|
Bildirim
|
Alan arkadaşlara hayırlı olsun demek istiyorum da konu S10 konusuna değil de bambaşka bir hale bürünmüş.
Değişim kampanyasını görünce ucuza sıfır Note 9 alıp daha yüksek fiyata Samsung'a okutup aradaki farkla S10+ aldıktan sonra kulaklığı ve hediye çekini satarak kar etmeye çalışan mı dersin Kredi çekip krediyi 3-4 gün sonra erkenden kapatarak üç beş kuruş kar etmeye çalışan mı dersin 6500 TL bayılıp 6 ay önce aldığı Note 9'u 5500'e okutup sadece 2000 TL verdim diye sevinen mi dersin (O arkadaşlar teknik olarak 6 aylık süre diliminin içinde bir telefona 8500 TL para vermiş oluyorlar, sanırım bu işe kalkışmadan önce ceplerinden çıkan toplam parayı hesaplamadılar, yazık diyorum vallahi) Daha teslim edilmemiş kulaklık ve hediye çeki için dilenen mi dersin Ön sipariş kampanyalarında kişi sınırlaması olduğunu bilmeden hediyeleri görünce gaza gelip yüksek fiyattan satın alanlar mı dersin (Yüksek fiyat dememin nedeni herkesin bildiği gibi Samsung marka telefonların birkaç ay içinde ciddi anlamda ucuzluyor olması, nitekim kişi sınırlamasından dolayı da kampanyadan yararlanılmadığı takdirde verilen tutarın oldukça fazla olması) diye liste uzayıp gidiyor üzücü bir şekilde... Telefon fiyatlarının her artışında "Hadi arkadaşlar tepkimizi belirtelim", "Artık çok sık telefon değiştirmeyelim" diye forumu yıkan adamlar sırf telefona birkaç gün içinde sahip olabilmek için 40 takla atıp daha dün aldıkları son model telefon ve tabi bunun üstüne de yetmezmiş gibi dünyanın paralarını veriyorlar. Hükümetin ve Samsung'un tek bir ortak özelliği var o da; Türk insanının ciğerini ve ceplerindeki parayı nasıl alacağını iyi bilmesi. Ne dediğimi anlayan kitleyi "Mustahak" kelimesinin anlamıyla baş başa bırakıyorum. İyi akşamlar. |
Hocam ben senelerdir akademik makale yazıyorum ve ders anlatıyorum. Üniversitede hocalık yapıyorum. Size ufak bir eleştirim olacak inşallah bir katkım olur. Söyleyeceğimi yapmanız şart değil. Bana katılmasanız da anlarım. Ama sizin özelinizde belki forumdaki diğer arkadaşlar da faydalanır.
Biz bir öğrenciyi veya hocayı değerlendirirken ilk dikkat ettiğimiz husus az kelime ve basit cümlelerle ne kadar faydalı olduğudur. Benim görüşüm siz herşeyi anlatmaya çalışırken hiçbirşeyi anlatamıyorsunuz. Çünkü insanlar okumaktan vazgeçiyor ve bu konuda insanları suçlayamazsınız. Çünkü herkes uzun uzun yazılar okumak zorunda değil. Ben de makale yazarken herşeye değinmek istiyorum ancak hem meselenin özü kaybolabiliyor hem de okuyacak kişi kaybedilebiliyor. Bence daha kısa ve basit cümleler ile karşınızdaki insanlara daha çok şey anlatabilirsiniz(Belki bilgi içeriği daha az olur ama önemli olan anlatmak istediklerinizin karşıya geçmesidir). Üslup insanı insandan ayıran önemli özelliklerden biridir. Bu nedenle istediğiniz gibi yazmakta özgürsünüz. |
Kendinize gore hakli olabilirsiniz hatta ulkemizin suanki ekonomik durumuna gore de hakli olabilirsiniz. Ama insanlar bi sekilde bundan zevk aliyor. Size gore telefona verilen para yazik bize gore de belki sizin zevk aldiginiz seye verdiginiz paraya yazik. Yani herkes kendi hesabini kitabini kazancini bilip ona gore alip satiyor.
Bunu polemik olsun diye degil konunun basindan beri herkes bizim gibi almaknisteyenlerin verdigi verecegi paraya takilmis durum da. Durumu olan alir olmayan forumu okur gider.. Yorum yapmak herkesin hakki tabiki buna da saygi duyuyorum. "Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar" hesabi oluyor bu yazilanlar. Begenen alir begenmeyen almaz arkadaslar. Bu tarz polemikler kisiler arasinda gereksiz gerginlige hakaretlere vb durumlara neden oluyor lutfen dikkat edelim arkadaslar ,abiler, kardeşler. |
Ya arkadaş amma saçma tartışmalar yapıyorsunuz.
Tamam anladık Türkiye'deki cihazların işlemcisi farklı, yurtdışındakinin farklı. O da başka şeyleri etkiliyor onu da anladık. Yine anladık en pahalıdan biz aldık, fiyatı acayip düşecek bikaç aya. En ucuz en iyi telefonu da siz kullanıyorsunuz, en süper bilgi de sizde onu da anladık :) Yahu biz bu telefonu kullanıyoruz. Alanlar yorumlarını yapsın istiyoruz, çok şey mi istiyoruz. Telefonu alanlar, belki ufak bilgiler verir, bi özelliğini öğreniriz diye okuyoruz. 100 mesaj varsa yarısı bu saçmasapan laf yarıştırma mesajları. |
Senin olay takıntı haline geldi. aslında yapman gerekenide yapmışsın yani samsung u satıp ipon almışsın. Şuan yapman gereken tek şey kaldı s10 konusu u terk edip ipon konusunda takılmak. Bir dene istersen herşey geçip gidecek normale dönecek.
|
Konuda birkaç kişi var cidden yeter artık. Bu telefonda ekran süresi batarya dan başka konuşulacak bisey yok mu ya. Varsa yoksa kaç saat ekran süresi aldım paylaşımı. Ve bıkmadan aynı insanlar sadece bu konuyu konuşuyor. Defalarca söylendi herkesin kendi kullanım alışkanlıkları farklı dolayısıyla kimsenin ekran süresi başkası ile kıyaslanamaz. Ne diye hala aynı muhabbet dönüyor anlamıyorum. Biraz fırsat verinde konuda gerçekten telefonun güzel özellikleri ile ilgili şeyler konuşulsun.
|
Ulan herkes pubg delisi olmuş arkadaş. 40 sayfadır pubg mobile dönüyor forumda. Bisey soruyoruz takan yok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heimdall.. -- 23 Şubat 2019; 14:24:10 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraklı21 -- 23 Şubat 2019; 14:35:31 > |
|
|
|
|
|
|
|