Şimdi Ara

Samsung Galaxy S3, HTC One X'e karşı 'Hangisi en iyisi?' video inceleme (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.018
Cevap
8
Favori
181.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki aydır One X kullanıyorum; telefonumdan genel olarak memnunum ama yazılımsal destekle çok daha iyi hale gelebilir... Artıları malum, ben direk olarak eksilere gireyim...

Özetle One X Eksiler:

- Usb OTG desteği var ama sözde... (Diğer cihazlarda durum nedir bilgisi olan var mı?) Bir türlü aktif hale getirmediler...
    - Sense arayüzü güzel ama ara ara hafif takılmalar ve nadiren de olsa sinir bozan yeniden yüklemeler yaşanıyor (Yeni güncelleme ile giderilecekmiş)
    - Batarya performansı dengeli kullanımda 10 saat civarı, ama az biraz oyun oynayayım abanayım derseniz 3-4 saatte pili bitirmeniz işten bile değil. Ekran parlaklığı süper, ama en az parlaklıkta bile %50 güç tüketimi ile zirvede olması iyi değil... Daha kapasiteli bir batarya kullanılmalıydı. Ayrıca 4+1 çekirdekteki +1 çekirdek hala tam olarak kullanılamıyor... (Yeni güncellemede pil ömrünün 2 saat artacağından bahsediliyor, bakalım bakalım...)
    - 4 çekirdek 1.5 dediğiniz işlemci genel anlamda böyle mi çalışmalı? (Güncelleme ile bariz performans artışı var deniyor, hadi bakalım)
    - Telefon çok yavaş şarj oluyor. Adaptörle 2 saatten erken şarj olduğunu görmedim. (Alternatif kernel yükleyerek 1 saat 10 dkya düştüğü söyleniyor)
    - Standart media player'ı müzik çalarken ara ara %40 cpu yükünü geçiyor (Bazen oluyor bu, çok enteresan )... Halbuki mp3 oynatmanın bir pc'deki yükü nedir? (%3-%5 max)
    - Kamera camını korumaları gerekirdi, ince bir kapak bile işi görürdü, masaya koyarken bir kum tanesine denk geldi ve çizildi...
    - MHL ile HDTV'ye bağlamak gayet kolay ve başarılı, ama bir yandan telefonu adaptörden şarj ediyor olmanıza rağmen inanılmaz güç tükettiğine şahit oluyorsunuz (Şarj edilemiyor uyarısı verdi)... Arka plandaki programları kapatsanız, ekran ışığını kıssanız, uçak moduna alsanız bile bu durumda her yaklaşık 3 dakikada bir şarjın %1 azaldığını görmek sinir bozucu... (Buna bir çözüm gerek!)
    - Wifi bağlantı problemini ben yaşamadım, sadece bir-iki kere modeme bağlanamama sorunu yaşadı, ama wifi ikonunun sinyali yanlış (çoğunlukla) zayıf olarak gösterdiğini söyleyebilirim. (Bu da yeni güncelleme ile düzeltilecekmiş.)
    - Tam ekran kullanılan her uygulamada kenarda çıkan boş bir üç nokta menüsü var sinir bozan (Yeni güncellemeyle gidiyor şükür)

Güncelleme için 18 Ağustostan bahsediliyor ama net bir durum yok ortada, JB güncellemesi ile ilgili ile de çalışmaların devam ettiğini söylüyor HTC.

Böyle kısa ve öz bir değerlendirmeyi S3 için de yapabilecek biri var mı? Merak ediyorum S3'ün ne kirli çamaşırları var diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crion

İki aydır One X kullanıyorum; telefonumdan genel olarak memnunum ama yazılımsal destekle çok daha iyi hale gelebilir... Artıları malum, ben direk olarak eksilere gireyim...

Özetle One X Eksiler:

- Usb OTG desteği var ama sözde... (Diğer cihazlarda durum nedir bilgisi olan var mı?) Bir türlü aktif hale getirmediler...
    - Sense arayüzü güzel ama ara ara hafif takılmalar ve nadiren de olsa sinir bozan yeniden yüklemeler yaşanıyor (Yeni güncelleme ile giderilecekmiş)
    - Batarya performansı dengeli kullanımda 10 saat civarı, ama az biraz oyun oynayayım abanayım derseniz 3-4 saatte pili bitirmeniz işten bile değil. Ekran parlaklığı süper, ama en az parlaklıkta bile %50 güç tüketimi ile zirvede olması iyi değil... Daha kapasiteli bir batarya kullanılmalıydı. Ayrıca 4+1 çekirdekteki +1 çekirdek hala tam olarak kullanılamıyor... (Yeni güncellemede pil ömrünün 2 saat artacağından bahsediliyor, bakalım bakalım...)
    - 4 çekirdek 1.5 dediğiniz işlemci genel anlamda böyle mi çalışmalı? (Güncelleme ile bariz performans artışı var deniyor, hadi bakalım)
    - Telefon çok yavaş şarj oluyor. Adaptörle 2 saatten erken şarj olduğunu görmedim. (Alternatif kernel yükleyerek 1 saat 10 dkya düştüğü söyleniyor)
    - Standart media player'ı müzik çalarken ara ara %40 cpu yükünü geçiyor (Bazen oluyor bu, çok enteresan )... Halbuki mp3 oynatmanın bir pc'deki yükü nedir? (%3-%5 max)
    - Kamera camını korumaları gerekirdi, ince bir kapak bile işi görürdü, masaya koyarken bir kum tanesine denk geldi ve çizildi...
    - MHL ile HDTV'ye bağlamak gayet kolay ve başarılı, ama bir yandan telefonu adaptörden şarj ediyor olmanıza rağmen inanılmaz güç tükettiğine şahit oluyorsunuz (Şarj edilemiyor uyarısı verdi)... Arka plandaki programları kapatsanız, ekran ışığını kıssanız, uçak moduna alsanız bile bu durumda her yaklaşık 3 dakikada bir şarjın %1 azaldığını görmek sinir bozucu... (Buna bir çözüm gerek!)
    - Wifi bağlantı problemini ben yaşamadım, sadece bir-iki kere modeme bağlanamama sorunu yaşadı, ama wifi ikonunun sinyali yanlış (çoğunlukla) zayıf olarak gösterdiğini söyleyebilirim. (Bu da yeni güncelleme ile düzeltilecekmiş.)
    - Tam ekran kullanılan her uygulamada kenarda çıkan boş bir üç nokta menüsü var sinir bozan (Yeni güncellemeyle gidiyor şükür)

Güncelleme için 18 Ağustostan bahsediliyor ama net bir durum yok ortada, JB güncellemesi ile ilgili ile de çalışmaların devam ettiğini söylüyor HTC.

Böyle kısa ve öz bir değerlendirmeyi S3 için de yapabilecek biri var mı? Merak ediyorum S3'ün ne kirli çamaşırları var diye.

ben şu and a 4.0.4 kullanıyorum. birçok yenilik eklenmiş telefona. birkere neredeyse arayüz takılması sıfıra inmiş. pil bende hiçbir zaman 10 saatin altına inmedi, aksine 14-15 saatlerde genelde, yalnız oyun pek oynamam.henüz batarya kullanımı hakkında net bilgi veremeyeceğim. dün sahurda telefonu şarjdan çıkardım, 1-2 arama yaptım sahur vakti, 5 dakika kadar okey oynadım ve bir kaç kere ışık olsun diye telefonu açıp kapattım. sabah uyandığımda 1-2 arama yaptım ve okey oynadım yine. 8 saattir şarjdan çıkarılmış vaziyette ve 87% şu anda. birazdan telefon görüşme trafiği başlar. bu arada wi-fi yi ben hiç kapatmam. boş 3 nokta bende gitmedi, kötü haber ama orjinal update gelince düzelebilir.

bir ara s3 de kullandım. ondada bazı sorunlar vardı. mesela bazen kısa takılmalar yaşıyordu widgetların bulunduğu ekranlar. yeni çalışan bir programdan, özellikle internetten çıkınca tüm widget lar geç geliyordu. mail ve arama ikonlarının üzerinde -1 yazıyordu bende.pili abartıldığı gibi değildi, yani rekorum (uykuda herşeyin kapanması da dahil)1 gün 3 saatti sanırım. genelde 15 saat civarı gidiyordu. ekran parlaklığı hiç iyi değildi. dışarıda ekran neredeyse görünmüyordu. aklımda kalan kötü yanları s3 için. yalnız iyi yanlarıda çok fazla. ben cihazı kötülemiyorum bana gayet te iyi gelmişti cihazın kullanımı. biraz touchwizz görsellik sorunları var tabii.sense resmen insanı etkiliyor. hatırladığım kadarıyla s3 elde çok daha rahat tutuluyordu ve cepte de daha rahat taşınıyordu.

• SGS 3 candır can. Geçen kullanma fırsatım oldu aşık oldum
  • Gercekten guzel bir gorsel karsilastirma. Uzmanlarin emegine saglik. Sanirim HTC ONE X in bataryasinin degistirilebilir olmayisi ile ilgili net bir aciklama yapilmadi. Yani batarya degistirmek gerekirse HTC ONE X i kaldir at demek m? Birde mkv uzantili videolari Samsung S3 te izlemek icin herhangi bir uygulama yardimiyla sorunun ustesinden gelinebilir mi? Bu arada boyle bir karsilastirmayi SONY icinde gormek guzel olurdu.
  • daha güçlü bir ışık kullanılsaymış green screen daha başarılı olaiblirmiş...

HD2 ekran buton yerleşimi olarak gelmiş geçmiş en iyi telefon... ahada buraya yazıyorum... :)

• Batarya süresine ghz performansı olarak 1.5 ghz için bakarsak htc 180mAH harcarken s3 187,5 mAH harcıyor bu da demek oluyorki htc batarya kullanımında daha iyi performans sunuyor...

• htc son güncellemeyi aldıktan sonra karşılaştırma yapabilecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanrua

htc son güncellemeyi aldıktan sonra karşılaştırma yapabilecek olan var mı?

+1
    Bencede yeni guncellemeden sonra tekrar bir karşılaştırma yapılmalı.
  • quote:

Stock 4.0.4 ROM'u beklemedim, ARHD v9.0 kurdum (stock kernel ile)... Üstüne de Beats geliştirme modunu ve şeffaf HTC Hava widget'ını yükledim... Telefon süper oldu diyebilirim. Quadrant'ta 5934 puan aldı, Antutuda 12400 puanlarda... Yağ gibi akıyor menüsü, batarya ömrü çok iyi hale geldi (8 saat yoğun kullanım; çoğunlukla müzik dinledim face twitter gezdim mail okudum whatsapp kullandım ve 4 saat de az kullandım biraz oyun oynadım sadece... 12 saat 30 dk da %4e geldi)... Jelly Bean gelene kadar böyle devam, yemişim HTC'nin update'ini diyorum ne varsa internette var.

Bu arada ARHD'nin de son güncelleme dediğimiz Android 4.0.4 ve Sense 4.1 üzerine yapılmış bir rom olduğunu söylemeliyim. Çok memnunum.

• quote:

quote:

Stock 4.0.4 ROM'u beklemedim, ARHD v9.0 kurdum (stock kernel ile)... Üstüne de Beats geliştirme modunu ve şeffaf HTC Hava widget'ını yükledim... Telefon süper oldu diyebilirim. Quadrant'ta 5934 puan aldı, Antutuda 12400 puanlarda... Yağ gibi akıyor menüsü, batarya ömrü çok iyi hale geldi (8 saat yoğun kullanım; çoğunlukla müzik dinledim face twitter gezdim mail okudum whatsapp kullandım ve 4 saat de az kullandım biraz oyun oynadım sadece... 12 saat 30 dk da %4e geldi)... Jelly Bean gelene kadar böyle devam, yemişim HTC'nin update'ini diyorum ne varsa internette var.

Bu arada ARHD'nin de son güncelleme dediğimiz Android 4.0.4 ve Sense 4.1 üzerine yapılmış bir rom olduğunu söylemeliyim. Çok memnunum.

Şu şeffaf saati nasıl yaptın acaba ben beceremedim.bu arada 9.1 çıktı onu yükle daha hızlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: barisx3

quote:

quote:

Şu şeffaf saati nasıl yaptın acaba ben beceremedim.bu arada 9.1 çıktı onu yükle daha hızlı

ARHD 9 için
    Şeffaf hava durumlu saat widget'ı: Mediafire

Ne olur ne olmaz bir nandroid backup'ın bulunsun. Yükleme de recovery'de zip'i flaşlama şeklinde...
    9.2 gelince onu kurmayı düşünüyorum, çünkü her versiyonu kurarsam sürekli modlarımı da flaşlamam gerekecek. Bu arada sorayım, ARHD v9.1de müzikçalar widgetlarında albüm kapaklarının görünmemesi sorunu var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

ARHD 9 için

Ne olur ne olmaz bir nandroid backup'ın bulunsun. Yükleme de recovery'de zip'i flaşlama şeklinde...
    9.2 gelince onu kurmayı düşünüyorum, çünkü her versiyonu kurarsam sürekli modlarımı da flaşlamam gerekecek. Bu arada sorayım, ARHD v9.1de müzikçalar widgetlarında albüm kapaklarının görünmemesi sorunu var mı?

Hayır albüm kapakları gayet stabil şarj süper hız süper kesinlikle yükle

Bu arada link için teşekkür normal mod yükler gibi yüklüyoruz ok

Bu arada xda.com da süper modlar var tavsiye ederim bir göz atın bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisx3 -- 16 Ağustos 2012; 20:23:52 >

• Süper oldu teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ARHD 9 için

Peki şu üst bardaki ana saati kaldirabildinmi a çaba zaten winget saat hava durumu var 2. Saat garip duruyor orda

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ARHD 9 için

Peki şu üst bardaki ana saati kaldirabildinmi a çaba zaten winget saat hava durumu var 2. Saat garip duruyor orda

Sanırım onu kaldıran bir mod da var, ekran görüntülerinde oradaki saatten kurtulanlar gördüm xda forumunda...
    Gerçekten de çok güzel modlar mevcut orada... Boot ekranını bile değiştirebiliyorsunuz...

Benim bir sorum var eğer kullanan varsa: Beats modunu kurdum, jak çıkışının resmen gücü arttı, artık tam ses müzik dinlemek kafa kaldırmıyor ve işin güzel tarafı ses de zerre bozulmadı, beats kulaklık modlarını da deneyebiliyorsunuz,güzel bir kulaklık takarsanız aralarındaki fark belli oluyor Yalnız arkadaki hoparlörün ses çıkışı gücü azaldı sanki eskiden daha çok veriyordu... Volume arttırıcı mod kursam mı?

• Varmı öyle mod

• haftasonu ya ıphone 4s,ya galaxy s3,ya da htc one x alıcam.iphone u elemek üzereyim,htc için özellikle wifi ve pil sorun yaşadığını söyleyen çok kişi var.s3 kullanıcılarıysa son derece memnunlar.ancak tasarım olarak htc daha çok hoşuma gitti.oldukça kararsız kaldım..benim için telefondaki en önemli olay internet hızı.yardımcı olursanız çok sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

haftasonu ya ıphone 4s,ya galaxy s3,ya da htc one x alıcam.iphone u elemek üzereyim,htc için özellikle wifi ve pil sorun yaşadığını söyleyen çok kişi var.s3 kullanıcılarıysa son derece memnunlar.ancak tasarım olarak htc daha çok hoşuma gitti.oldukça kararsız kaldım..benim için telefondaki en önemli olay internet hızı.yardımcı olursanız çok sevinirim..

hocam fotoğraflarına bakıp tasarımları hakkında fikir edinmemişsinizdir inş. ben de s3'ü beğenmemiştim ancak gerçeği çok güzel geldi bana.
  • anlamadım yine milleti kızıştırmak için mi bunu koymuşsunuz. dedim harelde son güncellemelerle tekrar inceleme yaptılar. ama yok nerdeeee

• yaklaşık iki haftadır inceliyorum. bi çok karşılaştırma izledim. ve hepsinde performans olarak s3 daha iyi görünüyor. ama gel gelelim tasarım olarak neredeyse corby serisi kadar düz ve basit. insan bu kadar para verdikten sonra elinde göz dolduracak bir telefon istiyor ve one x'in tasarımı bana göre çok iyi.

ben sürekli internette dolaşan sürekli oyun oynayan biri değilim çok nadir yapacağım şeylerdir. günde en çok yaptığım işlemler müzik dinlemek ve mesajlaşmaktır(aşırı derecede fazla mesajlaşırım).

sizce hangi telefonu almam gerekir. gönlüm one x'ten yana ama mantığım s3 diyor bir fikir verin arkadaşlar...

şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.