Orjinal pil sadece samsung yetkili servislerinde olur. Listesini samsung web sitesinden bulabilirsiniz. Onlar haricinde orjinal diye pil satan telefonculara kanmayınız. Bir de deji alabilirsiniz. Günde 3 kez şarj ediyordum, dejiden sonra günü çıkarabiliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU] (1318. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748Orjinal pil sadece samsung yetkili servislerinde olur. Listesini samsung web sitesinden bulabilirsiniz.
Onlar haricinde orjinal diye pil satan telefonculara kanmayınız.
Bir de deji alabilirsiniz. Günde 3 kez şarj ediyordum, dejiden sonra günü çıkarabiliyorum.
Bende Deji aldım kendim değiştirdim. Bütün senkronizasyonlar, konum açık, bluetooth'tan saat bağlı olmasına rağmen eve çok rahat %40 ile gidiyorum. Daha önce gün içinde sürekli sarj ediyordum. Çok memnunum.
-
https://www.reddit.com/r/GalaxyNote8/comments/cl71jf/note_8_shuts_down_unexpectedly/
Merhaba, bu linkteki sorunun aynısını yaklaşık 5-6 aydır yaşıyorum, n9500 tgy cihazım önceleri şarj olurken garip şekilde kapanmaya başladı, kapanırken yatay çizgiler çıkıyor sanki grafik hataları oluyor. açmaya çalıştığımda kısa basmada titreme olup ekran gelmezken, uzun bastığımda açılıyor, aniden ekranın sol üst kısmında ses açma-kısma tuşları hizasında sıcaklık artışı olmakta, sıcaklık geçmedikçe cihaz yeniden kapanmakta. soğuduğunda aktif kullanıyorum, bunu sürekli yapmıyor 10 günde bazen 3 bazen 2 bazen 5 kere yapıyor. sorun yazılımsal mı donanımsal mı, ne yapmam gerekir? hard reset denedim bu arada.
-
Hocam hiç yaşamadım öyle bir sorun ama samsung ta ama lg marka telde aynısını yaşadım bu sorun anakartla alakalı yani cihaz servise gitmesi lazım yazılımsal değil sorununuz .. iyi forumlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar bana tam kapatan ekran koruyucu ve çok kalın olmayan silikon tarzı kılıf tavsiyesi verebilir misiniz? Bir de ekranda 2 tane derin olmayan kılcal çizik var. Onları kaybetmenin yolu var mı acaba reçine tarzı vs?
-
Dün vatan bilgisayarın buyback kampanyasıyla cihazı verip, iphone 12ye geçtim. Cihazı 1700 e saydılar,200 tl ziraat bankası indirimi oldu. Aslında daha kullanacaktım, fakat gps te sorunu vardı. Pusulası sapıtıyordu .
Yıllardır bu başlıkta sorularımı yanıtlayan değerli forum üyelerine teşekkürü borç bilirim.
Bir de pil tasarrufu için neler yapmalıyız arkadaşlar?
Custom rom kullananlar için hayırlı olsun. Xda da bir geliştirici One Ui 2 li android 10 portlamış
-
Bu roma geçiş yaptım. Bütün arkadaşlara tavsiye ederim. Telefona can geldi. Aşırı stabil, stockun ağırlığı yok, batarya optimizasyonları inanılmaz. Gps vs sıkıntısı yok. Gerçekten harika bir iş yapmışlarquote:
Orijinalden alıntı: Venus94Custom rom kullananlar için hayırlı olsun. Xda da bir geliştirici One Ui 2 li android 10 portlamış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Link verirseniz sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: yilmaz976Link verirseniz sevinirim.
xda developers forums[ROM][10] hadesRom Q v1.0 for Exynos S8 / S8+ / Note8 [26.12.2020]https://forum.xda-developers.com/t/rom-10-hadesrom-q-v1-0-for-exynos-s8-s8-note8-26-12-2020.4208403/page-2
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
2 seneden fazla note 8 kullanıyorum. Öncesinde note 5 - note 3 - note 2 - note 1 kullanıcısı olarak sizce m51 e geçsem memnun olur muyum? Pil performansı çok cezbedici duruyor. Ayrıca güncel bir cahaz. -
Hocam benim de niyetim var. Note 20 kafamı kurcalıyor. Aslında note 8 çok sıkıntı çıkardı bana bir daha bulaşmak istemiyorum samsung ama ah şu kalem yok mu :) Ne diyorsunuz? Memnun musunuz bu kısa süreçteki kullaniminizda -
quote:
Orijinalden alıntı: kaisersoze81
Hocam benim de niyetim var. Note 20 kafamı kurcalıyor. Aslında note 8 çok sıkıntı çıkardı bana bir daha bulaşmak istemiyorum samsung ama ah şu kalem yok mu :) Ne diyorsunuz? Memnun musunuz bu kısa süreçteki kullaniminizdaÇok memnunum. Tabi telefon yeni olduğu için pil vs gibi derdim henüz yok. Buna rağmen yabancı şehirlerde navigasyon çok stabil ve sorunsuz. İstanbulda trafi uygulaması olması gerektiği gibi çalışıyor. Note 8 de okun ucu bazen gittiğiniz yönün tam tersini gösterebiliyordu. Hal böyle olunca kaybolabiliyorsunuz, keza denizlide başıma geldi. Allahtan ana yoldan çok uzaklaşmamıştım da sorarak yönümü buldum.
bunun dışındaki unsurlar bilindik şeylet. İşte marketin android markete nazaran kaliteli oluşu, işletim sisteminin stabilliği vs. İşletim sistemi arasında bana göre touchwiz daha fazla esneklik sunuyor. Misal ben noteda ekranı yukarıdan çektiğimde hemen her ayarı açıp kapatabiliyordum. Bunda Bluetooth ve wifi komple kapatmak için ayarlara gitmek gerek. Çubuktan kapatırsan belli bir zaman için kapatılıyor. Onun dışında note arayüzü ve poco launcher hatta microsoft launcherdaki çok sevilen özellikler birleştirilmiş. Mesela;
notedaki parmak izi okuyucusundan yukarıdan aşağı çektiğinizde yukarıdan aşağı bildirim ve ayarlar ekranı gelirdi, iphoneda arkaya dokunarak yapabiliyorsunuz. Bundan başka, touchwizde kamera kısayolu atayabiliyordunuz,bunda da yapabiliyorsunuz. Ancak şunu arıyorum; touchwizde kişilerde direk numaradan sorgulama yapbiliyordunuz, bunda rehbere girmek gerek. Yine touchwizde kişilerde arama yapmak için ismin üzerinde soldan sağa hareketi yapmak yeterli iken, iphoneda kişinin ismine tıklayıp numaraya basmak gerek. hatta spendeki bazı özellikler ve hatta samsung notes uygulamasındaki bazı özellikler notlar bölümüne gelmiş. Parmakla not almak, spenle not almaktan çok daha zor ve gereksiz olsa da samsung notesta kullandığım birçok özelliğin iohoneda entegre edilmiş olmasına sevindim doğrusu. Misal resim ekleyebiliyorsun, üzerinde oynama yapabiliyorsun, kesebiliyorsun falan. 6s plus kullandığım dönemde bu işleri yapabilmek için özel uygulama indirdiğimi hatırlıyorum.
bunun dışında iphone 12 ekranı muazzam olmuş. Video izlemek en az note kadar keyif veriyor. 2k değil ama çok kaliteli oled panel, 2kyı aratmıyor.
iphone standart klavyesi SwiftKey klavyeye göre çok daha kullanışlı geldi bana. Boşluk tuşuna uzun basınca imleci hareket ettirebilmek çok faydalı oluyor.
ipad entegrasyonu da zaten beklendiği gibi iyi. İphoneda başladığınız işi ipadde bitirebiliyorsunuz. Bu tabi eskiden de vardı ama telefon ekranlarının büyümesiyle bu entegrasyonu kullanmak daha işlevsel olmuş.
Ekranın dokunmatik hassasiyetini notea nazaran daha çok beğendim. İphone akıcı ve ne yapcağınızı anlıyor resmen. Note görev adamı. Tıklayıp komut verince işini yapıyor. Yalakalık falan yok. Ne eksik, ne fazla , ne diyorsan onu yapıyor. İkisi de iyi aslında ama kullanım hazzı anlamında iPhone’u daha çok sevdim.
bir de Spotify uygulamasının ses kalitesi çok daha iyi. Kesinlikle notea nazaran çok daha iyi. Ben kulaklık olarak sony xb50ap kullanıyorum, müzik listem aynı ve note da da , iphoneda da en yüksek kalite, çevrimdışı şeklinde ayarlarım. Sonuçta, İphoneda müzik dinlemekten ayrı bir haz aldım. Yıllardır dinlediğim bazı şarkılarda , daha önce farketmediğim veya sivrisinek vızıltısı gibi gelen enstrümanları farkettim ve çok şaşırdım.
samsungun internet tarayıcısı bence daha iyi. Çünkü java destekli sitelere girebiliyorsunuz onda ama safari javayı desteklemediği için ortada kalıyorsunuz. Öte yandan web sitelerindeki videolara erişim de safaride iyi. Yine web sitesinden bir metin okuyacaksanız, samsung tarayıcı ve safari de de okuma bölümünden yararlanabiliyorsunuz. Safari bu konuda daha iyi bence. Bir de samsung tarayıcı scrolling de daha hızlı. Safari yavaş yavaş iniyor aşağıya ama samsung gayet hızlı gelebiliyor. Safaride sayfa başına gitmek çok daha kolay, samsung tarayıcıda minnacık bir butona basmak gerekiyor.
iphone tercih etmekteki bir diğer nededim müşteri Hizmetleri. Pil sağlığı uygulamasına göre Note cihazımın pil sağlığı %80 olmuştu, gittim destek bilişime, baktılar evet, %80 ama değiştirmiyoruz. Neden dediğimde biz ancak %50nün altına düşerse değiştirirz dedi. Yani teknisyenler bakıyormuş da genelde böyleymiş. Eşimin xrında pilden Dolayı sorun çıktı, apple ikiletmeden değiştirdi pili. Gerçi noteun ahize arızasında garantiden değişmişti ahize ama pili değiştirmedi destek bilişim. Onları da haklı buluyorum, samsung ne derse onu yapıyorlar. Samsungun hali de ortada.
sonuç olarak, note halen iş görür bir telefon. Ben pusuladan dolayı değişime gittim. Tabi standart telefoncular ( sarı siteden satmakla uğraşmadım, zira vaktim yok) 1600 civarı verirken vatan 1700 e aldı. Üstüne ZBnin 200 tllik indirimi artı bonusun da elektronik alışverişine özel 50₺ bonusu da bunda etkili oldu. Hatta bonus kart, 11 e kadar bölebileceğini de söyledi. Bütçesi olmayan ve kredi ile de uğraşmak istemeyenler için kullanılabilir yöntem. Kişiye özel mi bilmiyorum ama.
biraz uzun oldu ama genel olarak iphone tercih etmemin nedenleri ve ilk kullanım deneyimim bu şekilde. İphone alıp da memnun olmayan çok nadirdir, eğer işletim sistemine aşinaysan veya alışabilirsen tabi. Kimisine göre kısıtlayıcı bir sistem, kimisine göre -ki bende öyle düşünüyorum- işini yapan, orasıyla burasıyla fazla oynattırmayan bir sistem. Ben böyleyim, beni tercih edeceksen neyle karşılaşacağını bil diyor. Ne vaad ediyorsam, onu sunarım benden fazlasını bekleme diyor yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam çok güzel detaylı yazmışsınız. Beni korkutan şeyler çok da önemli gözükmese de yaşamışsınız. Ben nova launcher kullanıyorum. Ana ekranda 2 parmağımi yukarı kaldırdığım zaman esimi arıyorum. Rehbere girmiyorum. 2 parmağımi aşağı indirip navigasyona giriyorum. Sesame street aplikasyonu ile arama seçeneğimi çok zenginlestirdim. Paylaşmak istediğim şeyleri spen ile çok kolay bir şekilde paylaşıyorum. Bir metni İngilizceden Türkçeye çevirmek istediğin zaman kalemle hiç uğraşmadan kelime ya da cümle cevirebiliyorum. Bunlari ve daha aklıma gelmeyen kolaylıklar sanki apple cihazlarda yok. Yine de tüm bu olumsuzluklara rağmen iphone 12 alacak gibiyim. Beni bu duruma düşüren samsung utansın. Cok sagol hocam cevap yazmışsınız üşenmeden. Saygılar -
Rehberden birini hızlıca aramak mümkün. Şöyle ki;
araç takımlarına kestirmeler klasörünü eklerseniz ve kestirmeleri de kendinize göre ayrlarsanız, hızlıca istediğiniz kişiyi arayabilirsiniz. Damsungta edge menü var ya, onun gibi bir şey yapmış apple ama bence samsungun kullanması daha kolaydı. Kestirmelere alışamadım henüz.
kişilere ulaşmak için bir kısa yolda yukarıdan aşağı çektiğimizde gelen arama çubuğuna arayacağınız kişinin ismini girerseniz direk arayabilirsiniz.
ben samsungtan alıştığım, parmak izi okuyucusunu yukarıdan aşağı kaydırma hareketini iphoneda dokunma kısmından ayarladım. Cihazın arkasına 2 kez dokununca denetim merkezi, 3 kez dokununca da uygulamalar arası geçiş menüsü açılıyor. . Kestirmelerde de kamerayı koydum, lakin çekilen fotoğraflar nereye kaydediliyıor, henüz bulamadım. Kestirmeler eğer alışılırsa pratik bir kullanım sunacak gibi. Birçok şeye kısayol var hatta markette özel kestirme klasörleri bile paylaşılıyor.
tabi note ile aralarında fark yok mu, kesinlikle var. Önceleri iphone kullanmış ve 3 yıl da note serisini kullanmış biri olarak, bana göre arayüz anlamında birbirlerine ciddi oranda yakın durumdalar. Bu anlamda apple tarafına geçerseniz karşılaşacağınız zorluklar az çok bunlardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cok sagol hocam bana yol göründü. Cok teşekkür ediyorum -
O zaman şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Almışken 128 alın derim. Kamera sizin için çok önemli değilse düz 12 de fazlasıyla işinizi görür. Aslında oyun oynamıyorsanız 64 de olabilir.
benim kamera ve oyunla işim olmadığı ve vatan bilgisayar geri alım kampanyasından yararlandığım ve vatanın elinde 128 gb olmadığı için mecburen 64 aldım.
Hocam ben yurt dışında yaşıyorum. Burada güzel kampanyalar oluyor. Eşime xsmax 512gb almıştık. 4te1i dolu dediğiniz gibi. Ben 256 düşünüyorum. Uzun ömürlü olsun maksat. Fotoğraf video çok çekiyorum. Iyi bir kampanya olursa 512 alırım. Burada 256gb max yaklaşık 10.000tl -
quote:
Orijinalden alıntı: zaomss
Bu roma geçiş yaptım. Bütün arkadaşlara tavsiye ederim. Telefona can geldi. Aşırı stabil, stockun ağırlığı yok, batarya optimizasyonları inanılmaz. Gps vs sıkıntısı yok. Gerçekten harika bir iş yapmışlar
Alıntıları GösterÇok teşekkür ederim. Acaba bir haber var mıdır diye foruma girdim. Sizin paylaşımı gördüm. Şimdi tek merak ettiğim konu, huawei saat kullanıyorum. Acaba bir sorun yaşar mıyım? Telegram kanalına katıldım, orada sorup öğreneceğim. Duruma göre yeni yıl karantinasında eğlence çıktı diyebilirim ;)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X