Teşekkürler. :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU] (1319. sayfa)
-
-
Sorun yaşayacağını sanmam dostum. Bluetoothta sorun yok çünkü. Fonksiyonlarda da sorun olacağını sanmam çünkü cihaz aynı note 9 gibi oldu. Hiçbir işlevselliğinde sorun yok. Samsung hesabında bile note 9 olarak görünüyor hatta yazılımcı tarafından paylaşılan tek buglar iris ve flaş ışığının derecesinin ayarlanamaması. Geçtiğim günden beri çok memnunum, android 9 da olmayan wifi arama özelliği de geldi hatta, telefon çekmeyen evim için süper bişi oldu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: zaomss
Sorun yaşayacağını sanmam dostum. Bluetoothta sorun yok çünkü. Fonksiyonlarda da sorun olacağını sanmam çünkü cihaz aynı note 9 gibi oldu. Hiçbir işlevselliğinde sorun yok. Samsung hesabında bile note 9 olarak görünüyor hatta yazılımcı tarafından paylaşılan tek buglar iris ve flaş ışığının derecesinin ayarlanamaması. Geçtiğim günden beri çok memnunum, android 9 da olmayan wifi arama özelliği de geldi hatta, telefon çekmeyen evim için süper bişi oldu.İmei atili cihaza yuklesek sebeke ucar mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
imeinin nasıl atıldığına bağlı. box ile atıldıysa uçmaz sanırım. ama yazılımla atıldı ise uçma ihtimali var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Venus94Custom rom kullananlar için hayırlı olsun. Xda da bir geliştirici One Ui 2 li android 10 portlamış
Birkaç gündür bu ROM u kullanmaktayım ve telefonumu Note 10 yada 20 ile değiştirmekten vazgeçtim
-
Kablosuz hızlı şarjı menüde bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Sadece hızlı kablolu şarj özelliği gözüküyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ALBAYKablosuz hızlı şarjı menüde bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Sadece hızlı kablolu şarj özelliği gözüküyor.
Benim hatırladığım, hızlı kablosuz şarj olan bir cihazın üzerine koyduktan sonra o seçenek aktif oluyordu.
quote:
Sorun yaşayacağını sanmam dostum. Bluetoothta sorun yok çünkü. Fonksiyonlarda da sorun olacağını sanmam çünkü cihaz aynı note 9 gibi oldu. Hiçbir işlevselliğinde sorun yok. Samsung hesabında bile note 9 olarak görünüyor hatta yazılımcı tarafından paylaşılan tek buglar iris ve flaş ışığının derecesinin ayarlanamaması. Geçtiğim günden beri çok memnunum, android 9 da olmayan wifi arama özelliği de geldi hatta, telefon çekmeyen evim için süper bişi oldu.Çok sağol üstad sanırım bu karantinada yükleyeceğim. Bir sorum daha olacak. Daha evvelden s7 edge telefonuma aynı bu şekilde note 8 port rom yüklemiştim. Cihazı rootsuz kullanabiliyordum. Yine öyle bir seçenek var mı? Yoksa illa ki root olmalı mı? Biliyorsunuz bazı banka vs uygulamaları rootlu cihazlarda sorun yaratabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: orbitmachBenim hatırladığım, hızlı kablosuz şarj olan bir cihazın üzerine koyduktan sonra o seçenek aktif oluyordu.
Alıntıları GösterHocam eğer buna eminsek kablosuz stand alacağım ama daha önceki romlarda bu menü gözüküyormuş. Şimdiki romda gözükmüyor. Tavsiye edeceğiniz link var mı acaba kablosuz stand için? Çok fazla fason ürün var sanırım orjinal olmayan.
-
quote:
Sorun yaşayacağını sanmam dostum. Bluetoothta sorun yok çünkü. Fonksiyonlarda da sorun olacağını sanmam çünkü cihaz aynı note 9 gibi oldu. Hiçbir işlevselliğinde sorun yok. Samsung hesabında bile note 9 olarak görünüyor hatta yazılımcı tarafından paylaşılan tek buglar iris ve flaş ışığının derecesinin ayarlanamaması. Geçtiğim günden beri çok memnunum, android 9 da olmayan wifi arama özelliği de geldi hatta, telefon çekmeyen evim için süper bişi oldu.Hocam ben android 9 romdayım ve wifi araması var bende. Custom rom değil normal samsung tr romu.
-
Arkadaşlar benim iki adet sorunum var destek olabilirseniz sevinirim.
- Daha geliştirici seçenekleri üzerinden Always Display ekranının yatay olmasını sağlamıştım ama telefonu resetledikten sonra tekrar ne ayarı bulabildim ne de yapabildim.
- İkinci konu da telefonumu hdmı kablosu ile tv bağlayınca görüntü gitmiyor. kablodan olabilir diye kablo değiştirdim, tv dendir dedim tv değiştirdim ama yok görüntü gitmiyor. ilk maddedeki telefona reseti de o zaman attım. o resetten sonra 128gb lık sd kartımda çöp oldu :(
desteklerinizi rica ederim
-
Evet dostum rootsuz kullanabilirsin. Rom rootsuz olarak yükleniyor. Twrpden magisk flashlarsan rootta geliyor. Yalnız söylemeliyim ki magisk hide olayı sayesinde enpara ve vakıf katılımda sorun olmadan rootlu kullanabildim ben
Doğrudur hocam. Bu çok garip bir durum, benim ki de tr cihazı note 8 türk telekom kullanıyorum, ama wifi araması seçeneği yoktu. Türk telekomu dahi aradım, bazi marka modellerde bu sorun var dedi, hatta note 8 de bunlardan biri yapabileceğimiz hiçbir şey yok dedi. Hattımda ayarı açık ama telefonda seçeneği yoktu. Bu romu yüklediğimde daha kurulum ekranından wifi araması simgesini görebildim
-
Açıkçası ben pil performansından stock 9 a göre daha çok memnunum. Stock romda çok fazla bloatware ve arka planda güç tüketimi yaşıyordum. Bu romun tüm bloatwarelerden arındırılmış olmasından mı yoksa kernelinden mi bilmiyorum telefonun bataryayı daha çok tuttuğunu gözlemliyorum. Kamera konusunda da çekim kalitesinde eksi yok hatta bence artı var. Fakat pek çok kamera modu kayboldu(portre modu gibi) zaten kullanmadığım için sorun olmadı bana hocam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748Çok memnunum. Tabi telefon yeni olduğu için pil vs gibi derdim henüz yok. Buna rağmen yabancı şehirlerde navigasyon çok stabil ve sorunsuz. İstanbulda trafi uygulaması olması gerektiği gibi çalışıyor. Note 8 de okun ucu bazen gittiğiniz yönün tam tersini gösterebiliyordu. Hal böyle olunca kaybolabiliyorsunuz, keza denizlide başıma geldi. Allahtan ana yoldan çok uzaklaşmamıştım da sorarak yönümü buldum.
bunun dışındaki unsurlar bilindik şeylet. İşte marketin android markete nazaran kaliteli oluşu, işletim sisteminin stabilliği vs. İşletim sistemi arasında bana göre touchwiz daha fazla esneklik sunuyor. Misal ben noteda ekranı yukarıdan çektiğimde hemen her ayarı açıp kapatabiliyordum. Bunda Bluetooth ve wifi komple kapatmak için ayarlara gitmek gerek. Çubuktan kapatırsan belli bir zaman için kapatılıyor. Onun dışında note arayüzü ve poco launcher hatta microsoft launcherdaki çok sevilen özellikler birleştirilmiş. Mesela;
notedaki parmak izi okuyucusundan yukarıdan aşağı çektiğinizde yukarıdan aşağı bildirim ve ayarlar ekranı gelirdi, iphoneda arkaya dokunarak yapabiliyorsunuz. Bundan başka, touchwizde kamera kısayolu atayabiliyordunuz,bunda da yapabiliyorsunuz. Ancak şunu arıyorum; touchwizde kişilerde direk numaradan sorgulama yapbiliyordunuz, bunda rehbere girmek gerek. Yine touchwizde kişilerde arama yapmak için ismin üzerinde soldan sağa hareketi yapmak yeterli iken, iphoneda kişinin ismine tıklayıp numaraya basmak gerek. hatta spendeki bazı özellikler ve hatta samsung notes uygulamasındaki bazı özellikler notlar bölümüne gelmiş. Parmakla not almak, spenle not almaktan çok daha zor ve gereksiz olsa da samsung notesta kullandığım birçok özelliğin iohoneda entegre edilmiş olmasına sevindim doğrusu. Misal resim ekleyebiliyorsun, üzerinde oynama yapabiliyorsun, kesebiliyorsun falan. 6s plus kullandığım dönemde bu işleri yapabilmek için özel uygulama indirdiğimi hatırlıyorum.
bunun dışında iphone 12 ekranı muazzam olmuş. Video izlemek en az note kadar keyif veriyor. 2k değil ama çok kaliteli oled panel, 2kyı aratmıyor.
iphone standart klavyesi SwiftKey klavyeye göre çok daha kullanışlı geldi bana. Boşluk tuşuna uzun basınca imleci hareket ettirebilmek çok faydalı oluyor.
ipad entegrasyonu da zaten beklendiği gibi iyi. İphoneda başladığınız işi ipadde bitirebiliyorsunuz. Bu tabi eskiden de vardı ama telefon ekranlarının büyümesiyle bu entegrasyonu kullanmak daha işlevsel olmuş.
Ekranın dokunmatik hassasiyetini notea nazaran daha çok beğendim. İphone akıcı ve ne yapcağınızı anlıyor resmen. Note görev adamı. Tıklayıp komut verince işini yapıyor. Yalakalık falan yok. Ne eksik, ne fazla , ne diyorsan onu yapıyor. İkisi de iyi aslında ama kullanım hazzı anlamında iPhone’u daha çok sevdim.
bir de Spotify uygulamasının ses kalitesi çok daha iyi. Kesinlikle notea nazaran çok daha iyi. Ben kulaklık olarak sony xb50ap kullanıyorum, müzik listem aynı ve note da da , iphoneda da en yüksek kalite, çevrimdışı şeklinde ayarlarım. Sonuçta, İphoneda müzik dinlemekten ayrı bir haz aldım. Yıllardır dinlediğim bazı şarkılarda , daha önce farketmediğim veya sivrisinek vızıltısı gibi gelen enstrümanları farkettim ve çok şaşırdım.
samsungun internet tarayıcısı bence daha iyi. Çünkü java destekli sitelere girebiliyorsunuz onda ama safari javayı desteklemediği için ortada kalıyorsunuz. Öte yandan web sitelerindeki videolara erişim de safaride iyi. Yine web sitesinden bir metin okuyacaksanız, samsung tarayıcı ve safari de de okuma bölümünden yararlanabiliyorsunuz. Safari bu konuda daha iyi bence. Bir de samsung tarayıcı scrolling de daha hızlı. Safari yavaş yavaş iniyor aşağıya ama samsung gayet hızlı gelebiliyor. Safaride sayfa başına gitmek çok daha kolay, samsung tarayıcıda minnacık bir butona basmak gerekiyor.
iphone tercih etmekteki bir diğer nededim müşteri Hizmetleri. Pil sağlığı uygulamasına göre Note cihazımın pil sağlığı %80 olmuştu, gittim destek bilişime, baktılar evet, %80 ama değiştirmiyoruz. Neden dediğimde biz ancak %50nün altına düşerse değiştirirz dedi. Yani teknisyenler bakıyormuş da genelde böyleymiş. Eşimin xrında pilden Dolayı sorun çıktı, apple ikiletmeden değiştirdi pili. Gerçi noteun ahize arızasında garantiden değişmişti ahize ama pili değiştirmedi destek bilişim. Onları da haklı buluyorum, samsung ne derse onu yapıyorlar. Samsungun hali de ortada.
sonuç olarak, note halen iş görür bir telefon. Ben pusuladan dolayı değişime gittim. Tabi standart telefoncular ( sarı siteden satmakla uğraşmadım, zira vaktim yok) 1600 civarı verirken vatan 1700 e aldı. Üstüne ZBnin 200 tllik indirimi artı bonusun da elektronik alışverişine özel 50₺ bonusu da bunda etkili oldu. Hatta bonus kart, 11 e kadar bölebileceğini de söyledi. Bütçesi olmayan ve kredi ile de uğraşmak istemeyenler için kullanılabilir yöntem. Kişiye özel mi bilmiyorum ama.
biraz uzun oldu ama genel olarak iphone tercih etmemin nedenleri ve ilk kullanım deneyimim bu şekilde. İphone alıp da memnun olmayan çok nadirdir, eğer işletim sistemine aşinaysan veya alışabilirsen tabi. Kimisine göre kısıtlayıcı bir sistem, kimisine göre -ki bende öyle düşünüyorum- işini yapan, orasıyla burasıyla fazla oynattırmayan bir sistem. Ben böyleyim, beni tercih edeceksen neyle karşılaşacağını bil diyor. Ne vaad ediyorsam, onu sunarım benden fazlasını bekleme diyor yani.
Alıntıları GösterHocam benim bildiğim kadarıyla sen sahada çalışıyordun ve kalem ile de işin oluyordu. Iphone ile nasıl yapacaksın o işi? Yani bazı şeylerden feragat edilebilir ama işin içinde kalem ile yapılabilen bir şey varsa note alternatifi yok gibi yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Doğrudur hocam. Bu çok garip bir durum, benim ki de tr cihazı note 8 türk telekom kullanıyorum, ama wifi araması seçeneği yoktu. Türk telekomu dahi aradım, bazi marka modellerde bu sorun var dedi, hatta note 8 de bunlardan biri yapabileceğimiz hiçbir şey yok dedi. Hattımda ayarı açık ama telefonda seçeneği yoktu. Bu romu yüklediğimde daha kurulum ekranından wifi araması simgesini görebildimHocam wifi araması olmayan romun tam sürümü neydi hatırlıyor musun?
Batarya konusunda memnunum hocam cihaz bakımı kısmına derin uykuya alma gibi bir ayar eklenmiş sık kullanmadığım uygulamaları oraya attım. Kamera da bazı modüller eksik, Android 10 un nimetleri gayet hoşuma gitti instagram kamera izni için yalvaracak durumda. Kullanmadığım için vermiyorum izin.Ahize deki ses kalitesi 1 tık bozulmuş geldi ama daha v1 zaten ilerde düzeltirler diye umut ediyorum
-
Yukarıda bir örnek paylaştım. İphoneda da note vari değişiklikler yapılabiliyor. Kalemle daha rahat olsa da iphoneda parmakla da istenilen şeyler yapılabilir
Maalesef hocam. Ama ekim 2020 güvenlik güncellemesi yüklü son sürümdü. Gelen tüm güncellemeleri yaptım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X