Samsung Galaxy M15 beklenen özellikler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 30 Mart 2024; 19:16:18 > |
SAMSUNG GALAXY M15 5G [ANA KONU]
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
M15 konusunu açmıştım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Düzenlendi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Almak isteyenlere duyrulur!..
an itibariyle `n11.com` da mobil uygulamasına özel olarak 6.949 tl gibi oldukça uygun bir fiyatla satılmakta
1 tane kaptım.
----- Son Güncelleme -------
Telefonu aldım. Elimde type C uçlu şarj kablosu yoktu ama önceden kalma micro usb ucunu type c ye çeviren bir parça/adaptör/çevirici vardı. onu kullanırım diye düşündüm ama nafile. Telefonu şarj edemedim. Hatta konuyu açan @Alpha Centauri'ye mesaj atıp sağolsun ondan akıl bile aldım.
belki yanlış birşey yapıyorumdur diye. Bir de telefonun üzerinde üst üste iki güvenlik bandı vardı. sanki açılmış ve yeniden paketlenmiş gibi. %55 şarjla çıktı kutudan. yeni alan diğer arkadaşlar da bunlara dikkat edip paylaşım yaparsa sevinirim.
Neyse dostlar, gittim kendime Bim'den bir tarafı usb a (eski şarj adaptörüme uyumlu) diğer ucu type C kablo aldım hatta elimdeki adaptörle orada denedik ve sarj oldu. Sonrasında elimdeki eski kablo ve çevirici ucu bir telefoncuya gösterip" bunlarla bu telefonu şarj edemedim, sizce neden?" diye sordum. Telefoncu adaptör ve kabloları denedi ve ta daaaa!.. telefon şarj oldu yahuuu.. şaka gibi değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopeless1 -- 9 Ağustos 2024; 20:2:14 >
-
Bence 25watt hızlı şarj yapan samsung adaptör ve kablo alın. Çok pahalı değil
Geçen yıl hepsiburadada almıştım
-
2 aylık kullanım sonrası değerlendirmem;
+ NFC çok güzel bir özellikmiş, kullanmadan önce ihtiyacım olduğunu bile bilmiyormuşum. (NFC Kullanım için internet bağlantısına da ihtiyaç duymuyormuş)
+ Batarya gayet iyi gidiyor. ilk aldığımda eski adaptörün ucuna typeC çevirici taktım ama malesef şarj etmedi. Bim'den 150 TL ye 20w type-c şarj aleti aldım. Sorunsuz ve hızlıca şarj oluyor.
+ Yüz tanıma cidden iyi ve hızlı çalışıyor ama bazen gözümde gözlük varken ve hatta yan profilden tanıma yapsa da çok nadir olarak yüzümü tanımayabiliyor.
+ 4gb ram şimdilik sıkıntı yaşatmadı. Telefonla çok içli dışlı bir kullanıcı değilim. Aynı anda iki uygulama bile açtığım çok nadirdir. O yüzden benim için sorun yaratmıyor ama yoğun bir kullanıcı için tavsiye etmem.
+ Samssunglarda mesaj sesi için kendimiz bir müzik atayamıyormuşuz, hazırda/hafızada olan mesaj bildirim tonlarından seçmemiz gerekiyormuş. bu biraz üzdü.
-
ortalama ne kadar ekran süresi alıyorsunuz?
-
-
sanırım hayatımda ilk kez 6000 mah'lık telefon kullanıyorum. şarjı mükemmel ya. 3 gün gidiyor bana çok kullanmadığım için. ekran sürem 12 saate yakın.
oyun hiç oynamıyorum. sadece whatsapp ve arama nadiren sosyal medya. kamerası bu fiyata iyi işimi görüyor. akıcılık da iyi.
bugün güncelleme geldi onu yaptım ama ne farkı var anlamadım gelen bir özellik var mı fark etmedim
-
Arkadaşlar Galaxy M15 mi daha iyi yoksa Galaxy A06 mı?
Tabii ki M15 daha iyi
İşlemci, amoled ekran, fhd+, 4 yıl android güncelleme garantisi, 6000mah pil, 5g desteği, daha iyi kamera
İki telefon arasında kaldıysanız kesinlikle m15 alın
Hocam kendim için değil babamın telefonu bozuldu ve ona telefon bakıyorum. Sadece whatsapp kullanıyor başka bişey yok. Ne instagram, ne başka sosyal medya. Hiç bir şey kullanmıyor :) en iyi seçenek bu heralde bu parayaquote:
Orijinalden alıntı: Alpha CentauriTabii ki M15 daha iyi
İşlemci, amoled ekran, fhd+, 4 yıl android güncelleme garantisi, 6000mah pil, 5g desteği, daha iyi kamera
İki telefon arasında kaldıysanız kesinlikle m15 alın
A15 6gb'ta var
Bence A06 almayın. Ya m15 veya A15 6gb
Bu cihazın ana konusu nedense ölü 2 sayfa bile olmamış 1 yıldır halbuki bayağı fiyat/performans cihazı neyse deneyimleri aktarayım 3 ay önce anneme aldım zaten kendim de inceleme şansım oldu.
Pil: Bu telefonun alametifarikası. 6000mah pille günde 10-11 saat ekran süresi almak mümkün. Bir türlü bitmek bilmiyor.
Ekran: Teknoloji olarak FHD ve SUPER AMOLED ekran bu fiyat bandında bulunmaz bir nimet. 90hz ile de çok akıcı.
Tasarım: Tek eksisi damla çentik diyebilirim. Diğer tüm yönlerden modern bir cihaz havası var.
Kamera: Ön ve arka fotoğraf kalitesi gerçekten iyi. Ancak video tarafında 1080p 30fps olmamış. En azından 60fps seçeneği sunulmalıydı.
Performans: En çok eleştirilen yanı 4GB RAM olması. Evet 2025 yılı için düşük bir değer. 4 yıl Android ve 5 yıl güvenlik güncellemesi için 6GB ram asgari olması gerekirdi. Ancak çok fazla multitasking işleriyle uğraşmıyorsanız sıkıntı çıkarmıyor. Son güncellemelerde çok daha akıcı oldu.Lakin cihazı haftada en az 1 kere yeniden başlatmanız gerekiyor yoksa çok hantallaşma oluyor. İşlemci bakımından ise segmentinin en iyilerinden. Almamdaki en büyük neden oldu. RAM miktarı daha fazla olsaydı potansiyelini daha da çok gösterebilirdi diye düşünüyorum.
Yazılım: Cidden bu konuda rakipsiz. Bu fiyattaki Çinli telefonların dandik, hatalı ve reklamlı arayüzlerine maruz kalmıyorsunuz. One UI gerçekten çok kullanıcı dostu, annem kullanırken hiç zorluk çekmiyor. Sınırsız derecede özelleştirme sunduğundan hiç bahsetmeyeyim bile. 4 yıl Android ve 5 yıl güvenlik güncellemesi sunuluyor. Bu fiyat bandındaki rakipleri 2 yıl sonra telefonu hiç hatırlamıyor. Küçük bir eleştirim var ki biraz fazla uygulamayla geliyor. Ancak çoğunu kaldırabiliyorsunuz. TouchWiz zamanlarıyla hiç alakası yok. Bir de şunu söyleyeyim içinde AppCloud diye bir yazılımla geliyor ve sürekli uygulama önerileri diye bir bildirim yolluyor fakat uygulamayı bir kere devre dışı bırak diyince hiçbir şekilde gereksiz reklamlar ve bildirimler gelmiyor.
Ses kalitesi: Hoparlörler mono olduğu için etrafınızı saran bir deneyim vermiyor. Lakin ses seviyesi haddinden yüksek. En kalabalık ortamda dahi rahatlıkla duyulabiliyor. Ekolayzır ayarlarından sesleri dengelemek mümkün ve çok sayıda profil sunulmuş. Dolby atmos kulaklık performansını ayrı bir seviyeye taşıyor. Telefoncudan aldığınız ucuz bir kulaklığı bile şaha kaldırıyor. Yalnız bu özellik sadece kulaklıkla çalışıyor. Hoparlörler için de sunulabilirdi fakat mono olduğu için ne kadar işe yarardı bilmiyorum.
Diğer özellikler: NFC bu fiyat bandında genelde bulunmuyor. Güzel olmuş bunda olması. Gene rakiplerinin bazıları eMMC depolama çipiyle gelirken bunda UFS 2.2 bulunması şahane olmuş. Yandan parmak izi okuma ise hızlı çalışıyor ve erişmesi kolay. 5G şu an ülkemizde yok ama gelecekte oldukça işe yarayacaktır ve bu fiyat bandında genelde zor bulunuyor. Telefon bataryası büyük olduğu için biraz ağır. Malzeme kalitesi ise fiyatına göre iş görür. Özelliklerden çok fazla kısmak yerine biraz daha malzemeden kısılmış ki bu da mantıklı olmuş. Radyo, 3.5mm jack ve SD kart desteği genelde bu fiyattaki telefonlarda olduğu için ayrıca değinmeyeceğim.
Özetle, bu fiyatta iyi ve kaliteli bir telefon olmasını istiyorsanız M15 5G tam size göre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enineboyuna06 -- 20 Ocak 2025; 13:15:18 >
-
Bende M14 5g kullanıyorum
4gb ram problem çıkartmıyor. Alırken çok kararsız kalmıştım. Pek inanmıyorum ama sanal ram devreye giriyor mu emin değilim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- yurt dışı telefon başka hat kullanımı
- apple watch samsung telefona nasıl bağlanır
- telefon ekranında beyaz çizgiler nasıl geçer
- samsung desen kilidi unuttum
- video çekerken kamera değiştirme
- google play hizmetleri sürekli olarak duruyor
- exynos 2400
- gizli numaradan arama
- fiyat performans telefon 2024
- s25 slim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X