Orijinal rom bilmiyorum ki daha önce Almanya romunu kurmuştum Bi sıkıntı yoktu ama samsungun sadece Meksika ya güncelleme vermesi ilginc < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedevi1903 -- 30 Ekim 2023; 21:12:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (2311. sayfa)
-
-
-
hayırlı olsun inşallah fayda sağlar. pil 3şarja oturuyor benim pilde aynı tarihti. bant çıkmadı. ben t7000 çok az köşelere damlattım. büyük ihtimal sizin de 88 90 arası çıkar.
benim pil hala işlem gerekli yazıyor. yazılım sıfırlanmadığı için mi bilmiyorum. 9933neyden pil reset yaptım ama düzelmedi.
-
asıl soruma geleyim
şu anda s10e den çok memnunum ama şöyle bir durum var telefon 5.yıllık ilk alanlardanım içinden çıkan pil bile 2018 tarihli
telefonda 0 sıkıntı var kasma donma takılma yok ekranda ölü piksel yanıklık yok.
tek kusuru kılıfsız kullandığım için kasada taşa vs çarpmadan dolayı ezilme göçük çizik vs var. ama yamukluk yada herhangi bir sıkıntı yaratmıyor kozmetik olarak kötü metal kasa
ekranda koruma vs yok ama 0 çizik zaten gorilla olduğu için çizmek imkansız hiçbir telimde koruma kullanmadım.
arka kapak kırıldı onu yan sanayi beyaz bir kapakla değiştirdim buz mavi gibi hafif bir renk alıyor pil değişti birde
soru bu telefonun piyasası kaç dır.
dun bir telefon gördüm fiyatı çok iyi kasım 1-5 indirimi vardı honor 90. 16000 geliyor. çok hoşuma gitti. alıp almamakta kararsız kaldım. telefonumu da değiştiresim yok. ama 6. seneye girerken arza vs çıkar mı diye de düşünüyorum. hayatımda en uzun kullandığım tel 2 seneydi indirimi de kaçırmak istemiyorum. alıp honoru bir kenara koysam oda olamaz s10e bir kenara koysam oda olamaz.
aileden birine hediye etsem hepsinin teli yeni. honor 90 bu fiyata bedava 1 ay sonra bu enflasyon ile fiyatın artacağı belli honor 70 bile 1 ayda 12 den 16 atmıştı bilemedim. ihtiyacımda yok alıp kapalı kutu olarak koysam imali kapanır mı. yoksa bir hisse seneti alıp telefon bozulunca fiyatı kadar birşey mi almak. artık kaç seneye pert olursa
-
Piyasası karışık hocam
4.000 ile 6.000 aralığında piyasası var gördüğüm kadarıyla
Mesela geçen gün kutulu faturalı tertemiz cihaz 4500 TL idi Tabi bir gün içerisinde gitti😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar selam, şu an S7 kullanıyorum normalde hiç model değişimine ihtiyac duymuyorum hız, görüntü vs gibi sorunlarım yok bundan önce de s4 vardı 5 sene de onu kullandım bunu da alalı 5 sene oldu bu sene, s10 alacağım fakat sıfır yok sanirim aslinda hepsiburada da bir saticida vardi fakat son ürün olduğu için guvenilir gelmedi sıfır bulma ihtimalim nedir yoksa artık ikinci el bakacagim neden s10'da israr ediyor oldugumu amiral model kullanicilari anlar ancak s20, s22, s23 de alabilirim fakat hafiza kart destekleri yok. 128 uzeri de oldukca pahali iphone ile kafa kafayalar. Var mi benim gibi arayişta olan s10 satin alacak varsa mutlaka iletişime geçsin şu an s10'da olan ozelliklerin cogu ust modellerde yok ve işlemciler hep snapdragon yani bilmiyorum daha uretimi oldugunu sanmiyorum ama kullananlar acaba bu sene guncelleme aldi mi bilmiyorum ama 3 sene bana yetse yeterli illaki dengi bir sey uretilir o zamana aynisi olmasa da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sıfırı s10 bulma ihtimali biraz zayıf, yenilenmiş olarak birçok sitede var. o şekil tercih edilebilir. tr kayıtlı olanlar exynos işlemcili, snapdrogon versiyonları amerika ve çin ülkelerine özel yapılmış sadece. güncelleme olarak android 12 de kaldı ve bence gayet yeterli. ben arada custom rom kullanıyorum 13 ler gayet stabil... android 14 bile var şu an :)
-
aslinda 10 bine buldum temiz ilk sahibinden henuz bakmaya gitmedim, normalde 6 bin tl civari satan var ama muhtemelen ilk sahipleri degiller ya da kusurlu her ne kadar temiz yazsalar da bilmiyorum bi ust cikacak s24 de 128 gb ile baslicak hafiza kart destegi olmayacagi soyleniyor gercekten vasat bi durum sirf bu yuzden apple kullanmiyorum hafiza yeri geliyo en onemli faktor oluyo bugun degilse 2 sene sonra anliyorsunuz bunu muhtemelen ikinci el bakicam
5-6 temiz çok iyi kullanıma bağlı olarak bende sadece arka kapak yapışkanları attı. Yavaş yavaş açıldı bende fırsat bu dedim pil değiştirdim. Bu telefon şu an 12 bandı telefonların özelliğine sahip. s20fe işlemci ve 120hrz ekran dışında aynı. Ama bizim ekran çok daha güzel. Burdan bile çıksan 12 bin bandı.
10 bin'e buldugum yaninda fast charge da veriyo muhtemelen ondan öyle, gercekten temizse alacagim 7000 8000 arasi ztn bulursam baska ama fast charge da isime yaramaz degil
10.000 çok hocam
Cihaz Plus mı düz mü tertemiz cihazları daha uyguna gördüm Çok defa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sarı sitede 6-7bin civari kusursuz tr kayitli s10 lar mevcut. 10bin lira abarti bir fiyat
evet iyice bakinca ben de farkettim bir tane baya temiz 6000 tl küsür buldum yurt disi kayitli ama ne dersiniz ? bir de diger tr kayitli cihaza yine temiz kullanilmis ona da 8500 dedi en son sizce beklemeli miyim
düz plus istemiyorum cok buyuk ztn
yurtdisi kayitli o kadar etmez ve tavsiye de etmem. format attiginda sebeke gidiyor. veya imei ler siliniyor vs. ugras dur. yurtici kayitli kutulu faturali guzel cihazlar var. birini secer alirdim
dediginiz gibi tam 3 sarj sonrasi batarya kendine gelmeye basladi. 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
5 ŞARJA 88 GELİYOR SONRADA sabitleniyor. kolay kolay değişmiyor. şarj yüzde 70 kadar çok hızlı oluyor. sonra yavaşlıyor. entegreden galiba pili koruyor. 5 saat falan gayet yeterli. bende wifi de 6,30saati görüyor. önemli olan 6 ay sorası. pil kalitesini o zaman belli eder. ama ilk taktığım pile göre 10 kat iyi
niye iPhone da ki gibi geliştirilmiş pil yok kasada pil yuvasında boşluk var aslında misal 500mh yer var.
-
Hocam S10 serisi güzel bir seri bende S10 plus kullanıyorum ilk çıktığında almıştım anlık olarak memnunum fakat ne kadar daha idare eder emin değilim
Ama S10 serisi de 5 yıllık bir seri 6. yılına girmek üzere telefon yeni güncelleme almıyor en son ufak bi güvenlik güncellemesi aldı o da 1 mart'ta
telefondaki uygulamalar yeni güncelleme aldıkça telefon kasmaya başlayacaktır uygulama yazılımları ağır gelmeye başlayacaktır. 3 sene yetse demişsiniz o kadar idare etmesini şahsen ben beklemiyorum
Tercihiniz samsung tan yana ise S22 - S23 e yönelseniz daha iyi olur gibi en azından o serileri 4-5 sene kullanabilirsiniz.
eğer uygun fiyatlı bir terlefon bakınıyorsanız honor 90 nın özellikleri kağıt üzerinde gayet güzel kullanıcı deneyimi nasıldır bilemiyorum tabi.
-
s23 35bin vermem nedeni de eskiden orta sınıf ile amiral gemisi telefonlar arasında uçurum vardı. s10 alternatif yoktu. özellikle iyi bir ekran kamera konusunda. diğerleri çamur gibiydi. ben telofonu aldığımda huawei mate 20 lite en iyi orta segmenti 1 tane üst segment cihaz parasına 2tane orta üst segment alırım. 15bin 2 honor 90 alsam 30bin yapar kulaklık hediyesi ile 16bin şu an güncel fiyatı. 2yıl sonra 1 tane daha güncel cihaz alımak bana mantıklı geliyor.
şimdi orta seviye telefonalar çok iyi. ekranlar aynı kameralar yakın. kötü telefon kalmadı. aynı şey kulaklık televizyon da geçerli. misal Panasonic televizyondan sony geçtim. en son grunding aldım. görüntü sistemleri kalite ve renk doğruluğu pixel yoğunluğu çok yaklaştı. 3 4 kat fiyat farkına değmez.
s10 güncelleme almasada yavaşlamaz. böyle kalır. güncelleme güvenlik açıkları için önemli ama şü olabilir. yeni gelen yazılımlar yüksek sistem isterse. grafikler daha gerçekçi olursa daha çok ram ihtiyacı doğarsa doğru takılma olabilir. ama whatsapp netfilix yada diğer basit programlarda sıkıntı çıkmaz.
nerden biliyorum dersen. ben 1.4 sürümünden beri anroid kullanırım pek çok eski cihazım var. misal 2.nesil samsung note tabletim 3gb ram 2k ekran kalem var. hala canavar gibi çalışır. nerden baksan 12 yıllık cihaz. ama bazı yazılımlar güvenlik nedeni ileı bağzı sürümleri cihaza kapatabiliyor. misal nole 10.1 anroid 4.4 kaldı. çoğu uygulama sorunsuz çalışıyor. şu anki tabletimde huawei matepro oda harmony 2de kaldı karşılığı anroid 10 dur. hiç bir sıkıntısı yok. en ufak takılma yavaşlama. vs. harmoy 4 geçmek üzere güncelleme.
birde samsung büyük yenilikleri 4 sene de 1 yapıyor.
s2 Android ilez akışkan kullanılabil oldu. ram işlemci ekranda devrim yaptılar. dokunmatik hassasiyeti gelidi
s6 edge kablosuz şarj 2k ekran kavis süper almoled
s10 full ekrana geçildi. dinamik almoled su geçirmezlik
s24 ?????????
aradaki telefonlar sadece diğerlerinin iyileştirilmiş hali.
tasarım da çok güzel orta seviye telefonların. kavisli ekran oled standart oldu. artık işlemcilerin de pil süreside iyi. kötü bir şey kalmadı. kamerada tatmin edici.
-
cevabinizi değerlendireceğim hocam ztn temiz bir cihaz bulamayacagim gibi olanlar da 10bine yakin fiyat cekiyo 10 bin daha koyar baska bisi alinir. S22 ya da S23'de ikisinden birinde hafiza karti olsa bir sorunum olmayacak bir de exnynos olmamalari beni rahatsiz ediyo daha once snapdragon s7 kullandim anakartta mmc entegresi yanmıştı o yüzden snapdragon bende bir fobi olusturdu s24 çıksın bakalım fiyatlarda bi düşüş olacaktır şu an çok bi acelem yok elimdeki s7 bu sene sonununda cikartti ama seneyi cikartamayacak eminim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X