Şimdi Ara

Samsung Galaxy A72 [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.487
Cevap
29
Favori
124.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

a71: 3 slot > sim1+sim2+micro sd

a71: 2 slot > sim1 + sim2/micro sd

• Keçecizade K kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba A72 de mesajlar uygulaması Google mı yoksa kendi samsung mesajlar uygulaması mı?

Bende A52 siparişi verdim merak ediyorum bu konuyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung google uygulamalarını kullanmıyor.kendi uygulamaları var.yeni a serisinde de aynıdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vfnv kullanıcısına yanıt

İncelemelerde Google mesajlaşma uygulamasını kullanan cihazlarda var. Bölge bazlı da olabilir bunu merak ettiğim için sordum. Dikkatli bakarsanız sizde görebilirsiniz incelemelerde.

• Sudafed kullanıcısına yanıt

Selamlar. Her iki uygulama da var. Varsayılan olarak istediğinizi seçebilirsiniz.

Teşekkür ederim incelemelerde hep Google mesajlaşma görünüyor bende A52 aldım bunu merak ediyordum.

Google mesaj ve arama uygulamarını hiç kullanışlı bulmuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Keçecizade

Selamlar. Her iki uygulama da var. Varsayılan olarak istediğinizi seçebilirsiniz.

Genel olarak hizi ve pil ömrü nasıl cihazın? Hakkını veriyor mu 5000mah in?

• sky__walker kullanıcısına yanıt

Pil olarak gayet iyi. Fakat ben oyun oynamam sosyal medyada da sadece Twitter kullanıyorum. Amoled ekran olunca siyah tema ağırlıklı kullanıyorum. Fakat 3 yıldır ipc LCD ekrandan sonra Amoled ekran çok farklı geldi. Alışmaya çalışıyorum. Amoled Gözü daha az yoruyor ama ipc LCD de daha canlı gibiydi. Ah LG g7 telefonum iyiydi ama pil yetersizliği yormaya başlamıştı. Bir çok uygulamayı kapatıp günü çıkarıyordum. Buna da inşallah alışırım.Ama ekran garip geliyor 😅 Tabi bu durum diğer Amoled ekranlı telefonda da böyle. Buna ozf8bir durum değil. Bunda renk ayarını da doğal seçip aydınlığı biraz yüksekte kullanınca iyi oldu.

• quote:

Pil olarak gayet iyi. Fakat ben oyun oynamam sosyal medyada da sadece Twitter kullanıyorum. Amoled ekran olunca siyah tema ağırlıklı kullanıyorum. Fakat 3 yıldır ipc LCD ekrandan sonra Amoled ekran çok farklı geldi. Alışmaya çalışıyorum. Amoled Gözü daha az yoruyor ama ipc LCD de daha canlı gibiydi. Ah LG g7 telefonum iyiydi ama pil yetersizliği yormaya başlamıştı. Bir çok uygulamayı kapatıp günü çıkarıyordum. Buna da inşallah alışırım.Ama ekran garip geliyor 😅 Tabi bu durum diğer Amoled ekranlı telefonda da böyle. Buna ozf8bir durum değil. Bunda renk ayarını da doğal seçip aydınlığı biraz yüksekte kullanınca iyi oldu.

Herhangi bir oyunun menüsüne bile girmedim telefonda. Mail, whatsapp, browser, sosyal medya ve yoğun telefon görüşme vs gibi kullanımım. Bakalim umarım iyi çıkar pil yonunden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam ben A72 ile A52 arasında kaldım. Benim düşünceme göre sorunsuz bir amiral gemisi alınca işlemci sizin bahsettiğiniz kullanım senaryosuna göre 5 yıl çok rahat götürüyor kullanıcıyı. Benim de kullanımım sizinki gibi. PDF vs. okumak, tarayıcıda gezinmek... Asla oyun yok. Şu an A51 kullanıyorum. Samsung tarayıcı bariz yavaş mesela. Onun dışında problem yok. Acaba Snapdragon 720G beni kaç yıl götürür? Malum çok güçlü bir işlemci değil. Buna göre tercihimi yapacağım. Uzun ömürlü bir işlemci olmayacaksa A52 olacaksa A72 düşünüyorum. En kötü 2 yıl atar gibi görünüyor ama sonrasını kestiremiyorum.

Hocam yaklaşık 7 yıl AMOLED ekranlı mobil cihazlar kullandım. Benim Galaxy Note5 eskiyince küçük telefon merakından iPhone SE aldım. Telefonu açtıktan sonra AMOLED panele bayağı alıştığım için IPS panel büyük hayal kırıklığı yarattı bende. Özellikle kontrast oranı tam faciaydı. Evde 12 yıllık LG Flatron monitör var onun bile kontrast değeri 30.000:1. iPhone'un panelinde bu değer 1500:1. Film falan izlerken görüntü berbattı mesela. Sözün kısası iki ekranın da avantaj dezavantajı var ama AMOLED'e alıştığınızda bırakamazsınız bir daha.   Akıllı telefon da OLED şart.

• s8 plus kullanıyorum ne zamandır bataryası artık tad vermiyor çabuk bitiyor değişmesi lazım. Değiştirsem açıkcası telefondan sıkıldım 4 senedir kullanıyorum.

a72 yi inceledim biraz 5000 mah var 90hz ekran konulmuş. Kamerası da iyi gözüküyor. s8+'dan geçiş yapmaya değer mi sizde ?

Samsung mağazalarında satarlar mı ? direk değişime gidebilirim. m51 düşünüyordum fakat hep online satış var ve şuan stok kalmamış m51'de yada satılmıyor.

Düşünceleriniz neler ?

Samsung'dan memnun kalırsınız hocam. Uzun ömürlü bir kullanım için OLED panellerde ışık seviyesini çok yükseltmemek lazım. Aksi takdirde uzun vadede ekran yanması dediğimiz sorunla karşılaşıyoruz. Işık seviyesi çok yükseldiğinde ekrandaki görüntü de sabitse bu durum daha belirgin olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TwinPowerTurbo

Hocam ben A72 ile A52 arasında kaldım. Benim düşünceme göre sorunsuz bir amiral gemisi alınca işlemci sizin bahsettiğiniz kullanım senaryosuna göre 5 yıl çok rahat götürüyor kullanıcıyı. Benim de kullanımım sizinki gibi. PDF vs. okumak, tarayıcıda gezinmek... Asla oyun yok. Şu an A51 kullanıyorum. Samsung tarayıcı bariz yavaş mesela. Onun dışında problem yok. Acaba Snapdragon 720G beni kaç yıl götürür? Malum çok güçlü bir işlemci değil. Buna göre tercihimi yapacağım. Uzun ömürlü bir işlemci olmayacaksa A52 olacaksa A72 düşünüyorum. En kötü 2 yıl atar gibi görünüyor ama sonrasını kestiremiyorum.

2 yıl rahat götürür bana kalırsa. Ben o kadar kullanacağımı sanmıyorum. A82 gelecek, snapdragon 860 ile geleceği söyleniyor o daha uzun gidecektir ama daha yüksek fiyatlı olacağı kesin. Ben S21 kullanıyorum çok yeterli bir cihaz ama yoğun telefon görüşmesi yaptığım için, işlemci ve premium sınıftan odun verip yeterli denilebilecek işlemci + 90hz ekranla birlikte 5000mah pilden A72 yi bir deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 5 Nisan 2021; 1:54:16 >

• TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

İnşallah. Dileğimiz o yönde. Ekran yanığı derdi sadece Amoled de olmuyor IPC LCD de oluyor. IPC de bir de beyaz gölge oluşuyor küçük küçük. Arkadaki LED ler de sorun oluyormuş. Hasılı hepsinin bir derdi var.Bu telefonda da ekran ayarlarında sıcak soğuk dengesini tam soğuk yaptım. Baya baya eski alıştığım düzene döndü. Önce tam sıcaktaydı. Biraz da aydınlık yaptım şimdi memnunum.

• Arkadaşlar A72 de
    1080p 60 fps video çekimi , video çekimlerinde Ois varmı ..
    Samsung S10 Lite ve Samsung A72 arasındayım .
    Yanıtlarsanız teşekkür ederim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 5 Nisan 2021; 10:21:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İnşallah. Dileğimiz o yönde. Ekran yanığı derdi sadece Amoled de olmuyor IPC LCD de oluyor. IPC de bir de beyaz gölge oluşuyor küçük küçük. Arkadaki LED ler de sorun oluyormuş. Hasılı hepsinin bir derdi var.Bu telefonda da ekran ayarlarında sıcak soğuk dengesini tam soğuk yaptım. Baya baya eski alıştığım düzene döndü. Önce tam sıcaktaydı. Biraz da aydınlık yaptım şimdi memnunum.

LCD de yanık olmaz, teknik olarak mümkün değil. LCD nin dertleri farklı, o bahsettiğiniz gölge bulutlanmadır muhtemelen, lcd kusurudur. Oled yanığı daha farklı bir olay.

hocam merhaba, siz s21 kullanıcısısınız A72 kamerası s21 ile kıyaslanmaz ama genel olarak bakarsanız a72 kamera konusunda nasıl.

• quote:

Orijinalden alıntı: kozgel

hocam merhaba, siz s21 kullanıcısısınız A72 kamerası s21 ile kıyaslanmaz ama genel olarak bakarsanız a72 kamera konusunda nasıl.

Gelmedi henüz A72. Bugün ulaşacak, kamera ve genel performans ile ilgili hemen, pil ile ilgili bir kaç güne yorum yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Gelmedi henüz A72. Bugün ulaşacak, kamera ve genel performans ile ilgili hemen, pil ile ilgili bir kaç güne yorum yapabilirim.

Alıntıları Göster

Hocam bende eşime ya a52 yada a72 düşünüyorum da sızın fıkrınız nedır genel olarak cıhazla ılgılı

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.