< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SAMSUNG GALAXY S22 VE S22 + [ANA KONU] (638. sayfa)
-
-
5g çeken yer çok az. Vodafone kullanmıyorum ben ama Türkiye'deki gibi bir çekim gücü de yok. Bence teknoloji olarak bizden gerideler genel olarak Avrupa ülkeleri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
cunku s22 PD3.0 ile sarj destegine sahip. linkini attiginiz kablo ise QC destekli. ayni sorunu kendi sony xperia 5 iii'te yasiyorum. bazen araba sarj cihazlari ile sarj bile olmuyor. Ama PD3.0 olan kablo ile guzel sarj oluyor. Genelde type-c den type-c'ye olan kablolarla PD3.0 destegi oluyor.
Bir tanidigim 20bin civarina telefon sordu. S22'yi snapdragon islemcili olarak mi satiyorlar TR'de yoksa samsungun kendi islemcisi ile de mi satiliyor ?
-
vay arkadaş bu hiç gelmemişti aklıma. işlemci Snapdragon olduğu için QC desteği de vardır diye düşünmüştüm. teşekkür ederim.
Türkiye'de S22 Snapdragon işlemci ile satılıyor ancak önermenizi tavsiye etmiyorum. hem 2 seneyi geçti çıkalı hem de pil süresi çoğu kullanıcıyı tatmin etmiyor.
PD / QC'yi iyi gördünüz. çok saçma görünen bir soru daha sorayım.
bu ürünü kullanıyorum. telefonda da sadece "hızlı şarj" açık. yeni serilerde "hızlı şarj" tek seçenek olsa da, S22'nin şarj seçeneklerinde "süper hızlı şarj" da mevcut.
c to c ve a to c kablolarım orijinal samsung ürünleri.
adaptörün QC(18W) destekli a portuna a to c kablomu taktığımda 50 dakikada dolan telefon,
adaptörün PD(30W) destekli c portuna c to c kablomu taktığımda 70 dakikada filan doluyor.
yani QC'de daha yüksek bir çekiş yakalarken, PD'de ne oluyor da yavaşlıyor.
nasıl oluyor da 18W porttan çektiğinden daha az enerjiyi çekiyor 30W'lık portta. bunu yorumlayabiliyor musunuz?
ancak "süper hızlı şarj" seçeneğini aktif edip PD(30W)'den şarj edersem 25W'ı yakalıyor ve 30 küsür dakikalarda doluyor. ekranda "süper hızlı şarj" ibaresi görünmese de.
-
S10e serisine kadar işlemci Exynos da olsa QC desteği vardı. QC destekli power bank ile S20'yi de şarj aletinden hızlı şarj edebiliyordum. Hani Samsung QC desteklemiyor muhtemelen ama tam neyi desteklediği konusunda da netlik yok. Zaten çoğu şarj aleti de PD ve QC ikisini de destekliyor. Ama Çin telefonlarının şarj cihazları direk o telefona göre olduğu için onlarda PD desteği olmayabiliyor. Direk bir usb doktor cihazı ile test etmek lazım.
Bu PD QC işinde aman aman bir şey yok ama ikisi de telefonun şarj aleti ile konuştuğu farklı protokoller. Şarj aleti telefona takıldığında önce ikisi el sıkışır. Sonra telefon ve şarj aleti kaç volt ve kaç amper çıkış yapabiliyorsa bu bilgileri birbiri ile paylaşıp ortak bir değerde anlaşırlar ve o değerde şarj başlar.
Şarj aletleri de belli ürünleri hedef alarak üretilmişse sorunlar çıkarabiliyorlar. Mesela bir şarj aleti 45 vat destekleyen telefonu 15 voltta 3 amper güç vererek şarj ediyor. Ancak başka bir telefon 45 vat için 20 volt ve 2,25 amper isteyebiliyor. Eğer telefonun şarj tablosunda 15v/3a kombinasyonu yoksa şarj aleti desteklediği halde telefon desteklemediği için bu değerle şarj edemeyip desteklenen daha yavaş şarja geçiyor.
Kablolar vs. de bu tarafta önemli, kablo 1,5 amperde, 2 amperde, 3 amperde nasıl bir tepki veriyor. Uygun olmadığında yine hız düşüyor.
Hani önemli olan düzgün cihazlar kullanmak. Ucuz cihazlar 45 vat da desteklese her voltaj ve amperde çıkış yapamazsa sıkıntı çıkarabiliyor. Ya da protokolü iyi uygulamıyor da olabilirler. Benim telefonum bir bir buçuk saat civarı sürüyor dolması. Turk Telekom marka bir şarj aletini tamir etmişti babam. Usb A to Type C kabloyu alete takınca alet zızzzzzzz diye ses çıkarmaya başladı. Baktım süper hızlı şarj, 29 dakikada telefon doluyor diyor. Yani muhtemelen telefonun desteklemediği bir voltaj amper ikilisini telefona gönderiyor alet. Bataryayı da bozabilir, diğer entegrelerdeki bir şeyi de. Hoş, aletin kendisi de dayanacak gibi değildi. Aynı kablonun farklı bir renk olanını taktım, onda sessiz ve yavaş şarj etmeye başladı. 😃
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu telefonun sıfırı 4-5 saat mobil veri ile ekran açık süresi verirmi beyler..(oyun oynamadan tabi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 26 Temmuz 2024; 8:54:41 >
Benim telefon 1 buçuk yıllık oyunsuz full mobil veri ile 4.10 4.30 falan oluyor. Oyun oynarsam 3 buçuk saat anca
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için.
-
Teşekkürler
QC destegi olabilir, samsung genelde ust segment telefonlarini iphone gibi gostermek icin sadece PD'yi pazarliyor olabilir.
Diger arkadasin yazdigi gibi sarj aletlerinin destekledigi wattlar verilen voltaj ve akima bagli ve bu telefonla uyusuyor ise olur. Telefonun icinde sarj entegresi ve sarj yonetim sistemi de var. belli bir sebeple PD ile 25watti sadece süper hızlı şarj ile destekliyor olabilir. AccuBattery uygulamasiyla cogu telefonda anlik cekilen akim ve voltaj gorulebiliyor. Onunla da karsilastirabilirsiniz. Uygulamayi kullanan birkac kisi uygulamanin surekli aktif olmasindan dolayi da sarj problemi yasadigini soylemis. belki gerekli incelemeleri yaptiktan sonra silinebilir.
Bir de ne kadar hizli sarj, o kadar pilin isinmasi demek, o da daha cabuk bozulmasina sebep olabilir. Gerekmiyorsa yavas sarj etmek daha iyi olabiliyor.
Sony telefonumun QC ile mutlu olmadigini soyleyebilirim. Sony sadece 5volt ile sarj oluyor elimdeki 3 farkli sarj aletinin(25, 30, 65) 3unun de uzerinde 5volt icin 3a yaziyor. dogal olarak 3 sarj aleti de 14-15watt ile sarj ediyor. AccuBattery ayni zamanda belli bir sure sarji takip edip batarya kapasitesini gosteriyor. Buradan da dolu batarya ile alinan az surelerinin sebebi mevcut kapasite mi anlayabilirsiniz. Benim telefonum icin %82 diyor ve bu farki ben de hissediyorum.
-
teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
S20 FE'den S22'ye geçilir mi arada clash royale oynuyorum bataryası vs üzer mi?
Bende s20fe den gectim batarya olarak bir tik uzer kamera olarak ezer gecer bu arada bende clash royal oynuyorum yogun oynamazsam gunu cikartiyor
Hocam ısınma var mı peki s20fe ye göre nasıl
Cok bir isinma yok
Temmuz güncellemesi a35 e bile gelmiş. Bize hala yok.
Ben de yurt dışı cihazı var Temmuz güncellemesi gelmiş hangi csc'ye bakmadım bakayım birazdan
1 aylık s23 Ultra macerasının ardından bir haftalık Samsung Note 9 kullanmak durumunda kaldım
Tabii Note 9'un içerisinde 6 yıllık fabrikasyon pil vardı pilden Sürüm sürüm sürünüyordum
Neyse Dün yurt dışı s22 aldım
Umarım Note 9'un 6 yıllık pili ile benzer performans vermez🙂
3 ile 5 sayfa yukarıda ısınma konusuna yorum yapılmış tekrar gündemi Meşgul etmek istemem Fakat bu cihaz Bal gibi de ısınıyor çok çok sağlam yüklenince cihazın soğumasına müsaade etmezsek gayet de cihazda bariz gözle görülür teklemeler takılmalar hissediliyor
Geçtiğimiz yıl 1 yıl düz ise 23 de kullandım 22 ile 23 arasında ısınma ve pil olarak inanılmaz fark var zaten harici pek bir fark yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X