A71 4G Polonya romuna Ağustos 2023 güncellemesi geldi. Boyutundan da anlaşılacağı üzere, yalnızca aylık güvenlik yaması değil, muhtemelen One UI 5.1.1'i de içeriyor. Ocak 2020 çıkışlı orta segment cihaz 2 ayda bir güncelleme almaya devam ediyor, nazar değmesin :) |
Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma (315. sayfa)
-
-
Arkadaşlar merhaba nerdeyse 3 sene sonunda şarjımda gözle görülür bir azalma var,çok hızlı tükenmeye başladı şarjım
Acaba yakın zamanda batarya değişimi yaptıran var mı fiyatı nedir ?
-
2020 Ekim ayından beri kullanıyorum. Son 2 yıldır hızlı şarj kapalı ve %85 e kadar şarj ediyorum. %15 20 nin altına pilin düşmesine izin vermiyorum. Ayda belki 1 kere hızlı şarj ve %100 e kadar şarj ederim. Geçen hafta Keweisi marka test cihazı ile test ettim. Hızlı şarj yine kapalı ve %100 e kadar şarj olacak şekilde telefonun pilini tamamen bitirip kapalı bir şekilde %100e kadar şarj ettim. Kapasite 3743mah çıktı. Bu fabrika verisi 4500mah in %83 ü. 3 yıllık, hergün bir kere şarj olan bir telefon bataryası için %17 lik kayıp bence gayet normal. Aynı testi 1 yıllık S23 e yaptık. Bu kullanıcı ise sürekli hızlı ve %100 şarj ederek kullanıyordu. Test sonu 3500mah çıktı. 3900mah lik pilin yaklaşık %89 u yapıyor. 1 yılda %11 kayıp olmuş.
Şimdilik pil değişimine ihtiyaç duymuyorum. Değişim zamanı gelince fiyatı çok yüksek değilse serviste yoksa deji marka batarya ile değişimi sağlarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir kaç telefonda özellikle deji markayı denedim gerçekten çok iyi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Bilgilendirme için teşekkür ederim, sağolun.
ne güncellemesi bu. acaba android 14 gelecek mi. a71 den a73 e geçmek mantık lı mi
şuan birkaç a73 ü olan kişiyle görüşüyorum. a71 işte bi miktar nakit vericem. sizce geçmeye değer mi arkadaşlar
Bu devirde değmez.
bu devir derken biraz daha açar mısınız. cihazlar çabuk eskidigi için mi yoksa parasına göre pek bi özellik katmayacagi için mi. yoksa başka bir sebep mi
Yani ekonomi olarak konuştum tabiki. Bence gerek yok eğer çok büyük bir sorun yaşamıyor iseniz. Ha maddi durumunuz iyi olur ben gidip de tekrar A serisi almam amiral gemisi bir model alırım. Yani Ha a71 kullanmışım ha a73. Yani arada verdiğim paraya değmesi lazım bu değişikliğin. Uzun lafın kısası BENCE gerek yok
teşekkür ederim. aradaki farklar sterio hoparlör, su gecirmezlik ip67 , 108 mp camera, snapdragon işlemci farki biraz hızlı işte 😃 yoksa öyle bariz farklar yok tabiki
Yani tamamen size bağlı. Ben 2 yıldır kullanıyorum bu cihazı hiç sterio özellik aramadım örneğin :) Şu anda gayet memnunum
grupta varmi a71 den a73 e geçen
a71 den a73 e geçtim arkadaşlar . iyiki de geçmişim . cihaz her yönüyle a71 den üstün . tavsiye edilir
A73 yerine A54 tavsiye ederim. En basitinden yeni cihaz ve 4 sene Android 5 sene de güvenlik güncellemesi alacaksınız. Kamera ve tasarım anlamında S serisine çok yakın. A73 de kimseyi üzmez ama fiyat olarak uçuk rakamlara satılıyordu en son daha eski cihaz olmasına rağmen...
https://voicetekno.com/galaxy-a74-modeli-cikmayacak/
Kötü oldu bu
Arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.
Bu ana ekran widget ekliyorum saat ve hava durumu. Google nin ki güzeldi oda stil mi değişti nedir. Sadece saat ve derece göstermesi güzeldi.
Siz ne kulllaniyorsunuz ek şeyler de gosteriyor tel widget hava ve saatinde onlar olsun istemiyorum şehir ve uv endexide var.
Ayrıca indirip deneyip göreceğim birsey yok mu boş olsunda istemiyorum ekran ya yardım eder misiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler bu cihaz daha güncelleme alacak mı? Bilgisi olan var mı?
Evet. Samsung S ve A serisi için geriye dönük olarak da güncelleme politikasını güncelledi. Buna A71 de dahil edilmişti, örneğin Android 13'ü normalde almayacaktı fakat aldı. Ancak bir sürpriz olmazsa 14'ü alması beklenmiyor. Ardından güncelleme sıklığı 6-12 aya düşürülecekti fakat 2-3 ayda bir güncelleme almaya devam etmekte. En az 1, en fazla 2 yıl daha 3-6 aylık aralıklarla güncelleme almaya devam etmesi bekleniyor. Fakat Samsung'un 4 yaşına gelen A71 için bilinen kesin bir güncelleme politikası yok, değişken bir takvim izliyor. 2024'de güncelleme vermeyi birden bırakma ihtimali az da olsa var.
Android 14 / OneUI 6'da ciddi bir yenilik yok zaten. A71 donanım olarak da hala yeterli durumda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X