Bugün güneşin altında 41 dakika 8K 24 kare video çektim. Toplam değil. Tek videonun uzunluğu 41 dakika. Ebıl telefonlar gibi ısındım, ay fena oldum, biraz dinleneyim gelecem demedi. Yaklaşık 79mbps bitrate ile kayıt yaptı. 256kbps de ses. 4K 30 kare HDR'da ise 95mbps kayıt yapıyor. Bana 8K'nın görüntüsü de pek kaliteli gelmedi. Belki 1080p monitörde izlediğim için olabilir. 75mbps ile kayıt yaptığını bilmiyordum. Ben yüksek bitrate ile kayıt yapar diye 8K seçmiştim. Yalnız Youtube 8K göstermiyor. Partner mi olmak lazım acaba? Düzeltme: 8K gözüktü. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 1 Eylül 2024; 13:20:14 > |
SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU] (116. sayfa)
-
-
Whatsapp'ta görüntülü konuşurken sesin gitmemesi problemi yaşayan var mı acaba?
Çözüm: Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Mobil Ağ Ayarlarını Sıfırla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 4 Eylül 2024; 12:29:14 > -
Video gayet iyi. Sadece gün batımında çekseniz daha iyi olurdu. Sanırım güneşin tepede olduğu vakit. Nedense o zamanlar güzel video çekilmiyor. Ama en önemli şeyi yazmamışsınız. Ne kadar pil yedi?
-
Evet güneş ışığı çok kötü pozisyondaydı. Bir de video hafiften takılıyor gibi sanki. Bir daha 8K video çekmem sanırım.
Şarjı içti. Sadece kamera %18 şarj tüketmiş. O sırada ekran da açık tabi. Pil grafiği roket gibi aşağı inmiş. %152 pili 4 saat 13 dakika ekran süresiyle kullanmış.
-
Genel fotoğrafçılık bilgisi olarak yazmış olayım:
Güneşin tepede olduğu saatler video ve fotoğraf çekimi için tavsiye edilmez çünkü ışık oldukça serttir. Kontrastı yükseltir, gölgeler oluşturur, ışığın vurduğu yerde istenmeyen fazlaca detayın ortaya çıkmasına sebep olur. Gün doğumu ve gün batımında ışık nispeten daha yumuşaktır. DSLR makinelerde flaş kullanırken flaş direkt objeye doğrultulmaz, kapalı mekanda tavana çarptırarak yansıması sağlanır. Mekan kapalı değilse difüzörler, soft boxlar kullanılır. Mümkün oldukça flaş kullanmadan doğal ışıkla çekim yapılmaya çalışılır, ortam ışığı reklektörler yardımı ile konuya yansıtılır. Reflektörler amaca uygun olarak beyaz, altın ve gümüş renklerde kullanılabilir.
Cep telefonu fotoğrafçılığında da aynısı geçerli. Mümkünse flaş kullanılmamalı, kullanılacaksa flaş ile konu arasına ışığı yumuşatacak beyaz kağıt gibi bir şey koymalı...
Ayrıca manzara fotoğrafçılığı için en mükemmel zaman yağmurdan veya lodostan sonraki zamandır. Çünkü havada asılı olan partiküller gitmiş tertemiz bir gökyüzü kalmış olur 👍🏻...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 3 Eylül 2024; 23:13:35 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Değerli bilgiler için teşekkürler.
-
ALMAYIN HAYAT BU KADAR ZOR OLMAMALI
Samsung S23 FE aldım, epey şok yaşadım. En ucuz telefonda olan Türkçe'den İngilizceye otomatik çevirme özelliği klavyede yok. Sosyal Medya veya WA'da İngilizce mesaj yazarken başka tercüme araçlarını kullanıp kopyala yapıştır yapmak zorundasınız. Samsung'a sordum sene sonuna doğru Türkçe desteklenen diller arasına girebilir dediler. Ama emin değiller. Resmen şaka gibi.
İnstagram'a hikaye paylaşayım dedim. Story'de paylaşacağım resme yazı ekleyeceğim, yazı fontunu, rengini değiştiriyorsunuz efekt koyabiliyorsunuz ama yazdığınız yazının arkasında bant şeklinde fon oluyor. Yine çok ilginç her telefonda olan bu arka planı kaldırma seçeneği yok. Samsung'a sordum İnstagram'a sorun dedi :)))) Her telefonda sorunsuz çalışan uygulama bu telefonda çalışmıyor teknik desteğin cevabı bu konu bizimle ilgili değil oluyor. Forumlarda instagramı yeniden yükle gibi öneriler verdiler kaç defa yükledim, değişen bir şey yok bu özellik yok. Story'e yazı yazacaksınız yazı fontları ile ilgili seçeneklerin olduğu menü tam sayfanın ortasında duruyor, yazdığınızı da göremiyorsunuz. Her yerde ekran görüntülü video paylaşacağım telefonun eksiklerini tek tek anlatacağım. Olmaz böyle saçmalık.
-
A55 e geçirdim ben arkadaşı dünya varmış dedi şarj aleti ile geziyon resmen s23 fe de bu kadar kötü olamaz gerçekten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Bende Instagram'da öyle bir sorun yok. Yazıların arka planını kaldırabiliyorum. Ayrıca bu telefonun değil, instagramın problemi.
Zaten yıllardır instagramın android telefonlarda kaliteli içerik yayınlatmadığı biliniyor. Artık ebıldan para mı alıyorlar ne yapıyorsa android telefonlardaki uygulamalarını bilinçli olarak törpülüyorlar gibi gözüküyor.
Bundan 6 yıl önce Google Pixel telefonlarındaki computational photography(Gcam) olayı ile ebıla fena çelme takmıştı. Ancak bariz kalite farkına rağmen insanlar instagram olayını konuşuyordu. Ondan 1-2 sene sonra ebıl da aynı yöntemle fotoğraflarını iyileştirmişti.
Sorun şu ki Android telefon ne kadar kaliteli çekerse çeksin, Instagram o fotoğrafı bozup da sunucuya yüklüyor.
-
Şuan fark yok gibi hocam epıl olsun Samsung olsun instagram konusunda bi fark bulunmuyor gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar selam, ben bu cihazı aldığımda sadece bir adet güvenlik güncellemesi yapıp bırakmıştım halen daha Android 13 one UI 5.1 de duruyor cihaz sadece 2023 Kasım ayı güvenlik güncellemesi yüklü, ben şimdi direkt ONE UI 6.1 yüklemek istiyorum bunu en hızlı nasıl yapabilirim???
OTA dan denendiginde 6.0 ı kuruyor, smart switch e baglayayim dedim oradan da 6.0 in CSC sini kurduğunu teyit ettim, direkt 6.1 in yani en son çıkan update e nasıl ulaşabilirim???
6.0 ı kurmak istemiyorum hiç, çok sıkıntılıymış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu41 -- 5 Eylül 2024; 21:50:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni genel güncellemeyi kuran varmı?
-
Ne zaman ve ne güncellemesi gelmiş ki?
Her ay başı güvenlik güncellemesi geliyor.
-
Pile ekstra bir yükü olmuyor dimi. Her türlü güncellemede şüpheyle yaklaşıyorum otomatik yükleme kapalı :)
-
Yük olduğunu sanmıyorum. Hatta 2 ay önceki güncellemede pil ömrü gözle görülür biçimde iyileşmişti. Ancak sadece o güncellemeye özgü sanırım.
-
15 dakika telefon görüşmesi yaptım telefona el değmiyor. İlginç.
Çok mu ısınıyor 🫣
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X