< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy S20 Fan Edition [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) (1827. sayfa)

-
-
Sabah iPad Air siparişi verdim. Telefon kullanma vaktimi de azaltır herhalde o cihaz. Eski pille biraz daha devam ederim artık.
Telefonu değiştirmeye de hiç hevesim yok açıkçası. S20 çıkmadan 4 sene önce iPhone 7, S7'ler falan çıkmıştı. S20 çıktıktan 4 sene sonra hâlen geçmemi tetikleyecek herhangi bir cihaz yok piyasada. 600 dolar versem bile side-grade yapacağım bir piyasa var anlık.
-
Bence de şimdilik bir kullanıcı için S20 FE yetiyor. Gerek kamera gerek ekran gerek ses. Lakin yeni cihazların ben tasarımını istemiyor değilim. S24'ü mağazada gördüğümde parlıyordu resmen. 25'e bakmadım,muhtemelen yine aynıdır. Altın renklerin al benisi yok değil.
Birkaç ay önce de kendime Windows laptop aldım. Telefon ekran sürem epey düştü. Artık çok kasmıyorum yeni bir şey gelmiş,o olmuş bu olmuş diye. Anladım ki Telefon Telefon hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirryusuf -- 19 Şubat 2025; 20:19:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
S24 salt hücresel kullanımında 4 saat ekran süresini aşmıyordu. samsung telefon işini bence beceremiyor, kabul etmek lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramo34 -- 20 Şubat 2025; 13:19:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hepimizin topluca geri dönüt olarak samsunga 60 hz üretim yapması gerektiği hakkında baskı kurmamız gerekiyor.
Telefon işini becerebilmesi için 60 HZ şart,biliyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: ramo34
S24 salt hücresel kullanımında 4 saat ekran süresini aşmıyordu. samsung telefon işini bence beceremiyor, kabul etmek lazımMobil veri ile whatsapp görüntülü görüşme yaptım 1 saat yaklaşık yüzde 20 şarj yedi(güç tasarrufu kapalı). Sadece hücresel kullanımı ile 6, 7 saati görüyor ekran süresi normal bir kullanımda.
Dün kullanımım, wifi+mobil karışık. Mobili çok zorlamadım dışarıda ama benim kullanım senaryom için yeterli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi all_rock -- 20 Şubat 2025; 15:47:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
60 hz ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
Samsung, arkadaşın dediği gibi telefon işini beceremiyor. S20 fe ile neredeyse aynı ram, işlemci ve batarya konfigürasyonuna sahip Oneplus 8T 11-12 saat ekran süresi alırken Snapdragronlu S20 FE sıfır batarya ile anca 7 saat alabiliyor.
Aldığımın ilk yılı ghost screen yaşamaya başladım, çevremde herhangi bir Samsung kullanıp ghost screen sorunu yaşamayan yok, arka kapak kendiliğinden gevşeyip açıldı. Tuş kilidi yerinden düştü vs. vs.
Samsung her segmente uygun kitlesel üretim yapmaya çalışıyor. Fakat artık cartayı öyle bir çekti ki yeni çıkan S serilerinde bile saçma sapan donmalar oluyor. Benim nezdimde oldukça başarısız bir marka. Bir laf vardır; her şeyi yapıyorsan aslında hiçbir şeyi yapamıyorsundur. Bu Samsung için ziyadesiyle geçerli bir ifade.
Adamların chp zihniyetinden de geri kalır yanı yok, Apple'da eleştirdikleri her şeyi zamanla kendileri uygulamaya başladı. 25W adaptörü hızlı şarj olarak görüp kullanıcıya nimetten sayma, kabloyu kutudan çıkarma vs. Bu cüreti mobil pazar lideri olmalarından alıyorlar.
S20 FE ile 4.yılıma doğru giderken objektif bir şekilde bir dahaki telefonumun Android olacağını ama kesinlikle Samsung olmayacağını belirtmek isterim. 2 tane S amiral gemisi, 2 tane orta seviye cihaz ve 1 fan edition cihaz kullandım şu ana kadar. Hepsinde irili ufaklı kronik sorunlar yaşadım.
Pek tercih edilmeyen BBK Group cihazları ise (oneplus, vivo,realme,oppo) üretim standardı açısından daha başarılı.
-
Herkese merhaba,
En son +10 yıl önce cyanogen mod ile custom rom denemiştim başka bir samsung telefonda.
Aradan uzun yıllar geçti ve şimdi S20fe' ye (2 yıllık cihaz) custom rom atmayı planlıyorum; başta pil iyileştirmesi için.
Romla uğraşmak zor mu yada daha mı basit bilmiyorum ama rom değiştirmeye değer mi S20fe' de? stock rom ile devam mı etmeliyim?
Deneyimli kullanıcıların değerlendirmelerini rica ediyorum.
-
sorularınızın cevapları burada: https://forum.donanimhaber.com/samsung-s20-fe-fan-edition-ana-konu-rom-custom-rom-root-edit-snap865--156753359
-
Önceki sayfalarda bu konu ile ilgili epey yazilar yazmıştım.
Asagidaki mesajda bulunan videoyu izleyerek yapabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160687147
Öncelikle mutlaka yedekleme yapın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
değerli üyelere teşekkür ederim. mesajlarınızın içeriğini detaylıca inceleyeceğim.
-
Pil konusuna pek bir şey diyemeyeceğim,biraz kullanıcı kendisine tasarlanması gerekiyor oneui'yi lakin belki diğer şeyler için bir şeyler söylenebilir. Ben de ekran yanması yaşadım,değişmesi için servise verdiğimde Tüm ekran,kasa pil değiştirilerek müşteri memnuniyeti geride bırakılmadan destek sağladılar. Arka kapağın açılmasını da normal buluyorum hocam. Ben sıcak bir şehirde yaşıyorum,sıcaktan kasanın arkasında bulunan yapıştırıcının soyulduğunu artık eridiğini Ben gördüm. Nereden baksan 3 yıl hiç açılmıyor,4. Yıl başlıyor yavaş yavaş. Ben A serisinde kapak sorunu yaşadım ona nazaran konuşuyorum. S serisinde henüz bir şey görmedim. Bütçeyle sağlamlığın da doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Yine ekran yanması sorunu da keza bundan kaynaklı. Fe gibi kırpılmış bütçelerde kullanılan erkan normal bir S ulta ile bir olmuyor haliyle. Keza bu kadar başarılı markaya,fakirlikten yaşadığımız sorunları üstüne yıkıp karalamaya çalışırken bir de yüksek hızlı şarj ihtimalini göze almamasını anlayışla karşılıyorum. 6 yıllık pil 5 saat ekran süresi veriyor hali hazırda. Yüksek hızla şarj olmuş bir telefonda bu süreleri bulamazsınız. Sonra bir ton eleştiri çıkar yine pil süreleri kötü diye. Yüksek hızlı şarjın yangın çıkarma ihtimaline herkes bildiği için değinmiyorum bile. Telefon şuan benim için çok mühim değil,kullanım rahatlığına ve özelliklerine bakar alırım. Marka ayırt etmem ama bu koşulları sağlayan tek firma şimdilik samsung. Sağlıcakla kalın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Benim S20FE 4 yaşına girecek evdeki yaşayanlara Xiamio redmi note 14 8/256 aldım daha güncel bir cihaz olmasına rağmen uygulama açılışı kamera kalitesi s20fe den hala geride.
S20FE ye göre benim gördüğüm artıları Ekran parlaklığı/Ekran Süresi/33Watt hızlı şarj.
-
Hocam zaten xiaominin ne yaptığı belli mi? Yahu akıllı saat aldım,huawei bilekliğinde bulunan arayüzü yok. Özelleştirme yapamıyorsun,nabız ölçmeyi kapayamıyorsun kısa yol atayamıyorsun. Bu kadar geri kalınabilir mi yazılım alanında şaşırmamak elde değil
Ekran koruyucu kullanıyor musunuz bazıları kalınlık yapıp sorunlara neden olabiliyor. Benim de en son bu aklıma geldi haftasonu koruyucuyu çıkartıp denemeyi düşünüyorum. Yazı yazarken bazen basmama sorunu cidden sıkıntılı umarım koruyucu kaynaklıdır.
SwiftKey olmasa şu yazida bile hep eksik harf olurdu..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazi yazarken basmama sorunu bendede var.Google klavyede denedim samsung klavyede denedim ikisindede ayni.Hatta silme ,geri tusuna kac kere basiyorum bazen silmek icin ama basmiyor.Ekran koruyucu bendede var.
Ek olarak kendi uygulamaları içinde sürekli reklam çıkıyor ve silmeyi bırak devredışı bile bırakılmıyor.
-
3 seneyi biraz geçti alalı telefonu.gunluk ortalama 6 saat ekran süresi halanaliyorum orijinal pil ile..ki ben de traindingwiev ve borsa widgetleri ekranda olduğu halde.kullanan bilir bu widgedtlar devamlı
güncelleme yaptığı için pili resmen sömürür.
3 4 yıllık tel de de bunperforman bence gayet iyi.kamerasi kullanmasını bilene hala iş görüyor
Ve arkadaşıma katılıyorum kimse bu teli alırken cebinde s22 ultra alacak para vardı da bu telefonu tercih etmedi..fiyat performans olarak bence hala iyi telefon...tabi elektronik biraz şans işidir .
Ve hala bende dokunmayın de yada ekranda bir sorun olmadı bu da benim şansım galiba;)
Gboard klavye kullanıyorum. Ergonomisi ve noktalama işaretleri tam benim kullanim şeklime uygun. Ayrıca Türkçe klavye değil de standart Q klavya kullanıyorum. Türkçe harfler olmadığı için harfler biraz daha büyük ve rahat basılır oluyor.
Klavyenin hemen üzerinde zaten yazdığınızı gösteren bir alan olduğu için doğru kelime oraya çıkıyor.
Yani ben klavyede "cikiyor" yazıyorum (Türkçe harfler yok) ama klavyenin hemen üzerinde "çıkıyor" seçeneği geliyor. Dokunup seçiyorum.
Bu şekilde yazmak bana daha kolay geliyor.
Türkçe Q secersem klavyeye fazladan harfler eklendiği için varolan harfler küçülüyor, yazmak daha zor oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X