Reddit'de Galaxy A71 bölümünü takip ederseniz, her zamanki gibi neredeyse güncellemeyi almayan tek ülke Türkiye kalmış durumda. Rom siteleri daha geriden takip ediyor. A71 kullanıcılarının ekseriyeti Nisan ayı yamalı One UI 4.1'den çok memnun, neredeyse herkes telefonun güncelleme sonrası çok daha akıcı, sorunsuz ve kararlı çalıştığından bahsediyor ve öve öve bitiremiyorlar. Şahsen Polonya romuyla temiz kurulum yaptıktan sonra pek bir fark görmedim, One UI 3.1 ile de gayet akıcı ve sorunsuzdu bende. Belki plasebo etkisidir çoğu kullanıcının yaşadığı. Ya da animasyonların farkından daha akıcı geliyordur bilemiyorum. RAM Plus dışında da önemli bir yenilik yok en azından benim için, onun da ne kadar dişe dokunur olduğu tartışılır. 50 tane uygulamayı aynı anda kullananlar ancak farkı hissediyormuş (: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 13 Mayıs 2022; 22:0:44 > |
Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma (295. sayfa)
-
-
Ammada beklettin be samsung. Hergün güncelleme kontrol etmekten bi hal olduk. İlk çıkan android 12 ye güvenlik güncellemesi gelcek nerdeyse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
A71 Samsung
2 kere geldi bile zaten (: İlk Hong Kong romuna şubat güvenlik yamalı One UI 4.1 verildi. Sonra Polonya romuna mart güvenlik yamalı One UI 4.1 geldi, ardından mart güvenlik yaması Hong Kong romuna da verildi. Geçenlerde de yine ilk olarak Polonya romu nisan güvenlik yamasını aldı ve bu yama gömülü One UI 4.1 Türkiye hariç neredeyse tüm ülkelere şimdiye kadar verildi. Yakında Polonya romuna mayıs güvenlik güncellemesi de verilirse şaşırmam, güya A71 6 aylık güncelleme takvimine alınmıştı ocak ayında.
Bu arada A71 Türkiye romuna 15 Mart-15 Nisan arası verilmesi planlanan One UI 4.1, Samsung resmi sitesi olan guncelmiyiz.com'a göre 30 Mayıs'a ertelenmiş, şaşırmadık.
Biri Samsung'u her seferinde A71'e yaptığı umursamaz güncelleme ertelemeleri yüzünden tüketici hakem heyetine verse kazanır, net. Çünkü insanlar Samsung Türkiye'nin "A71, 3 ayda bir güncelleme alacak" resmi açıklamasına güvenip bu cihazı almış olabilir. Geçtiğimiz ocak ayında 6 aylık takvime alınmadan önce bile Türkiye romuna 4-5 ayda bir güncelleme veriyorlardı o da aylar öncesinin güvenlik güncellemesiydi.
Samsung Türkiye forumlarını takip ediyordum 1 senedir, Türkiye'deki başka hiçbir Samsung cihaza böyle üvey evlat muamelesi yapılmıyor. Polonya romunu kullanmaya başladıktan sonra forumlarda Türkiye romlarına güncelleme yolu gözlemeyi bıraktım.
-
TÜM A71 KULLANICILARINA!!!
ÖNEMLİ DUYURU!!!
Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi Samsung uzun zamandır Türkiye'deki a71 cihazına android 12 güncellemesini vermedi...
Her ülkenin android romu, o ülkedeki bazı ticari firma sponsorları ile desteklenmektedir ve romun içerisinde o sponsorların mobil uygulamaları gömülü olarak gelmektedir.
Biz ne kadar Samsung'a baskı yaparsak yapalım bu baskı sınırlı kalmaktadır ve Samsung müşterilerini dikkate almamaktadır.
Ancak;
A71 kullanıcıları olarak, android 12 Türkiye romunu beklemek yerine başka bir ülkenin romunu yüklersek (örneğin Polonya veya hindistan) yerleşik sponsorlar Samsung'a daha etkili baskı yapabilirler.
Bu nedenle; tüm a71 kullanıcılarını daha erken güncelleme alan bir ülkenin romunu yüklemeye davet ediyorum.
Bir başka ülkenin romunu yüklemekle cihaz garanti dışı kalmaz ve her romda Türkçe dil mevcuttur.
Bir başka ülkenin romu Odin programı ile yüklenir. Nasıl yükleneceğini daha önce anlatmıştım. Bir çok yerde açıklama mevcut...
Haydi... Samsung Türkiye'yi boykot edelim...
VAR MISINIZ???
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Aslında varım ama ilk defa yapacağım için tırsmıyor değilim. Bir sorun olursa diye. Haziran başına kadar beklemeyi düşünüyordum. Şimdi kararsızım. Toplam ülke nüfusu bizim en küçük ilimizden daha az
olan bazı ülkelere bile güncelleme gelirken bize gelmemesi can sıkıyor açıkçası.
-
Bu gün BAE Romunun yükledim Türkiye romuyla aynı isteyen arkadaş o romu yükleyebilir...
Neredeyse Android 13 çıkacak hala 12 vermedi TR'ye bekle bekle nereye kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirzahi -- 20 Mayıs 2022; 14:31:49 > -
BAE= Birleşik arap emirlikleri. Doğrumu?
Eğer öyle ise BAE ile Polonya romu arasında yaklaşık 700 mb lık fark var. Polonya romu boyut olarak daha büyük. Fark neden olabilir ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morische -- 20 Mayıs 2022; 14:48:26 > -
Aynen doğrudur.
-
BAE ile Polonya romu arasında yaklaşık 700 mb lık fark var. Polonya romu boyut olarak daha büyük. Fark neden olabilir ki?
-
Türkiyede olmayan bazi özellikler var mesela samsung pay veya sponsor uygulamaları da olabilir diye düşünüyorum..
son 1 hafta da, almanya (global) sanırım polonya romuyla aynı
almanya (vodafone)
en son BAE romunu yükledim özellik olarak hiç bir fark görmedim..
-
Son zamanlarda şöyle bir sıkıntı yaşıyorum instagramda sohbetten gelen gönderiye tıklayınca ana sayfaya atıyor, Twitter sohbete giriyorum sohbet şu an kullanılabilir değil diyor, Google playstoredan bir şey indirdiğim de uygulama sayfasına düşmüyor, güvenli klasörü açıtıktan sonra geri kapattığımda güvenli klasör simgesi uygulama sayfasında kalıyor üstüne tıkladığımda uygulama mevcut değil diyor telefonu yeniden başlattığımda düzeliyor benden başka yaşayan var mı sebebi ne olabilir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sammobileAndroid 13 (One UI 5.0) update: Which Samsung Galaxy devices will get it?https://www.sammobile.com/news/samsung-devices-eligible-for-upcoming-android-13-update/?utm_source=sendinblue&utm_campaign=046%20-%20Samsung%20may%20get%20sued%20for%20not%20including%20a%20charger%20with%20its%20phones&utm_medium=email
-
Arkadaşlar geçen ay a71 telefonum ekranı morarma var ve kamera sallantı yapıyor diye yetkili servise vermiştim. 1 ay içinde 6 defa servise gitti yine bu sürede garanti bitti ama hep aynı sorunlar olduğu için necatibeyde ismini vermemin uygun olmayacağı bir müşteri temsilcisi çok ilgilendi sagolsun. Valla ben gitmeye utanır oldum. Eşimin telefonu da aynı ama hiç sorun yaşamadık.
İlk sorunum super dengeli moda video çekince galeriye atınca kayıtlar sallaniyordu yukarı aşağı sag sol falan yapıyordu. Gri ekranda %5 10 parlaklikta morarma vardı ustte videosu var.
Batarya şarj soketi kamera degisti ekran da sorun görememişlerdi
Aldım ertesi gün Ekranda morarma görünce gösterdim kabul ettiler değiştiler.
Sonra geldi 64mp foto çekince beyaz ekran gibi foto çekiyordu heryer aydınlık gibiydi götürdüm kalibrasyon yaptılar düzeldi.
Sonraki sefer ekranın dokunmadığı bozuldu %80ni basmiyordu ertesi gün %90ı basar oldu bekledim birgun düzelmeyince gecmedi servise verdim tekrar ekran değişimi onayı çıktı ama destek bilişim sayfasında 1320 tl ödeme görünüyordu samsundan aradılar memnuniyet açısından o sırada memnun olduğumu ama bu sorunu yaşadığımı söyledim ucretsiz garantiden yine karşıladılar yakın zamanda ekran değiştiği için.
Sonra yine videolar dengeli moda sallanma yapınca yeniden verdim mecburen bakalım bekliyorum umarım basit biseydir de düzelir. Bekliyorum bakalım 2 gündür.
-
Ben olsam satarım o telefonu. Pinpiriklik var bende rahatsız olurum. A70 cihazım vardı düştü yere kırıldı. 1250 tl ye ekran değişimini yaptım. Bu seferde sesde sıkıntı oldu . Aramalrda falan sesi çok kısık geliyodu. Onuda ücretsiz yaptırdım. Sonra sattım gitti. Açılan bi cihazdan asla hayır gelmez. A71 aldım memnunum 1 yıldan fazladır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. Gear s3 fronter saatimlede uyumlu. Bağlantı kopma gibi bi problemlede karşılaşmadım. Galaxy buds lada kopma falan olmadı. Tek sıkıntım android 12 gelmesi. Sıfır bi kurulum yapmak için bekliyorum odinle temiz yükleme yapcam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serserigönlüm12 -- 22 Mayıs 2022; 13:37:35 >
Adam akıllı sorunsuz yapsalar çok takmayacagim birde satacağım kişiye söylemeden rahat edemem ben. eskiden olsa atar yedek telefon yapardım şimdi telefon lüks oldu ois olmayan bir telefon tercih etmem artık oda min 6000 civari. Min 2 kati para vermek lazim
2 seneyi aşkın süredir kullandığım A71imi rafa kaldırıp, Apple iPhone 13 ile yola devam ediyorum. iOS başlarda zor gelecek inşallah alışabilirim. Samsung'un veya Samsung Türkiye'nin A71'e yaptığı üvey evlat muamelesi çok saçma. Neredeyse 71 hariç tüm A serilerine verilen güncelleme bu telefona nasıl verilmez anlaşılır birşey değil. Yedek telefon olarak ve miracast için kullanacağım A71'i. Arada güncelleme geldi mi diye bakarım inşallah gelir :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exitus112 -- 23 Mayıs 2022; 21:12:27 >
Yaklaşık 1 sene önce Android telefonu bırakıp iphone 11 almıştım. Androide alışmış biri olarak 1 ay zor dayandım iphonu hanıma verip a71 aldım ancak rahat ettim. Özellikle tv box film dizi olayları ile haşır neşir olduğum için adeta kitlendim hersey yasak ios sisteminde. Bol şanslar dilerim
Hocam guncelleme gec mi gelecek hic mi gelmeyecek konuyu tam anlamadim da? A71i bi senedir kullaniyorum yakin zamanda kismetse iphone 13e gecmeyi dusunuyorum bende
Buradan bir arkadaş, güncelleme 30 Mayısa ertelendi demişti. Biraz daha beklemekte fayda var. Az kaldı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X