uzun süre Samsung kullandıktan sonra geçerseniz alışma süresi gerekiyor, o alışma süresinde de 'pişmanlık' veya 'devam' kararı veriyorsunuz.

Honor 200'üm hâlâ duruyor, güncellemeleri vs. yapıyorum ama telefonu eski olan bir yakınıma vermeyi düşünüyorum veya satacağım, bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodosumtuttu -- 20 Aralık 2024; 18:44:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lodosumtuttu

3 yıl Samsung S10e ve 1,5 yıl A54 kullandıktan sonra kasım ayında Honor 200 512GB aldım. Fakat bir ay kullandıktan sonra S23 alıp Samsung'a geri döndüm.

Android dünyasında 'Samsung' ve 'diğerleri' var, bunu çok daha iyi anladım. Eğer Samsung alışkanlığınız varsa diğer telefonlara alışmak zaman alıyor.

Honor 200'ü beğendim, donanım olarak harika bir telefon, çok hızlı hiç takılma gecikme yaşamadım, kamerası çok güzel, zarif bir telefon, büyüklüğüne rağmen asla ağır değil, ekran çerçeve oranı çok iyi, hoparlör ve ahize sesinde hiçbir sorun yok, şebeke ve wi-fi çekiminde hiçbir sorun yok, bataryası gerçekten çok iyi.

Gelgelelim yazılım olarak çok eksiği var, Samsung'dan sonra alışmam kolay olmadı. Honor 200, temel olarak tatmin edici bir telefon ama detaylara inildiğinde Samsung'un gerisinde kalıyor.

Eğer Çinli bir telefon markasından Honor 200 modellerine geçerseniz çok mutlu olursunuz ama uzun süre Samsung kullandıktan sonra geçerseniz alışma süresi gerekiyor, o alışma süresinde de 'pişmanlık' veya 'devam' kararı veriyorsunuz.

Honor 200'üm hâlâ duruyor, güncellemeleri vs. yapıyorum ama telefonu eski olan bir yakınıma vermeyi düşünüyorum veya satacağım, bakalım...

Çok güzel özetlemişsiniz, durum bende de aynı oldu bir hafta olmasına rağmen arayüze alışamıcamı anladım

• Hocalar yeni yılda yeni modeller ile A55 fiyatı düşer mi? Yoksa hemen almak mı gerek? A56yı beklemeye değer mi? Amaç gündelik kullanım, ara sıra foto sosyal medya..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2023 Haziran ayında Samsung A54 256GB modelini 11 bin 900 TL'ye almıştım. Aynı model bugün en az 16 bin 500 TL'den satılıyor. Enflasyon dolayısıyla fiyatı sürekli arttı. A55 256GB modeli ise ilk çıktığında 21-22 bin TL iken bugün 18-19 bin TL'lerde geziyor. Ben olsam A56 modelini beklerdim ama fiyatı 20 bin TL'nin üzerinde olacaktır.

bende ilk olarak redmi note 5 ile başladım.epey uzun bir zaman önce.2 ay önce redmi note 13 aldım 15 gün sonra samsunğ a55 ile takas ettim.xiaomi bıktırdı video oynatıcıyı açıyorum hop tik tok taklidi bir sayfa çıkıyor.görme problemliyim font büyütüyorum sadece rehber ve aramalar fontu büyümüyor.endonezya romu atayım dedim yok xiaomi topluluğu uygulamasını indir.her akşam saat tam 7 de bootloader kilidini açmak için pusuda bekle ertesi güne atıyor en son 15 gün sonraya attı benimde şalterler attı paramla reklam izleyeceğime aslanlar gibi a55 imi aldım.xiaomide bir gün var birgün yok şarja takardım şimdi 1 gün var 2 gün yok şarja takıyorum.kullanımım aynı oyun pek oynamam.tek şikayetçi olduğum konu aramalarda a kişisi cevapsız arama cevap verilen arama wifi den görüşme hepsi ayrı ayrı sıralanıyor.her gün yeni liste bazen 3-5 kişi ile görüştüğümde sayfalar dolusu sınıflandırıyor umarım güncelleme ile düzelir saygılar.

• dsoto kullanıcısına yanıt

Samsung'da arama kaydı varsayılan olarak yeniden eskiye doğru sıralanıyor. Cevapsız, gelen, giden, spam vs. bütün aramalar tek bir sayfada zamana göre gösteriliyor. Bahsettiğiniz durum ayarlardan belki değiştirilmiş olabilir, kontrol etmekte fayda var.

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.