Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 Fan Edition [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) (1829. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36.566
Cevap
408
Favori
2.310.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18251826182718281829
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şimdi bu uygulama siz gece uyurken telefonunuza yükleniyor ve fotoğraflarınıza ve mesajlarınıza erişip uygunsuz bir durum olup olmadığına bakıyor.

Yani 1. si adı güvenlik uygulaması olan bu şey benim rızam olmadan telefonuma iniyor, yükleniyor.
    2. si ise tüm güvenlik protokollerini aşarak verilerime erişebiliyor.

Adı güvenlik zımbırtısı olan bu şeyi kaldırıp kaldırmamak size kalmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bora_kalender B kullanıcısına yanıt
    Bende görünmüyor, benim telefona inmemiş olabilir mi?

• bilid B kullanıcısına yanıt
    Olabilir.

• Exynoslu eski A50 modelini bile yıllarca kullandık. Exynos kötü değil arkadaşlar. Exynoslu işlemcide ısınma fazla oluyor sadece. O da oyun oynamayan günlük bir kullanıcı için zaten sorun olmaz... Samsungu kendi işlemcisini yaptığı ve geliştirdiği için de tebrik etmek lazım...

• gazili2000 G kullanıcısına yanıt
    Yanlis hatırlamıyorsam samsung yillar önce mongoose idi mesela birinin Kod adı (bir öncesi ve bir sonrası) sanırım 3 ya da 4 nesil işlemci tasarladı. Bu cpu ları exynos platformunda kullandı. Ama tasarımları o kadar kötüydü ki (koreliler isyan etmisti istemezuk deyu) abd de bulunan bu tasarim ve geliştirme birimini kapatmak zorunda kaldı. Şu anda işlemci tasarımı yapmıyor. Arm dan cpu tasarımını alıyor, sonra amd den gpu tasarımını alıyor, bir kaç bileşen daha ekleyip, exynos platformunu devam ettiriyor.

Yani bu defa yaşanan exynos ısınma ve performans sorunları büyük ihtimal tasarım değil üretim kaynaklı.

Bunu da apple ın yaşadığı denetimden biliyoruz. Apple iphone da kullandığı aynı işlemciyi (tasarımını kendisi yapıp üçüncü taraflara ürettiriyor apple) talep yoğunluğu nedeniyle hem samsunga hem de tmsc ye sipariş etti. O dönem samsung üretimi çip içeren iPhone lar ile tmsc üretimi iPhone lar arası performans ve ısınma farkları olay olmuştu. Apple daha sonra samsunga üretim yaptırmadı. Ara ara gündeme geliyor ama hep erteliyor apple.

Bunun sebebini özel mikroskop altında samsung ve tmsc üretimi iki işlemciyi kıyaslayan birileri samsungun üretim süreçlerinin yeterince rafine olmamasına bağlamışlardı.

Şimdi sorun sadece üretim sürecinden kaynaklı ise, (mimari sürekli değişiyor) bu durum her an düzelebilir ya da diğer bileşenler de cpu lar gibi yeni nm üretime geçince sorun daha da büyüyebilir.

Bu süreçleri canlı takip eden ve kullanıp farkı gören kullanıcılar exynostan uzak duruyor olay bu. Hatta s20fe de sd platform kullanıldı. Ama 5g modem isteğe bağlı idi. Yani platforma (SOC) dahil değildi. S20fe bu yüzden kendinden beklenen pil performansını veremedi. Kötü demedim, beklenti daha yüksekti. Ayrıca lte bağlantıda aşırı ısınma yogun mobil download yapan herkesin fark edebileceği bir şey.

Neyse olayı özetlemiş oldum. Samsung işlemci gelistirmiyor artık (en azından burada kastedilen anlamda).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 4 Mart 2025; 4:31:16 >

• 
Sayfa: önceki 18251826182718281829
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.