Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25 Ultra [ANA KONU] Lansman Tarihi 22 Ocak 2025

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sky__walker , volnes , Litejra Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
701
Cevap
71
Favori
29.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Herkese merhaba,

Samsung'un merakla beklenen yeni modeli "Galaxy S25 Ultra" ana konusuna hoşgeldiniz.

Lansman tarihine kadar; sızıntıları, beklentileri ve cihaz hakkındaki dedikoları konuşup tartışacağız. Lansman sonrasında ise; kullanıcı deneyimleri, aksesuar paylaşımları, bolca ekran süresi ve ekran koruyucular hakkında konuşup tartışacağız.

Tahmini lansman tarihi: Ocak 2025

S25 Ultra sızıntılara göre şu özelliklere sahip olacak;

İşlemci: Snapdragon 8 Elite

Arayüz: One UI 7 - Android 15

Ram: 12gb /16gb

Depolama: 256gb / 512 gb / 1 tb

Ebatlar: 162.8 x 77.6 x 8.2 mm

Batarya: 5000 mah

Hızlı şarj: 45w

Ana arka kamera: OIS özellikli 200 MP ana kamera.

Arka kamera 2: Otomatik odaklamalı 50 MP ultra geniş açı kamera.

Arka kamera 3: 3x optik yakınlaştırmalı 10 MP telefoto kamera.

Arka kamera 4: 5x optik yakınlaştırmalı 50 MP süper telefoto kamera.

Ön kamera: 12 MP selfie kamerası.

Ekran boyutu: 6.8 inç

Ekran teknolojisi: Dynamic amoled

Kapasite seçenekleri: 256 GB - 512 GB - 1 TB

Renk seçenekleri: Titanium whitesilver, titanium silverblue, titanium gray, titanium black

İşlemci Hakkında: Snapdragon 8 Elite, 4,32 GHz hızında çalışan 2 adet yüksek perfomanslı prime çekirdek ve 3,53 GHz'e kadar çıkabilen 6 adet performans çekirdeğiyle 8 çekirdekli bir işlemci. Qualcomm, yeni mobil işlemcisinde standart ARM tasarımlarını terk ederek kendi geliştirdiği Oryon çekirdeklerini kullanıyor. İşlemcide, sektör lideri 24 MB L2 önbellek ve 5.300 MHz LPDDR5X RAM desteği de yer alıyor. Detaylı bilgi için tıklayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Koç İstifa -- 14 Aralık 2024; 16:58:20 >

• Katılıyorum.

Çocukta gram gurur yok, sanıyorum sadece forum gibi mecralarda sosyalleşebiliyor.

Elbette sevilmeyen ve zerre saygı duyulmayan bir tip olduğunu da biliyor ama evet tamda beklediğim gibi henüz tanıtılmasına 7 ay gibi bir süre olan telefon için ana konu başlığı açıyor.

Tabi ki asla acımıyorum, beter olsun.

Ben S23 Ultra kullanıcısıyım.

S24'ü atladım...

S25 Ultra'ya geçerim diye düşündüm ama gene 5.000 mah ile çıkarsa Note 8'de yaşanılan "Çok iyi cihaz ama sürekli prizde" yıllarına geri döneceğiz.

Bence herkes ayık olsun bu konuda.

İşlemci çok güçlü. "Karı kıza 2ms daha hızlı alev atacağım" diyerek kendinizi prize bağlamayın.

2025 yılında 5-6 saat ekran süresi kabul e-di-le-mez.

Maalesef yanlış. Olay içerik tüketmeye döndü ve herkes büyük ekran talep ediyor. Her firmanın çıkardığı cihazlarına bakın, hep büyük ekrana oynuyorlar. Tabletlerde bile küçük ekranı bıraktı firmalar. Sizin dediğiniz gibi olsa her sene Pro serisi en çok satan cihaz olurdu. Bu kadar firma, bu kadar pazar araştırması yapıyor ve sizin bu yazdığınız senaryoyu farketmiyor olabilir mi? Farketseler emin olun yer gök 5.5-6 inch telefon kaynardı.

Zaten shop fiyatlandırmaları %15-20 daha fazla piyasaya göre.. o sebeple hediyeleri de alsanız, hediyeleri alıp da satsanız, takas desteği ile telefon verip o takas desteğini de alsanız daha sonraki fiyatlarla başa başı yakalıyor en fazla.. çoğu zaman sonraki indirimler tüm bu satış desteklerine rağmen daha avantajlı hale geliyor.... yazık. S22 ultrayı sıfırdan 25 bin liraya saatle aldığımda da böyle oldu.. 20ye aldı insanlar.. saat 3,5 gibi birşeydi o zaman. S23 ultrayı takasla aldığımda da.. s24 ultrayı takasla aldığımda da.. s24 plusı takasla alfığımda da.. her seferinde avantajlı olduğumu düşünürken sonrasında dezavantajlı duruma düştüm. Özetle kazıklandım.

O kadar doğru ki.. lansmanda koşulsuz alıyoruz.. lansman fırsatları demek sen ömceliklisin ve avantajlısın demek.. lansman oluyor 2-3 gün sonra pazar yerleri indirimli fiyat çakıyor.. bu da bence bir satış stratejisi.. shop kendi üzerinden sattığı cihaz adetinden çok pazar yerleri vb kanallardan TR'de satılan toplam adetin peşinde bence.. shopta pahalı gösterip piyasada indirim var algısı yaratıp insanlara diğer kanallardan çoook daha fazla cihaz satıyorlar... aslında gerçek fiyatı ve ederi pazaryerlerindeki fiyatı sanki.. shop hikaye.. shopa kalırsa fiyat 85 bin.. piyasada 58 bin.. hangi akla mantığa izana sığar??

Ben de bu defa lansmanda elimden geldiğince acele etmemeye çalışacağım.. ama yine sorarım takip ederim.. çoook iyi bir teklif sunarlar belki o zaman süpriz yaparım alırım.. ama sanmıyorum.. cihazdaki kronik sıkıntıları görmek lazım.. hele s25 ultra işlemci konusunda konuşulanlar nedeniyle tam bir saatli bomba.. risk almamanızı tavsiye ederim.

Köşeli tasarımı sevmiştim, oval daha ergonomik ama kişisel beğeni anlamında kendime has çekincelerim var.. telefon s24 plus gibi görünecekse devasa boyutuyla belki kişisel olarak beğenmem.. canlıda görmem lazım. Zira bu sene watch7 ultrayı fiziken görünce yaşadığım hayal kırıklığı iyi bir ders oldu.

Sözün özü. Hep birlikte acele etmeden bu süreci sakince izleyelim.
  • 10x optik zoom gelsin
    optik olarak sırayla
    1 2 3 5 10 olmalı
    ana kamera dijitaldeki zoom gibi , 1 den 5 e kadar optik zoom yapılırsa iyi olur ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 27 Mayıs 2024; 12:28:45 >
  • formula 1 kullanıcısına yanıt

Bendeki Galaxy S24 Ultra zoom kademeleri küsuratlı gidiyor . Resmiyette böyle bir durum kimsede yok. Her şey beklenir .

• 8k nın reklamını yapacak muhtemelen samsung.sgen4 ile gelir , 8k videoları yapay zeka ile editleme işini anca kaldırır sgen4 işlemcisi,Kamerları biraz daha adam edip, s24u da ki ekran panel kusurlarını kapatıp daha rafine bir cihaz bizi bekliyor gibi.Umarım tasarımda da daha kompakt hal alır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 27 Mayıs 2024; 19:9:53 >
  • umarım ekranla alakalı kullanıcı şikayetlerini dikkate almışlardır
  • optimus95 kullanıcısına yanıt

S24 Ultra da ProShot kullaniyorum ve ilk esasi kamera guncellemesi sonrasinda yani aylardir arka tum kameralarinda 8K 30 FPS olarak kayit yapiyor! Hatta kayita herhangi bir kamerasindan baslayip yine herhangi birisine gecisleri de kayit yaparken sorunsuz takilmadan gecis lensler arasinda yapiyor.

8K icin yaklasik en az 34 Megapiksel olmasi gerekirken bendeki S24 Ultra da sorunsuz gercek 8K 30 FPS kayit yapmaktadir .

ProShot - Apps on Google Play

Demek istedigim Samsung bu ozellikleri resmi olarak S24 Ultra ya da pekala getirebilir ve cok ta mattah birsey degildir ama olmasi guzeldir de .

Ekran panelindeki sorun teknik bilimsel siniflandirmasi isimlendirmesi Mura Efekti deniliyor . Mura olayi Japon lar ilk tanimlamistir ve Symbian li Samsung i8910 HD telefonlarinda da ilk kesfedilen ve bu meseleyi ilk dile getirenlerdendik ozellikle donanimhaber ilgili konusunda baya dile getirdik . Isimlendirmesi o yillarda bilimsel filan yapilmamisti . Biz ismi onemli degil olguyu iyi fark etmistik.

Aradan yillar gecti cozum iyilestirme teknikleri veya duzeltmeleri de QC lerle yapiliyor ama anlasilan aceleyle bazi kalite kontroller es gecilmis ! Oran o kadar fazla ki ve sadece bir parti uretimlilerde de yok yeni uretimlilerde de cikiyor ki bu akla yeni uretimlilerin ekran bileseni anlasilan harmanlayip araya katip bizlere kakaliyor ! Buna kesin cozum anca S25 Ultra larda tekrarlamamasi ile umut edebiliriz ...

Bence kasasi hacimsel olarak ayni olacak cercevesi azalip ekran olarak 0.1" lik artis saglanabilir ... Yani S24 Ultra ile yan yana konulsa hissedilir bir cerceve incelmesi olacaktir 4 tarafiyla .

Bakalim nasil olacak ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Hocam pixel 9 ile aynı kasa olacak , düz ekran, köşeler kıvrımlı bir hat, onu takip edecek gibi düşüncem

• Smart1978 ve S25 ultra konusu açılmış

Şimdiden S25 ultra almak isteyen forum kullanıcılarına geçmiş olsun, yine yurt dışı cihazları gömecek. İnsanları gereksiz teknik detaylara boğacak ama olsun kendisini böyle kabul ettik..
  • optimus95 kullanıcısına yanıt

Bence de S24 Ultra daki gibi düz ekran devam olmalı: S-Pen için ideali budur.

Ekranı Pixel 9 lardaki gibi olursa saçmalık derim. Bombeli ekran içeriklerde ciddi kayıplar yaratıyor.

Lakin, dış metal kasası yuvarlak hatları olsa idealdir derim.

Yüzüklü kılıflar birçok sorunu çözüyor da S24 Ultra da böyle .

• Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt

Dikkatli olurum pardon.

• konu başlığındaki mesajınızda
    50x optik zoom 3Mp
    50x optik zoom 5mp yazdıklarınız yanlış ..

50mp 3x zoom
    50mp 5x zoom olması gerekiyor ..
    keşke 50x optik zoom olsaydı
    oda 10 yıl sonra olur ..
  • formula 1 kullanıcısına yanıt

Haklısın :

Galaxy S25 Ultra will have a 200MP primary camera, a 50MP ultrawide camera, a 50MP telephoto camera with 3x optical zoom, and a 50MP super-telephoto camera with 5x optical zoom.

• Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt

Katılıyorum.

Çocukta gram gurur yok, sanıyorum sadece forum gibi mecralarda sosyalleşebiliyor.

Elbette sevilmeyen ve zerre saygı duyulmayan bir tip olduğunu da biliyor ama evet tamda beklediğim gibi henüz tanıtılmasına 7 ay gibi bir süre olan telefon için ana konu başlığı açıyor.

Tabi ki asla acımıyorum, beter olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 31 Mayıs 2024; 13:10:12 >
  • Engellediği kişinin konusuna girmek saçmalığı bir kenara niye cevap yazma gereği duyuyor acaba ? Zaten kendince bloke etmişsin öyle takıl forumda . Hem bloke et hem de böyle yaz ! ... Buna sanal alemde namertlik denir. Adı konmamış kurallar gibisinden ...

Bir çizgisi omurgası olur insanın ...

İlgili kişinin cezalık yazısını kasıtlı şikayet etmedim durdun ibretlik olsun diye ve o yazısına istinaden DH forumun özelliği olan NOT ALMA ile hayasızlığını sergilediği cevabının linkini de not almışım. Şimdi bu kişi burada yazında bende merak ettim bu kişinin esas derdi nedir diye ... S24 Ultra da bile kusmuş ... Evveliyatı da kesin benzerdir ...

İşte not ekran görüntüsü ve linki :

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157834716

Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] MAYIS güncellemesi yayınlandı | DonanımHaber Forum » Sayfa 158 (donanimhaber.com)

• Android'in yeni Instant Hotspot özelliği Samsung cihazlarda kullanılamayacak

• Android'in yeni Instant Hotspot özelliği Samsung cihazlarda kullanılamayacak.
    • Instant Hotspot, Android tabletinizi veya Chromebook'unuzu tek bir dokunuşla telefonunuzun erişim noktasına kolayca bağlamanızı sağlayan yeni bir özelliktir.
    • Bu özellik, Chrome OS'de anında tethering şeklinde zaten mevcuttu, ancak daha önce farklı markaların Android telefonları ve tabletleri arasında böyle bir özellik yoktu.

Google, bugün erken saatlerde en son Android Feature Drop'unu açıkladı ve hatırlayabildiğim en heyecan verici özellik düşüşlerinden biri. Beni en çok heyecanlandıran iki özellik, Android cihazlarınıza Apple Sürekliliği tarzı bir sihir getiren Play Hizmetleri'nin yeni Cihazlar Arası Hizmetler modülünün bir parçası. Örneğin, yeni Instant Hotspot özelliği, Android tabletinizi veya Chromebook'unuzu tek bir dokunuşla telefonunuzun erişim noktasına bağlamanıza olanak tanır. Instant Hotspot, dikkate değer bir istisna dışında Android 11 veya daha yenisini çalıştıran telefonlarla çalışır: Samsung cihazları. Google'a göre, Instant Hotspot hiçbir Samsung cihazında kullanılamayacak.

Mishaal Rahman

Hücresel bağlantısı olmayan bir Android tabletiniz veya Chromebook'unuz varsa, kendinizi o cihazı çevrimiçi hale getirmek için telefonunuzun veri bağlantısını kullanmanız gereken bir durumda bulabilirsiniz. Çoğu telefon, bir mobil erişim noktası oluşturarak İnternet bağlantılarını diğer cihazlarla paylaşmayı destekler. Muhtemelen verilerinizi rastgele kişilerin kullanmasını istemediğiniz için, mobil erişim noktanız için bir şifre belirlemeniz gerekir.

Bu, yalnızca Wi-Fi özellikli Android tabletinizi veya Chromebook'unuzu İnternet'e bağlama işleminin, telefonunuzu çıkarmayı, mobil erişim noktasını açmayı, cihazınızın Wi-Fi listesinde mobil erişim noktasını bulmayı ve son olarak ayarladığınız şifreyi girmeyi gerektirdiği anlamına gelir. Tüm bu süreç, dışarıdayken bir güçlük olabilir, bu nedenle bir cihaz ekosistemi oluşturmaya çalışan şirketler genellikle yalnızca Wi-Fi cihazlarınızı telefonunuzun erişim noktasına anında bağlamanın bir yolunu sunar.

Örneğin Chrome OS, uzun süredir Chromebook'unuzda İnternet'e tek bir tıklamayla erişmenizi sağlayan bir Anında Tethering özelliğine sahiptir. Tek yapmanız gereken, hücresel özellikli bir Android telefonu Chromebook'unuzla eşleştirmek ve ardından Chromebook'unuz yakındaki herhangi bir Wi-Fi ağına bağlanamadığını algıladığında, anında etkinleştirmek ve bağlanmak için tıklayabileceğiniz bir mesaj gösterecektir.

Android'in yeni Instant Hotspot özelliği, Android tabletlerle de çalışması dışında, Chrome OS'nin Instant Tethering'ine çok benzer işlevler sunar. Bu, Android telefonunuzun etkin noktasını, ihtiyaç duyduğunda Android tabletinizle anında paylaşabileceğiniz anlamına gelir, üstelik hiç şifre girmeden. Samsung telefonlar, şirketin One UI'deki Otomatik Erişim Noktası özelliği sayesinde mobil veri bağlantılarını Samsung tabletlerle zaten paylaşabilir, ancak Instant Hotspot desteği olmadan, mobil veri bağlantılarını Samsung olmayan tabletlerle anında paylaşamazlar.

Instant Hotspot'un neden Samsung cihazlarda kullanılamadığı tam olarak belli değil. Bu özellik, Samsung'unkiler de dahil olmak üzere tüm Google sertifikalı Android cihazlarda kullanılabilen Google Play Hizmetlerinin bir parçasıdır. Samsung'un, belki de kullanıcıları ekosistemlerinde cihaz satın almaya teşvik etmek için bu özelliği devre dışı bırakmış olması muhtemeldir. Ne olursa olsun, Samsung kullanıcıları, mevcut Anında Tethering özelliği sayesinde telefonlarının erişim noktasını Chromebook'larıyla anında paylaşabilecekler. Ayrıca, Windows Bağlantısı aracılığıyla herhangi bir Windows PC ile aynı şeyi yapmaya devam edecekler.

Android's new Instant Hotspot feature won't be available on Samsung devices (androidauthority.com)

Android 15 ile gelecek olan S25 Ultra da bu eksikliği de bilmek gerekir. Samsung buna benzer kendi çözümleri de olabilir. Bekleyip göreceğiz.

• S26 Ultra gelince geçeriz. Gerek yok her yeni nesilde telefon değiştirmeye.

• Orodruin kullanıcısına yanıt

Boşuna geçilmesin veya boşuna başka cihazlara geçilmesin diye burada son gelişmeleri takip edip derli toplu bir başlıkta ona göre hareket etmek gerekir. Forum modertörleri bazen geç yayınlasa da burası herdaim ideal yeridir ve genelde güncel ilk bilgiler burada toplanacaktır. Umarım başkalarının da bu konuya katkıları olur.

Aklımda Fold 6 serisi var ama katlanma meselesi halen dert ediyorum.

Samsung S25 Ultra da 12 bit veya 10 bit FRC li bile olsa birçok sorunun çözüleceği görsellerin daha kaliteli hakkını verecektir. Samsung yıllardır mobilde tablet ve telefonlarında inatla 8 bit panel kullanmaya devam ediyor :/ . Rakipleri 10 bit hatta 12 bit e geçti ve geçeli yıllar oldu. Amiral cihazlar kadar orta seviyelerde de geçildi Sony Xiaomi Oppo vs birçok marka geçti ! ....

Bir de daha da hızlı şarj olsa ... Sanırım S26 serisine bırakılmış. Umarım çark edilir ...

• Hocam s26Ultra konusunu da şimdiden açın da başka biri almasın.
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

Aynen o kafa ve tedirginlik kafasındayım . Başkası aman kapmasın. Panik atak geçiriyorum ve anında açtım zaten. S27 Ultra bile açtımm .

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim hocam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.