Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25/S25+ [ANA KONU] - Yalnızca Snapdragon 8 Elite ile Gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: RİDEN7 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
15
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galaxy S25 serisinin çıkış tarihi yaklaştıkça detayları da netleşmeye başlayacağından almayı düşünenleri tek bir konu altında bir araya getirmek için artık bu başlığın açılması gerektiğini düşündüm.

S25 ve S25 Plus'ın tasarımlarında S24 serisine göre bazı farklılıklar olacak. Sızdırılan renderlara göre her iki model de daha ince çerçeve ile gelecek, buna ek olarak kamera halkalarında da değişikliğe gidilmiş gözüküyor.

S25'te 6,2", S25 Plus'ta 6,7" ekran bulunuyor. Her iki modelde de LTPO Dynamic AMOLED 2X panel yer almakta. S25 Plus'ta QHD+ çözünürlük, S25'te ise S24'te olduğu gibi 1080p çözünürlükte bir ekran olması bekleniyor.

Söylentilere göre Galaxy S25 ve Galaxy S25 Plus'ın ana kamerası yine 50MP olacak ancak S24 serisi ile aynı sensörün kullanılıp kullanılmayacağı henüz belirsiz. Benzer şekilde selfie kamerasının da 12MP olarak kalacağı söylenmekte ve aynı sensörün kullanılıp kullanılmayacağı yine belirsiz durumda.

S25 serisinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4'e geçiş yapılacak. Galaxy S25 ve Galaxy S25 Plus'ta bölgeye göre farklı bir işlemci kullanılıp kullanılmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Düşük verimlilik nedeniyle Exynos 2500 kullanılmayacağı yönünde haberler çıkmış durumda, bir yandan da MediaTek Dimensity 9400 kullanılacak şeklinde söylentiler bulunmakta. Halen kullanılacak alternatif işlemci konusu kesinlik kazanmış değil.

Galaxy S25 Ultra'da 16GB ram seçeneği sunulması bekleniyor ancak Galaxy S25 ve Galaxy S25 Plus için henüz bu konuda net bir bilgi yok. Söylentilere göre S25 serisinde bellekler LPDDR5X teknolojisinden LPDDR6'ya yükseltilecek. Eğer bu bilgi doğruysa daha hızlı ve verimli bir AI işlemesi beklenebilir. Önceki seride olduğu gibi S25 serisinde de microSD kart girişi bulunmayacak.

Galaxy S25 serisi cihazlar Android 15 tabanlı One UI 7.1 ile birlikte gelecekler. One UI deneyiminin tamamen baştan tasarlandığı söylenen One UI 7'de uygulama simgelerinin de değiştirildiği iletilmekte.

Batarya kapasitelerinin S24 serisi ile aynı kalması bekleniyor fakat 3nm işlemci yapısından dolayı pil süresinde bir miktar iyileştirme olabilir.

Tahmini Galaxy S25 görselleri:

Tahmini Galaxy S25+ görselleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 23 Ekim 2024; 6:17:4 >

• Ultra modeli SD ile gelir baz modellerde yüksek ihtimal dimensity 9400 ile gelecek gibi gözüküyor bir çok kaynakta.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

Yeni modellerle ilgili sızıntı haberlerle bilinen ICE UNIVERSE az önce Galaxy S25 serisinde Snapdragon 8 Elite kullanılacağını paylaştı. Yazdığı bu tweet'e göre Exynos 2500 ya da Dimensity 9400 kullanılmayacak.

• sarppy kullanıcısına yanıt

Ins. Oyle olur acikcasi sd ile gelirse s25 yada ultra dusunuyorum

Samsung'un ne yapacağı belli olmaz adamlar kar peşinde aralık ayında işlemci mevzusu kesinleşir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: churchil

Ins. Oyle olur acikcasi sd ile gelirse s25 yada ultra dusunuyorum

S25 serisi dünya genelinde Snapdragon 8 Elite ile satışa sunulursa ve teknoloji kanallarının ilk kullanım deneyimlerinde olumsuz bir durum olmazsa ben de lansman döneminde S25+ almayı düşünüyorum.

• şu dex i kablolu kablosuz tablete yansıtabilse var ya direk s25 alırım oh cebimde rahat taşırım evde görüntü aktarırım süper olur aslında aradaki farka 2. monitor alırım dex için film için kullanıırım :D:D

• Ross Young'ın twitter paylaşımına göre S25 ve S25 Plus'ın temel renkleri belli olmuş durumda. Muhtemelen Samsung Shop'a özel ekstra renk seçenekleri de olacaktır.

S25

Moon Night Blue

Silver Shadow

Sparking Blue

Sparkling Green

S25+

Midnight Black

Moon Night Blue

Silver Shadow

Sparking Blue

Sparkling Green

https://x.com/DSCCRoss/status/1849515073427079472

• s25 de ezeli rakibi ibi telefonu 6.3 olarak günceller mi eğer böyle olursa süper bi telefon olur batarya iyi gider kasada ufak olur mis gibi alet olur gibime geliyor plus yerine tercih edilebilir

• crashris kullanıcısına yanıt

Bence çıkarır ama bataryaya çok faydası olmaz. Kasa büyümez fazla kenarları incelterek iç çerçeveleri küçülterek bunu yaparlar. Samsung batarya ve şarj hızı konusunda oldukça cimri açıkçası. Yani ufak batarya koyalım sıkıştırmayalım Note 7'deki gibi cihazlar patlamasın bataryalar yavaş şarj ile yavaş eskisin diye düşünüyorlar "bence". Böyle olmayabilir de ama büyük firmalar böyle küçük hesaplar yaparlar marka adlarının altına sığınarak. Apple da kralını yapıyor bunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 29 Ekim 2024; 12:33:26 >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

valla ekosistem yazılım olarak bi tık önde olmasa samsunga bakmam işte ama. diğer androidler sonraki güncellemeleri çok geç veriyor cihazların sorunları artıyor en azından samsung taraftarlara biraz oynuyor o sebepten samsungdan devam edicez gibi. s20fe(güncelleme bitti batarya dayanmıyor) verip s25 alıp üstüne de bi tab A çakmak en mantıklı seçenek gibi duruyor

Apple o kadar saçmaladı ki iphone-macbook-airpods kurulumunu bozacağım ha gayret az daha zorlasınlar.
  • Tanıtım yaklaştı fiyat olarak ne kadar bekliyorsunuz acaba yada telefonların genel fiyatı sızdırıldı mı dolar bazlı falan
  • isimsiz55_55 İ kullanıcısına yanıt

Henüz fiyatlarla ilgili bir açıklama yapılmadı.

ICE UNIVERSE bugün ısrarla Galaxy S25 serisinin tüm dünyada Snapdragon 8 Elite ile geleceğini belirtmiş tekrar.

https://x.com/UniverseIce/status/1856677902869516626

• isimsiz55_55 İ kullanıcısına yanıt
    Benim tahminim 59999 TL S25 Plus 52999 TL S25 düz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssavtak -- 13 Kasım 2024; 22:53:42 >

Hadi inşAllah

• Bir aksilik olmazsa bu sene ultra sezonunu açacağım. S26 da boyutunu beğenmezsem yine plus a dönebilirim

• Yine farklı söylentiler ortaya çıkmış samsung maliyetlerden ötürü baz modellerde mediatek dimensity 9400 kullanmayı düşünüyormuş

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

ben fitim kendi saçma exynos geleceğine pil dostu dimensity gelsin performans var ısınma yok pil desen var bugün s10 ultra ya baktım süper akıcı böyle bişey yok ya s25 dimensity ile gelsin 6.3 inch olsun daha ne olsun

S22den beri aynı devam eden kamera sensörü değişebilir mesela. Global olarak düşünürsek aynı fiyatlara satılan rakiplerin yanında çok yetersiz kalıyor kamera artık..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.