Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (970. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.418
Cevap
162
Favori
379.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 967968969970971
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başka beğendiğim saat yok hocam yaa sorun da orda

• unlovedman kullanıcısına yanıt

Yapay Zeka donanımsal harici birçok şey yazılımsalmış ve çalıştırılabiliyor! Samsung bu temel şeyleri kasıtlı vermiyor . Planlı eskitme ile yenileri sattırma derdinde!

xda forums
    [NOBLE ROM 4.2 CALABRIA III OneUI 6.1 FULL PORT][06/24 Patches][16/06/2024][SM-N960F/FD/N--SM-G96xF/FD/N]
    https://xdaforums.com/t/noble-rom-4-2-calabria-iii-oneui-6-1-full-port-06-24-patches-16-06-2024-sm-n960f-fd-n-sm-g96xf-fd-n.4244747

xda forums
    [NOBLE ROM 4.2 CALABRIA III OneUI 6.1 FULL PORT][06/24 Patches][16/06/2024][SM-N960F/FD/N--SM-G96xF/FD/N]
    https://xdaforums.com/t/noble-rom-4-2-calabria-iii-oneui-6-1-full-port-06-24-patches-16-06-2024-sm-n960f-fd-n-sm-g96xf-fd-n.4244747/page-312#post-89563662

Bu kadar eski ve desteğin kesilmiş bir telefonu kullanılacaksa tavsiyem custom rom dur ...

Iris Tarayıcı yani göz retina tarama elbette port edilememiştir. Eskiden de takip ederdim ama rootlamayı garanti bitmeden tercih etmezdim ... Garantisi bitenlere ki sanırım bitmiştir bu tür custom rom lar idealdir.

Şaşırtıcı gerçekten ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Donanımsal olması için zaten offline bir şekilde direkt cihazın içinde olması gerekiyor e biz zaten öyle olmadığını biliyorduk.

• eyuunal E kullanıcısına yanıt

Donanımsal kısmı var en altta seçenek var. Bu özellik te seçilirse ve uçak modunda birçok özellik çalışırırsa şapka çıkarırım. Vay anasını...

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Donanımsal kısmı var en altta seçenek var. Bu özellik te seçilirse ve uçak modunda birçok özellik çalışırırsa şapka çıkarırım. Vay anasını...

Orada hangi özelliklerin cihazda yapılabileceği belirtilmemiş ki, çekilen fotoğrafın anlık tonlama düzenlemesiyle kısıtlı kalabilir. Zaten dil çevirisi görsel değişiklikler vb özellikler internet olmadan sadece donanım ile öylece yapılamaz. Yapılması için önceden yüklenmiş veri tabanı şart.

• Root ile uraşmadan KNOX SIFIR yani değişmeden telefonda sesli görüşme özelliğine Samsung un bazı ülkelere sunduğu Türkiye gibi birçok ülkeye de yazılımsal kapatılmasına çare olarak başka ülkelerin CSC sine geçilerek aktiflenebiliyor.

Türkiye malum en geç güncellemeyi alır güncel olanı takip edip indirmek için :

https://samfw.com/firmware/SM-N960F

Güncel olanında kalmak için bir nebzede de olsa Türkiye'den daha da günceldir BTU İngiltere olanını indirmenizi öneririm :

İngiltere için en güncelidir :

N960FXXSAFWB3

İndirme adresi :

Türkiye için eski sürümdedir

N960FXXU9FVG2

Şurada önemli bir detay vardır: İngiltere csc sinde bootloader 9 değil A dır yani 10 dur ...

Başka ülkelerin yazılımını geriye dönük yapılamaz... Çok seyrektir yıllar sonra bir güncelleme gelinmesi ki o da ciddi bir güvenlik açığı riski teşkil ederse. Genelde nedir riskin detaylarının haberi güncellemeden sonra yapılır.

Yazılımı Odin ile PC / Bilgisayarınızdan Download moduna alarak yapabilirsiniz. HOME_CSC ile yaparsanız mevcut hiçbir şeyiniz silinmez sanki telefondan güncelleme alır gibi güncellenir.

Ürün ülke kodu değiştirme : En bilindik gerekçesi Sesli Aramalarda görüşme kaydı kendi gizlenmiş uygulamasını aktifleştirme için ...

SamFw Tool ile elbette BTU dan TUR veya başka bir ülkenin ürün ülke kodunu değiştirebilirsiniz...

Tavsiyem ILO yani İsrail . Bunda birçok özellik aktiftir engellenmemiştir özellikle telefonla sesli görüşme kayıt özelliği Samsung un kendi uygulaması gizli değildir. Bu işlemi yaptıktan sonra arama özelliğine gidilir ayarlarından aktiflenmelidir.

SamFw Tool :

Aşağıdaki görsel anlatımım S24 Ultra Ana Konusundandır. Temel şeyler ortaktır yıllar geçse de bazı şeyler değişmemiştir geçerlidir de uyarlanabilir de ...

SamFW Tool

Cihaz ülke ürün kodu değiştirerek KNOX tetiklenmeden yani SIFIR halde kalarak sınırsızca istediğiniz ülke nin yazılımına format silme filan yapmadan geçiş yapabilirsiniz.

Bu işlem daha çok Samsung un kendi entegre kaliteli çağrı/ görüşme ses kayıt aktiflenmesi için de kulllanılır. Bu konuda sorunsuz destekleyen birçok özelliği de kısıtlamayan S-Health EKG vs bölgesel kısıtlamaların olmadığı ülkelerden İsrail in CSC si ILO ya geçilmesini öneririm.

İndirme sitesi :

SamFw Tool 

Viruslu olduğu ama yanlış tespit edildiği ifade edilmektedir. Önerisi de Sandbox yani Windows ta sanal izole ortamda kullanın diyor.

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]

Türkiye'nin dahil olduğu Çatı CSC si : OXM dir ) OXM CSC si hiçbir şekilde direk kullanılmaz zaten ÇATI CSC isimlendirmesidir ve sadece bölgesel tanımlama içindir.

Bazıları :

TEL: Avustralya

TUR: Türkiye

INS: Hindistan

XXV: Vietnam

MID: Irak

SLK: Sri Lanka

AFR: Kenya

SFR: Fransa

MET: İrlanda

PLS: Polonya

SWC: İsviçre

ILO: İsrail

Bunlar zaten indirilebiliyor. Yani Dil dosyalar... Ama nedense Türkçe dahil birçok dil için yayınlanmadı! Arapça , Lehçe filan var gerçi ...

Yani demek istediğim çevrimdışı da kullanılabilir ama abartıp uçak modu dedim :) . Samsung yerel yapay zeka diye kendisince beyan ediyor ama ne kadar yerelde "donanımsal " tabanlı bunu anca bu custom 4.2 li rom da detaylıca kullanılmasıylan belli olur. Elbette Türkçe yok diye de vazgeçilmez. İngilizce baya bilinen bir dil kullanılabilir veya Fransızca Almanca veya İspanyolca gibi ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Dil çevirisi sadece bir fonksiyon. Dil paketi ortalama 500mb diller için kusursuz çeviri için yeterli mi ? Bence değil. Bu işlerde ne kadar çok örnek veri kümesi olursa işlem o kadar hızlanır ve hata payı düşer. Çok dahi olan bir insanın beyininden tüm fiziği tüm matematiği kısaca tüm dünya bilimini silerseniz bu insandaki zeka ne kadar işe yarar ? İnternetsiz veya yetersiz veri kümesine sahip yapay zekada budur. Offline yapay zekanın olabilmesi şuan için belli şartlar koşulunda imkansız :)

500 MB bence sıkıştırılmış halidir. İçlerinde kurulduktan sonra kapladığı alanlar ciddi artmıştır da. Bir de bu tür şeyleri mümkün oldukça en az yer kaplayacak şekilde tasarlanması beklenir.

Bu benim de paylaştığım 970 küsür MB lık bir dosya .. Başka bir şey Samsung Vision Core eskimiş paylaşımlarından sadece biri

Boyutlar kabaca fikir verir ama salt boyut üzerinden olumlu olumsuz bir kanaat pek verilemez diyorum...

• Note 9 bataryasını değiştiren arkadaşlar değişim sonrası yeni bataryaları dan memnun mu? Benim telefonun batarya kapasitesi 3300ma ya düşmüş, değiştirsem mi diye düşünüyorum fakat bir randıman alamamaktan da çekiniyorum. Malumunuz orjinal bataryalar oldukça pahalı
  • alicavush kullanıcısına yanıt
    Hocam ben s10 Plus için değiştirdim1

Içerisindeki pil daha önce değişmiş ama Dandik bir şey takmışlar belli cihaz wi-fi ile iki buçuk saat süreyi zor veriyordu

Deji 400 civarındaydı düşündüm Sonra vazgeçtim
    Samsung servis servisten servisi değişiklikleri birlikte 1500 ile 1.800 arası fiyat verdi
    İstanbul'da birisi var Samsung'a bayiliği varmış orijinal Samsung parçalarını tedarik ediyor ekran pil vs kendisinden pil aldım 1100 civarı fiyat verdim
    Cihazı kendim söküp pili değiştirdim
    Pil 2024 Şubat üretim tarihi çıktı uygulama ile kontrol ettiğim zaman sağlık 99 çıktı
    Ekran süresi olarak ise şu anda 5 ile 6 saat arası alıyorum
    Zamanında 2021 ile 2023 arası da farklı bir s10 Plus kullandım o cihazlarla yine aynı kullanımda 7 saat civarı süre alıyordum ama gerek güncellemelerle Gerek de artık uygulamaların yükünü artmasıyla eski fabrikasyon süresi verilmiyor ama yine de pil değişimi yapınca Şahsen ben epey rahatladım

Ben s9 plus batarya değişikliğini samsung servisinden yapmıştım, cihazın önceki pili %20-%15'in altını gördüğünde direkt kapanmalar falan oluyordu, pil değişiminden sonra bayağı rahatlamıştım.

• Şu an 4 saat ekran süresi alıyorum ve günü zor tamamlıyorum. Özellikle 24 saatlik mesailerle çok zorluyor. O yüzden değiştirmek istiyorum ama bana ne kadar katkısı olur bilmiyorum. Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Öyle yada böyle değiştirmem gerekecek. Sonuçta 5-6 yıllık pil, illaki fark yaratacaktır
  • Maşallah canavar gibi telefonmuş 6 yıl oldu hala kasma donma yok. Her işimi rahatla görüyorum.Biraz mekanik yıpranma var sadece. Değiştirmek istiyorum ama elim gitmiyor.
  • Yenilenmiş versiyonunu aldım. Sıfır gibi resmen. Çok beğendim Note 9'u mükemmelmiş Android tarafının rakipsiz ürünü hic bir Telefonda olmayan özellikler sunuyor. (iPhone Dahil)
    3 kez pil değiştim. Pil tarihleri eski olduğu için hep bitik piller. 3 4 saati zor dayanıyor. Ama telefonun ilk bataryası çok iyidi 3 yıl sıkıntısızdı sonra pil öldü değişmek zorunda kaldım. Ama sonradan taktığım hiçbir pil iyi olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 14 Eylül 2024; 22:58:4 >
  • İlk çıktığı ay aldım, 6 yılı tamamladık 7. yıla girdik note 9 ile. Hala ne kasma ne donma ne de pilde bir sıkıntı var. Bazen uyarı veriyor pilden dolayı ama ben günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Yeni telefonların da fiyatları malum hiç değiştiresim gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asadem -- 15 Eylül 2024; 16:44:29 >
  • Arama kısmına *#9900# koduyla batarya resetleme/ kalibrasyon yapılmasını öneririm.

Alt tarafta " Batterystats Reset " ı tıklayın. Bunu yaparken tam şarjda olduğunuzda ve şarjdan çeker çekmez tıklamanız gerekiyor. Yani şarjda takılı ilen doğrusu gerçekleşmez.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Dostum verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim, yarın değiştirmeyi düşünüyordum pili ama senin anlattıkların sonrası vaz geçtim. Bu pil ile devam edeceğim
  • Merhaba degerli ustadlar,

Benimde pil derdim var, 2.sene sonunda garantiden değişmişti, iyide bir pildi 3 yıl daha gitti.

Simdi %30'lardan sonra cok hizli tukenip kapaniyor elde kaliyor.

sarj soketimede temassizlik var genelde wireless sarj ediyorum.

Sizce pil ve soket icin tamire mi goturmeliyim? Veya Pil optimizasyonu icin yapabilecegim bir ayar var mi? Yani boyle pat diye kapanmasin , kendi gucunu dogru hesaplayabilrsin gibi?

Tamir esnasindada resetlerler diye odum kopuyor hic yeni kurulum yapmak istemiyorum, bu konuda bir back-up oneriniz var mi?

• 
Sayfa: önceki 967968969970971
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.