< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SAMSUNG GALAXY S24 / S24+ [ANA KONU] (883. sayfa)
-
-
Aynı benim kullanımım. Öğlen %85-90'a geri dolduruyorum akşam yatana kadar gidiyor.
-
Pil korumasinin yüzde 80de şarjı durdurmasinin mantığı nedir gün içinde erken şarj bitiyor bu kez yeniden şarj etmek zorunda kalıyorum yoğun kullandiigimda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şarj yuvasını bir kaç dakika yüksek vakum yapan bir elektrik süpürgesi ile vakumlamayı deneyin. Bende bir defa olmuştu ve çare ararken bunu önermişti biri işe yaramıştı ilginç bir şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssavtak -- 22 Kasım 2024; 9:45:9 >
Bildiğim kadarıyla şarj etme sürecinin son %20-10 seviyelerinde pilin üzerinde yoğun bir stres, bir direnç durumu oluşuyor. Bundan dolayı pil koruması o seviyelere gelince pilde stres yaratmamak ve bu şekilde pilin ömrünü daha uzun tutmak için şarjı kesiyor olmalıdır. Açıkçası pil korumasını kullanmıyorum. Zaten eninde sonunda ömrü ve şarjsız dayanma süresi kısalacak ve değişecek pilin ömrü biraz daha kısa olsun ama pili tam şarj yani %100 kapasitesinde kullanayım. Aynen sizin yaşadığınız gibi tam şarj kapasitesinin altında kullanmam ve gün içinde yarı yolda kalmam, priz peşinde koşmam mantıklı değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana mantıklı gelmiyor ve "temel" pozisyonda şarz ediyorum.
Zaten pil performansı 2 yıldan sonra düşmeye başlar ondan sonra da telefonu elimde tutmayacağımdan dolayı konfordan neden feragat edeyim
Aynen öyle, 2 yıldan sonra hissedilir şekilde pil performansı düşüyor. Telefonu tutsan bile eninde sonunda batarya değiştiriyorsun. Birçok telefonu öyle yıllarca kullandım. Batarya değiştirince zaten cihaz pil performansı anlamında satın aldığın güne dönüyor.
Telefonu 2 yıldan sonra yeniliyenlerin yapmış oldukları pil performansları bence bir sonraki kullanıcıya yatırım yapmak
Sonuçta pil in performans durumuna göre fiyatlarda çok fazla etkisi olmuyor
Tüm pillerin bir şarj döngü sayısı vardır. Bu kaç defa doldurduğunuz ve boşaltığınız ile ilgilidir. Özellikle Lityum pillerin bu döngü sayısı %20-%80 doluluk oranında bir artış gösteriyor. Örneğin, %0-%100 içinde kullanırsanız 10.000 döngü olan pili %20-%80 içinde kullanırsanız 15.000 döngü sayısında kullanırsınız. Özetle sık şarj yapabilmek için %20-%80 içinde kullanım tavsiye edilir.
Peçete, süpürge, kendi kendine kurumaya bırakmak.
Muhtemelen baya büyük bir su damlası girdi içine. Bunlar işe yaramazsa redditte USB programinin verilerini silip telefonu yeniden başlatmak gibi bir yöntem var. O da işe yarıyor. Ama öncelikle bahsettiğim temizlemeyi yapın.
Piliniz %20 altında şarja taktınız ve %25 olunca çıkardınız ve sonrasında %20 altına düştü. Burada gitti bir döngü.
Şarja başlamanız ve tekrar dejarşetmeye başlamanız bir döngüdür. %80 Şarjda tutmak "Floting charge" yüzdürme şarjı olarak pilin en rahat ve sağlıklı alanında tutmaktır. Bu yüzden Samsung yeni nesil telefonlarında Maksimum pil koruma bu seviyede tutar.
Eğer bir pilin şarj döngüsü 10000 ise ve günde de bir tam şarj ile bir döngü gidiyorsa Bu da yaklaşık 27 senede anca bitmesi lazım ama Kullanıcı yorumlarında bunu çok da böyle olduğunu sanmıyorum
Yüzde 20-80 arası şarj sadece ve sadece bataryanızın ömrünü daha erken bitirmek için ortaya atılmış bir tuzaktır.
Ama malesef insanlar buna inanmış ve bunu yapıyor.
Yapan yapsın saygımız vardır.
Mesela (örneğin) yüzde 20'lik şarj bana birgün rahatlıkla yetiyor.
Ben telefonu yüzde yüz şarj edersem batarya 5 gün gidiyor ama yüzde 80 şarj edersem 4 gün gidiyor.
Buda yılda (örnek veriyorum) 40 defa fazla şarj etmek demektir.
Yani daha fazla şarj etmek daha erken batarya ömrünü yıpratmak demektir.
Kısacası aklımda almıyor.
Bana nerdeyse bir gün yetecek olan yüzde 20'lik kısmı ne diye şarj etmeyeyim aklım almıyor.
Ben şarj ediyorum hemde yüzde yüz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlaşılması kolay olsun diye 10000 dedim. Modeline göre kullanılan pillerin döngü sayısı değişik olur. Sayısı net bildirilmesi de Samsung 800 - 1200 arası döngü sağlanan pilleri kullanıyor diye düşünüyorum.
20 yıldan fazla zamandır Enerji sektöründe çalışıyorum. Akü ve piller konusunda belli bir tecrübeye sahip birisi olarak söylüyorum. Özellikle Lityum pilleri %80 seviyesinde şarj etmek ömrünü %100'e yakın uzatır. Yapılan araştırmalar ve testler mevcut.
Sonuçta nasıl kullanacağınız sizin tercihiniz. Ben sadece işin teknik gerçeğinden bahsediyorum.
Kişisel kullanımda bende gece %80 maksimum şarj ediyor. Güne %100 şarj ile başlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkubilayk -- 22 Kasım 2024; 13:10:28 >
S24 Trendyol'da 29499TL
Satıcısı Trendyol ve tüm renklee mevcut.
trendyol.comSamsung Galaxy S24 128 GB Siyah Cep Telefonu (Samsung Türkiye Garantili) Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/Samsung/Galaxy-S24-128-GB-Siyah-Cep-Telefonu--Samsung-Turkiye-Garantili--p-792043222?boutiqueId=638145&merchantId=968&adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&adjust_tracker_limit=999999999&adjust_adgroup=2836643&utm_term=2836643&link_contentid=792043222&adjust_campaign=product_free_2024112210_TR&link_userID=2836643&adjust_creative=792043222&utm_campaign=792043222&utm_source=share&utm_medium=product_free
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Gece yüzde 80 şarjdan sonra gune nasıl yüzde 100 ile başlıyorsunuz burasını anlayamadım
Gece yüzde 80 e şarj olup kesiyor şarjı telefon sabah siz uyanmadan önce yüzde 100 yapıyor. Yani gece boyu şarjda kalmamış oluyor. Pil sağlığı için.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X