Bende bir ürünü almadan önce ürün inceleme videolarını ve karşılaştırmalarını birden fazla kaynaktan izlemeyi seven biriyim. Hatta sizinde dediğiniz gibi bu kulaklığın uluslararası çıkış fiyatı 100 dolar,ve halen bir çok ülkede o fiyatlardan satılıyor.Ben 1000lira gibi iyi bir fiyata almıştım.Birçok inceleme ve değerlendirme sitelerinde de hep yüksek puanlar almış. rtıngs.com Samsung Galaxy Buds FE Truly Wireless Review https://www.rtings.com/headphones/reviews/samsung/galaxy-buds-fe-truly-wirelessBluetooth kulaklıkların en kötü tarafı max. pil ömürleri,yani pili bitince cihaz çöp oluyor. Bir çok kulaklığım var 3 yılda 4 saat giden şarjları 1 saate düştüğü için çok fazla kullanamadığım.Aslında bir çok bluetooth kulaklığın zor da olsa pilleri bulunmakta.Fakat hem ince işçilik isteniyor elim yatkındır onuda yaparım,lakin yedek bir pili neredeyse kulaklık fiyatına eşdeğer olduğu için bir cazibesi kalmıyor. Tabiiki bu çok üretici firmaların da işine geliyor.Kulaklık al,2-3 yıl kullan,çöpe at.Sonra yeni bir kulaklık daha al. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 2 Ekim 2024; 19:9:45 > |
SAMSUNG GALAXY BUDS FE [ANA KONU] (3. sayfa)
-
-
Kesinlikle hocam. Benim de mevcut kulaklığım 2.5 yıllık ömrünün ortasında pili yüzünden LDAC kapalı kullanmaya başladım, son 6 ayda da azalarak kullanılamaz hale geldi. Böyle kullan ata döndüğü için artık yüksek bütçeli kulaklık almıyorum.
Normalde Samsung, Huawei, Apple ürünlerinin hak ettiğinden fazla fiyatlandırıldığını, asıl amaçlarının telefon yanında eşantiyon olarak vermek olduğunu düşünüyordum ama Samsung özel fiyatlandırma yaptığı için Buds 2 alıp çalınana kadar memnun kalmıştım. Muhtemelen hâlâ liste fiyatları şişirme ama biz ederi altına alabiliyoruz.
Ondan önce üst seviye Sony WF 1000XM3, şu an high endlerle kapışan ama f/p 100-150 dolarlık Anker kulaklığım var. Şimdi Samsungun hem kulaklıklarını iyileştirdiği hem de iyi fiyata sattığı için giriş seviyesine çektim bütçeyi. Bir de çoğu kulaklığın kronik problemli olmasının ve satın alım riskiyle kullan at kafasının da etkisi var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
3 gün önce arızalı kulaklığı servise vermiştim.Servisten gelen mesaj;
"Merhaba cihazınız değişim sürecinde olup işlemleri devam etmektedir servis tarafından sms gönderilecektir iyi günler dileriz."
Büyük ihtimalle sıfır kulaklık verecekler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Wearable içinde "Aramalarda ortam sesini kullan" kapatınca düzeldi. Ama yine de Haylou X1 Pro 'ya göre sesim biraz tok gidiyor. Ekolayzır çağrıda fark yaratır diye s22de ekoyu açtım bakalım. Fakat müzik dinlemede ve dokunma kontrollerinde cihaz çok başarılı..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bildiğim kadarıyla samsung bu kulaklıkta 6-6,5mm yani çok da büyük olmayan bir sürücü çapı kullanmış.Sesi çok yüksek çıkmasa oldukça net diyebilirim.
Zaten ilk kullanmaya başladığımda F/P olarak beni çok şaşırtmıştı.Fakat bu şaşkınlığım 2,5 ay sürdü.Şikayetvar sitesine bakarsanız benim şikayetlerime benzer bir çok şikayet göreceksiniz.Sağ ve sol kulaklıkta sesin birden gitmesi,ve artık hiç gelmemesi,ANC açıkken sağ veya sol kulaklıktan hışırtı,uğultu sesi gelmesi,İlk alınan zamana göre ses seviye yüksekliğinin düşmesi,sağ veya sol kulaklıklardan her hangi birinin şarj almaması,kulaklıkların kendiliğinden çatlaması v.b.
Buds FE aldığım fiyatın neredeyse 3 te 1 fiyatına aşagıdaki kulaklığı aldım 2 ay kadar önce hiç bir sorun yaşamayıp çok memnun kaldığım için 1 tane daha yedek aldım.
trendyol.comQcy ArcBuds Lite Siyah ENC Gürültü Engelleme Bluetooth 5.3 Kablosuz Kulaklık Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/qcy/arcbuds-lite-siyah-enc-gurultu-engelleme-bluetooth-5-3-kablosuz-kulaklik-p-805422352?boutiqueId=638145&merchantId=968Elektronik ürünlerin biraz da şans işi olduğunu düşünenlerdenim.Ama benim görüşüm Buds FE modelleri kronik sorunlu.Eğer ilk 1 ayı geçmeseydim,iade şansımı kullanırdım.Cihazım şuan serviste,büyük ihtimale yeni bir cihaz verecekler,ama ben uğraşmak istemiyorum.Umarım tekrar aynı sorunları yaşamam.
-
Ben 2 senedir Haylou'dan çok memnundum (çağrı müzik pil) ama Samsung ekosistemi yapayım dedim fit3 buds fe ile (fiyatları bütçeme uygundu) ama buds fe sizin dediğiniz gibi arızaya atarsa ben yazılım destekli bir haylou alırım (X1 pro yazılım desteği yok) Galiba çağrı sesinde en iyi performans için anc+tws almak lazım
Arkadaşlar merhaba. Ben 1 aydır kullanıyorum kulaklığı ama şöyle bi durum var.
Günlük max 1-2 saat kullanıyorum ve kutusuna koyuyorum.
Kulaklık kutusu 1 hafta geçmeden kırmızı yanmaya başlıyor şarjı çok çabuk bitiyor gibi geldi bana.
Sizin şarj deneyiminiz nasıl?
-
Ben çok takip etmiyordum ama samsung telefona geçince, kutu şarjınında yüzdesi yazıyor. Geçen doldurmuştum bu gün %24 görünce, şarjı bayağı hızlı tükenmiş dedim.
Ama tam bir ölçüm yapmadım.
-
Ben de almayı düşünüyordumda yukarda kronik sorunlu vs denmiş. Sizce almalımıyım yoksa başka markamı bakayım. Telefonum s23 bu arada uyumlu olsun diye bunu düşünüyordum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben samsung telefonun yanında 499 tl ye geldiği için aldım. Çok sık kullanan biri değilim bir sıkıntım yok şimdilik.
-
1 aydır kullanıyorum. ANC ya da şeffaf modu açıkken sol kulaklıkta hışırtı sanki kulağın dibinde poşet hışırtısı gibi bir ses oluyor bunu çözemedim. Çevremde 2 kişiye daha aldırdım ama bu modelde bu sorun galiba kronik. Kulaklığı öyle olunca çıkartıp geri takıyorum düzeliyor belli ki bir mikrofonda veya yazılımında sorun var.
Dokunmatik işlevler hızlı dokunmaya gelmiyor. Çift basma şarkı geçme olayında biraz yavaş basmak gerekiyor çünkü 2. basışı algılamıyor hızlı yaparsanız.
Sağ ve sol kulaklığa ayrı ayrı işlev atayamıyorsunuz. Mesela sol tarafa basınca ses artsın yada azalsın sağa da basılı tutunca anc modu arasında geçiş yapsın veya anc'i kapatsın vb. gibi işlev ataması olmuyor.
En büyük sıkıntı kulaklıkların şarj yüzdesi görünüyorken kutunun şarj yüzdesini bilemiyoruz. Kutunun önündeki led üstünden kırmızı turuncu yeşil şeklinde ne kadar şarjı kalmış o şekilde anlaşılıyor ama süper saçma birşey. Yani çantaya atıyoruz işte cebe koyuyoruz falan e ben telefondan uygulamasından göremiyorum kutunun şarjını.
EQ ayarı da kendiniz yapamıyorsunuz, illa ki 6 tane seçenek var bunlardan birisini seçmenizi istiyor özelleştirme yok. O kadar yapay zeka yok şu yok bu diyorlar cihazda 2 tane farklı cihaz eşleştirme yok. Bu devirde artık en azından biraz orta seviye bir kulaklıkta olması lazım. Ben hala tek tek pc'den ona mı geçeceğim yok telefonda mıydı falan tekrar kulaklığı tak üstüne basılı tut eşleştir falan uğraşmak istemem açıkçası.
Bu arada eski kulaklığım tcl s600 idi, yaklaşık 3 senesi doldu. O kulaklıktan buna geçtim mesela ama o kulaklığın pil ömrü 3 senedir hergün minimum 5 saat en az kullanmama rağmen bu kulaklıktan daha iyi. Yazılımı samsung'a göre süper basit duruyor ama en azından sağ ve sol kulaklıkta farklı işlev ataması yapabiliyorum. 2 3 kere hızlı dokunsam bile dokunma hızım çok hızlı da olsa anlıyor ve işlevi yerine getiriyor. Samsung gibi yavaş yavaş dokun hızlı dokundun algılayamadım demiyor. Dahada ilginci hem kutunun hem de kulaklıkların şarj durumunu uygulamasının içinden görüyorum. İlla yok kutuyu aç kapat üstündeki lede göre sana şarjı söylerim demiyor baya baya uygulamasından herşeyi görünüyor.
Dahada ilginci kulaklıkta kablosuz şarj var, hem s23 ultranın arkasından şarj oluyor hem de kablosuz şarj cihazında şarj oluyor. İlla kablolu şarj'a mahkum değilsiniz. Ve işin daha kötüsü mikrofon kalitesi ile buds fe arası uçurum, biri arıyor buds fe ile konuşuyorum adam diyor nerden konuşuyorsun arada hoparlörü mü açık 5 metre mi var vs. birkere bile bu olayı tcl kulaklıkta yaşamadım.
Hani tamam samsung bir marka diyoruz işte ekosistem diyoruz ama gelinen noktada benim 3 sene önce 600 lira verip aldığım kulaklıktan 2024 yılında üretilmiş en azından biraz orta seviye bir samsung kablosuz kulaklığın bu kadar sorun yaşatacağını tahmin etmezdim. Ha belki bu sıkıntılar ya da sorunlar segmentasyon bazlıdır buds 3 veya pro modelinde yoktur ? keşke iade etme şansım olsa iade ederdim açıkçası.
-
Kutu doluluğunu widgetde gösterir
Aramalar için şu -gereksiz- ayarı kapatırsanız iyi oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 13 Kasım 2024; 9:9:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende birtek bu widget var onda da görünmüyor. Evet mikrofon için o zaten kapalı açık hali çok daha kötüydü.
Nova Launcher kullanıyorum, ayar önerileri widgeti var..
Şöyle çözdüm kulaklığı kulaktan çıkartıp kutuya koyarsanız ve kapağını kapatmazsanız kutunun şarj yüzdesi çıkıyor.
Yani şimdi bu biraz saçma, şarjı takip etmek için kutudan çıkart tak yapmam lazım. Kutunun şarj durumunu takip etmem lazım ki 3 4 kere başıma geldi kutunun şarjı bitmiş boşuna takıyorum kulaklığı da şarj etmiyordu haliyle. Hani ekosistem şu bu diyoruz ama bu tür basit birşeyin bile sorun olması bilemedim.
-
~45$'lık bir cihaz.. Fazla bir şey beklemiyorum ben ;)
Bu kulaklık neticede 100 dolar listelerinde olan, benim yaşadığım yerde de 80€'ya satılan bir kulaklık. Zaten telefon üreticilerinin kulaklıları ekosistem adı altında olsun diye üretilip etiket basılan ürünler benim gözümde, yani F/P iddası da yok. Ama bu kulaklığı 1000 lira/30€'ya aldığım için F/P kralı oluyor haliyle Samsung'un özel fiyatlandırması sağolsun.
Ben yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum hiçbir sorunum yok bu arada. Çoklu cihaz hariç bütün beklentilerimi karşıladı, onu da bilerek aldım tabii ki. Ama globaldeki liste fiyatında tercih etmeyebilirdim. 3 yıl önce Buds 2 kullanıyordum, onu da aynı mantık al kullan çok düşünme diyerek almıştım.
-
Tabi ki orası öyle bende ona birşey diyemiyorum ama işte insan beklentiye giriyor. :(
-
2. El beyaz buds fe düşünenler bakabilir sorunu yoksa iyi fiyat yazıyor eskişehirde olmasa talip olacaktım, param güvende vs. Malum elden görmeden almıyorum.
Ayrıca S23 ultra ile eşletirecek buds 2 serisi veya üstünde temiz kullanılmış faturalı 2. el arıyorum elden teslim yer Sakarya/Kocaeli İzmit bilginize.
https://www.letgo.com/ad/1697290956
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingKat -- 16 Kasım 2024; 16:32:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X