Şimdi Ara

Samsung Galaxy R(Z) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.530
Cevap
8
Favori
63.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xmls

quote:

Orijinalden alıntı: smt_smt

Yeni bataryalarda öyle bişeye gerek yokki dostum yani şoklama olayına. Çünkü atıyorum %100 e geldiği zaman elektriği kesiyor.
    Mesela benim laptopda %95 lik bi sınır var. Batarya 95 in altındaysa 100 e kadar dolduruo snra kablo takılı olsa da bataryaya güç gitmiyo hatta gün gün düşüyo 99 98... die 94 olunca şarj etmeye başlıyo.
    telefonlarda da öyel yani "şoklanmış" gelio zaten. Diye biliorm diyim :)

Söylediklerinin hepsi doğru ve mantıklı bunu çok önceleri Li-on piller çıktığında da araştırmıştım. Ama gel gör ki insanın içine sinmiyor işte Yine de uyardığın için sağol mantıklı zaten niye dursunki 12 saat. Birazdan dolmuş olacak çıkartırım artık o zaman. Şu mesaj olayınıda söylerim hem sana

Buldum ben onu haber verim die girdim :D mesajlara gir normal soldaki dokunmatik var ya orta tuşun yanına, ordan direk mesaj ayarlaına girebiliosun. aynı şekilde rehberde de oluyo

• quote:

quote:

quote:

Yeni bataryalarda öyle bişeye gerek yokki dostum yani şoklama olayına. Çünkü atıyorum %100 e geldiği zaman elektriği kesiyor.
    Mesela benim laptopda %95 lik bi sınır var. Batarya 95 in altındaysa 100 e kadar dolduruo snra kablo takılı olsa da bataryaya güç gitmiyo hatta gün gün düşüyo 99 98... die 94 olunca şarj etmeye başlıyo.
    telefonlarda da öyel yani "şoklanmış" gelio zaten. Diye biliorm diyim :)

Söylediklerinin hepsi doğru ve mantıklı bunu çok önceleri Li-on piller çıktığında da araştırmıştım. Ama gel gör ki insanın içine sinmiyor işte Yine de uyardığın için sağol mantıklı zaten niye dursunki 12 saat. Birazdan dolmuş olacak çıkartırım artık o zaman. Şu mesaj olayınıda söylerim hem sana

Buldum ben onu haber verim die girdim :D mesajlara gir normal soldaki dokunmatik var ya orta tuşun yanına, ordan direk mesaj ayarlaına girebiliosun. aynı şekilde rehberde de oluyo

O zaten işlem tuşu ordan çıkması normaldir :))

• valla arkadaşlar bu telefonun şarjı beni yıldırdı şuan hattı çıkardım şarjı uzun giden eski telefonum shark 2 ye taktım onu kullanıyorum,kafam rahat 1 hafta şarj gidiyor nedir bu ya,1400 para ver şarj 1-2 gün gitsin rezil bir şey yeminle pişman oldum...
  • Ben 2 gece once sarj etmistim kapattim sonra telefnu kilifi yok die almadim dun yanima.. Neyse dun aksam eve geldim kargo gelmis actim teli de ki saat gece 1 di.. Gece 1dd sarj 99 ken suan 80 :s bu neyden olabilir neyi yaparsam bu kadr azalmayi engelleyeblirim ?
  • Kendi kendine azalıyor şarj. Ama bu durum tüm akıllı telefonlarda var artık. Dolu dolu 1 gün kullanabiliyorsanız çok iyi demektir. Çok kafanıza takmayın derim.
  • quote:

Kendi kendine azalıyor şarj. Ama bu durum tüm akıllı telefonlarda var artık. Dolu dolu 1 gün kullanabiliyorsanız çok iyi demektir. Çok kafanıza takmayın derim.

Normalde gece kullanım olmadığı için en fazla %5 lik bi düşüş olması gerekirdi ki benim wave de bazen 3 bazen 5 düşerdi o kadar olur ama bi terslik var sanki çok bu hani kullanım zamanı tamam da.. :)
    Pile kalibrasyon falan mı yapmak gerekiyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelecek3535

valla arkadaşlar bu telefonun şarjı beni yıldırdı şuan hattı çıkardım şarjı uzun giden eski telefonum shark 2 ye taktım onu kullanıyorum,kafam rahat 1 hafta şarj gidiyor nedir bu ya,1400 para ver şarj 1-2 gün gitsin rezil bir şey yeminle pişman oldum...

Dostum shark 2 yi hiç elime alıp incelemedim ama google da görsellerden gördüğüm kadarıyla;
    R kadar ne interneti hızlı olabilir belki internete bile girmiyordur, Görüntü R kadar Keskin veya güzel duramaz,
    sistemini bilmiyorum ama R a yükleyeceğin kadar uygulama yükleyemeyeceğin ve 1 den fazla uygulamayı aynı anda çalıştıramayacağın kesin.
    Ne biliyim yani demek istediğimi anlamışsınızdır şarjın 1 veya 1.5 gün falan dayanması çok normal çünkü telefon çok iş yapıyor.
    Gerekmedikçe 3G yi kapatın, interneti wifi ile kullanmaya bakın, uygulamaların kapandığından emin olun; görev yöneticisi veya ayarlarda uygulamalardan..
    Ekran parlaklığını düşük tutmaya bakın ki en çok şarj yiyen şeylerden biri bu. Ne kadar etkisi olur test etmedim bi yazı da okumadım ama gerekmedikçe otomatik döndürme de kapalı yapabilirsiniz, sonuçta cihaz hep check gibi bişey yapıodur heralde yan mı değil mi diye her hareketinizde.
    Tam emin değilim ama Mesela amoled ekranlarda koyu renkler daha az pil harcıyordu lcd 'de de açık renkler diye biliorm, bunu doğrulatmak lazım bilen birine, açık renk duvar kağıtları tercih edebilirsinz.
    Şimdilik aklıma bu kadar geliyor, Battery Saver gibi uygulamalar var markette ben de bugun gördüm daha 1 saat önce pek inclemedim açıkçası kafanıza yatarsa onu da yüklersiniz baya memnun kalan varmş

• quote:

quote:

Kendi kendine azalıyor şarj. Ama bu durum tüm akıllı telefonlarda var artık. Dolu dolu 1 gün kullanabiliyorsanız çok iyi demektir. Çok kafanıza takmayın derim.

Normalde gece kullanım olmadığı için en fazla %5 lik bi düşüş olması gerekirdi ki benim wave de bazen 3 bazen 5 düşerdi o kadar olur ama bi terslik var sanki çok bu hani kullanım zamanı tamam da.. :)
    Pile kalibrasyon falan mı yapmak gerekiyor acaba

Düşüş çok hızlı dediğin gibi. Ben GPS + Wifi + 3G işim olmadığım zamanlarda kapalı tutuyorum, ekran ışığınıda yetecek kadar kısıyorum (en önemliside ekran zaten) baya azalma oldu düşüş hızında. Çalışan uygulamalar kısmından baktım bazı uygulamalarım internet erişimini kullanıyordu. E buda şarjın çabuk gitmesi demek.

Kısacası ne yapsak ne etsek 2 - 3 saatten fazla arttıramayız. Bana 14 - 15 saat gitsin başka birşey istemem 2 gün olmasada olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gelecek3535

valla arkadaşlar bu telefonun şarjı beni yıldırdı şuan hattı çıkardım şarjı uzun giden eski telefonum shark 2 ye taktım onu kullanıyorum,kafam rahat 1 hafta şarj gidiyor nedir bu ya,1400 para ver şarj 1-2 gün gitsin rezil bir şey yeminle pişman oldum...

Dostum shark 2 yi hiç elime alıp incelemedim ama google da görsellerden gördüğüm kadarıyla;
    R kadar ne interneti hızlı olabilir belki internete bile girmiyordur, Görüntü R kadar Keskin veya güzel duramaz,
    sistemini bilmiyorum ama R a yükleyeceğin kadar uygulama yükleyemeyeceğin ve 1 den fazla uygulamayı aynı anda çalıştıramayacağın kesin.
    Ne biliyim yani demek istediğimi anlamışsınızdır şarjın 1 veya 1.5 gün falan dayanması çok normal çünkü telefon çok iş yapıyor.
    Gerekmedikçe 3G yi kapatın, interneti wifi ile kullanmaya bakın, uygulamaların kapandığından emin olun; görev yöneticisi veya ayarlarda uygulamalardan..
    Ekran parlaklığını düşük tutmaya bakın ki en çok şarj yiyen şeylerden biri bu. Ne kadar etkisi olur test etmedim bi yazı da okumadım ama gerekmedikçe otomatik döndürme de kapalı yapabilirsiniz, sonuçta cihaz hep check gibi bişey yapıodur heralde yan mı değil mi diye her hareketinizde.
    Tam emin değilim ama Mesela amoled ekranlarda koyu renkler daha az pil harcıyordu lcd 'de de açık renkler diye biliorm, bunu doğrulatmak lazım bilen birine, açık renk duvar kağıtları tercih edebilirsinz.
    Şimdilik aklıma bu kadar geliyor, Battery Saver gibi uygulamalar var markette ben de bugun gördüm daha 1 saat önce pek inclemedim açıkçası kafanıza yatarsa onu da yüklersiniz baya memnun kalan varmş

Bilgiler güzel. Fakat ben Wifi'nin 3G'den daha çok pil harcadığını okudum birçok yerde. Yanılıyor muyum yoksa?

• Fazla konuşan,mesajlaşan, internete giren biri değilim, telefonu multimedya ve tegra yönü için satın aldım.Arada film izliyorum,oyun oynuyorum wifi açıyorum filan.3G full açık.Tüm sesler yüksekte.Titreşim sürekli açık.Bu şekilde 2 gün rahat gidiyor,çok kurcalarsam saatlerce oyun-dizi-film-wifi sabah fullken akşama doğru şarja takınız uyarısı geliyor.(ortalama sabah 10-akşam 8 gibi)

Benim yaptığım ince ayarlar;

1-Veri Ağı Modu (yani internet) kapalı
    2-3G Kapalı (Bende sürekli açık lazım olduğundan)
    3-Ekran Parlaklığı Otomatik (Cihaz ortama göre kendi ayarlıyor parlaklığı)
    4-Ekranı Otomatik Döndür (Sensörler) Kapalı.
    5-Ekran Zaman Aşımı 30 Saniye (isteyen 15 yapabilir)
    6-Tuş Kilidi Işığı Süresi (Sürekli Kapalı)
    7-Ekran Gücünü Otmtk Ayarla Seçili (Resim Analizi ve LCD Parlaklığı Ayarı Güç Tasarrufu Sağlar)
    8-Animasyonlar KAPALI
    9-GPS-Bluetooth-Wifi (istenmediğince) Kapalı
    10-Güç Tasarruf Modu Kapalı (İsteyen Açabilir)
    11-Hareket Etkinleştirme Kapalı
    12-Hesaplar ve Senkronizasyon'da Otomatik Senkron Kapalı
    13-Tarih ve Saatte Otomatik Güncelleme Kapalı
    14-Görev Yöneticisini Ana Ekrana kısayol yapın ve RAM kısmında sabitleyin, telefonu her elinize aldığınızda Hafızayı Sil yapın (Task Killer programlardan medet ummayın en etkili hafıza temizleme yöntemi budur,bunu sıklıkla yapın)
    15-Telefonunuzu her gün muhakkak 1 sefer aç-kapa yapın.(Bu arkaplanda sonlandıralamayan ve listede gözükmeyen gereksiz hizmetlerden kurtulmanızı sağlar.)
    16-Telefonu şarj etmenin (bence) en etkili 2 yöntemi,birincisi telefonu kapalı şarj etmek, ikincisi telefonu şarja vermeden önce muhakkak aç-kapa yapıp hiç bişey çalıştırmadan şarja vermek.USB'den şarj olayını mecbur kalmadıkça kullanmayın,hem geç dolduruyor hemde daha çabuk bitiyor.

Telefonda şuan orjinal 2.3.4 TR Rom mevcut hiçbir mod,kernel,yama yüklenmemiştir.Yakında 2.3.6 Avusturya sürümünü yükleyip, ardatdat kernel v1.5 deneyeceğim inşallah şarja olumlu katkısı olur.

Kendi Deneyimlerime Göre Yaptıklarımı Paylaştım,Umarım İşinize Yarar, Şarjınızın Uzun Gitmesi Dileğiyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

Arada film izliyorum,oyun oynuyorum wifi açıyorum filan.3G full açık.Tüm sesler yüksekte.Titreşim sürekli açık.Bu şekilde 2 gün rahat gidiyor

2 günden kastın baya 48 saat gibi mi? Eğer öyleyse çok iyi çünkü bazıları gün olayını sabah 8 gece 12 gibi algılıyor. E bir sonra ki günde idare edince 2 gün gitti oluyor.
  • quote:

quote:

Arada film izliyorum,oyun oynuyorum wifi açıyorum filan.3G full açık.Tüm sesler yüksekte.Titreşim sürekli açık.Bu şekilde 2 gün rahat gidiyor

2 günden kastın baya 48 saat gibi mi? Eğer öyleyse çok iyi çünkü bazıları gün olayını sabah 8 gece 12 gibi algılıyor. E bir sonra ki günde idare edince 2 gün gitti oluyor.

Valla dostum genelde saat bazında pek bakmıyorum, şarja takıp çektiğim andan itibaren götürdüğüne bakıyorum.Mesela ben hep akşam 8 de takar gece 11-12 gibi alırım.Ertesi 2 gece 11-12ye kadar dayanıyorsa işlem tamamdır.Mesela şu an tam 15 saat olmuş 2 diş azalma var kafadan bir hesaplama yaparsak ortalama 40-45 saat götürmesi gerekiyor ki çoğunluk götürüyorda...

Ben püf noktalarımı paylaştım. Kimi zaman hiç görüşme yapmıyorum,internet ve diğer şarj götürecek şeyleri kullanmıyorum.Bazen telefonuma 2 gün filan dokunmadığım oluyor,İş yerinde pc var herkesle ordan görüşüyorum,o yüzden telefonum zırt pırt çalmaz,dakika başı mesajlaşmam da, ben telefonu iletişimden çok cebimdeki multimedya aygıtı olarak görüyorum ve bu yüzden seviyorum.Benim yaptığım işlemi yapıp da sürekli telefonla görüşüp mesajlaşıyorsan, internette saatlerce takılıyorsan,o yaptıklarının 2-3 saatten fazla bir getirisi tabiki olamaz.İşte o yüzden pil olayı tamamen kişinin cihazı kullanım şekline bağlı.

• quote:

Valla dostum genelde saat bazında pek bakmıyorum, şarja takıp çektiğim andan itibaren götürdüğüne bakıyorum.Mesela ben hep akşam 8 de takar gece 11-12 gibi alırım.Ertesi 2 gece 11-12ye kadar dayanıyorsa işlem tamamdır.Mesela şu an tam 15 saat olmuş 2 diş azalma var kafadan bir hesaplama yaparsak ortalama 40-45 saat götürmesi gerekiyor ki çoğunluk götürüyorda...

Ben püf noktalarımı paylaştım. Kimi zaman hiç görüşme yapmıyorum,internet ve diğer şarj götürecek şeyleri kullanmıyorum.Bazen telefonuma 2 gün filan dokunmadığım oluyor,İş yerinde pc var herkesle ordan görüşüyorum,o yüzden telefonum zırt pırt çalmaz,dakika başı mesajlaşmam da, ben telefonu iletişimden çok cebimdeki multimedya aygıtı olarak görüyorum ve bu yüzden seviyorum.Benim yaptığım işlemi yapıp da sürekli telefonla görüşüp mesajlaşıyorsan, internette saatlerce takılıyorsan,o yaptıklarının 2-3 saatten fazla bir getirisi tabiki olamaz.İşte o yüzden pil olayı tamamen kişinin cihazı kullanım şekline bağlı.

Doğru diyorsun tamamen kullanımla alakalı. Bende işim gereği günün 12 saati internet başındayım. O yüzden benimde pek işim olmuyor telefonla. Sadece hafta sonları yada bazı akşamlar yoğun kullanım olabilir. O yoğun kullanımda 10 saat gitse bile bana yeter.

• Ayrıca pilden şikayet eden arkadaşlar bu telefondan önce Galaxy Ace kullandım.Denemediğim rom,mod,patch kalmadı.Herşeye rağmen 15dk oyunda 3 diş şarj gidiyordu, 45dklık bir dizi izleyecem şarj %70lerden %40lara iniyordu.Telde yada bataryada sorun yoktu,neyse.

Galaxy R aldım şimdi saatlerce oyun oynuyorum,dizi film izliyorum taş çatlasa max 2-3 diş şarj gidiyor bende.İyikide Galaxy R almışım diyorum,okadar kötülenecek bir telefon kesinlikle değil, haa ülkemizdeki fiyatı tartışılır mı elbette...
  • GALAXY R BATARYA TESTİ

KONUŞMA SÜRESİ

İNTERNETTE SÖRF SÜRESİ

VİDEO OYNATIM

VE GENEL TABLO

• Beyler bu telefonu vodafone la kullanan var mı ?
  • ben kullanıyorum vodafone
  • Arkadaşlar sabaha pil 80 e düşmüş oluyor neden olabilir :S
    Whatsapp ı kullanıyorum acaba o mu çok yiyor diye düşünüyorum ama bu kadar yememeli.. görev yöneticinsden de avastın application bölümünden de whatsapp ı çalışmayı durdur dedim ama sabah bi mesaj gelmiş mesela, mesaj gelene kadar kapalı duruyorsa yine iyi de.. Sabaha kadar %20 boşalması kabul edilir değil.
    EKran parlaklığı hep düşük dışardaysam sadece otomatik, otomatik döndürme kapalı, animasyonlar kapalı, telefonun kendi widgetları var o ilk ekrandakilere dokunmadım onun haricinde görev yöneticisi, batarya widgetı internet bi de rehberden sadece 1 kişinin widgetı, ek olarak güç tasarrufu widgetı

Şuan bakıyorum mesela 15 dklık internete girdim sadece şuan 72 de...
    Neyi yanlış ya da eksik yapıyorum

• Bi de bir şeyi farkettim. Gps kapalı olduğu halde maps e bastıgımda 2 sn içinde nerd eolduğumu gösteriyor.
    Samsung wave 'de gps bi çileydi gerçekten inanamayacak kadar güzel geliyor :)
    Gps kapalı oldğu halde arkada çalışan başka bir şey mi var yoksa anında buluyor mu ?
    Ama mapsi açarken gps açılsın mı diye de srmuyor..
  • Arkadaslar merhaba. Galaxy r telefonum bir turlu igo yazilimindan gps sinyali bulamiyor. neyi eksik yapmis olabilirim? Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenht -- 16 Şubat 2012; 17:55:55 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.