Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note Pro 12.2 [Ana Konu - Kullanıcılar Klubü] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
41
Favori
71.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende de durum aynı. Cihazı açıp şarj kablosunu o şekilde çekiyorum. O zaman %100 görünüyor. Yazılımsal bir sıkıntı olabilir belki.
  • eofdred E kullanıcısına yanıt
    Anladim tesekkurler...bastigimda basma hissi yok resmen icine gocmus gibi sizde de oyle mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haha Nazara geldik sanırım. Daha, birkaç gün önce buraya; ''TeknoSA'dan aldım ve şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.'' yazmıştım. Cidden de öyleydi, ancak geçen gün bir şey fark ettim; pil %50'nin altındayken İnternet üzerinden veyahut cihaz belleğinden, Wide Screen'de bir video açtığımda, ekranda yatay yeşil çizgiler belirmeye başladı. Bahsettiğim şey, sürekli devam eden bir şey değildi, yani ekranda yanıp sönme yoktu. Herhangi bir video, Wide Screen'de açıldığında oluyordu. Ekran Döndürme'yi açıp ekranı dikey konuma alınca çizgiler yok oluyordu. Ben de cihazı yeniden başlattım ve geniş ekranda video izlerken meydana gelen o yeşilimsi çizgiler yok oldu. Fakat, benim aklımda hâlâ soru işaretleri var.

Birkaç yabancı foruma da baktım; benzer sorunlardan şikâyetçi olan fazla insan var. Bu durumu maskelemek adına, Cihaz Sürüm Bilgileri'nden girilen bir ayar menüsünden geçici bir çözüm de önerilmiş.

Sanıyorum ki, bu modelin fiyatlarının birden, bu kadar yere çakılmasının nedeni de bu sorun. Donanımsal mı; yoksa işletim sistemiyle mi alâkalı; ona bile net bir cevap verilmemiş. Bu dertten muzdarip olanlar, cihazlarını servise yollamışlar; düzeldi diye sevinip iki ay kullandıktan sonra, yeniden aynı problemin baş göstermesinden dolayı tekrar servise göndermiş, ancak geçici önlemler dışında kalıcı bir çözüm bulamamış kullanıcılar. Bu vaziyet beni endişeye sürüklemedi değil.

Bu modelde kronik, globâl bir rahatsızlık mı acaba bu? Bahsettiğim aksaklık şu an için tekrar etmedi; ancak uzun vadede başımı ağrıtmaya devam eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 16 Aralık 2014; 18:26:41 >

• Merhaba beyler,
    ebaydan bugun galaxy note pro için verdiğim kılıflar geldi. Kılıflar diyorum çünkü bi arkadaşım kılıfı olmasına ragmen tekrar istemişti. Sebebine gelince:

ÇOGU ARKADAŞIMIZIN BİŞEY OLMAZ DEDİĞİ MIKTANISLI KILIFLARIN CİHAZI OLUMSUZ ETKİLEDİĞİ, film izlerken renkleri karıştırdığı, spen ile çizgi çizerken, mıknatısın olduğu yere gelince çizgiyi dalgalı çizdigine şahit olduk.

Uzun lafın kısası: MIKNATISLI KILIF kullanmayın derim.
  • mmaok M kullanıcısına yanıt
    Hmm... Bu ciddi bir tespit. Bir yukarıda belirttiğim durum bununla da alâkalı olabilir mi ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofrhye

Hmm... Bu ciddi bir tespit. Bir yukarıda belirttiĞ?im durum bununla da alâkalı olabilir mi ki?

bahsettigin çizgiler renk kayması vs. çok şükür daha benim tablette hiç karşılaşmadığım şeyler. Eger mıknatıslı kullanıyorsan acilen çıkarıp biraz da öyle kullanmayı denemeni tavsiye edeyim acizane :)
  • mmaok M kullanıcısına yanıt
    Anladım. Trajikomik kısım şu ki; tableti kullanmaya başlamamın ikinci haftasının başındayım daha Daha ilk zamanlarda böyle bir şey deneyimlememiştim.

Meselâ şu an, cihazın pili %48 seviyesinde. Demin, denemek amacıyla bir video açtım ama geniş ekranda o bahsettiğim sorun oluşmadı tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 16 Aralık 2014; 18:24:22 >
  • eofdred E kullanıcısına yanıt
    Dikkat edin çok fazla win tablet tercih edin diyorsunuz sol kulağınız çok çınlayacak. Win tabletlere uygun değil. Win tablet olarak klavyeli Asus T100 tavsiye ederim. O da klavyeli olduğundan. Microsoft bile kendi tabletini yaparken klavyesiz yapmaya cesaret edemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanunal

Dikkat edin çok fazla win tablet tercih edin diyorsunuz sol kulağınız çok çınlayacak. Win tabletlere uygun değil. Win tablet olarak klavyeli Asus T100 tavsiye ederim. O da klavyeli olduğundan. Microsoft bile kendi tabletini yaparken klavyesiz yapmaya cesaret edemedi.

klavye iyi bir şey android tabletler içinde geçerli bu. ya klavye ya stylus olması lazım bir tablette bana göre ikiside yoksa telefonum var zaten tablete gerek yok :) ama benim için bu böyle. sadce medya tüketimi için alacak birisi için klavyenin hiç önemi yok. ki Windows tabletten başka seçeni yok bu son tavsiye ettiğim kişinin. dünyaa 2. bir ekrana ekranın en boy ve çözünürlük oranı ile düzgün bir şekilde ekran yansıtabilecek bir android veya ipad tablet yok. mecbur Windows alacak. herkesin ihtiyacı neyse onu alması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: mmaok

Merhaba beyler,
    ebaydan bugun galaxy note pro için verdiğim kılıflar geldi. Kılıflar diyorum çünkü bi arkadaşım kılıfı olmasına ragmen tekrar istemişti. Sebebine gelince:

ÇOGU ARKADAŞIMIZIN BİŞEY OLMAZ DEDİĞİ MIKTANISLI KILIFLARIN CİHAZI OLUMSUZ ETKİLEDİĞİ, film izlerken renkleri karıştırdığı, spen ile çizgi çizerken, mıknatısın olduğu yere gelince çizgiyi dalgalı çizdigine şahit olduk.

Uzun lafın kısası: MIKNATISLI KILIF kullanmayın derim.

spen konusunda gerçektn büyük sıkıntı. bende farkettim ancak mıknatıslı kılıfların ergonomiside çok çok iyi, orijinal 180t lik kılıf bile mıknatıslı hatta. iyi bir mıknatıssız kılıf bulursam alacağım sizin tavsiyeniz var ı bu konuda?
  • sonofrhye kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ekranda çizgi sorunuyla Note 10.1 2014 Edition P602 tabletimde birkaç gün önce ben de karşılaştım. İnternette video izlerken bir de ekran bahsettiğiniz şekilde çizgi çizgi oldu, önce video ile alakalı bir durum zannettim ama başka bir videoda da aynısını yapınca cihazla alakalı olduğunu anladım. Tableti kapatıp yeniden başlattım ve sorun düzeldi. Bir daha da olmadı şükürler olsun. Şarj durumumu hatırlamıyorum ama cihazda Samsung Türkiye'ye verdiği güncelleme olan 4.4.2 var. 4.4.2 'den kaynaklı bir sorun olduğunu tahmin ediyorum.
  • VefaMetin kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı yöntemi uyguladım ve şu ana kadar tekrar etmedi. Dediğiniz gibi, sanıyorum, 4.4.2 sürümünde genel, kronik bir sıkıntı var.

Yukarıda, daha önceki yorumların birinde, birisi daha belirtmiş. Google'a; ''Samsung 12.2 Screen Flickering'' yazıp aratınca; benzer sorunlarla sürekli karşılaşan, çeşitli ülkelerden kullanıcılar göreceksiniz.

Eğer bu önümüzdeki bir-iki haftalık süreçte tekrar etme durumu olursa gidip TeknoSA'ya teslim edeceğim. Cidden, gayet memnunuz dedik; olaya bak arkadaş...

• sonofrhye kullanıcısına yanıt
    Ben Note 10.1 2014 P602 cihazımı alalı bir ayı geçti. Forumdaki ana konusunu takip ediyorum ve zaman zaman kimi kullanıcıların şikayetleri ile karşılaşıyorum. Kaanaatimce bunların bazıları haklı, bazıları ise haksız şikayetler. En büyük sıkıntı yazılım güncellemeleri hususunda yaşanıyor. Nisan ayında çıkan 4.4.2 sürümünü Samsung Türkiye P602 cihazlara daha geçen ay verdi, bildiğim kadarıyla da P600 cihazlara ise halen vermedi. İlerleyen zamanlarda cihazlarımız Lollipop güncellemesi alır mı almaz mı bilmiyoruz. Samsung'un yazılım güncellemesi konusuna ağırlık verip, kullanıcıları bu konuda memnun etmesi şart. Aksi halde satış başarısı sürdürülebilir olmaktan çıkar ve pazar payında ciddi kayıplar yaşar.

Bir diğer husus ise bilinçsiz kullanıcılar; araştırmadan ve/veya biliçsiz bir şekilde alınan cihazlar ve arkasından gelen şikayetler. Hayatında daha önce tablet görüp görmediğinden emin olmadığım biri gitmiş, Note cihaz almış, beyefendiyi cihaz memnun etmemiş ve gelmiş "kimseye tavsiye etmem" diyor. Bir diğeri "kalemi kullanışsız, bir işe yaramıyor" diyor. Oysa o kalem benim elim ayağım. Web browsera bile o kalemle yazıyorum adresi. Anlatmak istediğim kullanıcının cihazdan ne beklediği ve cihazın kullanıcıya ne vaat ettiği. Tableti olur olmaz ne olduğu belli olmayan uygulamalarla doldur, sonra da gel "tablet kasıyor" de. Bu hakkaniyete sığmaz.

Şahsen bu cihazdan önce Ipad kullanıyordum, gördüğüm kadarıyla P602 Ipad'den daha iyi bir cihaz bence. Daha iyi kavramı herkese göre değişir, bu tamamen benim cihazdan beklentilerimle alakalı bir durum. Beni gayet memnun ediyor ve de edecek gibi görünüyor. Bu demek değildir ki cihazda sıkıntı olmayacak. İnşallah olmaz ama olabilir de. Öyle bir durumda cihazının arkasında durmazsa Samsung, "Samsung cihazının arkasında durmadı" diye gelir buraya da yazarım emin olun. Elektronik herkesin söylediği gibi biraz da şans işi. Mesela ben Bosch bulaşık makinemden çok memnunum ama an itibariyle şikayetvar'a girdiğim zaman Bosch bulaşık makineleri hakkında 595 şikayet var. Bu demek değildir ki Bosch kötü marka. Her markanın problemli cihazı olabilir, önemli olan firmanın sattığı cihazın arkasında durup durmadığı.

Sorununuz devam ederse teknik servisle iletişim kurun, cihazı yenileme şansınız varsa yenileyin. Sorunun bir çözümünü bulursanız lütfen bizi de haberdar edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VefaMetin -- 17 Aralık 2014; 17:17:54 >

• Merhabalar. Bende tableti yeni aldım. Şu ekranda kesik çizgi oluşması bende de vardı. Teknosa götürdüm tableti değiştirdiler. Bugün SanDisk 64 gb sd kart taktım tablet. Indesxservice çalışıyor sürekli ve pili çok yiyor. Bunu önlemek için ne yapabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hikmaster kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaşlar, daha önce paylaştığım ekran sorunundan ötürü samsung servisinden bugün iade/değişim formumu aldım ve teknosaya iade ettim. Yeni cihaz alacağım ama bu sefer p900 alacağım. vatanbilgisayar da P900 1.299TL, daha ucuz bulamadım, başka önerisi olan var mı?
  • VefaMetin kullanıcısına yanıt
    Detaylı anlatımınız için sağ olun Yazdıklarınızın, noktasından virgülüne kadar tümüne katılıyorum

Samsung'un, bu, güncelleştirmeleri geciktirme durumu sadece tabletlere de has değil; geçen mayıs ayında''amirâl'' olarak lanse edilen akıllı telefonunda da durum aynı maalesef. Bunun, Samsung'un Türkiye ayağıyla alâkası da yok değil.

Şu an için o sorun kendini yinelemedi; sizin yaptığınız gibi yeniden başlatınca ortadan kalktı. Uzun vadede ne olacak bakacağız artık.
    Siz de tableti yeni almışsınız; güle güle, can sıkacak bir durum yaşamadan kullanırız inşallah diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 17 Aralık 2014; 23:31:28 >

• Vallaha cihazı seviyorum, sürekli kullanıyorum, güncelleme meselesindeki eksiklere kesinlikle katılıyorum. Samsung ağır kaldı, note 4'e gelenler gelse yeter. Ama o da yok. Şu magazini de kapatamıyoruz, o ayrı sinir, onun dışında güzel :)
  • Tekrar note 12.2 aldım. P900 aldım bu defa. Şuan 4.4.2 yüklü, bu son sürüm mü?

• Rusya'dan ucuza almayı planlıyordum ama yazılanları okuyunca almaktan kesinlikle vazgectim
  • Samsung Galaxy Note Pro Magnet / Mıknatıs Etkisi

http://www.youtube.com/watch?v=XdVg0And-AU&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.