Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY BUDS FE [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
12
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yazdan beri Buds Fe kullanıyorum, en iyi ekolayzır ayar kombinasyonu nedir diye sorarsanız, gürültü önleyici açık haldeyken, clear mode kullanımı derim.

Clear mode tizleri daha anlaşılır ve net sunarken, gürültü önleyicinin verdiği ekstra bas hissi dengeleme sağlıyor.

SAMSUNG GALAXY BUDS FE [ANA KONU]
  • Sestosian kullanıcısına yanıt

Clear karşılığı "net" mi "tiz güçlendirme" mi acaba ?

SAMSUNG GALAXY BUDS FE [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahferer kullanıcısına yanıt

Türkçe kullanımda "Net" ayarına tekabül ediyor.

• Amazonda tekrar stoklara girermi acaba. Uygun fiyata satılıyordu fiyatlar bir anda arttı. Alamadım bir türlü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Denemek için ucuza ikinci el olarak aldım. Daha önceden Buds 2 kullanmıştım. Bunu büyük ihtimal yağmurun altında bozulana kadar dışarıda kullanırım.

Mikrofon, pil performansı, ANC, Bluetooth sinyal gücü hakkında çok bir yorum yapamayacağım çünkü o kadar uzun süre kullanmadım.

Bir odyofil olarak ses kalitesi üzerinde değineceğim.

Öncelikle kulaklığın tıpaları hiç güzel değil. Kesinlikle tıpa değiştirmeniz lazım. Ben memory foam (bellek köpük) taktım bu sayede ses çok daha tok kıvama geliyor. tabi bu tıpalarla kutusuna sığmıyor öyle bir sorun var...

Öncelikle basslar

Düzgün tıpa takmazsanız %30-40 kayıp yaşıyorsunuz. Klasik bir IEM sorunu. Düzgün tıpayla basslar bir nebze kendine geliyor. Bassların dokusu fena değil az çok nasıl bir bass olduğu anlaşılıyor. Bassların decay (toparlanma diyebiliriz?) hızı yavaş. Bu sebeple bazı parçalarda bass vurduğunda müzikte mikro kopmalar yaşanabiliyor. Basslar çok fazla mid ve tizleri geçip bastırmıyor bu yönden iyi.

Midler

Midler fena değil. Erkek vokaller gayet iyi. Kadın vokaller biraz daha iyi olabilirdi. Enstrümanlar müzik içinde çok kaybolmuyor varlığını koruyabiliyor o konuda iyi.

Tizler

Tizlerin yüksekliği gayet iyi seviyede hem kulak tırmalamıyor hem enerjisi yüksek. Detay seviyesi fena değil bu fiyata bu kadar. Yoğun parçalar devreye girince kulaklık doğal olarak çoğu detayı geçiyor.

Sonuç olarak şu anda sıfırı 1700-1800 TL bandında ve bu fiyat bandında alınmaz ama ben ikinci elini 700 TL ye aldım ve bu fiyata fena değil. (İkinci el kulaklıklar alabilirsiniz fakat köpük olmayan yani silikon tıpaları sabunlu suya atıp güzelce yıkayın ve kulaklığı izopropil alkolle temizleyin.)

Eğer benim gibi kaliteli ürünler kullanmışsanız bu kulaklık size bir tık sıkıcı veya meh gelebilir. KZ AZ20 + Seeaudio Yume Ultra kombini kullanan biri olarak bu kulaklığın yavaş, basslarının biraz anlaşılmaz ve tüylerinizi diken diken edemediğini belirtmek isterim SAMSUNG GALAXY BUDS FE [ANA KONU] 

• Telefoncudan 1300e aldım dün ben de. İnternette çok artmış fiyatlar.

• 1700 küsür tlye aldım geçen hafta. Ses kalitesi, şarj durumu, Samsung telefonla ekosistem uyumu vs gayet iyi de kulağı çok acıtıyor yav. Silikonları değiştirdim, kenardaki çıkıntılı plastiği çıkardım çıkıntısız olanı taktım filan bu sefer de kulaktan düşüyor. Benim kulağa hiç uymadı bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 1200’e forumdan bir arkadaştan sıfır aldım. Önceki kulaklığım Jabra Elite 7 Active’di, kaybedince bunu aldım. Aynı zamanda iPhone kullanıcısıyım. İlk başta hem ses kalitesinden, hem mikrofonundan hem de ANC’sinden hiç ama hiç memnun kalmamıştım, 7 Active’e göre aşırı düşük seviye gelmişti ancak Samsung bir telefonla bağlayıp güncellemeleri yaptıktan sonra, tıkaç için uyum testi yapıp tıkacı değiştirdikten sonra (büyük boya geçtim) ve EQ ayarını hem forumda hem de reddit’te önerilen gibi “Net” moduna aldıktan sonra aşırı memnun kaldım.

Yapmayan ve cihazdan memnun kalmayan varsa kesinlikle bu adımları atlamamalarını tavsiye ederim

7 Active kulaklığımla şu an aynı kaliteyi birebir alıyorum. Hatta ANC’si bir tık daha bile iyi olabilir uzun kullanımda anlarım.

Ayrıca kaybolursa Smart Things üzerinden cihazın konumunun görülebiliyor olması bu kadar ucuz bir kulaklık olduğunu düşününce gözümde kulaklığı şimdiden F/P canavarına yükseltti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deve Katili -- 2 Ocak 2025; 19:57:42 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.