Şimdi Ara

Samsung Galaxy A72 [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.487
Cevap
29
Favori
124.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kalavar

Hocam bende eşime ya a52 yada a72 düşünüyorum da sızın fıkrınız nedır genel olarak cıhazla ılgılı

Alıntıları Göster
    Ben denemeden yorum yapmama tarafındayım. Elime bir ulaşsın A72 düşüncelerimi yazarım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Ben denemeden yorum yapmama tarafındayım. Elime bir ulaşsın A72 düşüncelerimi yazarım.

Alıntıları Göster

tamamdır tesekkur ederım. Beklıyoruz.

• a72 almak isteyenler hepsiburada hala 9 taksit yapıyor ilginç bir şekilde. Normalde telefonlara taksit yok. Ben hafta sonu aldım ama henüz elime ulaşmadı. Şu an kargoda gözüküyor.

• sky__walker kullanıcısına yanıt

tamam hocam, değerli yorumlarınızı bekliyoruz. şimdiden teşekkürler.

Navigasyon tuşu izi ekranda kalıyor kaybolmuyor idi. Bazen de bir resmin gölgesi kalıyor idi. İsim olarak sanırım ghost screen olacak , haklısınız belki yanlış ifade ettim. Yanıkta ne oluyor. Bu ekranda yanık olmaması için yüksek parlaklık hariç ne yapmalıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün samsung bayii de sordum telefonu. Bize gelmeyecek a52 ve a72 dedi. İntrenet üzerinden satılacakmış. İlginç geldi denemeden elime almadan da telefon almak da istemiyorum.

• Telefon geldi. Öncelikle çok büyük cihaz ve kalın arkadaşlar. S20 ultra kullanıyor olsam muhtemelen böyle gelmezdi ama S21 gibi ince bir cihazdan sonra gerçekten kalın ve ağır..

Siyah renk aldım, arkası çok hoş mat bir kaplama. Gayet iyi.

Telefonu kuruyorum halen daha bitmedi. Exynos kurulum zamanı alev gibi oluyor, son seri dahil. Bunda artık boyut etkisi de vardır tabi ki ama en ufak ısınma yok. Kurulum aşamasında telefonda orta sınıf bir işlemci olduğunu farkediyorum. Uygulama kurarken yada yedek geri yüklerken başka birsey yapınca anlaşılıyor hemen lag oluyor hafif. Normal şartlarda nasil performans verecek bakacağım. Hersey bitip, yazılım guncelledikten sonra %100 şarj yapıp kullanmaya başlayacağım yoğun şekilde. Yine yazarım.

• magicbass kullanıcısına yanıt
    Saçmalamış.o nasıl bir mantık.bugune kadar samsung yada herhengi markanın satışa çıkartıp mağazalarında satılmayan telefonu mu oldu.

S21 kullanana kalin ve büyük gelmesi normal.6.2 inch ekrandan 6.7ye geçiyorsunuz.kalinlik olarak arada çok fark yok ama büyük oldugu için kaba geliyor büyük ihtimal.
    A52 alsaydınız böyle hissetmezdiniz.

• vfnv kullanıcısına yanıt
    Samsung m51 mağazalarda satılmıyor diye biliyorum hocam

• Keçecizade K kullanıcısına yanıt

Hocam OLED ekranlarda iz kalmasıdır yanık dediğimiz. Bu sorun kalıcıdır, geri dönüşü yoktur. Parlaklık son seviyelerde olmamalı mümkünse 70 seviyesini geçmemeli ve ekranda uzun süreler aynı görüntü kalmamalı. 5 yıl kullandığım Galaxy Note5 te parlaklığı 50'nin üstüne hiç almadım sonuç olarak ekran ilk günkü gibi. Bu önlemlerle bu sorunu tamamen bertaraf etmek mümkün. Bunu bilmeyen kullanıcılar yıllarca suçu Samsung'a attılar. Bu durum büyük oranda OLED ekranların doğasıdır.

• Keçecizade K kullanıcısına yanıt

yada otomatik parlaklık açık kullanacaksınız.

• TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt
    Ben bu mantığı anlamıyorum.Eger ekranının parlaklığı full açılınca amoled yanacaksa niye 1000 nit 1200 nit gibi reklam yapılıyor.en fazla 300 nit olsun ekran ve yanma sorunu olmasın.bu sıkıntıya bi çözüm bulmaları gerekir.ben cihaza 15000 vereceğim s21 ultra alacagim ama ekrani tam parlaklığa almayıp %50de kullanacağım.sizce bu mantıklı mi?

Ekran yanma olayı tam parlaklıkta uzun süre kalması durumda oluşabilir. Öyle bir iki gün de oluşmaz.Kaldı ki amoled ekranlarda daha çok Ghost screen denilen olay meydana gelir.

Eğer arkadaşın dediği doğruysa M51 deki olayı bu cihazlara da yapacaklar. Sadece İnternet üzerinden satışı var o cihazında.

• Biraz daha devam edeyim..

Cihazın bence ivedi şekilde güncellemelere ihtiyacı var. Edge panel i sağdan çektiğinizde oradaki animasyonda ciddi yavaşlık var. Ana ekranda yukarıdan aşağıya bildirim ekranını cektiginizde yada uygulamadan ana ekrana dönerken o animasyonda, ana menüdeki klasörler içindeki uygulamalara ulaşmak için klasöre bastığınızda gelen o animasyonda, yabancıların "smooth" dediği o akicilik hissi düşük. S21 deki genel o muazzam menü ve browser
    animasyon akiciligi bunda biraz daha düşük. Bunların islemci gücü ile pek alakası olduğunu sanmıyorum. Hiçbir işlem yapılmayan ana menüdeki hareketlerden bahsediyorum genelde. Yazılımsal giderilir diye düşünüyorum.

Cihazın dokunmatik hissiyatı güzel ancak S21 serileri gibi değil. S21 serileri İPhone a en yakın dokunma tepkisini veren cihazlar. İPhone kullandıysaniz daha evvel ne demek istediğimi anlarsınız. 60hz ekran kullananlar için 90hz büyük nimet, birdaha 60hz cihaz almayacağınızı iddia ediyorum. 120hz a alıştığım için farkı anlıyorum ama 90hz da yeterli bir sorunum yok.

Ekran olarak güzel, yeterli diyebilirim. S21 le yanyana getirince ciddi bir keskinlik farkı var S21 lehine. Yinede bence iyi, yeterli ekran.

Pil için daha sonra yorum yapacağım. Bu arada ben böyle yazıyorum cihaz kötü değil arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın, s8, s9 gibi cihazlardan direk geçilir. Gayet yeterli bir cihaz. Ben en üst seviye cihazlardan biri ile kıyaslıyorum sadece. Fiyatı daha düşecektir Cihazın ama hepsiburada 9 taksit yaptığı için beklemeden aldım sadece bu durumu bilerek. Şu anda da yurtdisi fiyatlara göre iyi fiyat belirlemiş görünüyorlar yinede bence bu cihazın gerçek fiyat/performans aralığı 4000 TL seviyeleri olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 5 Nisan 2021; 21:54:31 >

• Pandemiden dolayi mağazalara gitmediğinden tam emin değilim ama emin miyiz m51 mesela teknosa mediamrkt mağazalarında yok mu?eğer öyleyse o da saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: vfnv

Ben bu mantığı anlamıyorum.Eger ekranının parlaklığı full açılınca amoled yanacaksa niye 1000 nit 1200 nit gibi reklam yapılıyor.en fazla 300 nit olsun ekran ve yanma sorunu olmasın.bu sıkıntıya bi çözüm bulmaları gerekir.ben cihaza 15000 vereceğim s21 ultra alacagim ama ekrani tam parlaklığa almayıp %50de kullanacağım.sizce bu mantıklı mi?

Bu risk s21 ultra değil, iphone, TV ve oled panel kullanan her cihaz için geçerli. Burda yüksek parlaklık ve sabit görüntü en büyük risktir. Mesela tv lerdeki kanal logoları, sabit ve parlak durur orda onlar oled deki en büyük tehlike. Telefonda risk azalıyor çünkü genelde sürekli değişir görüntü telefonda. Burda mesela şuna dikkat edin, en altta Android navigasyon tuşları oluyor, geri git, ana menü ve uygulama arası geçiş tuşları. Orayı mesela degistirebiliyorsunuz simge değilde iphone tarzı kullanmaya çalışın. Daha evvel oradaki simgeler yüzünden oled yanığı oluşmuştu cihazımda. Genelde karanlık mod kullanmaya tercih edin birde. Riski azaltırsınız.

AMOLED ekranlarda parlaklık seviyesinin ayarlanması genellikle "Darbe Genişliği Modülasyonu" dediğimiz olayla oluyor. Mobil cihazlarda uzun zamandır böyle. Sizin dediğiniz gibi cihaz maksimum 300 nits parlaklık verir ise o seviyede piksellerin aydınlatması sürekli açık olmuş olur. Yanma yine gerçekleşir. YouTube'da PWM ismiyle aratırsanız görebilirsiniz videolarda. Parlaklık düşük seviyelerde iken pikseller sürekli açılıp kapanıyor hızlı bir şekilde. Maksimum kapasiteye ne kadar yaklaşılırsa yanma ihtimali o kadar artar.

Alttaki navigasyon tuşları bu cihazda gizlenebiliyor. Ben gizledim mesela. Hareket ipuçlarını gizle seçeneği ile oldu sanırım. 😄Tam nasıl yaptım hatırlamıyorum ama oldu. Böylece ekrande.bir miktar genişledi hemde iz yapma riski ortadan kalktı.

Başka hangi cihazlara taksıt ımkanı var. Bilginiz var mı acaba ?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.