< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy S25 Ultra [ANA KONU] Lansman Tarihi 22 Ocak 2025 (23. sayfa)
-
-
One UI 7 eğer sızıntılardaki gibiyse gerçekten ilk defa iPhone'lardaki o akıcı geçiş artık Samsung'da da olacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence de hocam. Hala kendime S23 Ultra'yı bırakıp geçen sene geçtiğim için kızıyorum. Artık iki senede bir geçişe döneceğim. En azından geçişler biraz daha anlamlı oluyor.
Düzgün bir klavye gelene kadar iphone denemem muhtemelen. Klavyesi beni çok zorluyor. 1000 liralık androidi bile iphonedan daha seri kullanıyorum klavye farkıyka Gizlilik olayı çok güzel ama klavyesi beni benden alıyor
Geçenlerde ofiste arkadaşım telefonda arkadaşıyla konuşuyor. Aramızda yaklaşık 10 metre mesafe vardı, rent a car muhabbeti yapıyordu arkadaşıyla. Bir kaç dakika sonra facebooku açtım karşıma çıkan ilk gönderi rent a car reklamıydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam m13 + plus deniyor yazılımla geliştirilmiş upgrade panel, m14 ü satmayı tercih ediyor samsung , kendi üretim cihazlarında kullanmak istemiyor tasarruf tedbirleri kapsamında, yabancı dilde araştırma yaparsanız samsung da işler yolunda gitmiyor kar edemiyor, hatta yatırımcılarına kötü gelen finansallar sonucunda özür mektubu yayınladı şirket. Bu yüzde mobil kısımdan %90 gelişim yapay zeka üzerine , sadece işlemci ve ram değişecek donanım olarak , ekran (panel) kamera sensörleri,batarya vs s23 s24 den devam stokları eritmeye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 29 Kasım 2024; 21:7:31 > -
Hocam 2024 bitti, Android 15 ve onui7 beta bile yok ortada, 2025 mart -nisan Android 16 Beta çıkıyor , Haziran 2025 de final Android 16 gelecek.Samsung Şubatta s25u ancak piyasa sürecek tam manasıyla , tam bir facia bekliyor biz tüketicileri ki bu oneuı7 hala tam sunamamaları buna işaret bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 29 Kasım 2024; 21:7:50 > -
Magsafe tarzı bir şey olur mu acaba cihazda
Kalemden dolayı olmaz hocam, Ancak Slim modelde kalem olmayacağı için , magsafe yapma imkanı olabilir.Fakat tasarruf tedbirleri kapmsamında ben beklemem
-
Keşke olsa. En çok istediğim şeylerden biri bu biri de yüz tanıma için bir sensör.
Herkese selamlar
Konunun genelini okuduğum kadarıyla çoğu kişi ios cihazdan s25u geçmeyi planlıyor. S24U almak için acele edilmiyor sanırım..
Bunca zaman almadıysak almadan 22 ocak tarihine kadar mantıklı mı?
Bende ios dan androide geçicem bunun için s25u beklenmeli mi yoksa şuanda ki fiyattan s24u alınmalı mı karar veremedim
-
Muhakkak bekleyin hocam
bu kumlu ekran olayı olmasa ben kesinlikle s24 ultra alın geçin derdim; fiyat avantajı büyük çünkü.
s25 ultra bu ay çıksaydı 16 pro max satışlarını da etkilerdi.
samsung'un eli ilk kez bu kadar güçlü.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kumlu ekran nedir hocam şuan alsam nelere dikkat etmek gerekiyor s24 de ben gidip bi s24 konusunuda okuyayım çok uzun zamandır telefon araştırmıyordum artık iphone X iyice yarı yolda bırakmaya başlıyınca ne alıcam diye bakınmaya başladım piyasada çok karışık
-
kumlu ekran olayı olmasa s24u nun diğer sorunlarını görmezden gelip zaten kullanıyordum. baktım ekran kumlu ve çamur gibi 2 gün kullanayım deneyeyim dedim yok bir türlü alışamadım ekrandan keyif alamıyorum kullanırken sanki arka planda desen varmış gibi geliyordu ve üçüncü günde cihazı iade ettim. s25u yu bekliyorum hazirandan beri eğer kumlu ekran sorunu çözüldü ise 25u yu fiyatına bakmadan alacağım her sene telefon alan biri değilim alıcam cihazı uzun süre kullanıcam. fiyat avantajı olarak 24u gözüksede kumlu ekran olduğu sürece 24u tercih edeceğim cihaz olmayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caryting -- 1 Aralık 2024; 13:24:9 >
Diğer tüm özellikler de çok çok önemli tabi ama günlük kullanıcı deneyimini en temelde öncelikle ekran ikinci sırada kamera etkiliyor... benim telefonda kumlanmanın k,sini göremedim.. şanslıymışım.. ya da gözlerim fazlaca bozuk ben fark etmiyorum :)
Bende gözlerim bozuldu falan diyordum taa ki mağazaya gidip İPhone 15 pro ile S24 ultra yı karşılaştırana kadar :) baktım İPhone 15 pro nun ekranı net ve saydam arka plan pürüzsüz haa tamam dedim avm mağazasına gitme durumunuz var ise bir karşılaştırın derim aradaki fark dağlar kadar
S24 ultraya iki sebeple geçmedim.
1)Kumlu ekran
2)Köşeli tasarım.
Fakat, pek çok farklı mağazada s24 ultra test etme imkanım oldu, hala da test ediyorum.
Kumlanma görmedim. Genel olarak fotoğraf kalitesi de iyi.
Tek gördüğüm problem şu; kamera geçişleri, zoom geçişleri lag var. Hepsinde bu problem var.
s25u çıktığında fiyat abartılı pahalı olursa, yuvarlatılmış kenarlar için bekle- s24 ultra geçebilirim. Bence belli başlı serilerde kumlanma sorunu olmayabilir. Araştıracağım ben de.
-
Ben de bu ekran yüzünden eğitim indirimi vs. kampanya gelince gidip S25 Ultra'ya geçeceğim. Bu konuda aylardır bir şey demiyorum ama denk gelmişken yine de yazayım dedim. Benim elime şuana kadar dört adet S24 Ultra geçti ve sonuncusu Ağustos üretimi. Diğer üçü geçen sene üretimiydi.
Hepsinde vardı ama şiddetleri farklıydı. İlk gelen çok kötüydü. 2 ve 3 biraz daha iyiydi. Sonra pes edip almadım zaten. Eylül'de bayağı iyi kampanya gelince tekrar aldım. Bunda da var ama şu ana kadar denk gelenler arasında en az bunda var.
Kumlu ekrandan daha kötü olan şey ekranda düşük ışıkta yatay üç çizgi gibi bir şeyin belirginleşmesi. Sanki yatay şerit eklemişler gibi.. Tam tarif edemiyorum.
İPhone'da hiç mi yok? Var ama şöyle, forumda bir arkadaş vardı. Aklı sıra bana laf sokup dalga geçiyordu işte yorganın altına girip en düşük parlaklığa alınca vs belli oluyor diye. iPhone'da gerçekten bu kadar kafayı sıyırıp yaparsanız var. O şekilde bile S24 Ultra'dan çok daha az var. S24 Ultra'da bana gelen her cihazda normal evimde salonda otururken görebiliyorum. %40 parlaklıklarda falan da belli oluyor. Yatay şeritler daha düşük parlaklıkta belli oluyor. Yani yorganın altına girip böyle bir sorun var vs diyecek kadar kafayı sıyırmadım.
Mesela bir Batman filmi var. Karanlık sahnelerde pikseller o kadar kötü duruyor ki tek tek seçip gösterebilirim. Aynı filmi aynı sahnelerde iPhone'da açıyorum, cam gibiydi.
Ha herkeste var mı yok mu gerçekten bilmiyorum. Bana gelen 4 cihazda da vardı. S23 Ultra var arkadaşımda onda yok. Gerçekten hepsinde olmayabilir ya da bazılarımızın gözünde bozukluk vs değil belki renkleri vs daha farklı gördüğümüz için bazılarımız fark ediyor bazılarımız edemiyor da olabilir.
Şunu da söyleyim mağazalarda baktığım telefonlarda hiç görmedim ama zaten o kadar aydınlık ortamda kendi telefonumda da göremiyorum.
Kamera konusunda her gün 15 pro max ile karşılaştırma şansım var (Bugün kısmet olursa satıyorum cihazı da duruma göre seneye iPhone 17 Pro veya S25 Ultra ile devam edeceğim). Gündüz özellikle dış ortam çekimlerinde fark yok gibi. Bazen karanlık ortam çekimlerinde Samsung daha iyi çekiyor ama onu hariç tutarsak hepsinde iPhone bana göre baskın şekilde daha iyi ama kamera olayı da biraz bireysel, ondan Samsung beğenenlere de saygı duyuyorum. Samsung'ta renkler bazen aşırı soluk oluyor özellikle insan çekimlerinde. Sıcak filtre ekleyince bir tık düzeliyor.
Sadece kamera uygulaması diğer uygulamalardan farklı olarak kasıyor. Bunu iPhone kullanınca anlıyorsunuz. Lens geçişleri zaten aşırı kötü. Diğer lense geçince ekranda saçma sapan bir şey oluyor, bir de renklerin tonları değişiyor, en kötüsü renk tonlarının değişmesi. Videoda lens geçişi daha da kötü. Uygulama bazen aç kapa yaparken takılıyor, lag oluyor. Shutter speed çok kötü zaten. Hareketli bir şey çekecekseniz iPhone alacaksınız mecburen. Diğer hiçbir uygulamada bu tarz sorunlar yok, sadece kamerada var.
Şunu söyleyeyim, Pro modda veya Expert Raw kullanıp uğraşırsanız çok iyi olabilir ama ben uğraşamam. Bas çek çekerim ben. Ayar vs. uğraşamam.
S25 Ultra'da artık sensör değişecek, shutter speed artacak, lag olmayacak, lens geçişleri pürüzsüz olacak diye umutlanmıştım ama kamera yine aynı olacakmış. Ön kamerada da aynı olacak diyorlar. Ön kamera bence çok kötü, karşılaştırmıyorum bile (kapalı alan için konuşuyorum).
Normalde kamera değişmedikçe daha almam dedim ama ekran sebebiyle alacağım gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 1 Aralık 2024; 16:9:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Güzel değerlendirme olmuş ağzına sağlık.. s25 ultradan şimdiden soğudum :) nasip s26 ultraya :)
Şimdi ben S25 Ultra alırım abi, adamlar gider S26 Ultra'da kamera sensörlerini değiştirirler
Ya aslında sensör de çok önemli değil. Bence bu işin çoğunluğu yazılımsal. Herkes Pixel övüyor, hiç kullanmadım ama çok iyi diyorlar, doğrudur herhalde. Onların sensörleri çok mu iyi? Değil.
Samsung şu kamera yazılımına uğraşsa bir dertlerimiz çözülecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 1 Aralık 2024; 16:7:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X