Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 2 Ekran Sararma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konunun daha önce bahsi geçti ise kusura bakmayın.

Bir kamu kurumunda çalışıyorum kurumsal bir kampanya ile bir çok arkadaşımla birlikte aynı yerden aynı zamanda Note 2 satın aldık. Cihazları tüm ayarları aynı olacak şekilde yan yana koyduğumuzda ekran renklerinde bariz farklılık olduğunu farkettik. Özellikle boş bir tarayıcı sayfası açtığımızda birkaç cihazın çok rahat farkedilecek şekilde sararmış olduğunu gördük. Ürün satın alalı 1 ay olmadan teknik servise incelemeye verdim ve değişimi onaylandı fakat gelen üründe eskisinden farklı gelmedi. Şu an yan yana 5 cihazı koyduğumuzda 3 tanesi bariz sarı diğer 2 si beyaz tonları daha net fakat onlarda birbirinden farklı olduğu görülüyor. Siz hiç farklı bir telefonla yan yana koyup denediniz mi tek başına kullanıldığında inanın farkedilecek gibi değil ama yan yana koyunca çok büyük farklılık olduğu ve kullanımı etkilediği anlaşılıyor.

Böyle bir tecrübeye sahip birileri var ise yazarsa sevinirim. Şu an ofiste olmadığımdan resim paylaşamıyorum perşembe günü yan yana 2 telefonun çekilmiş resimlerini paylaşabilirim.

• Bende de s3 var. dediğiniz olay sanki bende de var gibi. karşılaştırma şansım olmadı hiç ama aldıktan 1 hafta sonra felan dikkatimi çekmişti. takıntı yapıyorum herhalde diye düşünmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 28tatar

Bende de s3 var. dediğiniz olay sanki bende de var gibi. karşılaştırma şansım olmadı hiç ama aldıktan 1 hafta sonra felan dikkatimi çekmişti. takıntı yapıyorum herhalde diye düşünmüştüm.

Karsilastirmakta fayda var bence bircok kiside ayni problem var fakat bireysel olarak farkedilemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonradan sararmiyor aldığınızda sariydi muhtamelen..hic bir ekran birbirini tutmuyor.bu uretimle ilgili ekran farkli yerlerde üretiliyor. .ben bu konuda cok test yaptim..iphone ..htc..hep birbirleriyle karsilastirdim bu sorun bu cihazlardada var..bende cihaz alirken birkactanesini ayni anda beyaz bir sayfa acip karsilastiriyorum hangisi daha beyazsa onu aliyorum..yani baska çözümü yok.

• http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1983640

Evet var böyle bir durum.

Ama çözümü de var :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netmanslab.sa&hl=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Nisan 2013; 18:30:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1983640

Evet var böyle bir durum.

Ama çözümü de var :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netmanslab.sa&hl=en

Bilgi için teşekkürler. Ben de farklı sebeplerden şu an 4. cihazı kullanıyorum artık hiç bakmıyorum sorunları var ise de görmezden geliyorum, 2 yıl garantisi var zaten :)

• Zaten bu bir sorun sayılmaz tam olarak. Amoled yüzünden böyle. Gerçek beyaz isteyenler Amoled ekranlı telefon almamalıydı. Ekran sararması olmayanlarda da mavileşme görülüyor mesela. Amoledin olayı renkleri canlı göstermesi. Doğru göstermesi değil tam olarak.
  • Malesefki o sorun bendede var.Bazı cihazlara göre üstün bazılarına göre vasat parlaklık ve beyazlık konusunda (Note 2'ler arasında)..Bende çok araştırdım fakat bir çözümü yok Birde S3 ile yanyana koyun sizin cihazın daha beyaz olduğunu görürsünüz.Bu beyazlık konusunu sadece boş tarayıcı sayfalarında anlarsınız yada *#0*# tuşlayın Led yazan yere dokunun ekran beyaz olacaktır.Buradan test yapabilirsiniz.
  • Arkadaslar fotografta gormus oldugu gibi ekranim bu halde cok canimi sıktı bu durum telefonu yurtdisindan aldigim icin garanti yok program vs ile nasil duzelir bu durum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nezihgfb

Arkadaslar fotografta gormus oldugu gibi ekranim bu halde cok canimi sıktı bu durum telefonu yurtdisindan aldigim icin garanti yok program vs ile nasil duzelir bu durum ?

Ss den anlasilmaz direk foto cekiceksin ss icerdeki goruntuyu ceker

•  Samsung Galaxy Note 2 Ekran Sararma Problemi

RED yazısının olduğu yerdeki kalın renk değişikliği fotoğraf makinesinin flaşından kaynaklandı sorun olan bölgeleri x ile belirttim. telefonu ocak 2013 te amerikadan satın aldım ve 1 ay önce ekranda bu renk değişimini farkettim forumda yazılanları okudum hepsini denedim bi çözüme ulaşamadım hareketli duvarkağıdı kullanıyorum, screen adjuster ı yükledim yine bi çözüme ulaşamadım arkadaşlar ne yapmamı öneriyosunuz bilgilerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezihgfb -- 23 Eylül 2013; 19:52:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.