Şimdi Ara

Samsung Galaxy R(Z) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.530
Cevap
8
Favori
63.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arayüz ve ics 4.0 yüzünden çelişkiliyim motorola ya karşı şöyle bir tespit yaptım + lar - ler diye.

motorolanın + ları : parmak izi okuyucu , 1950maH batarya , 16gb hafıza , 540 x 960 ekran çözünürlüğü , HDMI çıkışı

samsungun + ları : 4.2" ekran , ics 4.0 güncellemesinin gelecek olması , daha şık bir görünüm , bt 3.0 desteği 21 mbps internet hızı.

youtube dan izlediğim kadarıyla atrix çok flash içeren sitelerde biraz takılıyor. hiç kullanmadım ve çekincelerim var. galaxy r görüntü olarak şahane bir telefon. 2-3 kere kullandım çok beğendim. çok kararsızım help me :)
  • Bu devirde bu telefonlar özellikle multimedia, internet için tercih ediliyor, internet konusunda ise Galaxy R, Galaxy Note ve Galaxy S II modelleri dışındaki telefonlar çok iyi performans veremiyor.

Motorola Atrix fiyatını görünce ICS 4.0 güncellemesi alacağı kesinleştiği an bende Atrix almayı düşünenlerdendim fakat araştırmadan almam o yüzden Motorola Atrix incelemelerine ve diğer telefonlar ile karşılaştırma videolarına baktığımda Atrix İnternet performansı konusunda geride kalıyor.

Galaxy R indirim ile 1099TL çok iyi bir fiyattı ama 1400TL gibi bir fiyatta verilmez. Tabi ödeme seçenekleri uyan var ise androidtelefonlari.com sitesinden 1144TL fiyatından Galaxy R alabilirsiniz.

http://www.androidtelefonlari.com/catalog/samsung-galaxy-r-i9103/

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Bu devirde bu telefonlar özellikle multimedia, internet için tercih ediliyor, internet konusunda ise Galaxy R, Galaxy Note ve Galaxy S II modelleri dışındaki telefonlar çok iyi performans veremiyor.

Motorola Atrix fiyatını görünce ICS 4.0 güncellemesi alacağı kesinleştiği an bende Atrix almayı düşünenlerdendim fakat araştırmadan almam o yüzden Motorola Atrix incelemelerine ve diğer telefonlar ile karşılaştırma videolarına baktığımda Atrix İnternet performansı konusunda geride kalıyor.

Galaxy R indirim ile 1099TL çok iyi bir fiyattı ama 1400TL gibi bir fiyatta verilmez. Tabi ödeme seçenekleri uyan var ise androidtelefonlari.com sitesinden 1144TL fiyatından Galaxy R alabilirsiniz.

çok kararsızım. ya nisanda almanyadan gelecek tanıdığıma 950 tl ye peşin galaxy s2 getirticem yada galaxy r - motorola atrix 2lisinden birini alıcam. atrixin + sı çok fakat net performansı bariz kötü samsung galaxy r ve s2 ye göre. en çok düşündüren nokta bu beni. ics 4.0 dan sonra düzelir mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: qwexd

quote:

Orijinalden alıntı: smt_smt

quote:

Orijinalden alıntı: xmls

Telefon şarj olurken dikkat ettim dokunmatik hassasiyeti azalıyor. Bazen birşeye 2 defa dokunmak zorunda kalıyorum.

Sizde de oluyor mu?

Evet ben de dun yazicaktim aynen dediginiz gbi bnde baya gariplesio bazen sinir bozuo hani sert dokunmaya duyarli ekrNlar var ya sanki aynen oyle oluo.. Bide cok yanlis yaziorm nedense o durumdayken biiorm o neden..

katılmıyorum okadar abartı degil.. ben yaşamadım sorun olmalı sizde

Çok büyük sorunlar değil. Duyduğuma göre birçok cihazda olabiliyormuş bu olay. Hiç kullanılmayacak kadar kötü olsa neyse ama abartılacak gibi değil tabi ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: segovax.

çok kararsızım. ya nisanda almanyadan gelecek tanıdığıma 950 tl ye peşin galaxy s2 getirticem yada galaxy r - motorola atrix 2lisinden birini alıcam. atrixin + sı çok fakat net performansı bariz kötü samsung galaxy r ve s2 ye göre. en çok düşündüren nokta bu beni. ics 4.0 dan sonra düzelir mi acaba

Telefonu nasıl kullanıcağına bağlı bunlar. İnternette uzun süre sorf yapıyorsan düşünmeden Galaxy R al derim. Gerçekten 21mbps internet hızını hissettiriyor. Onun dışında cihazın tasarım açısından gösterişide var tabiki. Ben tasarımı güzel diye HTC Sensation alacaktım son ana kadar. Ama iyiki Galaxy R almışım dedim. İnternet hızı harika.
  • Arkadaşlar telefonumla ilgili hiçbir sıkıntım yok ama bugün birşeyi farkettim. Telefonda konuşurken karşıdaki kişilerin sesi çok boğuk geliyor. Bunun bir ayarı var mı telefonda? Sizlerde de aynı durum var mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Bu devirde bu telefonlar özellikle multimedia, internet için tercih ediliyor, internet konusunda ise Galaxy R, Galaxy Note ve Galaxy S II modelleri dışındaki telefonlar çok iyi performans veremiyor.

Bence galaxy r nin fiyatinin tekrar dusmesini bekle yoksa 1400 buna verecegine media marktan 1545 liraya galaxy s2 al.

• quote:

arayüz ve ics 4.0 yüzünden çelişkiliyim motorola ya karşı şöyle bir tespit yaptım + lar - ler diye.

motorolanın + ları : parmak izi okuyucu , 1950maH batarya , 16gb hafıza , 540 x 960 ekran çözünürlüğü , HDMI çıkışı

samsungun + ları : 4.2" ekran , ics 4.0 güncellemesinin gelecek olması , daha şık bir görünüm , bt 3.0 desteği 21 mbps internet hızı.

youtube dan izlediğim kadarıyla atrix çok flash içeren sitelerde biraz takılıyor. hiç kullanmadım ve çekincelerim var. galaxy r görüntü olarak şahane bir telefon. 2-3 kere kullandım çok beğendim. çok kararsızım help me :)

Yani bence parmak izi okuyucu olmayıversin.. bundan 6-7 yıl önce laptoplarda çıkmıştı şimdi kaç laptop ta varda kaç insan kullanıyor :)
    1950 mah evet bak bu güzel bi artı.. ama mümkünse çanta vs tarzında bişeyin varsa yedek batarya taşırsın en kötü.
    16 gb hafıza.. Ne doldurcaksın ki o kadar bence telefonun kendi hafızası sadce iphonelarda önemli çünkü arttramıyorsun :) R ' da 8 gb + kutudan 8 gbhafıza kartı çıkıyor. Sana şöyle söyliyim hafıza kartının plastik kutusunu daha açmadım bile :)
    HDMI çıkışı konusunda net bir bilgim yok ama R da olcak ya da var diye okumuştum bi aralar.. Ama olcaksa da bağladığında şarjı nasıl etkiler bilmemem, etkiliyosa da şarj emiceğinden eminim hangi bataryayı takarsan tak :D

Benim bu telefondan çekincem sadece ekranı büyük diyeydi ama bana alınca pişman olmazsın dediler gerçekten de öyle. Büyük ekranın keyfi bi başkaymış..
    2. olarak sadece görünümü yüzünden R ı istiyordum ( W ile R arasında kalmıştım, tabi ram de bu konuda çok büyük rol oynadı ) Ama sırf tipi çin Wyuya sempatik bakmıyordum.
    Ve dostum internet konusunda gerçekten inanılmaz.. % kaç çekiyordu bilmiyorum ama geçen gün farkettim 3G ile bişey indiriordum alet 500 ' le indiriyor. Sayfaların açılma hızı muhteşem. Ben bundan önce Wave kullanıyordum, wave'in interneti meğer yavaşmış :D

Bence R al dostum sen biliyorsun yani motorolanın saydığın + lardan yarısını salla. Bence :)

• Arkadaşlar bu pil kullanımı ile ilgili bişeyler sormam gerekiyor.
    pil kullanımı:
    Android Os %25
    Ekran %16-22
    Google Haritalar %16
    android sistemi%13
    whatsapp %4-8
    Hücre askıda %4
    android core apps ^3
    telefon boşta %3
    samsung tuş takımı %3
    Internet %2
    arayıcı %2

fazla harcayan şey yok mu sizce de? Ki az önce restart atmama rağmen böyle..
    Asıl önemlisi; konum ve güvenlikte kablosuz ağları kullan açık, GPS kapallı iken konum buluyor. İkisini de kapatınca bulmuyor ama mesela konum taraması yapıp durmadığı halde Google Haritalar %16 harcıyor gözüküyor :S Neden bu kadar fazla nasıl 0 a indiricem bunu ? Konum kapalı sonucta
  • Bende ekrani dusuk kullanmama ragmen 30-35den assagi dusmuyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwexd

Bende ekrani dusuk kullanmama ragmen 30-35den assagi dusmuyo

Benim ekran parlaklığı evdeysem genelde 2. veya 3. seviyede, dışarı çıktığımda ise otomatiğe alıyorum.
    Yoksa o parlaklıkla güneşli ortamda görmek ilginç yetenekler istiyor :)
  • Merhaba,
    Ben telefonu bir hafta önce teknosadan 1100tl ye aldım. telefonun şarjı hariç tüm özellikleri süper. iş yoğunluğu sebebiyle bütün gün fazla kurcalayamıyorum buna rağmen bir gün anca gidiyor şarjı. sanırım arka planda çalışan uygulamalar çok etkiliyor şarjı. juice defender programını yükledim biraz farkettirdi ama hala çok yetersiz şarjı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihc -- 20 Şubat 2012; 13:59:33 >
  • yaklaşık 3 aydır kullanıyorum,şarjın çözümü yok alışın bu arada motorola atrix in ekranı tft bizimki süper lcd,neredeyse bütün telefonları inceledim teknoloji marktlerde hepsi aynı arc s,nokia n9 wave 3 htc lg şu bu derken hepsi aynı ,hepsinin şarjı sorun,ıcs 4 te de aynıymış deniyor şarj sorun alışın artık rom şu bu yüklemekte kar etmiyor kullanın 1-2 sene yeter sonra ileride şarjı çok giden yaparlarsa ona bakarız
  • s plus kullanan ve r ye geçen birinin yorumu

magicfriend
    Er

[X]

18 Şubat 2012; 23:45:08

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=57871166

--------------------------------------------------------------------------------

1.5 aydır Galaxy S Plus kullanıyordum. Teknosa da Galaxy R da indirim olunca 12 Şubatta 2012de Galaxy R alıp S plus'ı eşime verdim. Şunu şoyleyeyim batarya Galaxy S plus'ın çok iyimiş. Galaxy S plus boşta iken 7 mA harcarken Galaxy R is 35 ile 43 mA harcıyor. Yani daha fazla batarya tüketiyor. hiç konuşmdan bekleme halinde iken Galaxy S plus %90dan %80'e yani %10'u 14 saatte harcarken Galaxy R ise 3 saatte harcıyor. Batarya kullanımı kötü. benim ki sabah şarjdan alıyorum ve ertesi yine yine takıyorum. yani 24-35 saat anca gidiyor. ama Galaxy Plus 60 saat falan gidiyor. batarya haricinde Bence Galaxy Rın flaşı haric bana bir katma değer katmadı. yani cift cekirdekli olması ve 1 Gb RAM'i olması ile cok bir şey değişmedi. Galaxy S plusta da bir cok HD gameloft oyunu oynanıyor. eğer Flash'lı foto istemiyorsanız ve pil tüketimi öbenmlisie plus bence daha iyi. 4.0 inclik ekran yetiyor. 4.2 lük ekran biraz daha büyük ama onemli mi taktir sizin. Gerçi Ben S plus'ı root ettim ve bir cok uygulamnın otomatik acılmasını engelledim. Yani S plusı bayagı bir optimize ettim. Galaxy R'a henüz bir root operasyonu yapmadım. garanti gitmesin diye.
    neyse sonucta bu bir telefon olduğu için pil tüketimi benim için cok önemli. Yani arandığında ulaşılabilir olmak için ve zırt pırt şarja takmamak için Galaxy S plus bence daha tercih edilir bir telefon. Flash'lı fotograf cekimi harc size fazla bir katma deger katacak bir telefon değil.

• Evet beyler, forumda bir şarj önyargısı aldı başını gitti. Daha önceki mesajlarımda şarjımın (fazla kurcalamamak kaydıyla) 2 gün gittiğini söylemiştim.

Şimdi ise telefona Avusturya versiyonu XWLA4 kodlu GINGERBREAD 2.3.6 Yükledim ve hemen ardından +ardatdat 1.5 kernel (OC/ROOT) flaşladım.Ve İşte yeni değerler ortada.

Telefonla günde birkaç konuşma 1 saate yakın Wifi, bluetooth işleri , arada oyun açtım, market filan kullandım.Bence bu telefonun bukadar eleştirilmeye hakkı yok diye düşünüyorum.

NOT : Resimlerde hiç bir hile hurda photoshop olayı yoktur,bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

Evet beyler, forumda bir şarj önyargısı aldı başını gitti. Daha önceki mesajlarımda şarjımın (fazla kurcalamamak kaydıyla) 2 gün gittiğini söylemiştim.

Şimdi ise telefona Avusturya versiyonu XWLA4 kodlu GINGERBREAD 2.3.6 Yükledim ve hemen ardından +ardatdat 1.5 kernel (OC/ROOT) flaşladım.Ve İşte yeni değerler ortada.

Telefonla günde birkaç konuşma 1 saate yakın Wifi, bluetooth işleri , arada oyun açtım, market filan kullandım.Bence bu telefonun bukadar eleştirilmeye hakkı yok diye düşünüyorum.

NOT : Resimlerde hiç bir hile hurda photoshop olayı yoktur,bilginize.

arkadaşım bunu nasıl yaptın ,yükleme olaylarını bize anlatırmısın

• 1-Öncelikle Bu Avusturya Stock Romunu İndiriyoruz...
    I9103XWLA4 [19.01.2012][Android 2.3.6] Austria
    2-ClockWorkMod 4.0.0.2 indiriyoruz kernel dosyası ve bazı işlemler için gerekli.
    ClockWorkMod 4.0.0.2 for Galaxy R i9103
    3- Flaşlama yazılımı Odin 1.85 lazım.Oda burada
    Odin v1.8.5

Şimdi flaşlama işlemine geçiyoruz...
    1- Telefonu kapatıyoruz ve usb kabloyu pc ye bağlıyoruz (Kies yüklü olsun nolur nolmaz)
    2- Telefonun Ses Kısma + Menü Tuşu (Ortadaki) + Açma/Kapama Tuşlarına aynı anda basıyoruz.
    3- Uyarı yazısı gelecek (restart ederse tekrar deneyin) Ses Kısma tuşu telefonu baştan başlatır, ses açma tuşu download moduna alır, bize lazım olan bu 2.seçenek. Download moduna alıyoruz cihazı.
    4- Odini açıp çalıştırıp ayarları aynen resimdeki gibi yapıyoruz. (romu rardan çıkartmayı unutmayın)

5- Start'a basıp bekliyoruz. (Güç kaybı yada kablo hatası telefonu brick (açılmaz) hale getirebilir dikkat)
    6- İşlem başarılı olduysa eğer sarı renkli barda yeşil renkte PASS yazısı gözükecek ve telefon açılacaktır.
    7- Telefon açıldıktan hemen sonra tekrar kapatın.Madde 2 den başlayarak 6 ya kadar aynı işlemi cwm.tar dosyası üzerinden uygulayın.

ardatdat 1.5 (OC/ROOT/VR/3G/Init) kerneli yükleme için buraya

Clockworkmod Yükleme Rehberi buraya

Stock Rom Flaşlama İşlemleri İçin Buraya

NOT : Unutmayın arkadaşlar yapacağınız yanlış bişey telefonunuzu brick (açılamaz) hale sokabilir.Bu işlemden önce yedeklerinizi alınız.Doğacak sorunlardan kendiniz sorumlusunuz. Ayrıyetten telefonunuz garanti kapsami dışında kalacaktır.

• Arkadaşlar tam hanıma Sony Ericsson Arc yada Arc s almaya karar vermiştim ki Media martkt ta hanım telefonları incelerken bu modeli gördü. Gerek ekran büyüklüğü, renk canlılığı gerekse kullanım kolaylığı açısından bu telefonu Sony Ericssonlara göre daha çok beyendi. İnternette fiyatları araştırıyorum webdenal da 1143Tl gözüküyor, kendileri ile irtibata geçtim garantisini kimin verdiğini sordum biraz bekletip bana Samsung Türkiye garantisi altında olduğunu söylediler ki bu işlerden pek anlamam ama KVK, Genpa gibi bir garantisi olması gerekmiyor mu bu aletin? O yüzden ürün paralel ithalatmış gibi geldi. Bu fiyata kadar Distribütör garantili nerede bulabilirm acaba bu telefonu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

1-Öncelikle Bu Avusturya Stock Romunu İndiriyoruz...
    I9103XWLA4 [19.01.2012][Android 2.3.6] Austria
    2-ClockWorkMod 4.0.0.2 indiriyoruz kernel dosyası ve bazı işlemler için gerekli.
    ClockWorkMod 4.0.0.2 for Galaxy R i9103
    3- Flaşlama yazılımı Odin 1.85 lazım.Oda burada
    Odin v1.8.5

Şimdi flaşlama işlemine geçiyoruz...
    1- Telefonu kapatıyoruz ve usb kabloyu pc ye bağlıyoruz (Kies yüklü olsun nolur nolmaz)
    2- Telefonun Ses Kısma + Menü Tuşu (Ortadaki) + Açma/Kapama Tuşlarına aynı anda basıyoruz.
    3- Uyarı yazısı gelecek (restart ederse tekrar deneyin) Ses Kısma tuşu telefonu baştan başlatır, ses açma tuşu download moduna alır, bize lazım olan bu 2.seçenek. Download moduna alıyoruz cihazı.
    4- Odini açıp çalıştırıp ayarları aynen resimdeki gibi yapıyoruz. (romu rardan çıkartmayı unutmayın)

5- Start'a basıp bekliyoruz. (Güç kaybı yada kablo hatası telefonu brick (açılmaz) hale getirebilir dikkat)
    6- İşlem başarılı olduysa eğer sarı renkli barda yeşil renkte PASS yazısı gözükecek ve telefon açılacaktır.
    7- Telefon açıldıktan hemen sonra tekrar kapatın.Madde 2 den başlayarak 6 ya kadar aynı işlemi cwm.tar dosyası üzerinden uygulayın.

ardatdat 1.5 (OC/ROOT/VR/3G/Init) kerneli yükleme için buraya

Clockworkmod Yükleme Rehberi buraya

Stock Rom Flaşlama İşlemleri İçin Buraya

NOT : Unutmayın arkadaşlar yapacağınız yanlış bişey telefonunuzu brick (açılamaz) hale sokabilir.Bu işlemden önce yedeklerinizi alınız.Doğacak sorunlardan kendiniz sorumlusunuz. Ayrıyetten telefonunuz garanti kapsami dışında kalacaktır.

çok teşekkürler....

• galaxy r , motorola atrix derken galaxy gio aldım 3 aylık 21 ay genpa garantili. 350 tl ye. idare eder sanırım bu telefon 1 sene kadar. yanlış mı yaptım sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.