< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma (286. sayfa)

-
-
Dün mü? Ne zaman geldi :) çok oldu geleli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiye Romuna halen gelmeyen güncelleme geldi.
Bu telefona HDMI kablo bağlanıyor mu? Projeksiyon cihazına bağlayacaktım. Type c HDMI dönüştürücü gibi bir şey var mı acaba?
Polonya romuna verilen güncellemenin aynısı (A715FXXU8BVA2) Katar romuna nedense farklı changelog ile verilmiş:
Polonya
• Overall stability of your device has been improved.
• The security of your device has been improved.
Katar
• Device stability improvements, bug fixes.
• New and / or enhanced features.
• Further improvements to performance.
Katar'a verilen güncellemede Polonya'nınkinden farklı olarak performans geliştirmeleri ve yeni/veya geliştirilmiş özellikler olduğu belirtilmiş. Diğer S ve A serisi modellere verilen güncellemelerin notlarında "yeni/veya geliştirilmiş özellikler" ifadesi yer aldığında güncellemenin One UI 3.1.1 içerdiği anlamına geliyordu. Samsung nedense güncelleme changelog'ları konusunda net veya şeffaf davranmıyor. Bu arada 3 aydır A71 için One UI 4.x test ediliyor. Umarız sorunlu 4.0 yerine her zamanki gibi geç de olsa direkt 4.1'e kavuşuruz.
-
Şu parmak izi stabil olsunda yeter hocam
Sizin cihazda android güvenlik yaması düzeyi hangi tarihi gösteriyor. Benim telefonda 1 Ocak 2022.
Bu güncellemeyi aldıktan sonra parmak izi sensörü düzeldi. Sizin telefon bu güncellemeyi aldı mı? Benim cihazda hindistan romu var.
1 Ekim 2021
2022 güncellemesini alınca parmak izi düzgün çalışır umarım.
İnşallah. Sizce ne zaman gelir
Türkiye romuna bir kaç ay geç geliyor güncelleme.
Anladım hocam. Yalnız bu parmak izi olayı yazılım ile dizeltilebiliyor ise gayet güzel. Ben donanımsal olarak biliyordum
Ben de öyle sanıyordum ama güncellemeden sonra tesadüfen denedim. Şu an kullanıyorum. Çok hızlı algılıyor.
Şu anda bu telefon en ucuz 8000 lira olmuş. İnanılacak gibi değil
Eski modellerde stok olmadığı/çok azaldığı için elinde olan da yüksek fiyat koyuyor, satamıyorlar zaten. Daha uygun fiyata yeni ve daha iyi Galaxy modelleri var artık piyasada. Örneğin A52 şu an ₺5500 civarı, A71'i Muhittin Store isterse ₺10000'e koysun, bir anlam ifade etmiyor. Ben A71'i Vatan'dan ₺3900'e alırken internette (tabii ki bilindik mağazalarda değil) Galaxy S3 daha pahalıya satılıyordu mesela (: Stok azsa fiyatı uçuruyorlar sonra o cihazları o online esnaf ne yapıyor bilmem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birleşik Arap emirlikleri romuna güncelleme gelmiş (Türkiye romuyla aynı özellikleri taşıyor) isteyen yeni güncellemeyi oradan da indirebilir..
-
Güney Amerika ülkeleri romlarına Şubat ayı güvenlik güncellemesi verilmeye başlanmış. A71 için güncelleme takvimi tüm dünyada çok karışık ilerliyor, kaos. İngilizce Wikipedia sayfalarında ise A71'e kararlı One UI 4.0 güncellemesinin verildiği belirtiliyor, fakat alan hiçbir ülke yok, tuhaf.
Şu güzelim cihaza düzgün custom rom desteği de yok ki hala, gidip LineageOS falan yükleyip her ay düzenli güncelleme alalım. Pixel Experience var, fakat resmi rom değil ve tamamen bug festivali. Muhtemelen resmi güncelleme desteği kesildikten sonra söz konusu custom romlar A71'i desteklemeye başlar. Seneler var... 6 ayda bir güncelleme almaya devam bu durumda.
-
-
telefonu yaklaşık 18 aydır kullanıyorum.
son 1 haftada bir problem yaşadım
telefon orjinal şarj kablosu ve adaptöründen şarj olmuyor. bozuldu sanıp baseus marka kablo ve usb-c adaptör aldım. yine çalışmadı. ama telefonu kapattığımda hem orjinal hem baseus şarjı çalışıyor. telefonu şarj ederken açtığımda şarj etmeye devam ediyor. ama çıkarıp geri taktığımda yine şarj etmiyor.
kablonun adaptör kısmı normal tip usb olanlarda ise hiç bir problem yok. arabada şarj edebiliyorum, elimdeki tırıvırı bir aletle şarj edebiliyorum. xiaomi'nin orjinal şarjıyle ve taşınabilirden şarj edebiliyorum. ama 2 tarafı usb-c olan kablolarda bir problem yaşıyorum. böyle bir şey yaşayan var mıdır?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X