< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma (313. sayfa)
-
-
selfie camera si altta kalacak şekilde telefonu kullanabilen yok mu acep
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar rehberde sıkıntı var bende.
Görüntülenecek kişiler seçenekleri
"Telefon"
"Sim"
"Google"
"Samsung Account "
Olarak var biliyorsunuz
Ben telefonu seçiyorum ama kişileri kendi kendine siliyor. Sadece "Google ve Samsung Account" seçeneklerinden birini seçtiğim zaman kişileri görebiliyorum.
Bir kaç kez denedim ama her seferinde telefonda ki kişileri kendi kendine siliyor. Bunun sebebi nedir? Nasıl düzeltebilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
3 küsür yıllık A71 kullanıcısıyım, artık yavaş yavaş yeni bir cihaza geçmek gerektiğini düşünüyorum. One UI arayüzünden ve genel olarak Samsung'dan memnunum o sebeple farklı bir marka bakmıyorum. İsteklerim ise A71'in üzerine bir şeyler katmış bir cihaz olması, biraz daha iyi kamera, biraz daha fazla batarya ömrü, bir tık daha iyi ekran/işlemci vs vs. Seçenekler arasında hem tüm bunları karşıladığını düşündüğümden hem de bir ay önce çıkmış olması dolayısıyla 4 büyük güncelleme desteği alacağından Samsung Galaxy A54 modelini düşünüyorum. Sizin görüşlerinizi de almak istedim.
Sizin görüşlerinizi almak istiyorum diye yazmışsınız da bende görüşümü belirteyim o zaman. Siz sadece fuzuli yere daha fazla para vermek istiyorsunuz :). Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turbetfurzey -- 20 Nisan 2023; 20:20:42 >
Benim de 3. yıl dolmak üzere. Bataryayı da değiştirmedim fakat sorunsuz ve çok memnun şekilde kullanmaya devam ediyorum, mevcut donanım gücü hala yeterli ve One UI 5.1 ile rahat 2 sene daha götürür. Yine de sonraki modelim için araştırma yaptım. Terfi etmek için olmazsa olmazlar: OIS, stereo speaker, daha güçlü CPU/GPU.
Android platformunda hala en mantıklı tercih zaten Samsung cihazlar, ancak ülkemizde Sony veya Pixel olsa iyi alternatifler olurdu.
Bütçeniz nedir bilmiyorum fakat A54 düşünüyorsanız ₺11000 civarı bir bütçeniz var sanırım. Onda maalesef Snapdragon yerine Exynos var, bu da daha kısa pil ömrü ve daha fazla ısınma demek. Snapdragon bir cihaz tercih etmek daha mantıklı olur, onlar da 1-2 sene daha eski. Düşünürseniz A54 yerine A52s 5G, S20 FE (Snapdragon versiyonu), A73 5G önerebilirim. İstemezseniz A54 de üzmez muhtemelen, Exynos işlemciler için eskisi kadar berbat değil deniyor.
Bu arada bence önemli bir detay, alacağınız cihazın piyasaya çıkışının üzerinden 1 yıl geçmediyse yazılımsal olarak hala iyi bir stabiliteye ulaşmamış oluyor. Bu yüzden genelde şahsen 1 yıldan daha yeni cihazları tercih etmiyorum. Yeni cihazların kronik sorunları da pek kesinleşmemiş olduğu için sonradan pişman edebiliyor, göz kapalı alınıyor yani biraz riskli.
Güncelleme konusuna gelirsek elbette en yeni cihaz daha avantajlı olur, fakat artık kim 4 yıldan fazla süre aynı cihazı kullanıyor. A71'in bile çoğu kullanıcısı daha güncelleme desteği kesilmeden üst modellere geçti bile.
-
Walaha kardeş A71 şu anda bile çoğu telefondan kat kat üstün hızlı. Geride bir sürü çöp telefon var. Eskisi gibi ucuz da değiller ben yerinde olsam 1 2 sene daha devam ederim. Yazık günah wallaha. Param var alcam diyosanda takılabilir cihazlar al mesela . Galaxy buds galaxy watch 4 5 gibi. A71 lerimiz hala canavar gibi
Bende bunu anlatmak istedim yukarda arkadaşa. Yani eğer amiral serisi denilen modellere gecilmeyecek ise (ki bence onada gerek yok) a71 den diğer orta segment modellere geçmeye değmez.
Bence de A71'den, güncel orta-üst seviye (A5x, A7x) bir modele (yani işlemcisi yine Snapdragon 700 serisi ve dengi olan modeller) geçmek şimdilik mantıklı görünmüyor. Yeni bir model alınacaksa işlemcisi en az Snapdragon 860 ve üzeri 800 serisi olmalı ki bir fark hissedilsin, o işlemciler de Galaxy modellerin ya amiral gemisi cihazlarında ya da Fan Edition cihazlarında mevcut. A serisi yeni cihazlarda OIS ve stereo speakers dışında hissedilir ciddi bir fark yok, terfi etmiş gibi hissettirmiyor. Ancak oyun oynayan için A71'dekinden daha yeni Snapdragon 700 serisi işlemcilerin biraz daha faydası olur, yine de 800 serisi işlemcili modellerden performans anlamında bariz geride kalıyorlar.
-
-
-
Samsung şaşırtmaya devam ediyor. Yıllar önce her gelen güncelleme cihazı hantallaştırır ağırlık yapardı. Şimdi aksine tüm guncellemeri yaptım cihaz aldığım günden çok daha stabil ve seri oldu. Üstelik şu yıllanmış a71. Yanılmıyorsam 3 defa da Android yükseltmesi yaptı bu cihaza
Zaten her cihaza 3 yıl güncelleme veriyor 1 yıl kadarda güvenlik güncellemesi alıyor
Güncelleme gelmiş arkadaşlar.
Samsung cloud belge müzik silinecek diyip duruyor kac gündür bu nedir beyler her gün cikiyor sacma sapan
Sanırım Samsung Microsoft ile işbirliğine gittiği için Samsung Cloud'u OneDrive'a entegre edip kapatıyor. O sebeple İndirilenler, Dosyalar ve diğer belge ve fotoğraflarınız silinecek, geri kalan yedekleme dosyaları OneDrive'a taşınacak.
Google play sistem güncellemesi yapıyor musunuz? Arada aklıma geliyor. Her defasında 4-5 güncelleme oluyor.
-
Evet, ardı ardına 4-5 (rekor 7) güncelleme oluyor. Sürekli yeniden başlatıp tekrar güncellemek zorunda kalıyorum ancak öyle tamamlanıyor. Son birkaç aydır bu durum mevcut. Her hafta aynı olay tekrar ediyor, bazen 2 günde bir bile oluyor. Her gün cihazdaki tüm güncellemeleri kontrol ettiğimden dolayı fark ediyorum.
Araştırdım, sorunu yaşayan sadece biz değiliz, A71 ile ilgili bir sorun da değil. Aslında güncellemeleri gönderen Google ile ilgili bir sorunmuş ve çözümü yok, Google yetkilileri "bug" demiş, fakat hala çözmüyorlar.
Çoğu insan sorunun farkında bile değil çünkü kimse oraya girip Google Play sistem güncellemesini kontrol etmiyor, o da otomatik yapmıyor. Google'ın saçma sapan işleri yine.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X