Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 10.1 [ Ana Konu ] (378. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.697
Cevap
86
Favori
475.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turoktr

Sık kullanmasanız bile mutlaka 2 günde bir açıp biraz kurcalayın.
    Hassas elektronik cihazların uzun süre çalıştırılmaması sakıncalıdır.
    İşim olmasa bile yarış falan birşeyler yapar sonra standby da bırakırım.

Ayrıca standbyda uzun süre bırakıp pilin "0" lanıp bitmesi de tehklikelidir.
    %10 un altına düşürmeden şarja takın.Tam dolsa bile 8-9 dakika yavaş şarjı bekleyin.

Ben 2 senedir sorunsuz kullanıyorum.

+1

Note 10.1 i bu sayede hala 5-6 saat pili var 2 yılı geçti 6 ay da ilk sahibi kullanmıştı.
  • Merhabalar, bu tablet en son ne güncellemesi aldı arkadaşlar, bizde var annem daha ziyade kullanıyor çok kurcaladığım bir cihaz değil ilk çıktığı zaman almıştık bazen bakıyorum öyle kuracalama hiç güncelleme almadı bu takıldı kafama cihaz 4,0 falan android sürümü.
  • Arkadaşlar yıllardır kullanmadığım tabletimi bir program yüzüden açmam gerekti. Maalesef elimde iPad olunca bunu kullanmak işkence gibi geliyor.

İstediğim program minimum Android 5.0 istediğinden LineageOS 14.1 yükledim şu anda biraz daha iyi oldu. Kullandığınız başka ve daha stabil Rom varsa birkaç öneri şu anda gerçekten çok iyi olur.

Ayrıca Word yüklemeyi düşünüyorum birazdan deneyeceğim, eğer deneyim hoşuma giderse bir tane de klavye almak istiyorum ama kılıf şeklinden çok Dock Klavye almak istiyorum. Orijinal Samsung olanını mevcut satan yer bulamadım, illa Dock Klavye de olmak zorunda değil kullandığınız önerdiğiniz klavye varsa göz atmaktan zarar gelmez.
  • Samsung n8005 tabletim var Sarj olmuyor oluyor gibi gözüküyor olmuyor bu sorunu yasayan biri varmı bi yardım lütfen?

Yeni şarj aldım ama sonuc degişmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kablosunu da değiştirin değiştirmediyseniz. Öncelikle kablodan kaynaklanıyor şarj sorunları. + akım ve gerilim değerleri tutsa da her şarj aleti ile şarj olmuyor benim cihaz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 8 Haziran 2017; 13:29:4 >
  • Gg den hem kablo hem şarj başlığı satın aldım bir fayda görmedim orjinal diye satılıyor acaba orjinal deyilmi?

Yoksa pilimi bozuldu anlayamadım gitti

Yaklaşık 8 9 saatte yüzde 37 falan şarj ediyor

• Benim tahminim hala şarj aleti ya da kablo. Yavaş şarj olsa da şarj olmaya devam ediyorsa sonunda %100 ü görüyorsa pilde sorun yoktur bana göre. Eğer belli bir düzeyden sonra atıyorum %40 ı gördükten sonra şarj devam etmiyorsa pil ölüdür. Aliexpressten bir kaç farklı satıcıdan kablo aldım. Birinde şarj oluyor pil simgesi oluşmasına rağmen hiç şarj olmadı. Biri yavaş şarj etti. 1 ve 2 dolarlık kablolardı. Kablolar kalite kalite oluyor. Sizinkide illa ki çin dir orjinal dediklerina bakmyın. fiyatlar çeşit çeşit

www.n11.com
    Note 10 1 Kablo - n11.com
    http://www.n11.com/arama?q=note+10.1+kablo

yorumlarda çoğunluğun orjinal dediği genelde orjinal olmasa bile kaliteli oluyor.

• Kardeşim ilgilendiğin icin cok teşekkürler

Ben de napım şaşırdım

Benim aldıgım ürün şuydu bu satıcıdan aldım

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/samsung-galaxy-note-10-1-n8005-sarj-aleti-sarj-cihazi-kablosu-orjinal-287510599?rcp_action=rceProductClicked

Şimdi şöyle yapıyor diyelim ki ful şarj bitik kapanmış bende taktım fişi

Ekranda bir pil icinde saat gibi bişey ekran 5 saniye geliyor geri gidiyor geliyor geri gidiyor böyle sürekli

Önceden şarja taktığımda pil normal kademe kademe yanıp dolum işlemi saglıklı bir şekilde devam ederdi

Şimdi bi degişik şeyler oluyor

Neyse o şekilde baya bi devam ediyor sonra az az şarj almaya başlıyo ama cok cok az adamı kriz gecirtir şarj olması...

Olabilir ben orjinalini bulayım en iyisi ama deneyerek bir yerden almam lazım boşa para gitmesin bu kez bari.

• 2013 ten beri aktif bir şekilde kullanıyorum, sayısız defa rom yükleyip kaldırdım. Hatta elimde note 10.1 2014 edition da var. Pil hala 4-5 saat götürüyor. Gördüğüm kadarıyla cihazın orjinal pili çok kaliteli, özellikle sizdeki modelin . Eğer bir şanssızlık yoksa --elektronik şans işi denir ya-- pil kolay kolay bozulmuyor. Bu yüzden pilden şüphelenmeden önce şarj aleti ve kabloya dikkat kesilmek lazım. Bir de üstüne orjinal diye satılan şarj cihazları ve kablolar işin içine girince..
  • Bende 2013 de yada 14 de aldım tam hatırlayamadım
    1400 tl vermiştim sim kartlı olması beni cezbetmişti
    baya bi kullandım cok memnundum sonra iki üc sene kaldırdım ortadan hic kullanmadım. kullanmak istediğimde durum böyle oldu şimdi...

www.vatanbilgisayar.com
    SAMSUNG ETA-P11EBEGSTD TABLET SEYAHAT ŞARJI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/eta-p11ebegstd-samsung-tablet-seyahat-sarji.html

Bu orjinal sanırım sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 9 Haziran 2017; 16:58:42 >

• hocam yeni bir kablo ya da şarj aleti satın almadan, şarjın %100 e tamamlanıp tamamlanmadığından ve %100 ken hızlıca boşalıp boşalmadığından (yani bir nevi sanal %100 olup olmadığını) emin olun kontrol edin. Sorun yoksa pil sağlamdır kesin olarak. Sonra yeni kablo ya da şarj aleti alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 9 Haziran 2017; 18:7:34 >
  • Arkadaşlar ben de sim kartsız wifi modelini kullanıyorum. Aldığımdan beri severek kullandım. Pil performansı hala çok iyi. Ancak yaklaşık bir yıldır beni kanser ediyor. Aşırı derecede donma ve takılmalar oluyor. Bırakın youtube da bir video izlemeyi bir uygulamayı güncellemesi bile 10-15 dakika sürüyor. Video izlemek tam bir işkence olmaya başladı. Tablette oyun oynamıyorum. Gereksiz uygulamalar yok. Sadece internet ve youtube için kullanıyoruz. Daha doğrusu artık kullanamıyoruz. Bu aşırı yavaşlama ve takılma konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • lektonstar kullanıcısına yanıt
    kullandığınız android sürümü nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil&mustafa

kullandığınız android sürümü nedir?

Valla şimdi aklıma değil, tatildeyim ama Android 4 olması lazım.

Cihaz 4.4.2 de ise donma kasılma olmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil&mustafa

Cihaz 4.4.2 de ise donma kasılma olmaması lazım.

Dönünce kontrol ederim.

Format at hocam, sıfırla tableti bir sorun kalmaz. Zor bir iş değil, 10 dakika sürer, yavaşlığı çektiğine değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BFK -- 22 Ağustos 2017; 17:31:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BFK

Reset at hocam, sıfırla tableti bir sorun kalmaz. Zor bir iş değil, 10 dakika sürer, yavaşlığı çektiğine değmez.

İzinden dönünce kesinlikle yapmam lazım. Hiç kullanamıyorum artık.

• 2013 yılı Mayıs ayından beri hemen hemen her gün kullandığım tabletim Samsung Galaxy Note 10.1 wifili N8010 modeli 4 yılı aşkın süre sonucunda bozuldu. Kullandığım süre ve yoğunluğum göz önünde bulundurulduğunda verdiğim paranın hakkını fazlasıyla verdi şeklinde bir duygudayım.

Kısa bir süre önce bir düştüğünde kullandığım kapaklı kılıfın köşesi kırılmıştı, tableti tutmadığı için kılıfsız kullanırken, nasıl bile olduğunu anlamadan camı köşeden çatladı ama koruma camı olduğu için kullanımda bir sorun yaratmıyordu ve en son olarak da sürekli resetlemeye başladı. Makine kapanıp açılmaya başlıyor ama açılış ekranından öteye geçmiyor. Yani açılmaksızın sürekli resetliyor. Hatta kapatmak da mümkün olmuyor, kapatma düğmesine bassam da sürekli tekrar açılmaya devam ediyor. Formatlama işlemi de yapmıyor. Kabloyla bilgisayara bağladığımda, bilgisayar tableti görmüyor, haliyle Odin de görmüyor. Yeni rom atma şansım da olmuyor.

Gerek camının çatlamış olması gerekse artık 4 yıldır aktif şekilde kullandığım bir tablet olması neticesinde ömrünü tamamlama aşamasındadır düşüncesi ile tamire göndermemiştim ama en azından ne kadarlık bir hasarı var, denemeye değer mi düşüncesi ile Samsung müşteri hizmetleri ile yazıştım, bana uygun şu servis bilgilerini aldım:

DESTEK BILISIM NECATİBEY CD. No:25/A SIHHIYE KIZILAY/ANKARA
    Tel 1 : 08502220490

ARIM TEKNİK Address : ATATÜRK MAH. ANKARA CAD.NO:17/C SİNCAN
    Tel 1 : (312) 269-6363

Söylediklerine göre, arıza tespitinden ücret almıyorlarmış. İhtiyacınız olmaz umarım ama olursa diye paylaşayım dedim.

Bi de, fikrinizi almak istiyorum.

Ne kadarlık bir masraf çıkarırlarsa yaptırmaya değer, karar veremedim...

Öncelikle şunu dile getireyim, 10" altı bir tablet düşünmüyorum, tableti şuan ki kullanım nedenim 45 dakikalık servis yolculuğu esnasında film-dizi izlemek, e-kitap ve dergi indirip okumak. Kullandığım tablete benzer bir tablet alacak olsam Samsung'un bin lira civarında kalemli tableti de gereksiz geliyor. O nedenle eğer bu ürünü tamir ettirmezsem, internette bulduğum 300 TL civarı 10" boyutta adı sanı duyulmamış tabletlerden alacağım. Servisle işe gidip gelirken kullanacağım.

Mesela >
    www.hepsiburada.com
    Jedi 010 32GB 10" IPS Tablet - Siyah Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/jedi-010-32gb-10-ips-tablet-siyah-p-HBV000003KXNK?magaza=Hepsiburada

Forumda geçenlerde birisi elektrik arızası nedeniyle servise verdiğini 110 TL ücret aldıklarını yazmıştı. O civarda bir ücret çıkarsa tamir ettiririm diye düşünüyorum.

Tavsiyesi olanlar varsa verecekleri fikirleri öğrenmek isterim. Teşekkürler.

• N8005 cihazı çocuğun elinden aldım ve biraz unutsun diye dolaba sakladım. yaklaşık 2 aydır kullanılmıyor. dün şarja takıp açmaya çalıştığımda ise Samsun galaxy ekranında takılı kalıyor. darbe düşme vs. hiç birşey olmamıştı. en son çalışır vaziyette koymuştum oraya. konu hakkında destek olabilecek var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.