Şimdi Ara

Samsung, Galaxy S26 serisinde efsaneyi yeniden canlandırabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung, Galaxy S26 serisinde efsaneyi yeniden canlandırabilir

Samsung'un Galaxy S serisi, uzun yıllardır Android akıllı telefon pazarında istikrarlı bir isimlendirme düzeniyle biliniyor. Ancak, yakın zamanda ortaya atılan bir söylenti, Güney Koreli devin yaklaşmakta olan Galaxy S26 serisi için bir isim değişikliği yapabileceğini öne sürüyor.

İddialara göre, Samsung’un Galaxy S26 Ultra modeline yeni bir isim vermeyi düşündüğü konuşuluyor. Sızıntılar, bu modelin "Galaxy S26 Note" olarak adlandırılabileceğini ve bu isim değişikliğinin, cihazın dahili S-pen özelliğini vurgulamak için yapılabileceğini belirtiyor. Bu özellik, artık üretilmeyen Galaxy Note serisinin en belirgin özelliklerinden biriydi.

Ayrıca Bkz.Huawei’nin yeni saati ilk defa kendini gösterdi: Tıbbi cihaz lisansı aldı!

Ayrıca, orta segmentte yer alan Galaxy S26+ modelinin de "Galaxy S26 Pro" olarak adlandırılabileceği öne sürülüyor. “Pro” modeli terimi, birçok markanın portföyünde sıkça kullanılmaya başlandığı için Samsung’un da bu trende ayak uydurmak istediği düşünülüyor. Neyse ki, temel modelin adının "Galaxy S26" olarak kalacağı ve bu konuda bir değişiklik yapılmayacağı belirtiliyor.

Galaxy S26 Ultra'nın isminin Galaxy S26 Note olarak değiştirilmesi, henüz kesinleşmiş bir bilgi değil. Samsung’un bu isim değişikliklerini henüz değerlendirme aşamasında olduğu, dolayısıyla kararların kesinleşmediği bildiriliyor.

İsim değişikliği, beklenenden daha fazla karışıklığa yol açabilir. "Ultra" ismi, Galaxy S serisinin en üst düzey cihazını ifade eden bir ağırlık taşıyor. Eğer bu isim "Note" olarak değiştirilirse, bazı kullanıcıların bu modeli ayrı bir seri sanması şaşırtıcı olmaz. 2026’da piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S26 serisi Samsung'un amiral gemisi olacak, dolayısıyla lansman öncesi bu konuda değişiklikler olabilir.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/08/17/galaxy-s26-ultra-might-become-s26-note-s26-could-be-pro-suggest-rumor/

• Güney Koreli devin yaklaşmakta olan Galaxy S26 serisi için.

Daha ortada S25 serisi yokken bu nasıl bir cümle, Hoş böyle diyorum ama klasik DH haberi.

• Daha dünkü haberi yeni habermiş gibi yeniden yapıyorsunuz

• Şahsi görüşümdür ki isim okunuşuna ultra tabiri daha çok oturuyor, note çok uyumsuz geliyo. S tabirini koyduktan sonra tekrar sessiz bir harf ile başlayan bir kelime akışı bozuyor, note 26 olsa belki daha akışkan olur isim ama s serisine s harfsiz bir telefon ismi de yakışmaz, o yüzden buradan kendilerine ultra ismiyle devam etmelerini öneriyorum 😂 duy beni samsung 😁😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk91 -- 18 Ağustos 2024; 18:16:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Aslında teknik olarak doğru bir cümle. Derûni bir anlamı var. Ölüm de yaklaşmaktadır, kıyamet de yaklaşmaktadır.

Zaman sürekli bir devinim halindedir.

• Ee zaten kendileri kaldırdı Note ibaresini. Böyle iyiydi ya.

• anilk91 kullanıcısına yanıt
    Bence note olmalı çünkü note tasarım dili olarak da kalemiyle de S serisine ait değil. Hiç olmadı da. Flip gibi fold gibi ayrı bir adı olmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Ama şöyle birşey var, eski note serileri diğer serilerden farklıydı ve uzun ömürlüydü, ultranın diğerlerinden tasarımsal olarak da donanımsal olarak da çok aman aman bir farklılık yok. Ayrıca kendileri note serisini sonlandırdılar. Eğer note serisi adı altında üretim yapacaklarsa bariz farklılık getirmeleri gerekir bence.

Apple'ın yıllardır yaptığı fe, pro, max ibarelerine ayak uydurmak için bu furyaya katıldılar ama bence güzel oldu mu oldu da ultrayı ayırıcı daha belirgin farklar ortaya koysalar daha mantıklı olabilir

Bence ultra serisiyle note serisini bütünleştirmek büyük bir hataydı. kalem isteyen tüketici note serisine yönleniyordu ama şimdi hepsi ortak.

Kalemi çoğu tüketici kullanmıyor bile orada çürümeye yüz tutuyor. Telefon içinde kalem olması direk dezavantaj

Telefonun maliyeti arttırıyor

Telefonun çarpmaya, suya ve toza dayanıklılığını azaltıyor

Kap tasarımlarında ekstra dizayn olması kap maliyetini arttırıyor

Telefonun içinde boşuna yer kaplıyor (o boşluk daha büyük sensor, daha büyük soğutma, daha büyük batarya için kullanılabilir)

• darkthepro D kullanıcısına yanıt
    Telefon içinde yer kaplamasında haklısın yerine başka birşeyle doldurabilirlerdi. S23 ultra kullanıyorum aldığımdan bu yana toplasam 10 kere kullanmamışımdır 😂😂

Ama kap maliyetinde çok birşey etkilemez çinkü kalem için sadece lazerle bir delik açıyorlar, bu da seri üretimde çok bi fark yaratmaz 😁

Dayanıklılık konusunda da yanlışınız var, kaç kere suya soktum hiçbir soeun yaratmadı ve olduğu kısım vakumlu bir odacık, içeriye su geçirme gibi bir durum söz konusu değil. Dayanıklılığa gelecek olursak kasadan 3-4 mm içeride olduğu için kasanın yapısını bozmuyor. Sonuçta dayanıklılığı kasa sağlıyor o yüzden kalemin suya ve dayanıklılığa da bir etkisi yok.

Ben note 8 ile samsung a geçtim, şimdi s21 ultra var tam olarak s serisinin benzeri ve kalemsiz. Kalemli ultralar bence tasarım olarak farklı, eskisi kadar bariz fark yok ama yine de bi note ağırlığı var. Kalkmasının sebebi satamayacakları için en üst segment e iki telefon birden yapmadılar, sonra da benim gibi note dan s21 ultraya geçenleri de memnun edemediler çünkü s21 ultra asla bir note değil, bu sefer dönüp note u ultra diye çıkardılar. Adı ne olursa olsun kalemli bi samsung olmalı 😀

Bende en fazla 3 defa falan kullanmışımdır, üstelik 4 yıldır cihaz elimde

Standart silikon / plastik kaplardan söz ediyorsanız haklısınız çünkü orada boşluk olduğu için bir maliyet durumu yok ama rugged, heavy duty, military grade kaplarda direk fark ediyor çünkü oraya açılıp kapanacak ve bu açılma sonucu bozulmayacak kauçuktan yapılmış su / toz geçirmez bir kapak yapılıyor. şuana kadar ne tür kap kullandığınızı bilmiyorum ama kullanırsanız farkı anlayacağınıza eminim.

Tabi kapları nereden aldığınız da fark ediyor aynı zamanda kaliteside. Şahsen ben 70 bin üstü bir telefonu dandik bir kaba koyacak kadar cesaretli biri değilim, olmazdım da.

Eğer çinden kap satın alırsanız fiyatlar hep sabittir, nerdeyse her telefon için aynı parayı verirsiniz, bence bu saçmalıktan ibaret çünkü tasarım, marka, model ne olursa olsun tavan fiyat üzerinden ücret ödüyorsunuz, öte yandan vaad ettiklerini ben hiçbir zaman alamadım. Başkasını bilmem ya da bir kaç özelliğin olmamasını umursamayan birisi varsa onada karışamam

şuana kadar çinden aynı telefon için 3 farklı kap satın aldım, bir tanesinin 1 yıldan sonra metal kısmı paslandı ve rengi soldu, paslanmadan dolayı sürekli leke yapıyordu, temizlememe rağmen düzelmedi. diğeri suya dayanıklı dediği halde su geçiriyordu ve ekran koruyucunun kalitesi vasattı. öteki de parmak izi ve kablosuz şarj destekler demesine rağmen hiçbir zaman ikisini de çalışmadı. Hani madem desteklemiyor ya da madem kötü söyleyin de ona göre alalım, yorumlarda her zaman göremiyorsunuz ki

Tabi daha sonra Amerikadan kap sipariş ettim yıllarca hiç sorun yaşamadım. S24+ için de baktığımda 16$ görünürken S24U için 24$ olarak görünüyor. Basitçe kalitesini ve fonksiyonelliğini ortaya koymuş bir firma için kesinlikle fiyat farkı var, zaten S24+ için 24$ istense aşırı saçma bulurdum tabi aynı kap için konuşuyorum belki farklı bir firmanın ürünü daha kalitelidir ya da daha pahalıya satıyordur

Su geçirmezlik ve suya dayanıklılık konusu tam anlamıyla bir şans unsuru, saatlerce suyun altında kalıp hiçbir sıkıntı yaşamayan telefonlarda var, yolda yağmur suyu dolmuş kanala anlık düşüp çıktığında bozulan telefonlarda.

Vakumlu olduğunu hiçbir zaman duymadım hatta ben mi yanlış hatırlıyorum dedim baktım, Samsung un böyle bir iddiası olmamış. Yeni telefonlarda da S22U S-pen mühürlü odası tasarımı devam ettirilmiş, sadece suya dayanıklılığa yönelik contalar ve mühürleme var. Oda içinde suya dayanıklılığa standardı IP68, yani su geçirme durumu var. S-pen içinde IP68 verilmiş. su geçirmeme diye hiçbir şey söylenmemiş. Eğer tersi bir durum varsa kaynak atarsanız sevinirim

Öte yandan belki çöldeki bahtsız bedevi sayacağınız yüzlerce insan var, redditte bir kaç posta rastlamanız mümkün telefonu düşürüp S-pen i içeri sıkıştıran, düşme kuvvetiyle s-pen kıran, ya da s-pen yüzünden ekranı denk getirip kıran mı dersiniz tonlarca s-pen üzerine deneyim yaşamış insan var. Dayanıklılıktan kastım buydu. Yoksa kasaya dair bir durum yok.

https://www.reddit.com/r/Wellthatsucks/comments/18uqmdp/my_spen_broke_when_my_phone_fell

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 18 Ağustos 2024; 21:57:25 >

• quote:

Samsung, Galaxy S26 serisinde efsaneyi yeniden canlandırabilir

İsmi Note olsa ne olmasa ne... Efsane demişsiniz ama efsane olan ismi değil, kalem ve özellikleri. Hani şu an ki telefonlarda kalem olmasa ya da özellikleri eksik olsa anlarım da, yeni telefonlar eskilere kıyasla her anlamda daha iyi. Hani sadece hız ve hassasiyet olarak da değil. Kavisli ekran kenarlarında kalem kullanılamıyordu mesela, bu sorun artık yok.

O yüzden ortada yeniden canlanan bir efsane yok. Efsane dediğiniz model, en tepede konumlandırıldığı için adı değiştirilerek devam ettirildi. Gerekli miydi, tartışılır. Ama tekrar Note ismine dönmek antipatik duruyor ve sürekli değişen isimler tüketicinin kafasındaki marka algısını bozuyor. Yoksa aynı deneyimi sunsun, ismi Mahmut olsun; yine alırım.

Kılıf konusunda haklısınız ancak, mesleğim icabı çok kaba kılıf kullanamıyordum ip cambazı gibi o elektrik tavaları üzerinde gezdiğim için kalın ve kaba kılıflar bacağımda bir süre sonra sıkışmaya dayalı uyuşukluk yapıyordu bu nedenle sadece ekrandan yükseltili ve kamera tarafından yükseltipi kalın ve kaliteli silikon kılıf kullandım, kamera koruyucuları taktım ve hoparlör ve mikrofon kısmına da yapışkan bezlerden takarak kullanıyorum.

Kılıf çeşit konusuna gelecek olursak samsungun tek sevmediğim yanı az kılıf çeşitliliği. Yaşadığım şehirde bırakın çeşidi kılıf bulmakta zorlanıyorum merkezi bir yer olmasına rağmen. Hadi dedim burda yok, istanbul kadıköyde boğaya çıkan sokaktaki tüm telefonculara girdim çıktım hepsi iphone satıyor bu da çok şaşırttı beni, bende bulunduğum şehirde içime sinen bir kılıfı aldım, çocuklarda sağolsunlar toptancılarından bana özel kılıf aldılar da öyle alabildim 😂

Yurtdışından kılıf alma işine gelecek olursak çevremde sizin yaşadığınjz maduriyeti çok yaşayan olduğu için ne kadar sanal alışveriş yanlısı olsam da kılıfta amcalar gibi elleyerek almayı seviyorum açıkçası 😁

Su geçirmezlik konusunda haklısınız tam bir şans işi, daha geçen hafta denizde yarım saatten fazla çekim yaptım kılıfsız su altında su üstünde, üzerinde su varken dokunmatiği algılamama sorunundan başka problemle karşılaşmadım. Ancak çıkardığım gibi müzik açtım kanaldaki suları ve şark soketindekş suları temizledim oksitlenmeye karşın. Aynı şekilde 1 ay önce de havuzda çekim yaprım 1 saat kadar banamısın demedi. Keza Xiaomi mi note 10 pro telefonumda da ıp68 olmasına rağmen havuzda 5 dklık çekim sonrası ekranda su buhusu oluşmuştu 😂

Vakum olayındaki kaynak benim, nasıl diceksiniz okuyunca kahkaha atabilirsiniz ama benim kişisel vakum testim var hocam, kalemi çıkardım yuvasından emcükledim ve dudağımı yapıştırdım o deliği dudağıma (eskiden dudağımıza bardak çekerdik ya, o şekil), ben ayırana kadar o vakumu bırakmadı dudağımdan, aynısı şarj soketi için de geçerli 😂😂😂😂

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Tabiki, şirket de note serisinş kapatırken kendileri demişti bunu ultra ile bütünleştirdik diye ve strateji olarak güzel bi hamleydi ama kullanıcıları pek memnun kalmamıştı. Note serisi kullanıcısı kült iphone kullanıcısı gibiydi. Kimisini küstürdüler, kimisinin kalbinş kazandılar.

Keşke sizde s22 ultra ile geçiş yapsaydınız bu furyaya hocam ya. Uzun yıllar samsung almama ve aldırmama kült düşüncemi s22 ultra ile bozmuştum bende. O da snapdragon sayesinde oldu. Şükür sonunda snapdragon ailesine geçtiler de doğru yolu buldular 😁

S23 ultra çıkınca da ilk lansmandan saat kampanyası ile s23 ultraya geçtim, uzun bir müddette s23 ultra ile devam ederim gibi duruyo 😂

• Bence Samsung s24 s24 plus ve s24 ultra serisini değiştirmesi lazım. iPhone serisi gibi yapmalı. Örneğin
    iPhone 16 - Galaxy s25
    iPhone 16 Plus - Galaxy s25 plus
    iPhone 16 pro - galaxy s25 pro
    iPhone 16 pro max - galaxy s25 ultra

Bu şekilde olursa herkes kendine uygun telefonu tercih edebilir. Örneğin ben büyük telefon sevmiyorum bu yüzden s25 ultra tercih etmiyorum. Ama s25 ultra özelliğinde daha küçük bir s25 pro Modeli çıksa satın alırım. Sadece küçük olduğu için s-pen olmayabilir cihazda. O kadar sıkıntı olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoman007 -- 19 Ağustos 2024; 15:4:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Haklısınız kalın kılıfların doğası gereği bahsettiğiniz durumları yaratabiliyor, ama genelde şikayetler ağırlığına yönelik özellikle metal çerçeve dahil olduğu zaman işler çok değişiyor

Bizim ülkede telefona kılıf aramak gerçekten işkence gerek fiziksel olarak gerekse sanal olarak hani işlevsel ve iyi bir kılıf bulmak için büyük çaba vermeniz lazım. Bir de kimisi çok fahiş fiyata satıyor. Haliyle e-ticaret sitelerinden alma sebebim genelde bu

İnanır mısınız yıllar önce Xperia XZ telefonum vardı, IP68 korumalıydı, otobüsün yanımdan hızlı geçerek su sıçratmasından içine su kaçıp bozulmuştu. O yüzden daha çok heavy duty kılıf tercih ediyorum

Hocam Allah aşkına sabah sabah güldürdünüz ya 😂

• S25 almayın, S26 bekleyin diyorlar gibi.

• Adını Ultra değil de Note yapınca noluyo anlamadım, bir şey mi kaçırıyorum?

Benimde xz telefonum vardı 😁 ben şanslı çıkanlardanmışım, onunla da havuz altında resim çekmiştim ama korkudan 5dkdan fazla tutamamıştım telefonu suda 😁 z2 de vardı onu saniyelik daldırıp çıkarıp hava atıyodum millete 😂😂

Ama su geçirgenlik konusunda forumlarda, youtubeda falan samsung için su geçirmemek üzerine çok çaba sarfettiğini duydum ve izledim. İphone servisindeki çocuk da bu yorumu yapmıştı hatta bir arkadaşıma

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.