< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Uzun zamandır formunda konuşulanlar.
1-Volte 2-Koruyucu kılıf (cam, cover vb.) 3-Şu kadara aldım, kılıf çıktı, çıkmadı iade ettim. 4-Volte 5-Volte 6-Yine volte 7-Bu volte telefonu kapatınca sıfırlanıyor. 8-Volte için karşı tarafında volte olmalı. 9-Volte için karşı tarafın volte kullanmasına gerek yok. 10- Bu telefon nasıl arkadaşlar alınır mı sizce? Okuyamadım şimdi onca yazıyı 11- Aldım, hangi kılıf önerirsiniz. 12- Arkadaşlar volteyi nasıl aktif ediyoruz. 13- Volte önceki sayfalarda var. 14- Volte olmuyor arkadaşlar. 15- Hayyyy voltenize... |
Öncelikle, maddiyat derdi olan arkadaşlara note fe veya iPhone'dan ziyade altın almalarını öneririm. Altı üstü aldığımız şey elektronik bir cihaz. Zamanla illa yıpranmalar, zedelenmeler vs. olacaktır. iPhone da olsa bir yerden sonra onun da fiyatı düşüyor. Bir kere cihazı aldınız mı, aldınız. Siz aldıktan sonra fiyatı düşse de yükselse de boş. Oldum olası şu "fiyat düştü, zarar ettim" mantığını sevemedim arkadaş! Madem üzülüyorsun, ya yüksek fiyatlı telefon alma, ya da git altına yatırım yap. "Zarar ettim"miş. Telefon bu telefon!
Cihazı aldım mı, aldım. Olay bitmiştir. İsterse bedava dağıtsınlar, ben işime bakarım. Elimdekine bakarım. Gittiği yere kadar da götürürüm. Zırt pırt telefon değiştirmeye veya sürekli alıp satmaya karşıyım. İyi forumlar! |
Note FE yerine Iphone SE önermen telefondan ne kadar anladığını gösteriyor.Yorum yapmaya gerek yok
|
Merhaba arkadaşlar, birkaç konu hakkında sizlerle paylaşmak istediklerim var.
1) Galaxy Note FE modeli için bugün itibariyle Güney Koreyle birlikte tüm dünyada One Ui/Android 9 Pie güncellemesi sunumu tamamlanmış oldu. Bunun yanında Samsung, Note FE modeli için yeni bir yazılım sürümünü test etmeye henüz başlamadı. Bunun anlamı, cihazınızda yeni güncellemeyle düzeltilmesini beklediğiniz yazılımsal hatalar olduğunu düşünüyorsanız en azından Mayıs ayı ortasına kadar güncelleme yayımlanmasını beklemeyin. 2.) Gerek özel mesajlarda aldığım sorular gerekse de forumda gördüğüm için ikinci değinmek istediğim nokta şu: Cihazınıza Android 9 Pie güncellemesini yüklediniz ama cihazınızda güncellemeden evvel yaşamadığınız çeşitli sorunlar varsa ve cihazınızı güncelledikten sonra "fabrika ayarlarına sıfırlama" işlemi yapmadıysanız o zaman sorunların çözümü için denemeniz gereken ilk şey cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak. - Temiz kurulum, wipe data ve benzeri sözcükler kafanızı karıştırıyorsa hiç üzülmeyin çünkü aslında daha anlaşılır şekilde ifade edebiliriz. Cihazınzda ki tüm veriler silineceğinden önce onları tercih ettiğiniz şekilde yedekleyin. İster Samsung Smart Switch bilgisayar programıyla, ister telefonunuzun ayarlarından ulaşabileceğiniz Samsung Cloud üzerinden, isterseniz hafıza kartınıza kopyalayarak, isterseniz bilgisayarınıza kabloyla bağlayıp yedekleme yapabilirsiniz. Önemli olan verilerinizi kaybetmemek için yedekleyin. - Bunun yanında uyarmak isterim hafıza kartınıza şifre koyduysanız şifreyi kaldırın yoksa hafıza kartınız içinde ki dosyalarla birlikte kullanılamaz hale gelir. Aynı zamanda cihazınızda kullandığınız yüz tanımayla kilit açma, iris tarayıcıyla kilit açma, parmak iziyle kilit açma, şifre, model/desen gibi kilit ekranı güvenlik yöntemlerini de kaldırın. - Bunlar tamamsa cihazınızın ayarlarına oradan da genel yönetim bölümüne girin, orada sıfırla seçeneğine tıklayın ve fabrika ayarlarına sıfırla yazan seçeneğe tıklayarak cihazınızın sıfırlanıp açılmasını bekleyin. 3) Üçüncü paylaşmak istediğim bilgi Samsung Good Lock uygulamalarını severek kullananlar için. Bugün iki yeni Good Lock uygulaması yayımlandı ve bir uygulama içinde güncelleme geldi. Yeni uygulamalar: Nice Shot ve NotiStar. * Cihazınıza Android 9 Pie güncellemesini yüklediyseniz bu yeni iki uygulamayı indirip kullanabilirsiniz, Android 8 Oreo ile çalışıyor mu henüz denemedim. Ama güncelleme yayımlanan Samsung Edge Lighting+ isimli uygulamayı Android 8 Oreo kullanıcıları da yükleyebilirler. - Nice Shot cihazında sıkça ekran görüntüsü alanlar için işlevsel olacaktır. Ekstra özelliklerle ekran görüntüsü alabilir ya da ekran video kaydı yapabilirsiniz. Uygulamayı Galaxy Store üzerinden indirebiliyorsanız buraya tıklayın, dosya olarak indirip yüklemek için buraya tıklayabilirsiniz. - NotiStar uygulaması ise özellikle İphone modellerinden Samsung modellerine geçiş yapan kullanıcıları düşünerek geliştirilmiş. İphone cihazınızda alıştığınız bazı bildirim paneli özelleştirmelerini sunuyor. Cihazınıza gelen bildirimleri hem kilit ekranı hem de bildirim paneli için filtreleyerek/gruplandırarak ayrı ayrı görebilirsiniz. Uygulamayı Galaxy Store üzerinden indirebiliyorsanız buraya tıklayın, dosya olarak indirip yüklemek için buraya tıklayabilirsiniz. - Samsung Edge Lighting+ isimli uygulama için güncelleme yayımlandı. Uygulamayı Galaxy Store üzerinden indirebiliyorsanız buraya tıklayın, dosya olarak indirip yüklemek için buraya tıklayabilirsiniz. 4) Son olarakta Android 9 Pie güncellemesini yaptığınız cihazınıza recovery moddan yüklenebilecek deneysel bir csc çalışmasından söz etmek istiyorum. @innformatics isimli arkadaşımızla araştırarak üzerinde çalışıyoruz. Konuyla ilgili olarak, hem mümkün olup olmadığını soran/sorgulayan hem de fikir/bilgi alışverişinde bulunan, istişare yürüttüğüm diğer tüm arkadaşlara da şimdiden teşekkür ediyorum. - Bu çalışmanın amacı başta VoLTE, VoWiFi ve çağrı sesi kayıt işlevleri olmak üzere daha birçok işlevi aynı csc dosyasını yükleyerek Galaxy Note FE üzerinde çalıştırabilmek. Önümüzde ki günlerde deneyimlemeniz için gerekli açıklama ve uyarılarla birlikte sizlerle de paylaşabileceğimizi umuyorum. Cihazlarınızı One Ui/Android 9 Pie güncellemesiyle birlikte sorunsuz şekilde, gülümseyerek kullanmanızı dilerim. Görüşmek üzere. |
Arkadaşlar merhabalar;
CSC konusunda çok önemli bir tecrübem oldu, burada paylaşmak isterim. Hatta konu sahibi @MOBIUS dan burada anlattıklarımı ilk sayfaya eklemesini rica ediyorum. Malumunuz ilk sayfada S7'ye ait Türkiye CSC dosyası paylaşılmıştı, Nougat (Android 7) ROM'a ait bu dosya ile telefonumuzun VoLTE özelliğini aktif ettik. Sonra telefonlarımız OTA'dan güncelleme almadı bizde Odin ile Oreo'ya (Android 8) güncelledik. Nougat'lı S7'nin Tur CSC'si Oreo'dada işe yarıyor, VoLTE aktif oluyordu. Ama sürekli aklımızın bir kenarında acaba uyumlu mu, şebeke çekimi, batarya performansı falan filan... Diğer taraftan S7'yede Oreo güncellemesi gelmiş, ROM dosyaları sammobile düşmüştü. Acaba S7'nin Oreo ROM dosyalarından güncel Tur CSC dosyasını çıkaramaz mıyız? diye düşünüp araştırma yapar iken xda sitesinde şöyle bir konuya denk geldim ve yarım yamalak İngilizcem ile yapılacakları uyguladım ve başarılı oldum: S7'nin Oreo ROM'undan güncel Tur CSC dosyasını çıkardım; ilk sayfada yazdığı gibi Recovery modda SD karttan yükleme yöntemi ile telefonuma yükledim, SONUÇ BAŞARILI... Hatta telefonda yüklü Oreo ROM'un orijinal CSC yedeğini aldım, oda sorunsuz geri yükleniyor. Sadece yeni güncelleme çıktığında orijinal CSC'yi yükleyip OTA'dan güncelleme alıp alamadığını test etmek kaldı. Uygularken yardım aldığım xda sitesinin linki: https://forum.xda-developers.com/note-fe/how-to/tutorial-how-to-change-sales-code-csc-t3787620 ÖN HAZIRLIK: Uygulamaya başlamadan önce linkini yukarıda verdiğim yerden şu programları indirmelisiniz: - lz4_v1_8_2_win64 (veya sisteminize göre win32 olanı) indirdiğiniz dosyayı zipten çıkarın. - ASSAYYED_KITCHEN_V1.82_STABLE indirdiğiniz dosyayı zipten çıkarın. - Ayrıca SamFirm aracılığı ile S7'nin Oreo Türkiye ROM'unu bulup indirin. - Bilgisayarınız klasör, dosya görünüm ayarlarını "Bilinen dosya uzantılarını göster" olarak ayarlayın. UYGULAMA: - SamFirm aracılığı ile indirdiğiniz S7'nin Oreo Türkiye ROM'u zip'lidir. Zip'ten çıkardığınızda beş tane dosya içinde ismi CSC ile başlayan bir dosyayı göreceksiniz (Home CSC değil), uzantısı .tar.md5'dir. md5'i sildiğinizde .tar dosyası olacak ve Zip'le açılan format kazanacaktır. - CSC.tar dosyasını Zip ile ayıkladığınızda üç tane dosya göreceksiniz bunlardan cache.img.lz4 yazan dosyası kullanacağız. - cache.img.lz4 dosyasını "Birlikte Aç" deyin yol olarakta zipten çıkardığınız lz4_v1_8_2_win64 klasörü içindeki lz4.exe yi gösterin. cache.img diye bir dosya çıktığını göreceksiniz. Şimdide bu dosyayı kullanacağız. - cache.img dosyasını kopyalayıp zipten çıkardığımız ASSAYYED_KITCHEN_V1.82_STABLE\PLACE\extract_img yoluna yapıştırıyoruz ve ASSAYYED_KITCHEN_V1.82_STABLE klasörü içindeki ASSAYYED.exe'yi çalıştırıyoruz. Numaralar ile yapmak istediğinizin sorulduğu DOS penceresi şeklinde bir pencere açılacak. - Açılan pencerede 30 yazarak IMAGES EDITOR MENU'ye girin. - Gelen seçeneklerden 1 EXTRACT FILES FROM [cache.img/userdata.img/hidden.img] i seçin. İlgili dosyayı söylenilen yere koydunuz mu diye bir uyarı alacaksınız. Koydu iseniz ENTER'a basın. - ASSAYYED_KITCHEN_V1.82_STABLE\PLACE\extract_img\output\cache\recovery yolunda sec_csc.zip dosyanız oluşmuş, kullanıma hazırdır. RESİMLİ ANLATIM Note FE orijinal Oreo (Andr8) KSA CSC S7 Nougat (Andr7) Tur CSC S7 Oreo (Andr8) Tur CSC Anlattığım şekilde S7 Oreo Türkiye ROM'undan çıkarttığım CSC dosyasını aşağıdaki linkten indirip kullanabilirsiniz. Ben kendim yükledim kullanıyorum. Aynı yöntem ile mevcut kullandığınız ROM'un CSC dosyasınıda yedeklemeyi unutmayınız. Yükleme esnasında çıkabilecek herhangi sorundan dolayı mesuliyet kabul etmediğimide belirtmek isterim: S7 Oreo Tur CSC dosyası Note FE Orijinal Oreo KSA CSC dosyası Edit: Oluşturulan dosyanın ve orijinalinin paylaşım linki eklendi... |
Arkadaşlar güncellemeden sonra telefonu sıfırladım ve temiz kurulum yaptım ve de telefonda olmazsa olmazım olan 5 tane uygulama var onları sizlerle paylaşmak isterim hepsi birbirinden kullanışlı premium özellikleri açık apk'lar.
Spotfy En başarılı müzik uygulamalarından biridir ve eminim bilemeyenimiz yoktur. Fakat aylık abonelik ücretinden dolayı da kullanamayanımız da çoktur. Linkte verdiğim Apk yı kurun ve herhangi bir mail ile giriş yapın. Premium Spotfy uygulamanız hayırlı olsun. Spotfy Apk - Google Drive Adobe Ligtroom Mobile Play store da bulunan en kaliteli fotoğraf düzenleme uygulaması. Fakat yine bir çok özelliğinden faydalanmak için abone olmanız gerekiyor. Apk yı indirip kurun ve yine bir mail ile üye olun sonrasında fotoğraflarınızı özgürce yüksek kalitede düzenleyin. Adobe Ligtroom Mobile - Google Drive Proshot Zamanında Windows Phone ile Lumia 1020 kullanırken bayılarak kullandığım bir uygulamadır. 1020 de satın almıştım fakat Play store de bi daha satın almak istemedim apk ile devam. Uygulama bence tartışmasız Android dünyasının en geniş kapsamlı kamera uygulamalarından birisidir. Tam manuel kontrol ile Video çekiminden 60fps Time Laps çekimlerine kadar herşeyi yapabilirsiniz. Apk yı kurun ve keyfinize bakın. Proshot - Google Drive ..:: Edge Paneli ::.. Bence belki de edge paneli için en kullanışlı ve pratik uygulamalardan ikisi bahsedeceğim iki uygulamadır. 1- Volume Edge Kontrol Edge paneline eklediğiniz kontrol şeridi ile parlaklık ayarını ve ses ayarını çok daha rahat bir şekilde değiştirebilirsiniz. Özellikle araba kullırken benim çok işime yarıyor. FE de ses butonları sol tarafta olduğu için tek el ile ses butonlarına ulaşmak biraz zor olabilir. Glaxy Store da 2 yada 3 lira gibi bir fiyatı var uygulamanın dileyen direkt satın da alabilir apk sını da kurabilir. Linkte verdiğim apk yı kurun ve edge panelini açın ayarlar simgesine tıklayın ve Volume Panelin üzerinde bulunan tiki işaretleyin. Volume Edge Panel - Google Drive 2- Soft Key Edge Yine Edge panelini açtığınız zaman Home Tuşu, Geri Tuşu ve Son Uygulamalar Tuşlarının kısayolunu ve tek tuşla ekran görüntüsü çekebilmenin kısayolunu ekleyebileyeceğiniz bir uygulama. Home tuşu yıpranmamasını isteyenler için veya sadece bir iki parmak hareketi ile ekran görüntüsü almak isteyenler için çok ideal bir uygulama. Alıştıktan sonra uygulama el ayak oluyor ben kapatma tuşundan ziyade her zaman bu uygulamada ki kapat butonu ile telefonu kapatıyorum ve hemen hemen her zaman bu uygulama ile ekran görüntüsü çekiyorum. Uygulama galaxy store da ücretsiz olarak bulunabiliyor. Uyguluma linkini ekliyorum. Softkey Edge - Galaxy Store SoftKey Edge - ApkMirror Umarım uygulamaları beğenirsiniz. Bir teşekkürü çok görmeyin. @MOBIUS Hocam isterseniz yorumumu ana konu içersine ekleyebilirsiniz herkes faydalanmış olur. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnizukaSensei -- 5 Temmuz 2017; 22:1:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 6 Temmuz 2017; 20:7:4 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |