Şimdi Ara

Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma (284. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.366
Cevap
59
Favori
360.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tr Romuna dönmeye gerek yok ki. Garantiye zararı yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • halilyilmazyz H kullanıcısına yanıt

Tr romuna dönmene gerek yok..

ben teknik servise polonya romuyla verdim sıkıntı cıkmadı, tamir edip verdiklerin de united arab emirates yazıyordu :)

• Parmak izi okumada benim gibi zorlanan var mı?

• Polonya romu için Ocak ayı güvenlik yamasını da içeren 1.2GB boyutunda büyük bir güncelleme verilmiş, versiyon A715FXXU8BVA2 olarak geçiyor, "U" harfinden ve güncelleme boyutundan da anladığımız üzere bu sadece bir güvenlik güncellemesi değil. One UI 3.1.1 olma ihtimali var. Güvenlik yamasına ek olarak sürüm notlarında "Overall stability of your device has been improved." ibaresi mevcut.

En geç bir aya kadar ülkemize de verilmesi dileğiyle.

• Cevaplarınız için teşekkürler benim verdiğim serviste türkiye romuna dönmeye gerek vardı. Hindistan romuyla servise verdiğimde cihaza dışarıdan yazılım yüklenmiş anakartın değişmesi lazım diyip 2bin lira para istediler. Türkiye romuna dönünce servise kabul ettiler. CSC konusunda da anladığım kadarıyla bunlar multi CSC oluyor format esnasında hangi ülkenin sim kartı takılıysa ona göre değişiyor. Sim kart takılı değilken yüklediğim romunda hem arap hem türk csc varken sim kart takılıyken yüklediğim romda sadece türkiye csc vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilyilmazyz H kullanıcısına yanıt
    Cihazda ne sıkıntı olmuştu hocam?

• Telefonu aldığım ilk zamandan beri var olan düşük parlaklıkta ekran yeşillenme sorunu vardı sadece, durum çubuğunda da belli belirsiz de amoled yanığı. Sanırım ilk seri üretim panellerde bu sorun epey yaygındı

• Frederick S. F kullanıcısına yanıt

Polonya romuna 3.1.1 güncellemesi gelmedi maalesef.

• mirzahi M kullanıcısına yanıt

Polonya romunda mısınız? One UI 3.1.1 gelen cihazlara aylık güncelleme adı altında fakat sadece bir güvenlik yamasından (150-300MB arası) çok daha büyük (1.0-1.5GB gibi) boyutlu güncelleme ile verildi, bunun One UI 3.1.1 güncellemesi olduğu sürüm notlarında belirtilmiyor nedense. Fold serisi hariç hiçbirinde söz konusu One UI 3.1.1 güncellemesi, telefonun hakkında kısmındaki One UI 3.1 ibaresini 3.1.1 olarak değiştirmedi. Gözle görülür bir değişiklik olmuyor zaten, fakat bazı cihazlara Device Care uygulamasına One UI 3.1.1 ile RAM Plus özelliği eklendiği keşfedilmişti. Polonya romundaysanız Ocak güncellemesi sonrası, Galaxy Store ve Google Play Store'daki tüm güncellemeleri (sistem uygulamaları güncellemeleri ile One UI 3.1.1 tamamlanıyor) de yaptıktan sonra Device Care'e

https://www.sammobile.com/wp-content/uploads/2021/10/RAM-Plus-Galaxy-A52.jpg

şu RAM Plus ibaresi eklenmiş mi kontrol ederseniz sevinirim.

A52'ye A525FXXU4AUI3 yine U takılı fakat güvenlik güncellemesi olarak geçen güncelleme ile One UI 3.1.1 verilmişti, fakat sürüm notlarında bu belirtilmedi. RAM Plus özelliği ise daha sonra başka ufak bir güncellemeyle verildi diye hatırlıyorum. A71 için her iki güncelleme de çok geç kaldı, artık gelmiş olmalarını umuyorum. One UI 3.1.1 ve RAM Plus, bizi Türkiye'de yaza doğru gelecek olan One UI 4.x güncellemesine kadar idare eder. 1.2GB güncelleme boyutu sıradan bir aylık vulnerability/bug fix güncellemesi gibi görünmüyor ama bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 4 Şubat 2022; 15:7:5 >

Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

eklenmemiş hocam :(

ne işe yarıyor peki

https://www.donanimhaber.com/samsung-ram-plus-nedir--139836

RAM Plus, testlerde ortaya konduğu üzere farkı hissedilen bir özellik değil fakat Samsung şimdiye kadar sadece One UI 3.1.1 verdiği cihazlarına getirdi. One UI güncellemesiyle birlikte veya onun üzerine ek bir güncellemeyle verdi.

Bu durumda A71'e verilen yeni güncellemenin One UI 3.1.1 olma ihtimali düştü, RAM Plus eklenmiş olsaydı kesin 3.1.1 güncellemesi diyebilirdik. One UI 3.1.1 verilmeyecek modellerin One UI 4.x ile RAM Plus'a kavuşacağı açıklanmıştı.

One UI 3.1.1 farkı da pek hissedilmiyor aslında, sadece uygulama açılış hızları ve One UI'ın genel kararlılığı ve performansı iyileştirilmiş. Fold serisine ise yeni özellikler eklemişti.

Yine de sıradan bir aylık güvenlik yaması olmaması güzel, bug fix güncellemeleri nadir veriliyor artık A71'e. Sebebi, cihazın yazılım yönünden yeterince olgun ve stabil seviyeye ulaşmış olması olabilir. Şahsen aylardır bir hata veya sorunla karşılaşıyorum, 2020'de iPhone'dan geçmiştim iOS bug'dan geçilmiyordu bu yüzden hala şaşırıyorum. Samsung, Android'i One UI ile güzel adam etmiş. Çünkü diğer markaların Android cihazları kesinlikle bu kadar stabil değil, Samsung farkını belli ediyor Android cephesinde.

Her şeyi geçtim bu samsung güncelleme olayında baya geri kalacak gibi, zira android 12 bu kadar geç verecek olması cidden can sıkıcı. Düşünsenize çoğu marka ve model android 12 aldığını unuttu 13 için heyecanla beklerken biz daha yeni kullanmaya başlayacağız..

• Ben android 12 geleceğinden emin değilim. Hiçbir yerde görmedim. A51 e geliyor ama a71 yok siz nerde gördünüz?

@mirzahi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmtdmrl -- 7 Şubat 2022; 18:49:59 >

Biliyorsunuz Samsung çok fazla model çıkarıyor, ufacık farkla bir sürü neredeyse aynı model cihaz pompalıyor piyasaya durmadan. Her ülkeye de farklı ROM hazırladığından 1 sene önce çıkan cihaz bile güncellemelerde geri planda kalmaya başlıyor. Ancak son bilgilere göre yeni çıkaracağı modellerde ülkelere özel ROM olayını kaldırıp aynı model tüm cihazlara ülke fark etmeksizin aynı anda aynı güncellemeyi sunmaya başlayacakmış, iPhone gibi. Diğer markaları da takip ediyorum, şimdi bile Samsung kadar iyi güncelleme desteği sunan Android kullanan marka yok, Pixel hariç diyeceğim fakat son birkaç yıldır bazı aylık güncellemeleri orta segment Galaxy cihazlar, son model Pixel cihazlardan bile önce aldı, herkes de hayret etti. Maalesef A71'i dışlıyor Samsung, sebebini anlamadık gitti.

Yine biliyorsunuz Android 12'de önemli bir özellik veya değişiklik yok bu arada, görsel değişikliklere gittiler daha çok. Android işletim sistemi, 10 ve 11 ile iyice olgunlaştı, iOS daha önce olgunlaşmıştı. Bu yüzden de artık her sene ekleyecek veya geliştirecek özellik bulamaz oldu şirketler. Zaten One UI 4.0'da da heyecan verici bir özellik olduğunu düşünmüyorum, ki sorunları varmış 4.1 hazırlanıyormuş.

En kararlı sürüm olan One UI 3.1.1 verilse Android 13/One UI 5'e kadar idare ederdi çoğu insanı. Ki hala bir sürü kullanıcı One UI 2.x kullanmakta ısrar ediyor, 3.1'de sorun yaşarız diye. Bizim gibi bir kısım kullanıcı da güncelleme yolu gözlüyor (:

• hmtdmrl kullanıcısına yanıt

A71 samsung için hayal kırıklığı oldu galiba üvey evlat muamelesi görüyor :)

geçen seneye kadar polonya romundan sonra hindistan romuna 2-3 sonra gelirdi şimdilerde neredeyse tr romundan önce ki sürümü kullanıyor.

Güncelleme takviminde A51 yer alırken A71 mayıs ayına kadar ki listeye dahil bile edilmemiş. acaba A51 ile beraber mi gelecek diye kendimi avutuyorum bakalım gelecek ay neler değişecek.

• Bu listeye göre Android 12 Nisan ayında gelecekmiş.

• Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma
    Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışmasammobile
    Here’s when Samsung plans to update the Galaxy A71 to Android 12 in India
    https://www.sammobile.com/news/when-samsung-update-galaxy-a71-android-12-india/

Nisan 2022 de android 12 A71 için çıkacak arkadaşlar bize 2023 te gelir herhalde Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma 

• MARCO kullanıcısına yanıt

İlk önce polonya romuna gelir . tr romuna gelinceye kadar polonya romunu kullanın :)

• @mirzahi Türkiye harici romlarda VoLTE, NFC gibi bazı özelliklerin kullanılamadığını okumuştum geçen sene. Türkiye romunda olup Polonya romunda kullanamadığınız bir özellik var mı?

Dediğiniz gibi tüm güncellemelerde olduğu gibi Android 12 de ilk Polonya'ya verilir, aylar sonra lütfedip Türkiye'ye verirler. Hiçbir eksik özellik veya sorun yoksa en yakın zamanda Polonya romuna geçmek mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 8 Şubat 2022; 20:23:3 >
    Bu polonyanin özelliği nedir?

• 
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.